2,5 aylık hamileyim,eşimden ayrılıyorum..

Bu konuda nasıl böyle söyleyebiliyorsun ya...
O canı nasıl aldıracak ki doktor alınmaz demiş zaten...
Sadece bir örnek vereceğim...
Bebeği karnında bir arkadaşımın eşi vefaat etti çocuğunu aldırması mı lazımdı..
Bu baba çocuğu düşünse idi zaten evlenirdi bir yol bulmaya çalışırdı..

Keşke hayatta yaptığımız hataların cezasını sadece biz çeksek değil mi ama. Anneler babalar kardeşler perişan oluyor bizim her hatamızda. O yüzden bin düşünüp bir adım atmak gerekiyor. O davayı da açsan da kaybedersin zaten. Boşuna açma yıpranmasın ailen daha fazla. Bir de işkence neymiş görürsün demiş ya tehdit için suç duyurusunda bulunmalısın.

dadlummm artik olan olmus.bundan sonra karnindaki bebegi düsünerek daha saglam adimlar at canim.bebgini dogur bi bak annen babanda arkanda sonra bi ise girer calsirisin mis gibi büyütürsün yawrunu.o adama dönme canim be ondan hyir yok sana.bak yasin genc hayata karamsar bakma belki yeniden sewrsin we busefer gerek bi ewlilik yaparsin.gelecege hep umutla bak pozitif ol.we bi anne olarak diyorumki yawruna iyi bak sikica saril hayata.kendini su hamile halinle yipratma we isik tut gelceginee.

ben çok sert cvplar atmışş olabilirm ama ablamların doğumlarından bebeğin 2,5 aylık bebeğin ultrason görüntülerini çok iyi bilirim resmen kalbi atar tırnak bile değildir ama bellidir insandır nasıl kıyar insan sağlığında oluşmasında mecbur yoksa..bunu onu yapmadan önce düşüncektii yaptıktan sonra aldırmak bukadar kolay olmamalıı..

Son düzenleme:
Bebek bana görede alınacak durumu geçmiş artık
Kaldıki annesi zaten istiyor bebeğini
Bence büyür gider bebeği,ailesi yanında,yaşı genç,girer bir işe çalışır kazandığı ilede misler gibi bakar çocuğuna.
Ama tüm bu söylediklerim yeni hatalar yapmamak kaydıyla olacak şeyler
Yarın başka hatalar yaparsan,bebeğinede kendinede yazık eder.
Bundan sonrası artık onun elinde
Ya yaşadıklarından ders alıp güzel adımlar atar
Yada yapacağı her hatada sırf kendini değil bebeğinide o cezaya mahkum eder.

Aynı şey değil işte...
:umursamaz:
Arkadaşının bebeği sevdiği insandandı... boshayallersmile Ayrıca herşey yolundaymış eşiyle...
Arada bu arkadaşın yaşadığı gibi sorunlar yokmuş...
Uçırım kadar farklı olaylar.
Burda bahsettiğim babasız bebek doğurmak değil babasının böylesine tuhaf bir adam olmasına rağmen onlara zarar verebilecek birinden çocuk doğurmak...
Son yazdığımı da okumamışsın sanırım:
'Bir bebeği dünyaya getirmekle kazanacağın sevap, ona yaşatacağın ızdırap ve zor şartlarla birlikte günahını aşmasın.'
Bu tarz insanlar belli olmuyor sen ben gibi aile kavramını düşünmüyor.
Ama emin ol bebeğe sahip çıkma ihtimalleri çok yüksek. :bbo:
Bebeği kaçırmaya kalktıklarını düşünsenize, annesine karşı yapabilecekleri türlü oyunları düşünsenize...
Bunları bir düşünün bunu anlamam için televizyona bakmam yeterli...
Çocuğuna hamileyken ayrılan pek çok eş gelip ağlıyor programlarda bebeğimi kaçırdı vermiyor diye...
O çocuğun çilesini düşünsenize neye inanacağını şaşıracak, psikolojisi bu olaylarla bozulup duracak...
:sinifsinif:
Yazık değil mi o bebeğe?
:1no2:
Bu hayatı bu şekilde yaşamasındansa hiç dünyaya gelmemesi daha iyi değil mi?
Tekrar söylüyorum gene de hep savunacağım, kürtaja karşıyım ama bu gibi şartlarda değil... :1no2:
Gerçi alınacak durumu geçmiş ise arkadaşın bebeği 2,5 aylık değil o zaman? :uhm:
Kendi vereceği karar elbette ben sadece fikrimi söylüyorum.
Annelik içgüdünüzden önce hayal gücümüzü kullanıp 5 sene sonrasını düşünerek hesaplayarak hareket etmekte fayda var.
Ve tekrar ediyorum:
'Bir bebeği dünyaya getirmekle kazanacağın sevap, ona yaşatacağın ızdırap ve zor şartlarla birlikte günahını aşmasın.'

Son düzenleyen: Moderatör:
MADDE 233 - (1) Aile hukukundan doğan bakım, eğitim veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen kişi, şikayet üzerine, bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Hamile olduğunu bildiği eşini veya sürekli birlikte yaşadığı ve kendisinden gebe kalmış bulunduğunu bildiği evli olmayan bir kadını çaresiz durumda terk eden kimseye, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir
Bu madde kapsamında şikayette bulunabilirsin bu arada.

Helal olsun bak bunlar güzel bilgiler sağol reneta. kaydirigubbakcemile
Dadlum bunlarla şikayetçi olabilirsin.
Ama sakın ola ki, diğer yalan bilgilerle gitme hakim karşısına başına bela filân alırsın...

Son düzenleyen: Moderatör:
ayy okurken kanım dondu valla..bu nasıl bi vicdan nasıl bi vurdumduymazlık nasıl insanlık yaa..ahh be güzelim o aile sana da kendi ailene de layık değil.ne pahasına olursa olsun asla dönme.çocuğun için dönme öncelikle..çocuğun öle bi babannenin ve babanın bulunduğu ortamda büyümesin..dar kafalılar bi nikah bile kıyacak kadar vicdanlı çıkmamışlar bunlar nasıl anne baba.hele ki kocan.asıl suçlu o.sen onun kadınısın onun namususun nasıl bırakır seni o şekilde nikahsız..üstelik hamilesin..ne diyeceğimi şaşırdım sen bence kurtulduğuna şükret daha yaşında genç.önünde uzun bi gelecek var yavrunla çok mutlu olursun inşallah..aklını kullan canım sakın dönme taviz verme o ahlaksız aileye..çok sinrlendim

Son düzenleme:
Verdiğiniz bilgiler ve yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar..

canim yanlis anlama benimde kizlarim var ergenlik caglarinda...sadece birsey sormak istiyorum.....annen hic seninle konusurmuydu...ergenlik yaslarinda...bu devirin insanlari söyle böyle.evlilikten gözünü korkutmazmiydi.konusmazmiydi seninle...ben kendimden biliyorum...16 yasindayken beni istemeye geldiler sirf almanya sevdasi ugruna kurban gittim...evlenmek hayalimde bile yoktuki evlendikten sonra hamilelikten korunma yöntemlerini hic bilemezdim zaten..zaten annemin babamin mutsuz kötü bir evlilik yasadiklarini gördükce kavgali gürültülü dahada cok korkuyordum evlilikten...benim annemde hic ögüt vermedi kizim böyle yaparsan söyle olur falan sadece dayak atardi bi hata yaptigim zaman...tabi dayaktan siddeten kim ne ögrenirki...ben kizlarima dayak atana kadar uzun uzun konusuyorum....bilmiyorum artik bi anne olarak beni ne günler bekler...ama okadar ögüt vermeme ragmen onlarda hata yapmazlar insallah...insallah rabbim bana o aciyi yasatmaz...

inşallah yapmazlar..annem benle konuşurdu dertlşirdi.Annem çok anlayışlıdır.Ben kendim yaptım hataları..Ailemin hiç bir suçu günahı yok.biliyorum korkuyosunuz sizinde kızlarınızın başına benzer şeyler gelir mi diye(Allah korusun)..
İnşallah Allah kızlarınız<ı size bağışlasın..İnşallah böyle büyük hatalar yapmazlar hayatlarında..

yorumlarin hepsini okudum arkadaslar size sesleniyorum, lutfen 18 yasinda ustelik hamile bir kizin uzerine bu kadar gitmeyelim onu suclamayi artik bir tarafa birakalim. Sua da zor durumda belkide kimseye anlatamadiklarini bize anlatti. Bu yasta bir kisinin hatalarini acimasizca yuzune vurmak eminim o nu daha cok yikar, cesaretlendirmez. s

polisler nereden bilecek hangi dava yoluna gidilir.. hala yanlis yollardasin...senin durumunda olan biri asla ali koyma ve tecavuz davasi acamaz canim... simdi ben sana burada 2 saat anlatamam neler yapilabilir ya da yapilamaz diye bu cok ciddi bir konu .madem hukuki yola basvuracaksin bir avukata basvurmani oneririm..bu tarz bi davayi sen kendi aklinla yurutemezsin.. zaten sacma sapan bir dava acarsin aninda reddedilir ve davan gorulmez .mutlaka bir avukata git o senin durumuna gore butun yollari sana anlatir ve davani takip eder... hayatta basarilar dilerim sana umarim bundan sonra hatalarindan ders alip ona gore akli basinda yurursun

Son düzenleme:
ama mazlumun ahi hic bir zaman yerde kalmaz...helede o masum dogmamis bebeyin.o nasil bir anne nasil bir kadinmis..o kaynanan olacak ..bu dünyada her caniligi yapabilir öbür dünyada nasil hesabini verecek....insallah helal süt emmis biriylen karsilarsirsin...gerci bu devirde cok zor artik...insanlar insanliktan cikmis.. iyi bir insanla karsilasmak artik okadar zorki....sen önce bi uzun zaman kendini toparla belki annen baban yardim eder meslek bile yaparsin....ama kolay kolay evlenme derim..yasin cok kücük..yasi kücük olan hanimlarimizi bu devirin erkekleri daha kolay harcayabiliyorlar..hayat bilgileri yok..cahil diye düsünüyorlar ezdikce eziyorlar..

insallah canim...sanada bebeyinede allah yardimciniz olsun..olan olmus yapmisin bi hata...sen okadar güclü olki okadar hatalardan uzak durki bundan sonra..o adileri utandir.sevindirme onlari..bebeyinide aldiramaszin atik...40 günü gecmeden aldirsaydin sorun olmazdi.ama artik oda bir canli kalbi atiyor..ben 7 haftalikken gitmistim doktora kalp atislarini gördügümde okadar mutlu olmustumki..simdi hareketlerini hissediyorum...insallah herseye ragmen o mutlulugu sende yasarsin..yavrunu kucagina alirsin..belki senin tesellin olur bebeyin..bellimi olur..o adilerlende ugrasma..yani tecavüs davasi falan sizi daha cok üzer ve yorar..zaten hamilesin..tasiyamayacagin yükün altina girme...allaha havale et..zaten onlar cezalarini bulacaklar...ama sana düsen haklarini yinede ara..

ya belki bana böyle bişi dediğim için kızıcaksın belki ama ... hatta belkide bekara karı boşamak kolay gelir bile diyebilirsin ama ya ne biliyim bence çocuğu aldır daha yaşın çok genç.. vakit geçmeden aldır... benim çocuğum yok hiç hamile kalmadım nası bi duygu bilmiyorum ama doğru olan bu sanırım.. çocuk olduğu zaman daha 18 yaşındasın sonunu düşün çok zor çok büyük bi sorumluluk...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…