2.300 ile gecinen var mi evli olup?

Eşim memur, ben çalışmıyorum. Kredi çektiğimiz için 1800 kalıyor bize. Artı birde bebeğim olmasına rağmen ben 500 lira kenara koyuyorum.
Acaba bende sorun mu var

Eşim memur, ben çalışmıyorum. Kredi çektiğimiz için 1800 kalıyor bize. Artı birde bebeğim olmasına rağmen ben 500 lira kenara koyuyorum.
Acaba bende sorun mu var
Heralde bi yerlerden erzak falan geliyor ne diyorsun bacım anlat biz de yapalım benim bebem yok kedim var

Evlerin en uygun olanları Ankara gibi yerde 200 bin değil mi ben mi yanlış biliyorum. 2300 maaşla ömür boyu mu kredi ödeyeceksiniz. Rabbbim yardımcınız olsun başarırsanız ne mutlu size.

Bu tamamen parayi elinde tutabilmekle alakali burdaki yorumlardan cikaracagim tek sey bu.Tek kisiyim ev arkadasim var ve bu sene icin aylik 5 bin kazancim var.Iyiki gune girmisim 1000 liralik.Onun disinda kredi kartlari borclarina zor yetisiyorum.Bir de eksiye dusuyorum.Yaza evleniyorum.Esim de ogretmen.Ortalama 8 bucuk gelirimiz olucak.2bucugu ev kredisine gidicek.Allah yardimcimiz olsun diyoruz.Ama resmen sanirim har vurup harman savuruyoruz.
1800-2000 civariyla ev gecindirip bir de birikim yapan arkadaslari ayakta alkisliyorum.Tebrik ediyorum.Insallah biz de feyz aliriz bundan.

Aynı biz. Eşime bunu söylesem senin kahvene para yetiştiremiyoruz diyor. Bende bu sene karar verdim. Maaşımında 1000 tl alıp geri kalanı tamamen biriktirecem sanki elime geçen 1000 miş gibi davrancam.

Evet bizim de eşimle gelirimiz çok iyi ama resmen yetmiyor yani . Hersey cok pahalı
Aynen ya bereketli topraklar herşey yetişiyor ama pazarda 100 lira gidiyor eve geliyorum hicbirsey yok kiralar desen almış başını gitmiş .ulaşım keza öyle .Allah kolaylık versin hepimize .bizimde gelirimiz fena değil ama kenarda 5 kuruş yok

Kaç kişi aileniz , biz de oraya gidiyoruz ama hiç o meblağı ödemedik , kaç aylık alışveriş yaptınız
Bizde o grosslardan alış veriş yapıyoruz. Çamaşır bulaşık deterjanı gibi büyük şeyler bittiyse 500 civarı tutuyor. Genelde 350 civarı ödüyoruz haftada 2 günde dışarda yiyoruz. En çok ödediğimiz rakam 520 civarıydı. 2 kişiyiz.

Konu sahibi O Oneydigiizzz nerdesin ???
Geçinilmez geçinen arkadaşında gider elini ayağını öperim.
Net.......
Bende Ankara da yaşıyorum Yaşamkent de
Kendi evim rutin ödemeler dışında ve akaryakıt alımı çıkınca maaşımdan elimde kalan 3000TL.
Oğlum devlet okulunda,
Bir hafta sonu hadi sıkıldık çıkalım desek 200TL bırakıp geliyoruz.
Ama eve dönerken elimizde poşet filan olmuyor elimiz boş gidip, boş dönüyoruz...

Kaç liralık ev alınacak? Aylık kaç lira ödenip kaç yılda bitecek? Peşinat var mı? Ev almasanız kiralar kaç para ? Bunların hepsine göre durum değişir.

Dışarda iftar menülerinin fiyatları gören var mı kızlar kişibaşı 40-150 tl arası şaka mı bu ya???
Ramazan dışında İş çıkışı kızlarla birşeyler yiyelim ya da içelim eve öyle geçelim dersek 50 tl ödüyoruz kişi başı. Hayat inanılmaz pahalı.
Ama önceliklerle alakalı sanırım. Arkadaşım mesela 3 tane ojeye 120 tl veriyor...diğer arkadaşım maaşının neredeyse tamamını krediye verip araba alıyor.

Var biz ev kendimizin Allahtan ikinci cocuk yolda yetmeyince karttan market alısverısı yapıp Allaha sukur donduruyoruz carkı bunun yanında kredi var kart borclarımkz var yer İstanbul

3 Ojeye 120tl. veren arkadaşın eline vurun
O ne ya öyle taş olur

3 Ojeye 120tl. veren arkadaşın eline vurun
O ne ya öyle taş olur
Ahahahah ben şaşkınlıkla izliyorum. Bi de böyle saçma sapan renkler:)) ama tuzu kuru. Bekar ailesiyle yaşıyor, annesi arabasını almış :)) babası evini almış:) ( ev kira getiriyor şu an babasına) kız aile ile yaşıyor...hepimiz 3 bin alsak bile eşi maalesef işsiz kalmış evini kendi geçindiren arkadaşımız da var. Aynı maaş aynı yaşam kalitesini vermiyor herkese...

Ya biz hesabımızı kitabımızı bilmiyoruz,ya da konuda bizi trolleyenler var.
Ben de aynı şeyi düşünmeye başladım. Tabi ki geçim tercihlere de bağlı da asgari ücret veya biraz üstüyle yiyip içip gezenler, ev ödeyip geçinenler nasıl oluyor anlamıyorum. Bir şeyler mutlaka eksik kalır.

Ben de O anadan babadan istiyorum.
Ama biraz da sanki insan iyi şeylere çabuk alışıyor,
Bende bundan 2 sene öncesine kadar Ev kredisi ödüyordum elime 1000tl kalıyordu
iyi kötü geçiniyordum, Şimdi sanırım geçen 10 senenin hırsını çıkarıyorum.
Kendi kendime hırslanıyorum nasıl bir manyaklıksa benim ki de

Aynı şeyi bende yaşadım :)) maaşım baya düşüktü. Şimdi istediğim seviyeye geldi çok şükür 3 bin eşim ellemiyor :)) ister biriktir ister harca diyor. Ben ay sonu eşimin kartından bile harcayıp eksilere inmiş oluyorum. Eşler arasında borç olmaz diyenler olabilir ama kendi paramı bitirip adamdan da 800 harcayağınca ertesi ay tepeme çöküp 1000 liramı almışı. Ama ben karar verdim. Artık buna dur diyeceğim. Paramı tutcam elimde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…