2,5 aylık hamileyim,eşimden ayrılıyorum..

Yok canım yeni yasalar öyle değil...
Kız 17 yaşındaysa bile ben kendi isteğimle gittim derse erkek ceza almıyor...
Zorla kaçırdı derse ceza alır ki bu da yalan olur zaten...

Biz komserle irtibattayız..Şikayet ettiğiniz an tutuklama emri var dedi bize..En az 3 yıl 4 ay mış..

tvda bas bas bağırıyorlar.
kendi isteğiylede gitse yaş küçük olunca,zorla götürülmüş gibi sayılıyor diyorlar..
hangisi doğru ya...

Yeni yasalara göre öyle değilmiş. Daha bir gün önce avukat söyledi tv'de kızın zorla kaçırıldım demesi çok önemliymiş.
17 yaşındaysa ve kendim gittim derse adam hiçbir ceza almıyor artık. Yeni yasalarımız sağolsun...

Merhaba canım
benzer bi olayı kuzenim yaşadı
onda resmi nikah vardı ve şükür hamile felan kalmadan kurtuldu
kocası nası anacı nası anacı sana anlatamam adam işe gidiyor kızı aramıyor annesini arıyor aysun ne yapıyor dıye ona soruyordu
kızımız bi adet olsa orkid parasını kaynanasından alırdı
kaynanaların iyisi yok bence illlaki sorun yaşanıyor ama koca burda aradaki bagda yoksa iş bom bok oluyor canım
sen suanda annenleirn yanındamısın?
belki adamın burnu surter kaynanayı değiştiremezsinde
kocan değişirse boşver karıcım derse sende üstesidnen gelebilirsin

Ben şuan annemlerin yanındayım..O beni sevseydi sahip çıkardı..3 gün oldu..Aramadı sormadı..Ben onun umrunda değilim..Onun gözünde kullanıp attığı sonrada hevesi geçtiği biriyim..Ben karnımda onun çocuğunu taşıyorum..Ama o benden bir özür bile dilemedi..Artık yalvarsa da onu affedemem..Çocuk içinde olsa..Zaten çocuğum o ortamda doğsa ne olucak..Sorumsuz bi baba..Herşeye burnunu sokan,Bakkala bile inerken izin almamı bekleyen bir babaanne..Annelerini kışkırtan 2 hala..Bu ortamda bu çocuk doğsa ne sağlığı olucak ki..

Canım böyle adamlar değişmez...
Kız dönerse yine başını yakmış olur...
Belki tekrar annesinin evine dönme şansı da olmaz...
En iyisi ondan ayrılması bence...
Ki zaten onları birbirine bağlayan resmi birşey de yok. Çocuk hariç...

Canım ya çok küçüksün daha neler yaşamışsın öyle küçücük dünyanda bak ailen en azından senin yanında sana destek oluyorlar bu yönden çok şanşlısın sen.
Keşke bebek olmasaydı belki senin açından daha iyi olacaktı ama yapacak birşey yok .
İnşallah herşey yoluna girerde sende bebeğinde huzurlu olursun
Sana bir anne tavsiyesi yavrum sakın o adamın seni kandırmasına izin verme olurmu kanma sakın.
Aklına girip seni tekrar götürmek isteyebilir sakın gitme otur ailenin yanında bir iş bulup hayatını devam ettir tatlım.

o zaman bebegine hem anne hem baba olacaksin hayatim :ecrin_bebek: Allah yardim etsin sana ve ailene. umarim egitimine devam edersin ve bebegine cok iyi bir anne olursun. bence bebegin icin sadece liseyi degil universiteyi de bitirip ona cok guzel bir gelecek sunmak icin var gucunle hayata tutunmalisin. onun herseyi sen olacaksin. zor gunler bekliyor seni ama Allah yardim eder tatlim. Allah herseyin sabrini veriyor. umarim hersey gonlunce olur. ayrica umarim o sevgilin olacak herifin yuzu gulmez. Allah bu yaptiklarini cezasiz birakmaz zaten canim sen icini ferah tut. bu dunyada olmazsa oteki tarafta hesabi sorulur

Valla ben anlayamıyorum bazılarını çocuk daha diye konu sahibi arkadaşı br şekilde çocuk olmasıyla hoşgörenleri...
Kusura bakmayn yazdıklarım belki çok sert olacak ama gerçek...
Ana babasına karşı çıkıp ben evlenicem karışmayın bana derken çocuk olmuyor, nikahsız düğün dernek kurup evlenirken çocuk olmuyor, adamın karısı olup gerdeğe gireken çocuk olmuyor, hamile kalırken çocuk olmuyor...
Adam sıkılıp terkedince zavallı çocuk üstüne fazla gitmeyin oluyor.....

Adamla aranız kötü olunca tecavüz davası alıkoyma davası açıcam diyeceğine evlenirken bana resmi nikah yap deseydin ya....
ışimize gelince çocukluk cahillk işte yaptık bi hata oluyor, işimize gelmeyince sazlı sözlü düğün yaptığın ayıla bayıla evlenip hamile kaldığın adama tecavüz davası açmak ne kadar doğru Allah aşkına....

Ayrıca 18ini doldurmamış bir kız için gönüllülğk şartı aranır gönllüyse adam ceza almaz, zorla kaçırılıp tecavüz edildiyse ceza alır....
16 yaşını doldurmadıysa kız ben istedim dese bile adam ceza alır.. Arada fark var...
Konuyu açan arkadaş 16 yaşını geçmiş... Yani gönüllü olarak beraber olduğu için adam ceza falan almaz....
Haa zorla kaçırdı derse de adam da düğün videosu, resmi gösteir tanıklar gösterir mahkemede adam kazanır, bir de seni adaleti ve polisi yalan yere oyalamaktan cezalandırırlar....

Kırmızı ile işaretlediğim kısmı ben de söyledim ama inanmadılar...
17 yaşında bir kız eğer ben kendim gittim diyorsa adam asla ceza alamaz...
Kaldı ki beni alıkoydu tecavüz etti gibi şeyler zaten yalan olacağı için adam bunları kanıtlayabilir...
Zor duruma düşen kızın kendisi olur...

Zavalli kizcagiz ya, 2010`da yasiyoruz ve kizcagizin yasadigi seye bak.
Tam gencliginin en güzel zamaninda civil civil olmasi gerekirken, hayati doyasiya gencligi ile yasayacakken karni burnunda ortada birakilmis ya.
Yazik, cok acidim.
Böyle erken ziplayan cekirgeler misali sonuc budur iste. Hep derim herseyin zamani var diye.
Burdaki tüm genc kizlarimiza güzel bir örnek olur insallah.

birkaç sayfa okudum dayanamadım.
daha 18 yaşındasın diye sevgi kelebeği modunda yaklaşamayacağım sana hiç kusura bakma. evlendiğinin değil; birlikte yaşamaya başladığının 2.ayında çocuk yapmayı bilecek kadar büyümüş kadın benim gözümde vah zavallı çocuğa konumunda değildir.
ayrıca bak ne güzel ailen arkanda diyenlere de asla katılmıyorum.
bu nasıl aile, bu nasıl anne-baba.
17 yaşındaki çocuklarını nikahsız bir adamın eline verebiliyorlar, okuldan ayrılmasına göz yumuyorlar..
hee şimdi -bana göre- birlikte yaşadığı sevgilisinden hamile kalan kızlarını kabul etmeleri de kötünün iyisi bir durum.
ama bu küçük kadın bu haldeyse en büyük sorumlusu anne-babasıdır..

kisa zamanda kurtulduguna dua et...yine senin ailen sahip cikiyor..öyle kötü aileler varki basimizda kalacak yük olacak bize diye kizlarinin her kötülügü yasamasina göz yumuyorlar..ayrilmak istedigindede engel oluyorlar..canin daha yanmadan yolunu ayir sakin onlarin yalvarip yakinmasinada kanma..sen yanarsin..1 cocuk derken bakmisin 2 cocuk olmus..onun yanisira öyleleri birde seni kandirip imza falan atirirlar..basina bir sürü borc birakirlar bela acarlar...ümitsizligede kapilma rabbim bi kapi kapatirsa ondan daha hayirli kapi acar....böyle imam nikahi hatasida yapma birdaha..allah yardimciniz olsun..

olan olmus artik..benimde ailem olacak yangindan mal kacirir gibi 17 yasinda evlendirdiler...sevgi nedir evlilik nedir hic bilmiyordum daha...hamilelik nasil engellenir onuda bilmiyordum..büyük konusmamak lazim...allah kimseye kötü evlilik yasatmasin...kötü insanlarlan karsilastirmasin...

kelimesi kelimesine katılıyorum

amiin kimseyi kötü insanlarla karşılaştırmasın ama sizin durmunuzla bunun arasında fark var bence.
siz evlendirilmişsiniz konu sahibi kendi rızasıyla liseyi bile yarıda bırakıp; koca kaçıyormuş gibi evlenmiş.
bu kadar evlenmeye meraklı olan insan korunmayı da bilecek.
ben kendi kendine başını yakanlara üzülemiyorum bu yüzden.
ben ancak bu kadar sorunun ortasında doğacak o minicik bebeciğe üzülürüm.

Maddiyat ile, sevgi ile bebek büyümüyor.
Ona gelecek ve sağlam bir güvence sunabiliyor musun bu piskopat insanlar karşısında?
Buna göre karar ver...
Neden hepimiz bu bebeği aldır diyoruz nedenini anlıyor musun?
Bu insanların sana karşı o bebeği kullanacaklar, bunu görüyor musun?
Gözlerini kapat ve hayal etmeye çalış bebeği doğurursan 5 sene sonra olabilecekleri, doğurmazsan olabilecekleri...
Neye karar verirsen ver hakkında hayırlısı olsun şayet şunu asla aklından çıkarma:
Onu doğurarak işlediğin sevap, ona çektireceklerinin günahını geçmesin yeter ki... :umursamaz:

Dava açacağım diyorsun ama o zaman yalan söyleyip açmış olacaksın. Suçun büyük kısmı karşıya ait olsa da bütün bunları ilk başta kendi isteğinle yaşadığını yok sayamayız. Beraber yaşanmış, kaçırılma yok, tecavüz yok,alıkoyma yok ( istediğin zaman çıkıp gelmişsin ailene). Ve bir arkadaşımızında dediği gibi ispatlanırda bunlar.

Ortada bi hak varsa aranmasından yanayım ama yalanlada hak aranmaz. Bundan sonra kendi hayatına bakmaktan yanayım. Birşeyleri ödetme psikojısınden çıkıp kendi hayatına bak.

Bir ülkeyi geliştirmek istiyorsan ilk önce kadınları eğiteceksin. Kadınlar yetiştiriyor çocuklarını çünkü. Şimdi sen de hatalarından ders alırsın umarım da çocuğunu iyi yetiştirirsin. Ben anlayamıyorum gerçekten liseyi yarıda bırakıp nikahsız kaçmayı. Yani neyin acelesi bu. Nedir bu kadar cazip kılan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…