Dadlum senin durumuna üzüldüğümüz için, kendimizi yerine koyduğumuz için sinirleniyoruz pek çok arkadaşım da ben de...
Ama yalan konuşup dava açmak senin vicdanına sığar mı?
Bu çocuğu doğurmakta kararlı olma kendini düşün diyoruz, o beraber yaşadığın kişinin ailesi bebek doğarsa sana rahat vermez diyoruz.
Bunları eş geçme kendine yazık etme nolur biraz düşün 5 sene sonrasını aklına getir...
yerimseniben
Gene söylüyorum hep söyleyeceğim:
'Bir bebeği dünyaya getirmekle kazanacağın sevap, ona yaşatacağın ızdırap ve zor şartlarla birlikte günahını aşmasın...
:1no2:
Bunları düşün ona göre bebeğini aldır.
Daha 2,5 aylık 1 ay daha var süre...
Onun ve kendi hayatına rest çekebilmen için...
:teselli:
Bu konuda nasıl böyle söyleyebiliyorsun ya...
O canı nasıl aldıracak ki doktor alınmaz demiş zaten...
Sadece bir örnek vereceğim...
Bebeği karnında bir arkadaşımın eşi vefaat etti çocuğunu aldırması mı lazımdı..
Bu baba çocuğu düşünse idi zaten evlenirdi bir yol bulmaya çalışırdı..
MADDE 233 - (1) Aile hukukundan doğan bakım, eğitim veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen kişi, şikayet üzerine, bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Hamile olduğunu bildiği eşini veya sürekli birlikte yaşadığı ve kendisinden gebe kalmış bulunduğunu bildiği evli olmayan bir kadını çaresiz durumda terk eden kimseye, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir
Bu madde kapsamında şikayette bulunabilirsin bu arada.
Verdiğiniz bilgiler ve yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar..
canim yanlis anlama benimde kizlarim var ergenlik caglarinda...sadece birsey sormak istiyorum.....annen hic seninle konusurmuydu...ergenlik yaslarinda...bu devirin insanlari söyle böyle.evlilikten gözünü korkutmazmiydi.konusmazmiydi seninle...ben kendimden biliyorum...16 yasindayken beni istemeye geldiler sirf almanya sevdasi ugruna kurban gittim...evlenmek hayalimde bile yoktuki evlendikten sonra hamilelikten korunma yöntemlerini hic bilemezdim zaten..zaten annemin babamin mutsuz kötü bir evlilik yasadiklarini gördükce kavgali gürültülü dahada cok korkuyordum evlilikten...benim annemde hic ögüt vermedi kizim böyle yaparsan söyle olur falan sadece dayak atardi bi hata yaptigim zaman...tabi dayaktan siddeten kim ne ögrenirki...ben kizlarima dayak atana kadar uzun uzun konusuyorum....bilmiyorum artik bi anne olarak beni ne günler bekler...ama okadar ögüt vermeme ragmen onlarda hata yapmazlar insallah...insallah rabbim bana o aciyi yasatmaz...
insallah canim...sanada bebeyinede allah yardimciniz olsun..olan olmus yapmisin bi hata...sen okadar güclü olki okadar hatalardan uzak durki bundan sonra..o adileri utandir.sevindirme onlari..bebeyinide aldiramaszin atik...40 günü gecmeden aldirsaydin sorun olmazdi.ama artik oda bir canli kalbi atiyor..ben 7 haftalikken gitmistim doktora kalp atislarini gördügümde okadar mutlu olmustumki..simdi hareketlerini hissediyorum...insallah herseye ragmen o mutlulugu sende yasarsin..yavrunu kucagina alirsin..belki senin tesellin olur bebeyin..bellimi olur..o adilerlende ugrasma..yani tecavüs davasi falan sizi daha cok üzer ve yorar..zaten hamilesin..tasiyamayacagin yükün altina girme...allaha havale et..zaten onlar cezalarini bulacaklar...ama sana düsen haklarini yinede ara..inşallah yapmazlar..annem benle konuşurdu dertlşirdi.Annem çok anlayışlıdır.Ben kendim yaptım hataları..Ailemin hiç bir suçu günahı yok.biliyorum korkuyosunuz sizinde kızlarınızın başına benzer şeyler gelir mi diye(Allah korusun)..
İnşallah Allah kızlarınız<ı size bağışlasın..İnşallah böyle büyük hatalar yapmazlar hayatlarında..
18 yaşındaki bi kıza ki daha ergenliğini bile yeni tamamlayacak olan birine
kızmak lazım aslında.
yaptığın çok feci.aileni hiçe sayarak kocaya gitmeyi o kocanın koynuna girmeyi ve dahi çocuk yapmayı biliyorsun.şimdi mi aklına geldi ben ne yapayım diye sormak
hele o ailen.akıl bağli olmadığın bi yaşta kararlarına karşı çıkmak, seni engellemek zorundaydılar
şimdi kalkmış sana sahip çıkıyorlar.koysalar ya kapı önüne seni
o zaman görsen hanyayı konyayı
hiç gerek yok sevgi böcekliğine,hoşgörüye,hatalar insan içindir düsturuna.di mi
ne oluyor ki böyle olunca.mesaj kaygısı mı.aman haa kimse yapmasın demenin bi yolu mu
hata sahibine ders vermek mi,aklın nerdeydi...şimdi mi akıllandın.öyleyse al benden de bi tekme demek mi
yok arkadaş ben mazur görmem böylelerini.baştan düşünecekti.ona göre yaşayacaktı.geçmiş ola...
17 yaşımız olmadı hiç bizim.gözü karalığı hiç bilmeyiz.hata bile yapmadık ki
anne olunca anlarsın lafından daha bi şey anlamadık
henüz çocuklarımız etrafımızda ve hep böyle kalacak sanıyoruz. di mi
yapmak istediğinde, gitmek istediğinde onu hiç bi şeyin durduramayacağını henüz bilmiyoruz.
sanıyoruz ki.öyle bi yetiştireceğim ki evladımı.zaten yanlış yapmayacak.
bu tür sorunları hiç yaşamıyacağız.
umarım hayat söylediğiniz gibi tedbirler zinciri olur.
düşüncelerimi tamamen dile getirmişsin.
hepimiz insanız hepimizin başına gelebilir bu tarz olaylar.
senin başına gelmediyse çocuğunun başına gelir veya torununun
ama herkes kendinden okadar emin ki aaaaa asla ben böle bi hata yapmam deyip ahkam kesip duruyolar.
kızcağız zaten hatasının farkında.
hemde hepsinin.
liseyi bıraktığına yanıyor,nikahsız evlendiğine yanıyor,ailesini dinlemediğine yanıyor..
daha niye bunları yüzüne vuruyosunuz ki...ne anlamı var durup durup aynışeyi tekrar etmenin.
bundan sonra neyapabilirim diyor ???
bence bunun cevabını verelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?