2.300 ile gecinen var mi evli olup?

Ay bu çok fenaymış ya

Ekonomimiz çok iyi diye atıp tutanlara karşı tutumum aşağıdadır.

Bizim avmlere h.sonu girmek icin sıra alıcaz nerdeyse nasıl zenginsek

Canım hayırlısı olur kardeşin için umarım. Beklemek analiz etmek iyidir.
Millet sanıyor ki esnaf para basıyor. Cadde kapanan her dükkan en az 100bin borçla çıkar. Çoğu zaman çalışanların parasını vermek için ben maaşımı vermiştim biz ortada kalmıştık.

Ankara'da bir AVM var ismi Next Level. H&M, Zara dahi yok hep Guess, Harvey Nichols, Nars falan yani full lüks markaların dükkanları var. AVM'ye girdiğinizde in cin top oynar, kimse yok. Ama oraya gelen bir seferde en az 5-10 bin harcayıp çıktığı için AVM batmış değil :) Millet dediğin gibi AVM'lere gezme amaçlı gidiyor bizde, belki üst katında bir yemek yiyor fast food, o yani. Normalde amaç bir seferde tüm alışverişini yap çık oysa.

aynen, Watsons dan iki şampuan alıp çıkan adamın ya da dediğin gibi Burger King de bir hamburger yiyen adamın yaptığı kalabalıkla da millet zengin ilan ediliyor.. ülkenin yarısı kredi kartı mağduru, birinden çekip diğerini kapatıyorlar ama kimse bunu görmüyor ne hikmetse..

Oyh bu da çok etkileyici...

Avm kalabalıklığı ile ilgili tespitimi yazıyorum.

Tabi ki de birikim yapmanın dibine vuran arkadaşlardan geliyor yine...

Avm kışın sıcak yazın serin.
Yazın klima çalıştırmaktan yırtılıyor kışın da doğalgaz en az seviyedeyken gezilmiş olunuyor.

yemin ederim sosyolojik olarak incelenmesi gereken bir ülkeyiz

yemin ederim sosyolojik olarak incelenmesi gereken bir ülkeyiz
Ben de fakirin cebindeki akıllı telefonlara laf edilmesine kılım ya :/
O adamın o telefondan başka ulaşabileceği başka bir lüks yok. Bunu anlamak gerçekten bu kadar zor mu?

O adamın o telefondan başka ulaşabileceği başka bir lüks yok. Bunu anlamak gerçekten bu kadar zor mu?
Aslında değişik ve doğru bir yöne parmak bastınız. Bende öğrencilerime yavrum neden 60 liralık kalem alıyorsun dediğimde çünkü ulaşabileceğim en lüks eşya o demişti.

Merhaba
2300 lira ile faturalar yakıt aidat mutfak masrafı bana ödenebilirmiş gibi geliyor. Tabi çok lükse de kaçılmaz. Yani dışarda gönlünce yemek yiyemezsin de evde aç kalmazsın gibi.

fakir lafından hiç hoşlanmam ama eğer o fakir çoluğun çocuğun boğazından kısıp da o telefonu alıyorsa bir mantık hatası yok mu? telefondan lükse ulaşana kadar alsın çocuğunu bir haftasonu kaçsın bir yerlere,ya da ne bileyim o çocuk arkadaşları hamburger yerken bakıyor da babası iphone x kullanıyorsa bana rahatsız edici geliyor.

not:ironi ise anlamamış olabilirim. :)

Konu herkese dokunmuş
Annem bizi tek başına büyütmüş, ama inanın hiç bişeyden eksik kalmadık.
Bugünümde eşimle yemeğe gittiğim otelin yanında dün pikniğe gidiyordum, hala gözümün önüne gelir. Annem çok düşük gelirle baktı bize, ama her ay şehirdeki tek market migrosa giderdik bize limit koyardı ne istersek alırdık, özgürdük.
Eve gelen tüpçü sofradaki sosisi sormuştu, o ne diye
Sonra biraz düzeldik ama yine zor dönerken kk taksidi ile tatillere gittik, sinemadan eksik kalmadık. Tam tersi yoksunluk hikayelerini okuyunca içim acıdı.
Birde babam bizi görmeye gelince, pastırma, muz, capri sun, milka getirirdi, ne kadar trajı komik evde sıvı yağ yok pirinç yok, ama bize getirdiklerine bakın.
Ülke olarak zor yaşıyoruz, bu gerçeği kimse yok sayamaz.
Yaşanır mı evet, tatile 4 yıldızlı otele gidersin, bir yıl taksit odersin, mutfaktan giyimden kesersin yaşarsın ama zor olur cok zor

Aslında değişik ve doğru bir yöne parmak bastınız. Bende öğrencilerime yavrum neden 60 liralık kalem alıyorsun dediğimde çünkü ulaşabileceğim en lüks eşya o demişti.

Aynen bunu yaşadım, annem tek eğlencemiz olsun diye masaüstü bilgisayar aldı, 3 ay evdeydik tatil yok , zor bela internet bağlattık, kırk türlü laf işittik..

Papaz eriği avokadodan daha pahalı :)
Ama mesele bundan ziyade, her şeye lüks lüks denip dalga geçilmesi...
Meyve lüks olur mu yahu, kaz ciğeri mi bu, somon füme mi, havyar mı...
Ben anlayamiyorum pelin , et de luks olmamali ama maalesef luks tuketim maddesi sayiliyor , ulkece geldigimiz hal ortada

ay amin amin. hamilesin mübarek gün inş kısmet olur hayırlısıyla. sana da eşin ve bebeğinle mutlu ömürler nasip etsin inş. Rabbim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…