2,5 aylık hamileyim,eşimden ayrılıyorum..

okurken kocana ve kayınvalidene pes dedim.
bu ne ya, resmen işkence yapıyo kocan
sakın dönme o eve sakın,
bi süre sonra burnu sürter arar seni gel pişmanım diye,
inanma sakın, bugün böyleyse bu adam, ilerde daha sana neler yapacak kimbilir,
çocuk meselesi de,, keşke hamile kalmasaydın,
olan o bebeğe olacak,
rabbim hayırlısını nasip etsin :Saruboceq:

Kesınlıkle dÖnme o eve bencede arkdasım bu ınsanlar ılerde senın cocugunada huzur vermezler yasında kÜÇÜk.allah bÜyÜk bence kurtarmısın cok gec olmadan en azından herseyın kÖtÜsÜ vardır bence sÜkret

Sana yapılanlar haksızlık peki tamam anladım...
Ama ailen sen her ne kadar zorla evlenmiş olsan da seni böyle bırakmalı mıydı?
Şimdi çok geç bunları söylemek için ama umarım ailenin sözünden çıkmazsın bundan sonra...
18 yaşında anne olacaksın o kadar genç o kadar savunmasızsın ki...
Allah yardımcın olsun, kızıyorum sana bu kadar gözünü kapattığından dolayı koskoca Ankara'da yaşadıklarına bak...
Köyde bile olsan gözünü denli kapamamalıydın... :1no2:
Kolay gelsin hayatında ne diyeyim ki?
Çok üzüldüm hem de çok...

bu adam babalık ta yapmayacaktır,,bence doğurmadan önce bir daha düşün..henüz vaktin var...hayatın bu sekilde büyük ihtimalle maf olucak cok gencsin okul okuyabililirsin ve herseye 0 dan baslaybilirsin..ama bu gençlik hevesi ile cocuğu dünyaya getirmek senin hayatını maf edecektir kardeşim..kadın bebeğine tek basına bakamaz..ben senin kosulunda aldırmanın günah olduğunu düşünmüyorum acıkcası..

okurken çok ama çok sinirlendim
herkesden çokda arkadaşa sinirlendim
evet belki iş işten geçmiş olabilir ama ben yinede yazıcam
17 yaşında bir insan bukadarmı cahil olabilir
hiçmi okula gitmedin hiçmi bişey öğrenmedin bu yaşına kadar
hadi o cahil ailesidemi cahil
ev eşyasını biliyorsunda, ceyrek altını biliyorsunda nikahimi bilmiyorsun
1 ay daha bekliyemedinmi, beyaz atlı prensin kaçıyromuydu
hadi yaptın bir hata nikah kıymadan yaşadın bir adamla
ne diye hamile kaldın? korunma yollarınıdamı bilmiyordun
şimdi o karnındaki bebeğe yazık değilmi
burda yazılanlara katılmıyorum
bir annane ve dede torununa nereye kadar sahip çıkabilir
sen saniyormusunki yarın bu çocuk doğdunda babası denen herif ve annesi sizi rahat bırakacak
şuanki durumun tek olumlu yönü boşanma gibi bir zorunluluğun olmamasıdır
tabii çocuğun nikahsiz doğmuş olacak oda ayrı konu
neresinden tutarsan tut çok yanlış
acıdığım tek kişi var oda günahsız masum doğmamış yavruya
Rabbim kaderini güzel yazsın inşallah

Bunun doğru olmadığını artık o da biliyor... Ama kızsak da neden yaptın desek de giden günler geri gelir mi?
fisfisfis
Tek acıdığım o bebek...
Zavallı günahsız bir melek çünkü.
Yazık çok yazık.
Elinde imkan varsa bebeği aldır diyeceğim ama herkes kızacak şimdi.
Ne diyim bilmem ki....
bilmiyorumkismile

dua et canim senin ve bebeginin hakkinda hayirlisi neyse o olsun.imtahan dunyasi her sey gulluk gilistanlik olmuyor.eger cekilecek cilen varsa oyle veya boyle cekeceksin.

size katılıyorum bu durumda daha günah olcak bu bebek dünyaya geldiğinde yazık suçu ne anası babası ayrı bir bebek, daha hayata yeni yeni hazırlanan yaşı küçük bir anne, hem sana hemde o masum bebeğe yazık olacak.o eşin bile olmayan adama geri dönme canım kendine yeni bir hayat kur.

eşin ne sana ne de çocuğuna sahip çıkabilecek biri değil
şayet sahip çıkacak biri olsaydı hem bebeğin sağlık kontrolleri için
hem de senin namusun için ilk olarak nikah yapardı

2. si ise ailesine karşı korurdu seni
bırak gitsin o adamı
genceciksin daha.seni hakedecek biri mutlaka çıkar karşına

ben diyecek bişey bulamıyorum allah yardımcın olsun keşke bebek olmasaymış ama olan olmuş ne diyeyim bencede geri dönme yaşın daha çok genç yazık edersin kendine..
madem ailen sahip çımış sakın geri dönme, sana bi nikah bile kıymayan, ailesine hizmetçi tutmuş gibi gören adamndan ne eş olur nede baba...
üstüne basa basa diyorum EŞ BULUNUR AMA GİDEN ÖMÜR SAĞLIK BİR DAHA GERİ DÖNMEZ...

senin bir damla gözyaşıuna kıyamayan baban resmi nikah olmadan niye evlendirdi o zaman seni.... kusura bakmayın ama hepiniz suçlusunuz...olan yine masum bi bebeğe olcak,yazık ömür boyu sizin yaptıklarınızın cezasını çekcek.... bu devirde hala resmi nikah olmadan evleniyrsunuz,bu kadar cahilce davranmayın lütfen... 1 ay daha bekleyemediniz mi evlenmek için....

alkisalkisalkis

kusura bakma ama annen baban senin bir damla göz yaşına kıyamıyorlarsa eğer, nasıl oldu da seni nikahsız evlendirdiler?? gerçi nikah olmayan birlikteliğe resmi olarak evliik te denmiyor ama neyse..

onun dışında senin benzerin olaylar kayseride çalıştığım bir köyde sürekli yaşanıyordu, 18 yaş altı kızları bile bile nikahsız alıp, deniyorlar beğenmezlerse ailesine geri gönderiyorlar. rada nikah olmadığı için d ekızlar hiç bir hak iddia edemiyorlar. ve bu geri gönderme bebek olsun olmasın farketmiyor, sen bebek doğunca bebeğine sahip çık ki, onu bari elinden almasınlar...

böyle insanlara da asla taviz verme. olan olmuş artık, bir daha dönme. bırak ailende büyüsün bebeğin. onlar daha iyi bakacaklardaır o kocan olacak adam ve ailesinden. karısına sahip çıkmayan adamdan kocalık ta bekleme babalıkta.

Sakın geri dönme ayaklarının suyunu içse bile sakın geri dönme. Burada herkes fikrini söylüyor. Kimsenin kimseye kızma hakkı yok.Herkesin tecrübesi, bilgisi, hayatı yaşayış biçimi, inancı vs. farklı ve herkes saygılı olmak zorunda. Sen bu paylaşımların ne kadarını kabul edersin ya da etmezsin bilemem ama konu açtığına göre her fikre açık olmak zorundasın. Bence vakit kaybetmeden bebeği aldır, mahkeme kararı çıkarttır sana yaklaşamamaları için ve eğitimine kaldığın yerden devam et. Zaten daha önce evlendin diyede yine gidip biriyle evlenme önce ayaklarının üzerinde dur. Bebek aldırmak kolay birşey değil, şimdi söylemesi kolay diyorsundur ama unutmaki resmi nikahlı ve iyi anlaşan çiftler bile hayatlarındaki zorluklardan dolayı kürtaj olmak zorunda kalıyorlar. Senin maddi manevi neyin varki çocuğa ne vereceksin...

Her yoruma açık olduğum için bu konuyu açtım..Bana kızanlarda kızmakta çok haklılar..gözlerim kapalıymış çok hatalar yaptım.çok pişmanım..Ama ne var ki pişmanlığım hiç bi fayda vermiyor bana..ben kendime kızmıyomuyum..
Gece gündüz ağlıyorum..bu bebeğin hiç bir suçu yok..hemde hiç..onunda günahına girdim.doğmadan hayatını berbat ettim diye..o kadar pişmanım ki...
Ama onu aldıramam..doktor artık alınamaz dedi..canlı bi insan o..ultrasonda gördüm..elleri ayakları oynuyor..onu görünce hüngür hüngür ağladım..nasıl aldırıyım onu..
Ailem evlenmeme çok karşı çıktı..ama hep benim yüzümden nikahsız gitmeme izin verdiler..ben ailemle konuşmadım günlerce..yemek yemedim..kendimi öldürücem dedim..
babam annem o yüzden benim evlenmeme izin verdiler..eşim yalvardı burda..1 ay dedi..söz dedi..
Herşey yalanmış..boşmuş..Ne desem çok boş..Olanlar oldu..sadece pişmanlıklarım kaldı...
Herkesi üzdüm..Ailem perişan bir halde..
Hepinizin yorumları hemen hemen aynı..çünkü haklısınız..
O beni bırakıp gitti..Herşey bitti..

Bende ailenizin zoruyla evlendirildiniz sandım başladım ailenizi kötülemeye sonra baktım ki kendiniz istemişsiniz.
Eee kusura bakmayın ama sizinle nikahsız evlenen adamdan ne bekliyordunuz iyi bir koca olmasını mı?
Hemde nasıl kandınız sizi sevmeyen böylesine sizi ailesine ezdiren ayrıca bi de kendi ezen adama...

Bu durumda aileniz istemiyorum seni kendin ettin kendi başının çaresine bak dese çok haklıdır.
Siz aileniz engellediği halde uçurumdan atladıysanız yere düşerken beni kurtarın diye bağırmanızın hiçbir manası da yok....

Hayatımda en nefret ettiğim şeydir büyük konuşmalar ama Rabbim gençlere akıl fikir versin kimse sizin düştüğünüz duruma düşmesin kendinizi ve bebeğinizi yaktığınız gibi ailenizi de yaktınız.Bir anne babayı böylesine üzmek kimin hakkıdır?

Tabi anne ve babanızda evlenmenize izin vererek belkide hayatlarındaki en büyük hatayı yaptılar.

Kusura bakmayın ama bu durumda ne diyeceğim bilemiyorum.

Evlenir evlenmez hamile kalmayı da başarmışsınız ya aferin size... :hulya:

Hata üstüne hata yapmışsınız ama bu kadarı da olmaz yaniii.... ınsan bir kere hata yapar iki kere hata yapar o hatanın üstüne hata eklerse eğer ben o kişiye diyecek laf bulamıyorum...
Allah ıslah etsin sizi.
Bu yaşta bu kadar hata yapmayı kimse beceremez sanırım....
Acırım da o yavruya acırım... mafoldumben

ya 18 ini doldurmana 1 ay varken neden 1 ay daha bekleyip resmi nikah kıymadınız...
anlayamıyorum????
anneniz babanız ben senin 1 damla gözyaşına kıyamam cocuğuna da sanada bakarım diye sahipleniyorda neden en başından sahiplenmediler?
kızlarına gayrimeşru muamelesi yaptırmalarına izin verdiler?
yanlış anlama canım amacım senı kırmak değil durumuna çok üzüldüm...
ama bu yapılan çok büyük cahillik!
senin yapacağın en doğru şey o eve dönmemen olacaktır...
ama cocuğunun doğum işlemlerinde bile sorun yaşayabilirsin...
ne deyim allah yardımcın olsun.

küçük bir şehirde büyümüş bir insan değilsiniz...
tv de hiç izlemediniz mi? gazetelerden hiç mi okumadınız?
1 ay ya 1 ay
küçük yaştasınız yaptığınızda büyük cahillik ama 1 ay beklemeyi bilebilcek yaştasınız...
sizin ailenizde suç en başta izin vermiş oalbilir ama 1 ay bekletmesinide bilmeliydiler bunu size düzgün bir dille anlatmalıydılar...
allah akıl fikir versin ne deyim...

kendini ve bebeğini düşünde ama babasız bebek büyütmek zor be lmaz:
allah yardımcın olsunnn tekrar dene desemmm belkide işin iç yüzünü bilmiyoruzz
sen daha iyi kararını verirsinnnnn inş::Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…