- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.079
- 548
- Konu Sahibi Oneydigiizzz
-
Sen bana gelsene , onu rendeleyip sarimsakli meze yapiyorum ben , raki yaninda ohh misss
kızlar balkanlarda etin bir porsıyonu sadece ama sadece 2.5 euro hem de bıldıgımız gb degıl buraya nazaran 2porsıyon verıyorlar okadar yıyorsunuz ıcıyorsunuz dondurmasına cayına kadar 4kısı sadece 20euro oduyorsunuz.Ben anlayamiyorum pelin , et de luks olmamali ama maalesef luks tuketim maddesi sayiliyor , ulkece geldigimiz hal ortada
inşallah canım duaların için Allahım razı olsunn ya negüzel kalplisinay amin amin. hamilesin mübarek gün inş kısmet olur hayırlısıyla. sana da eşin ve bebeğinle mutlu ömürler nasip etsin inş. Rabbim..
Güzel bir söz var: to survive is not to live.
Türkçesi ise hayatta kalmak yaşamak demek değildir.Yaşanmasına yaşanır evet ama biz insanız ve hayata bi kere geliyoruz.Varı yoğu bir eve yatırıp boğazından, gezmenden kesmek sadece hayatta kalabilecek kadar ihtiyaçlarını karşılamak yaşamak mı yani?ev alacaksınız 10 senenizi kredi ödemesine ayırdınız e zaten şu an ortalama insan ömrü kaç sene.Gençliğinizin en güzel yıllarını eve tıkılarak geçireceksiniz.Maalesef durum bu.
valla daha sayfalarca yazarim bu konudaOyh bu da çok etkileyici...
Peki yaşlandığında, emekli olduğunda ne oldu? İğnelemek maksatlı değil bu soru, gerçekten merak ediyorum. Bir yanım güzel anılar biriktir ev de neymiş diyor, diğer yanım kuş kadar emekli maaşıyla nasıl kira ödenir diyor. Çünkü emekli olduğumuzda da doğru düzgün toplu para vermeyecekler elimize.
Deniycemiyi olgunlaşmış yarım avokadoyu kızarmış ekmeğe sürüp üzerine limon,tuz,pulbiber,cherry domates ve maydonoz,kahvaltıda dene :) konu dışından gitmeyelim ama ahahahah
Benim esim sık sık ukrayna ve rusyaya gidiyorkızlar balkanlarda etin bir porsıyonu sadece ama sadece 2.5 euro hem de bıldıgımız gb degıl buraya nazaran 2porsıyon verıyorlar okadar yıyorsunuz ıcıyorsunuz dondurmasına cayına kadar 4kısı sadece 20euro oduyorsunuz.
kızlar balkanlarda etin bir porsıyonu sadece ama sadece 2.5 euro hem de bıldıgımız gb degıl buraya nazaran 2porsıyon verıyorlar okadar yıyorsunuz ıcıyorsunuz dondurmasına cayına kadar 4kısı sadece 20euro oduyorsunuz.
Sen bana gelsene , onu rendeleyip sarimsakli meze yapiyorum ben , raki yaninda ohh misss
Ya bazi yorumlar cidden okadar sacma ki. Gecinemiyorum diyen insanin ikide bir kuaforde ne isi var, o parayi nasil veriyor? Pahali geliyorsa o parayi o şeye vermeyeceksin. Ben parayi zor yettitiyor olsam kuafore gidip o kadar para vermem.
Kozmetikten, kuaforune, giyimine cok genis fiyat yelpazesi var. Ha birebir ayni kalitede mi hayir ama var. Pahalisini tercih edip etmemek kisilere kaliyor.
Ulkedeki bu herseyin tavana vurmasini seviyor veya normal buluyor degilim ama yok boyama kitabi 40tl, yok pazarda bir ust kiyafet 50tlymis filan.. D&R boyama kitaplari cesit cesit 3,50 4 TL 7 TL.
Pazardan giyim kiyafeti alan birinin zaten marka olayi vs yoktur. Bu durumda 50 tlnin altinda herhangi bir üst kiyafet arasam mutlaka bulacagimi dusunuyorum. Sisirme yorumlar...
Evet herkesin standart tatil, sinema vs durumu olsaydi, bunlar luks olmasaydi ama yok. Baska ulkelerde var diye burada luks olmaktan cikmiyor neticede. "Onu luks saniyorlar, bunu luks saniyorlar bi siz biliyorsunuz zaten..."
Paranin yetmedigi seyler lukstur. Bunlara parasi yetmeyenler varsa biyerlerde ve ben, sen yapiyorsan yine lukstur.
Rolex saatte luks degil aslinda ama sen luks tanimina rolex saati ekliyorsun luks budur diyorsun neden? Sen alamadigin icin rolex saat senin luksun. Ama alabilen adam icin onlarda luks degil. :)) Kazancina gore standardi zaten o adamin. O saat onlar icin sizin gozunuzdeki kadar pahali kiymetli degildir muhtemelen.
Konu sahibi sadece gecinir miyiz demis. Psikolojik olarak yormayacaksa gecinilir diyorum en bastaki gibi.
Kaldi ki elinde ki para belli herkesin ve bi sekilde gecinecek "ben kabul etmiyorun" demekle o para artmiyor. :))) ya icraat ya gecinmek.
Kesınliklee Gürcistanı da duydum gıtmedım ama çoğu şeyde oyleymıs gıda tekstıl vs. hem de cok fazla ucuzlar. Bizim ülkede talep var ama sözde talep. Üretim sıkıntı. Vergiler ötvler hepsine birer tuzbiber. biz 4arkadaş balkanlarda 6 ülke gezdik ve sadece 8günde 1500 euro harcadık totalde. içinde konaklama araba kıralama yeme ıcme dahil Ülkemiz sağolsun bir otel uc gune 7,8 bın biçiyor. tatıl anlayısım neyseki bu değil. sonra ulkemiz varken neden başka yerler diyorlarGürcistan daha da iyi. 20-30 liraya mükellef sofra kurduruyorsun valla. Oteller falan da ucuz.
Boyama kitaplarından bahsetmiyorlar yalnız. Küçük çocuklar için duyuları geliştirme amaçlı kitaplar var ve 40tlye bulursak şanslıyız. 1yaşını doldurmayan bebeğin eline boyama kitabı kalem tutturulmazYa bazi yorumlar cidden okadar sacma ki. Gecinemiyorum diyen insanin ikide bir kuaforde ne isi var, o parayi nasil veriyor? Pahali geliyorsa o parayi o şeye vermeyeceksin. Ben parayi zor yettitiyor olsam kuafore gidip o kadar para vermem.
Kozmetikten, kuaforune, giyimine cok genis fiyat yelpazesi var. Ha birebir ayni kalitede mi hayir ama var. Pahalisini tercih edip etmemek kisilere kaliyor.
Ulkedeki bu herseyin tavana vurmasini seviyor veya normal buluyor degilim ama yok boyama kitabi 40tl, yok pazarda bir ust kiyafet 50tlymis filan.. D&R boyama kitaplari cesit cesit 3,50 4 TL 7 TL.
Pazardan giyim kiyafeti alan birinin zaten marka olayi vs yoktur. Bu durumda 50 tlnin altinda herhangi bir üst kiyafet arasam mutlaka bulacagimi dusunuyorum. Sisirme yorumlar...
Evet herkesin standart tatil, sinema vs durumu olsaydi, bunlar luks olmasaydi ama yok. Baska ulkelerde var diye burada luks olmaktan cikmiyor neticede. "Onu luks saniyorlar, bunu luks saniyorlar bi siz biliyorsunuz zaten..."
Paranin yetmedigi seyler lukstur. Bunlara parasi yetmeyenler varsa biyerlerde ve ben, sen yapiyorsan yine lukstur.
Rolex saatte luks degil aslinda ama sen luks tanimina rolex saati ekliyorsun luks budur diyorsun neden? Sen alamadigin icin rolex saat senin luksun. Ama alabilen adam icin onlarda luks degil. :)) Kazancina gore standardi zaten o adamin. O saat onlar icin sizin gozunuzdeki kadar pahali kiymetli degildir muhtemelen.
Konu sahibi sadece gecinir miyiz demis. Psikolojik olarak yormayacaksa gecinilir diyorum en bastaki gibi.
Kaldi ki elinde ki para belli herkesin ve bi sekilde gecinecek "ben kabul etmiyorun" demekle o para artmiyor. :))) ya icraat ya gecinmek.
Aynen burdan neler neler cıkar ah ki ne ah.Benim esim sık sık ukrayna ve rusyaya gidiyor
2 dolara yani 9 liraya koca bir porsiyon biftek yedigini anlatir hep
Daha fazla yorum yaparsam siyasete girecegim o yuzdrn susuyorum
Çocukların boğazından kısılıp alınması tabi ki kabul edilemez. Ama zaten her şeyden kısılıp büyüyor o çocuklar maalesef.fakir lafından hiç hoşlanmam ama eğer o fakir çoluğun çocuğun boğazından kısıp da o telefonu alıyorsa bir mantık hatası yok mu? telefondan lükse ulaşana kadar alsın çocuğunu bir haftasonu kaçsın bir yerlere,ya da ne bileyim o çocuk arkadaşları hamburger yerken bakıyor da babası iphone x kullanıyorsa bana rahatsız edici geliyor.
not:ironi ise anlamamış olabilirim. :)
Boyama kitaplarından bahsetmiyorlar yalnız. Küçük çocuklar için duyuları geliştirme amaçlı kitaplar var ve 40tlye bulursak şanslıyız. 1yaşını doldurmayan bebeğin eline boyama kitabı kalem tutturulmaz
Boyama kitabı değil.8 sayfalik cocuk boyama kitabi yazmisti. Kaldi ki dediginiz kitabi almayanin bebeginin duyulari geri kalmiyordur. Alabiliyorsa iyi bisey ama alamiyor diye cocukta sorun olusturan bisey yok neticede.
Iste burada kisilerin hayat sekilleri devreye girer. Kimi o kitabi almazsa olmayacagini dusunur, kimine gereksizdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?