2,5 aylık hamileyim,eşimden ayrılıyorum..

kaydirigubbakcemile5
Kesinlikle...
Ayrıca bu insanlar normal insanlar değiller.
'Çirkefe bulaşma üstüne sıçrar.' derler.
Yalan dolanla hak aranmaz, bir anlık öfkeye kapılıp yalana sarılmayın.
Başına iş açarsın. Kendi hayatına bak, arkana bakarak ancak bir yere toslarsın, ileriye bak ki önünü görebilesin gideceğin yere de yapacağına da karar verebilesin. yerimseniben

Son düzenleyen: Moderatör:

Aileden gelen bir şey olsa gerek. Anne baba sürekli " ileride sen evlenince" , "senin çocuğun olunca" vs. tarzı cümleler kurunca yani ileride sadece evliliği hedef gösterince bazı kızlarımız hayatı evlilikten ibaret sanıyorlar sanırım :uhm: Ama istisnalarda vardır.

orasini bilmiyordum..böyle olaylar malesef cok oluyo..ama ibret alan cok az...almanya gibi yerde bile buna benzer seyler yasaniyo...bir kac ay sonra tekrar baba evine dönüyorlar..olan en cok bebeklere oluyo...cocuklarimizla cok konusmak lazim basibos birakmamak lazim...

benimde 13.14 yasinda kizlarim var...bazen öyle konusuyorum izah ediyorumki gözleri korksun evlilikten diye..zaten korksunlarda ..bu devirde evliligi ciddiye alan insan cok az...

18 yaşındaki bi kıza ki daha ergenliğini bile yeni tamamlayacak olan birine
kızmak lazım aslında.
yaptığın çok feci.aileni hiçe sayarak kocaya gitmeyi o kocanın koynuna girmeyi ve dahi çocuk yapmayı biliyorsun.şimdi mi aklına geldi ben ne yapayım diye sormak
hele o ailen.akıl bağli olmadığın bi yaşta kararlarına karşı çıkmak, seni engellemek zorundaydılar
şimdi kalkmış sana sahip çıkıyorlar.koysalar ya kapı önüne seni
o zaman görsen hanyayı konyayı
hiç gerek yok sevgi böcekliğine,hoşgörüye,hatalar insan içindir düsturuna.di mi
ne oluyor ki böyle olunca.mesaj kaygısı mı.aman haa kimse yapmasın demenin bi yolu mu
hata sahibine ders vermek mi,aklın nerdeydi...şimdi mi akıllandın.öyleyse al benden de bi tekme demek mi
yok arkadaş ben mazur görmem böylelerini.baştan düşünecekti.ona göre yaşayacaktı.geçmiş ola...

17 yaşımız olmadı hiç bizim.gözü karalığı hiç bilmeyiz.hata bile yapmadık ki
anne olunca anlarsın lafından daha bi şey anlamadık
henüz çocuklarımız etrafımızda ve hep böyle kalacak sanıyoruz. di mi
yapmak istediğinde, gitmek istediğinde onu hiç bi şeyin durduramayacağını henüz bilmiyoruz.
sanıyoruz ki.öyle bi yetiştireceğim ki evladımı.zaten yanlış yapmayacak.
bu tür sorunları hiç yaşamıyacağız.
umarım hayat söylediğiniz gibi tedbirler zinciri olur.

cinsilatif...dogru lafa nedenir haklisin...ben kendim sahit oldum..bi tanidigim teyze cagirmisti birgün evine..almanca anlamadigi icin bi yerden gelen mektubu okumam icin..sonra bi laf acti..kizim kücük yasta simdiden evlilik düsünüyo..beni dinlemiyo...birde sen konus basindan gecenleri anlat belki ibret alir diye.cok üzülüyordu annesi kizinin bu durumuna...neyse kizi geldi sonra okuldan...daha 16 yasinda...annesiylen tartisiyo..neymis birisini seviyormus illaki evlenmek istiyormus onunla...bende konustum...basimdan gecenleri..erken evliliklerin sonu hüsran oldugunu..biras yasin ilerlesin meslek sahibi ol hayat tecrübesi edin kendini toparla ondan sonra evlen diye...yine dedigim dedik diyordu kiz....uzun zamandir görüsmüyoum o teyzeylen..ne oldu bilmiyorum...

cok haklisin onun gibileri öz cocuklari oldugu halde babalik bile yapmiyorlar...kadin kiz hayati onlara para yedirmek varken gününü gün etmek varken coluk cocuk derdiylen kim ugrasacak...ben 5 sene evli kaldim o heriflen ..hatta cok pisman oldum..5 sene niye sürdürdüm ailemin lafina gidip diye....simdiki aklim olsa o herifi 1 gün cekmezdim..:umursamaz::dilcikar:

Valla ben de 17 yaşında oldum, ama hiç koca diye delirmiyordum....
Herkes kend hayat tarzına göre yorum yapıyor... Ben nasıl ki yazuk kızın üstüne gütmeyin fazla daha çocuk o diyenlere kızıyorsam.. Siz de beni ve benim gibi yorum yapanlara kızabilirsiniz....

Mesele birbirimize kızmak yada balım cicim olmak değil...
Ortada bi gerçek var...
17 yaşındaki hiçbir gençkız cahil değildir aptal değildir.... Resmi nikahomadan evlenmenin ne kadar yanlış olacağını bilir.... Bilmiyorsa ailesi engel olur...
Konuyu açan arkadaşımız ne ailesini dinlemiş ne mantığını....
Nikah olmadan evlenmeyi geçtim bir de evlenir evlenez hamile kalmış.. Şimdi vah başım diyor... Vah başım demeyi de geçmiş, ona tecavüz ve alıkoyma davası açma hakkım var diyor....
Zmanında haklarını araştırma düğün dernek kurup nikahsız bir adamla beraber ol hamile kal sonra işler istediğin gibi olmayınca ben tecavüz davası açayım...
Tecavüz davası açmayı akıledebilecek kadar cahil değil ama resmi nikah olmadan evlenilmeyeceğini bilemiyor, korunma yöntemlerini bilmiyor....

Kimse kusura bakmasın, herkes kendi seçimlerinin tercihlerinin sonuçlarına katlanmak zorunda.. Ben konusahibi arkadaşımıza acıyaıyorum, tek acıdığım karnındaki bebek çünkü onun hiçbir suçu yok.....
Maalesef o bebek annesinin yanlış seçimlerinin cezasını annesinden daha fazla çekecek....

Neysa ben yorumlarımla konusahibi arkadaşı daha fazla üzme istemiyoru...
Ama bu kıza ah ah vah vah diyerek yardımı olmuyorsunuz.... Sedece gerçekleri kendi hatalarını görmesine engel oluyorsunuz..
Hatalarını görsün, sonuçlarına katlansın ve bundan sonra hata yapmasın....
Yoksa hep ah ah vah vah olacak diye hata üstüne hata yapar...

bu kadar olmaz

senin aklın bi karış havada imiş

ananın babanın aklı nerede imiş

bunu sana yapan sadece kocam dediğin adam değil ,onun anası babası da değil

başta suç sende ve annen babanda

yazık

kör sağır vermişler seni, şimdi de ilgili baba ana rolu mu oynuyorlarlmaz:

Konuyu çok ama çok güzel açıklamışsınız.Daha ne denilebilirki??? alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

17 yaş sadece koca için delirme yaşı değildir
delikanlılık yaşıdır
17 yaşında koca için delirdiğimden ve bu hayat tarzını bildiğimden yapmadım yorumumu.
sadece hayatın benim manzaramdan ibaret olmadığını öğrendiğimden.
bana benzeyenler benden tarafa demediğimden.
hayata geniş bakmaktan.hatanın yaşı olmadığını bildiğimden.
belki bi teselli sözünün o insan için umut olabileceğinden ya da tam tersi durumda dünyasını karartacağını tahminimden
yaptım yapıyorum yorumlarımı
her neyse...

Benzer bir olaya çok yakınım olan birinde şahit olduğum kadarıyla;

Suçu aileye atıyoruz ama ailenin konumunu çok iyi bilmiyoruz burda. İnsan birşeyi yapmak istedikten sonra elini kolunu bağlayamıyorsun ki, yapıyor işte. Çıkıp aileye sorsak belki de hiç izin vermedi ve arkasında da durmadı , belki de gittiğinde sildiler kızlarını. Çünkü yanlış anlamadıysam arkadaş kaçmış zaten.

Ama bir gün dönüp geldiğinde , ihtiyacım var dediğinde ,git ne halin varsa gör denmiyor. İnsan evladını ne yaparsa yapsın sokağa atabilir mi? Üzerlerine düşeni yapmışlar sahiplenmişler. Onlar da kafasına vuruyorlardır kızlarının belki.

Burda malesef ki suç yapana kalıyor. Hangi yaşta olursa olsun hata işte. Ve 10 yaşında bile olsa insan yaşadıklarını kaldırmak zorunda. Ki arkadaş herşeyi yaşayabilecek yaşta olduğuna göre , bunları da kaldırabilecek yaşta.

Şimdi bazı arkadaşlar kızacak belki ama nasıl olurda 17 yaşında ki kız korunma yöntemini bilmez diyebilirsiniz ama bilmeyebilir. Herşeyi yaşamayı biliyorda bunu bilmiyor mu, bilmeyebiliyor. Bilinemediğini bire bir gördüm bahsettiğim yakınımda.

ben geçmişi okuyamadım tam anlamıyla ama yorumlardı ve alıntıları okudum burdaki bütün arkadaşlara katılıyorum 17 yaşında neyin telaşı bu evlilik için sen kaçtınmı bilemiyorum yada ailenmi verdi gönül rızasıyla onuda okumadım ama onlar istemese eminim sen direttin hadi seni verdiler neden nikahsız gittin asrtık öyle bi zamanda yaşıyoruzki insanlar kırk yıllık kocalarından neler görüyolar sen neye güvendin sen daha oturmamışsınki o çocuğu nasıl büyüteceksin ne verebileceksin ahh ahh benimde kızm var daha 9 aylık ama sizin gibi örnekleri gördükçe yemin ederim gözüm korkuyo bide babasız nasıl büyütecem diyosun o insandan sence nasıl bi baba olur bi durup düşün bakalım hamileyken sana nikah kıymayan annesinin seni aşağılamasına izin veren bi adam seni ne olarak görüyo hiç düşündünmü belkide senden bıkınca bi kenara atacaktı senin gözlerin erken açılmış hamile olabilirsin ama ailen kabulleniyosa orda kal bebek doğuncada bi işe gir ve hayatını bebeyine ada biraz mantıklı ol bu saatten sonra her lafında hakaret işitiyomuşsun ayrıca ne kadarlık bi tanıma süreci geçirdin merak ettim cidden

Sevgili cinsilatif unutma ki Cehenneme giden yol iyiniyet taşlarıyla örülmüştür....
Ah ah vah vah zavallı çocuk diyerek bu arkadaşımıza yardımcı olamayız....
Gerçekleri birinin yüzüne çarpması lazı i kendi hatasını görsün, ve sonuçlarına katlanmayı öğrensin....
Farındaysan adama tecavüz ve alıkoymadavası açma niyetinde..
Benim kızdığım bu.. Ah ah vah vah dediğimiz zavllı çocuk dediğimiz arkadaş iş karşı tarafı zordurumda bırakmaya gelince hiç de cahil ve bilgisiz değil... Herşeyi çok güzel araştırıp öğrenmiş...
O adam bu kızı zorla alıkoymadı,o adam bu kıza tecavüz etmedi.. Bu kız bilerek isteyerek ailesine bile karşı çıkarak güle oynaya bu adamla evlendi....
Ben bunu söylemeye çalışıyorum...
Ona ah ah vah vah derken onu kendi hatalarının sonuçlarını göğüslemekten alıkoyuyorsunuz...
Hatasını bilecek ve yeni hatalar yamamayı öğrenecek... Bunu da ahlayıp vahlamakla acımakla değil gerçekleri ve hatalarını yüzüne vurarak gösterebiliriz...
Herkesin yöntmi farklı... Ama teselli umut sert yanıt dünayı karartma sebebi değildir. Bence kendi kendine hayatını yeterince karrtmış zaten, dilerim ki bebeğinin ve hernekadar suçlu da olsa o adamı yapmadığı bişeyle sulayarak onun da hayatını karartmaz....

cok dogru bir tesbit ne yazikki bu hata farkinda olmadan yapiliyor

Burada kimsenin,kimseye fikrinden dolayı kızma lüksü yok.
Ben olaya böyle yaklaşırken,başka bir arkadaş daha farklı yaklaşabilir.
Geçmiş yorumlarımdada yazdım
Bazı arkadaşlar kocaya gitmeyi bilmiş,bebek yapmayı bilmiş nasıl çocuk olur diye tepkililer ama bütün bunları bilmiş olması onun benim gözümdeki çocuk konumunu değiştirmiyor.
Bunu yanlız ben demiyorum
Bunu yasalarda diyor,bunu devlette diyor
Madem çocuk değil,madem herşeyi yapmayı bilmiş aman bananemi diyor kanunlar
Nasılsa herşeyden haberi var baksın başının çaresinemi diyor.
O yasalara görede bir çocuk kabul ediliyor.
Bugün belki gidip bir tecavüz davası açamaz(ortada tecavüz sözkonusu olmadığı için)
Ama şu an yaşı 18 i doldurmuş bile olsa,suçun işlendiği tarihteki yaşı göz önüne alınarak karşı taraf cezalandırılır.
Hem öyle yasalarda yaşı küçük kızı alıkoymanın bedelide hadi 1-2 ay yat git değil
Öyle cezalar veriliyorki bu suçlara adama feleğini şaşırtırlar.
Ben onun yerinde olsam davacı olurmuydum bilmiyorum,şartlar ne olursa olsun birde vicdan kısmı var çünkü işin
Hakime alıkonuldum derken,bunun zorla olmadığını kendiside biliyor olacak çünkü
Bu konudaki karar elbet kendine ait.
Keşke bu topiği bunlar yaşanmadan açmış olsaydıda,akıl danışsaydı
Bizde elbirliği ile tepki verseydik
Ama olan olmuş
Şu saatten sonra bu çocuğa,sen şunu yaptın,senin buna aklın erdi gibi konuşmalar bana göre yapıcı değil yıkıcı eleştiriler
Hiç kimseyede faydası yok.
Bundan sonra hata yapmaması adına ben pozitif olmaktan yanayım
Olmak istemeyeninde keyfi bilir tabi
Ama şu bir gerçekki 3-5 kişi kabul etmiyor diye ona çocuk demekten vazgeçmem.
Benim için hala bir çocuktur kendisi.

zaten hatasinin farkinda..aileside kendide suclu.sevmis,sevdigi adami da kendi gibi sanmis guvenmis ve gitmis.bana aciyin ah vah edin de dememis.kizmakla bisey elde edemezsiniz.bi musibet bin nasihattan iyidir..aynen bu yasanmis..keske hic yasanmasaydi ama oldu.ve buyuk ders aldigina inaniyorum..insallah ayni hatalari tekrarlamayacak..hayatindaki adam gibi bizde mi tekme atalim,bizde mi canini yakalim..

Çok üzerime gelmişsiniz..Ben bu konuyu bana ah ah vah vah deyin diye açmadım zaten..Bana acıyın diye açmadım zaten..Şunu yapmayı bilmişte..Bunu yapmayı bilmişte..Demişsiniz hep..Siz hiç hayatınızda bileek hatalar yapmadınız mı..Bu kadar ağır yargılamak niye..Ben size ben haklıyım mı dedim..Bana acıyın mı dedim..Ben hatalar yaptım..Pişmanım dedim..
Yaşadıklarımdan zaten yeterince ders aldım..Hala yapmasaydın etmeseydin çek cezasını demek...Olanlar oldu..Ben bu konuyu bundan sonrası için açtım..;Bundan sonra ne yapacağım diye danışmak için..Davaları açmayı biliyosun diyosunuz..Ben bilmiyorum..Hastaneden karakola götürülünce komser anlattı bunları bana.Yeni öğrendim anlıyomusunuz..Zaten herşeyi bilen çok akıllı bir insan olsaydım bunlar başıma gelmezdi..Biraz anlayış lütfen....Kimse bana acısın demedim ben..Yaşadıklarımdan ben ders aldım..Başkalarıda görsün onlarda benim gibi kanmasın inanmasın..

Nerelere getirmişsiniz yine olayı...
Dadlummm kendini üzme lüften sen ders çıkardın ya bu olaydan yeter sana...
Herkes hayatında hata yapmıştı değil mi kimse hatasız değil..
Neden bu kadar yükleniyorsunuz ki...
Kardeşim yaşında bir kız hatta kardeşimden de küçük ve hamile sevmiş 30-40 yaşında iken bile bu hatalar yapılabiliyor..Bence bırakın artık daha fazla üzmeyin kızı yardım edebiliyorsanız yardım edebilecek birşey söyleyin...

Dadlum senin durumuna üzüldüğümüz için, kendimizi yerine koyduğumuz için sinirleniyoruz pek çok arkadaşım da ben de...
Ama yalan konuşup dava açmak senin vicdanına sığar mı?
Bu çocuğu doğurmakta kararlı olma kendini düşün diyoruz, o beraber yaşadığın kişinin ailesi bebek doğarsa sana rahat vermez diyoruz.
Bunları eş geçme kendine yazık etme nolur biraz düşün 5 sene sonrasını aklına getir...
yerimseniben
Gene söylüyorum hep söyleyeceğim:
'Bir bebeği dünyaya getirmekle kazanacağın sevap, ona yaşatacağın ızdırap ve zor şartlarla birlikte günahını aşmasın...
:1no2:
Bunları düşün ona göre bebeğini aldır.
Daha 2,5 aylık 1 ay daha var süre...
Onun ve kendi hayatına rest çekebilmen için...
:teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…