2.300 ile gecinen var mi evli olup?

Evet birde varken hiçbirşey almayan insanlar var
Öyle lerin cocukları na çok üzülüyorum bu sefer herşeye hasret büyüyorlar
Gittikleri evde heryeri karıştırıyorlar vb vb
Ağıza sağlık dedigini yaşadım.
Arkadasim gelcem dedi ilk defa evime geldi.
Cocugu da var.
Geldiler cocugun gözü döndü yemin ederim şaştım kaldım. Nasıl yiyor anne bak şu anne bak bu.
Hani bende sabah kalvaltı da kaz ciğeri yemiyorum.
Cocuk sever die ekstra ekstra seyler yaptim.
Bide insanlar catal kasik takimi alir misafire kullanir ya ben onu kendim icin kullanirim.
Giderken bi tatlı kaşığını almış cocuk.
Pasta yapmıştım. Ona kestirdim ay bi gör nasıl nasıl sevindi.
Evi karış karış gezdiler.
Simdi ben ev alacam yok bilmemne yapacam die bu rezilliği insanlara yaşatmak cok mu hos.

Vallah cok bile benim esim haftalik 350 aliyo iki cocuk biri 2 yasinda biri 9 aylik elektrik su dogalgaz masraflar geciniyoruz yani bide sizde cocuk yok cokta guzel gecinilir o parayla

2.300tl ile gecinen var mi
Yer Ankara...
Ev kredi cekerek almayi dusunuyoruz
Ben suan calismiyorum is ariyorim
Cocuk yok..
Benm eşim 3000 alıyor ve 100.000 lira birikimimiz var bu halde bile kredi çekmeye korkuyoruz yani ama mecburuz evimiz yok bizde öyle eski binalar falan istemiyoruz 1 kere olcak oluyosa en iyisi olsn diye oda nnerdn baksan 270 280 bin arası

Benim eşim de aralık ayında işten çıktı. Kış boyu 730 lira işsizlik maaşı aldı. İki çocuk 7 ve 13 yaşında. 5 aydır geçinmek denirse geçindik.Çocuklara çok hayır dememeye çalıştık ama bu süre boyunca ben ve eşim kendimize çok masraf olacak giyim türü alışverişler asla yapamadık.
Evimiz kendimizin.En büyük avantajımız buydu.(Şimdi tazminatımızla iş kurmak için uğraşıyoruz.Sizden de dua istediğimi şuracığa sıkıştırıvereyim. )

Eşiminde maaşı okadar. Bizde kredi ödüyoruz ve yinede geçinebiliyoruz. Ama tabi eğer çalışırsanız çok daha rahat edersiniz

Mecbur olunca gecinilir ama ben gecinemem. Buna da rahat rahat gecinmek denmez kisa kisa gecinmek denir. Benim annem de cok guzel para biriktirir ama zamanindan feragat eder mesela. Peyniri kendi mayalar, paketli gida almaz, toptan alisveris yapar, arap sabunu kullanir butun temizlige, camasira camasir toplarindan kullanir, cok iyi dikis bilir kiyafetlerini kendi diker. 10 liraya 2 tshirt cikartir vs vs. Bana cok garip geliyor onun yasami, bu kadar didinip 1000 lira artirinca yasanmis mi oluyor bilmiyorum.

Allah muvaffak etsin

Geçinilirse elbette geçinilir her paraya ama nasıl doğru düzgün elek. Doğalgaz su internet kullanmazsın genel yemeğin peynir ekmek olur üst baş senede 1 belki alırsın evden adımını atmazsın o zaman her paraya geçinirsin zaruri ihtiyaclar gecinmek demek değildir benim gözümde

Neden olmasın elbetteki olur
Benim ablamda aynı maaş giriyor evine aylık 700 ev taksidi ödüyorlar 2 kızı var 5-2 yaşlarında durumları gayet iyi
Kalanda yetiyor araba taksidi var 250 lira vs yetiyor diyor
Bizim gelirimiz aylık 7 bini buluyor ama çok sıkıştığınız zaman oldu
Bu da ayağımızı yorgana göre uzatmamamizdan dengesiz harcama yapisimizdan
Biz kira veriyoruz 5 yıldır 700 lira ablam da ev taksidi ödüyor 700 lira
Mantıklı olan ev almak yatırım yapmak
Yine de siz bilirsiniz

Bence ev kredisine girin.
Benim düşüncem insanın evi varsa her şekilde geçinir , elbette çok iyi şartlar saglanamayabilir şu durumda her şey ateş pahası . Ama bunun lira ödeyen modeli de iç açıcı değil ki. Çocuk yok, siz de is bulup kazanırsınız. Biraz ertelersiniz bazı şeyleri mecburen. Ama kirada risk daha fazla

Peynir bile lüks olmuş artık ortalama kilosu 25 tl...
Gerçekten Allah ihiyacı olana yardım etsin.

Kızılayın ara sokaklarını gezin. Oralarda uygun fiyatlı kıyafetler var bugün gördüm yemekte 25 lira normal değilmi? Yemek sonuçta yani etli bise yiyosaniz bide ucuz bile
4 kişilik bir aile, 100 er gram etten döner yiyecekler ve ayran içecekler.
Bunun tamanına yani 400 gram ete en az 90tl ödemeleri gerekiyor.
Bu mu ucuz?
Etin kilosu kaç para da 1 porsiyon yemek 25 ediyor acaba?
Kızılaya gitmeyeli 4 sene olmuştur, ondan haberim olmayabilir ama İstanbul, İzmir gibi şehirlerle kıyaslandığında Ankara uçuk pahalı.
Çünkü burada gelir az, gider fazla.
Aynı bankada aynı pozisyonda çalışan biri İstanbul’ da ise en az iki kat maaş alıyor.
Benim bulunduğum semtin pazarı( organik falan değil, bildiğimiz pazar) marketten daha pahalı.
Böyle bir şehir olabilir mi?

Valla dün isyerime bi lokantanin yemekleri yazan kağıt varya adı neydi unuttm:) o geldi. Beyti 15 et döner 15 falan yazıyordu baya baya ucuzdu yani. Diyorum ya cesit çok fazla heryerde fiyat bir değil. Arastrmaniz lazım. Uğraşmak isterseniz tabi

Acaba ne eti o da muallak tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…