Dava açacağım diyorsun ama o zaman yalan söyleyip açmış olacaksın. Suçun büyük kısmı karşıya ait olsa da bütün bunları ilk başta kendi isteğinle yaşadığını yok sayamayız. Beraber yaşanmış, kaçırılma yok, tecavüz yok,alıkoyma yok ( istediğin zaman çıkıp gelmişsin ailene). Ve bir arkadaşımızında dediği gibi ispatlanırda bunlar.
Ortada bi hak varsa aranmasından yanayım ama yalanlada hak aranmaz. Bundan sonra kendi hayatına bakmaktan yanayım. Birşeyleri ödetme psikojısınden çıkıp kendi hayatına bak.
Bir ülkeyi geliştirmek istiyorsan ilk önce kadınları eğiteceksin. Kadınlar yetiştiriyor çocuklarını çünkü. Şimdi sen de hatalarından ders alırsın umarım da çocuğunu iyi yetiştirirsin. Ben anlayamıyorum gerçekten liseyi yarıda bırakıp nikahsız kaçmayı. Yani neyin acelesi bu. Nedir bu kadar cazip kılan.
amiin kimseyi kötü insanlarla karşılaştırmasın ama sizin durmunuzla bunun arasında fark var bence.
siz evlendirilmişsiniz konu sahibi kendi rızasıyla liseyi bile yarıda bırakıp; koca kaçıyormuş gibi evlenmiş.
bu kadar evlenmeye meraklı olan insan korunmayı da bilecek.
ben kendi kendine başını yakanlara üzülemiyorum bu yüzden.
ben ancak bu kadar sorunun ortasında doğacak o minicik bebeciğe üzülürüm.
cok haklisin onun gibileri öz cocuklari oldugu halde babalik bile yapmiyorlar...kadin kiz hayati onlara para yedirmek varken gününü gün etmek varken coluk cocuk derdiylen kim ugrasacak...ben 5 sene evli kaldim o heriflen ..hatta cok pisman oldum..5 sene niye sürdürdüm ailemin lafina gidip diye....simdiki aklim olsa o herifi 1 gün cekmezdim..:umursamaz::dilcikar:canım evli kalsanda eşin normal bir baba gibi davranmayacak anlattıklarına bakılırsa. kayınvalden bi yandan .. normal bir düzenin olmayacak. Böylesi daha hayırlı olur belki. Allah babana uzun ömürler versin o hem baba hem dede olur çocuğuna. hem yaşın genç. ileride evlenirsinde tekrar düzgün biriyle.
Yaşın çok genç umutsuzluğa kapılma. Allah bir kapıyı kapatır diğerini açar. İçini ferah tut.
Evet adamın suçu var ama senin kadar değil...
Sen kendini düşünmezsen, elin oğlu niye seni düşünsün ki....
1 ay ya 1 ay beleyecektin altı üstü....
Hatta beklemene bile gerek yoktu... ailenin imzası ile resmi nikah yapılabiliyor 17 yaşından sonra....
Yani bukadar üçük yaşta evlenmeyi onayladığımdan değil ama madem evleniyorsun bari resmi olsaydı...
köyde değilsin cahil değilsin, ki artık tv bilgisayar gazete sayesinde köylerde de gayet bilinçli gençkızlar yetişiyor....
Korunma yöntemlerinden de mi haberin yoktu hemen hamile kaldın, yazık gerçekten yaa...
Bence bu bilemekten cahillikten değil sorumsuzluktan....
Ne demek bu dünyada yiyecek rızkı varsa zaten doar yoksa ölür...
Bu dünyada amaç sadece yiyecek ekmek bulmakmıdır....
Bu çocuğun tek amacı karnını doyurmak mı olmlı.. Oa iyi bir eğitim, iyibir sosyal çevre, iyi bir ekonomik yapı sağlayamayacaksak çocuk yapmanın ne alemi var..
Ne demek yiyecek rızkı varsa doğar.. Afrikada da milonlarca çocuk var yiyecek rızıkları yok, doğmuşlar açlıktan ölümle pençeleşiyorlar susuzluktan salgın hastalıklardan ölüyorlar... Ama rızıkları yok diye de Allah verdiği gibi geri almıyor canlarını... Malesef açlıktan e sefaletten ölüyorlar, anne babalarının sorumsuzca bilinçsizce doğurmaları yüzünden ölüyorlar.....
Hayata ne kadar basit bakıyorsunuz, gerçekten çok üzüldüm size, çok da kızdım.. Ülemin başkentinde 18 yaşında bir genç kız... Yaşını doldurasına bir ay kala resmi nikahsız beraberlik yaşıyor (evleniyor demyorum resmi nikahı olmayan kişi evli sayılmaz)..
Anne baba imzasıyla nikah kıyabileceği hlde imam nikahıyla bi adamla beraber yaşamaya başlıyor.. Resmi nikahı bekleemediği gibi anne olma olgunluğuna ulaşmauyı da beklemeden sorumsuzca plansızca hamile kalıyor....
Sonra olmadı ben annemin evine gidiyorum diyor..
Eee bebek ne olacak??? Rızkı varsa doğar yoksa Allah geri alır....
Bu devirde hele ki ülkemin başkentinde böylesi bir cehalete yazıklar olsun dyorum....
bu kadar olmaz
senin aklın bi karış havada imiş
ananın babanın aklı nerede imiş
bunu sana yapan sadece kocam dediğin adam değil ,onun anası babası da değil
başta suç sende ve annen babanda
yazık
kör sağır vermişler seni, şimdi de ilgili baba ana rolu mu oynuyorlarlmaz:
Aileden gelen bir şey olsa gerek. Anne baba sürekli " ileride sen evlenince" , "senin çocuğun olunca" vs. tarzı cümleler kurunca yani ileride sadece evliliği hedef gösterince bazı kızlarımız hayatı evlilikten ibaret sanıyorlar sanırım :uhm: Ama istisnalarda vardır.
Çok üzerime gelmişsiniz..Ben bu konuyu bana ah ah vah vah deyin diye açmadım zaten..Bana acıyın diye açmadım zaten..Şunu yapmayı bilmişte..Bunu yapmayı bilmişte..Demişsiniz hep..Siz hiç hayatınızda bileek hatalar yapmadınız mı..Bu kadar ağır yargılamak niye..Ben size ben haklıyım mı dedim..Bana acıyın mı dedim..Ben hatalar yaptım..Pişmanım dedim..
Yaşadıklarımdan zaten yeterince ders aldım..Hala yapmasaydın etmeseydin çek cezasını demek...Olanlar oldu..Ben bu konuyu bundan sonrası için açtım..;Bundan sonra ne yapacağım diye danışmak için..Davaları açmayı biliyosun diyosunuz..Ben bilmiyorum..Hastaneden karakola götürülünce komser anlattı bunları bana.Yeni öğrendim anlıyomusunuz..Zaten herşeyi bilen çok akıllı bir insan olsaydım bunlar başıma gelmezdi..Biraz anlayış lütfen....Kimse bana acısın demedim ben..Yaşadıklarımdan ben ders aldım..Başkalarıda görsün onlarda benim gibi kanmasın inanmasın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?