2,5 aylık hamileyim,eşimden ayrılıyorum..

Bana böyle kızmanıza hak veriyorum..Kendimi savunmuyorum..Hatalarımın farkındayım..Geçmişe bakıp ah vah tüh demenin de zamanı değil..Artık kendimi değil bu günahsız bebeği düşünmem lazım..
Ama bütün suç bende mi ?
beni ve bebeğini bırakan adamda hiç mi suç yok ?
Bu dünyada yiyecek rızkı varsa bu bebek zaten doğar..yoksa Allah verdiği gibi alır..Elimden hiç birşey gelmiyor..Çaresizim..Bana kızsanızda diyecek lafım yok..

alla yardımcın olsun cnm...
bende yenı dogum yaptım 1 aylık oglum var.
daha cok kucuksun.rabbım hakkında hayırlısını versın.çok zor olacak ama bı yandanda beraber buyuyeceksınız
dusunsene oglun yada kızın sen 38 oldugunda o 20 olacak..
ama eşin demıyorum o lanet adama asla donme.degısmez.
bukonuda arkadaslara katılıyorum.
rabbım yardımcın olsun,sana dua edecegım.... *

Allah yardımcın olsun..
Şimdi sana ne desek boş..
Nikahsız gitmen tabiiki dogru değil ama nikahın olsaydıda bu adam böyle olacaktı..(Adam bile demek istemiyorum ya neyse)
Hakkında hayırlısı olsun..Ailenle kalıomuşsun zaten..Doğumdan bi kaç ay sonra işe girebilirsin..Hatta eğitimine devam edebilirsin..Belki böylesi daha iyidir..

önceki konunu okudumda baştan arkadaşlar demiş o eve gidersen olcakları.nese olan olmuş hakkında hayırlısı olsun..

Adamin birinin evine hirsiz girmis, kolu komsu toplanmis adamin basina yahu sen ne bicim adamsin, insan hic evinde bu kadar para birakirmi? insan hic kapiyi 2 defa kitlemeden cikarmi diye adama bagirmaya baslamislar...

Adam saskin saskin bakmis, tamam haklisinda bu hirsizin hicmi sucu yok yahu demis...benneyaptımki

Aynen senin hesap güzelim, neden söyle yaptin neden böyle yaptin demenin hicbír anlami yok, giden gitti, seni bu halde birakanlar utansin....Allah böyle insanlari bildigi gibi yapsin...baska birsey demiyorum onlar icin....Vicdansizlar.

Sakin dönme birdaha o eve....Ne güzel Annen Baban yanindaymis....sana destek olucaklar insallah.:1hug:

Bebek konusuna gelince sunu sakin unutma....o bebek her zaman seni esinle yine bir araya getirecek...istesende istemesende hicbir zaman o lanet insanlari hayatindan tam olarak def edemeyeceksin.

Lütfen yanlis anlasilmasin, kesinlikle kürtaja karsiyim, ama bazi durumlar özel durumlardir, aynen senin durumun gibi, 18 yasindasin, ailenin yanindasin, 4 aylik bir evlilik, nikahsiz bir cocuk....bilemiyorum güzelim! Aklini bulandirmak istemem!:1no2:

Sen cok aci bir sekilde dersini aldin bu hayattan, ama o mahsumun hicbir günahi yok...ona ne verebileceksinki? Sevgini...evet tamam....ama sadece sevgi yetmiyor güzelim...yetmiyor...:çok üzgünüm:

Bir cocugun bakimi, masrafi, sorumlulugu cok büyük....ailen sana destek olucak elbet, ama bir yerde hep kendini ve cocugnu fazlalik gibi hissedeceksin...

Allah yardimcin olsun.:Saruboceq:

Umarim senin ve bebegin icin hayirlisi neyse o olur.

yazmaya cekinip, yazamadiklarimi yazmis gulsum...

annesin seni fazla üzmek istemem, hamileilk çok hassas olunan bir dönem. ama ne olursa olsun burada baş suçlu annen ve baban. :umursamaz:annelik ve babalık çocuğun istediğini yapmak değil, onu doğru yönlendirmektir. hangi everlerden geçtiniz bu aşamada bu önemli değil, kendini aç bırakarak baskı yaptğını söylüyorsun,evlilik gibi ciddi bir olayda böyle bir oyuna nasıl geldi annen ve baban. senin yaşlarında birşeye sinirlendiğim zaman ben de açlık grevi yapardım, ama beni kimse takmazdımafoldumbenpaşa paşa 3 gün sonra yemeğimi yerdim annem ve babam kazanırdı , sen de anne olacaksın, çocuğun her dediği yapılmaz, hele ki nikahsız evlilik mii, dinlenmemeliydi bile..

oncelıkle gecmıs olsun dıcem..
rabbımhıc kımsenın basına vermesın..
yasın henuz cok kucuk be canım.:1hug:
keşke saglık ocaklarında bıle korunma ıle ılgılı bıgıler verılıyo
neden arastırmadın kı evlenırdın anlasamayınca ayrılırdın ah bebek ne olcak sımdı..
hem 17 yasında dahı nıkah kıyılabılır kı ..
ama olan olmus keşke bırı yol gosterse ıdı sana ..
kaynana ıse dıcek sozum yok yazıklar olsun ona..!..
bebegı dogurcakmısın pekı?..aldırcakmısın?..
ben aldırma tarafındayım burda yasın cok genc daha nıkahsız dusun hayat cok zor..
hemde cok bebegı dogurmakla annelıkolunmuyo ınankı ıyı dusun tasın derım..
eger dogururssan herdaım bebegın babası ıle yuzyuze gelceksın ..
hayatından hıc cıkmıycak yenı bı hayat zor kuracaksın hep keşke dogurmasaydım dıyeceksın..
cunku ornegın cok yakınımda goruyom bılıyom yapma derım sadece..hayatın boyunca cocuguna sen engelsın onumde senın yuzunden o olmadı bu olmadı dıyceksın..aılem bakar demıssın nereye kadar?..sabırları nereye kadar olcak?..aıleye bı bırey daha gelcek babası kapılara dayancak hayatını zehır etcek belkı ılk defa bukadar bı konuda emınım ama dogurma dıcem sadece..aldırma taraftarıyım bu konuda..

Son düzenleme:
kımsenın sıze kızmaya hakkı yok unutmayın..
yanlıs kararlar herkes hayatında verebılır ama onemlı olan bunlardan cevremız ve bızım az yara ıle sıyrılmamız olcaktır..

kıslar haklısınız vereliniortak resmi nikah olmalıydı ama şöyle düşünün resmi nikah olsa bu adam ve ailesi daha mı iyi davranıp kıza sahip mi çıkacaklardı? hayır yine aynı şekilde davranıp üzüceklerdi.lmaz: bence arkadaşımıza bundan sonraki hayatı için öğütler ve seçenekler sunmalıyız geçmiş bitti değiştiremeyiz ama geleceğe yardımcı olabiliriz şimdi karnındaki minicik masum bebeğiyle hayata devam eden 18 yaşında (çocuk, genç dediğimiz kişilerdir genelde) olan bir kadının daha fazla hata yapmasını önleyecek bilgiler sunmalıyız. bu benim fikrim tabi.
öncelikle bebeğini aldırma süresi olan yasal 10 haftalık süreyi doldurduğun ve o artık bir canlı olduğu için bebeğine veda edemezsin bundan sonraki yaşamın bebeğinle beraber sürecek resmi nikahın olmasada bebeğin babasının soyadıyla doğabilir yada kendi soyadını verirsin bildiğim kadarıyla kimliklerde baba ve soyad haneleri artık boş bırakılmıyor bu konuyu avukat arkadaşlar daha detaylı açıklarlar ben bilmiyorum pek.
son sözüm LÜTFEN AİLENİN YANINDA KALolumunekankayizsmile O EVE DÖNME lmaz:ailenle birlikte daha güçlü olur ve çocuğuna daha yararlı olursun lütfen bizi haberdar et gelişmelerden :enbuyukkk:
herşey umarım güzel oluropuyorumnanaktan

kendi hayatınıda bebeğinin hayatınıda mahvetme derim.ileride keske deyip kafanı cok vurursun

ay canım benim ya

her şeyde bir hayır vardır. çekecek çilen varmış.

ama çok şükür ki ailen yanında.

minik bir bebeğin var. artık geleceğe bak. bu şartlar altında evliliği yürütemeyeceğini söyle. geri dönme. ailenle kal. nikah bile kıymamış sana ya. bu nasıl eş? nasıl bir baba?

ah benden 5 yaş küçüksün. kıyamam sana. üzme kendini. çok şükür ki ailen yanında. artık senin yavrun, ailenin en küçük ferdi gibi büyür. ne olacak? napalım... zararın neresinden dönsen, kâr...

allah yardımcın olsun tatlım.

ne garip ama iyiki resmi nikahın yokmuş dedim.çünk onlardan kurtulman zor olurdu.sakın sakın sakın böyle bi adama ve ailesine geri dönüp kendi hayatınıda çocuğununkinide yakma. ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN...

allah yardımcın olsun kardeşim yaşadıkların çok acı fakat ne mutlu sana ki böyle anlayışlı bir aileye sahipsin haline şükret çünkü çoğu senin kaderini yaşayanlar aile desteği göremedikleri için kaderlerine mahkum senelerce böyle insafsız insanlara katlanmak zorumda kalıyolar bbence sen bu konuda çok şanslısın allahım bide sana minik can yoldaşı vermiş ona iyi bak sahip çık üzlmenin ağlamanın faydası yok bundan sonra kendine gel aileni bebeğini ve kendini üzme bebeğine çok iyi bak kendi ayakların üstünde dur allahıma sığın o sana yol gösterir ama sakın dönme o vicdansız insanlara bu arada şanslıymışsınki o zalimlerden kısa sürede kurtarmışsın kendini ve bebeğini allah sani aileni ve bebeğini korusun hakkınızda hayırlısı canım ...hayat devam ediyooo umudunu sakın yitirme

kolay gelsin. dik dur ve moralini yüksek tut...Öyle bir babayla büyütecegine bebeğini babasız büyüt daha iyi...O çocuk inan ki daha mutlu bir çocuk olur

Ne kadar üzüldüm anlatamam...
Allahım sana güç versin...
Çok zor bir durum yaşın daha çok küçük bir de hamilesin...
Ama seni umursamayan , bu kadar düşüncesiz bir eş ve aile ile ne yapacaksın...
Haline şükret bak ailenin yanındasın umarım bunun üstesinden geleceksin...

burada en büyük hata ailende senin nikahını yapmayan bir aileye neden verdi neden düğün yaptınız. bir ay sonra evlenseydiniz madem. zaten 18 yaşını doldurmayan birisnin evlenememe gibi birşeyi yok babası imza atıyor sadece. nikahsız bir evlilik en büyük hata. sonrasında sen neden korunmadın nikahın olmadan neden hamile kaldın bu kadar kötü bir ortamda birde. yaşın küçük demiyecem evlenmeyi bilen kişi büyümüş demektir. bu saatten sonra ailenin yanında kalmalısın. ama çocuk olayını çok iyi düşün o çocuk olduğu sürece birlikte olduğun kişi ve ailesi tepende olacak.
benim eşimin aileside bize çok çektirdi sürekli ayırmaya çalıştırlar ama eşim bana destekçiydi hep yanımdaydı. o yüzden bırakıp gitmedim ama kaynanamın bir lafıyla uzun bir süre korunduk ayrılırsak bebekl bari ortada kalmasın diye. evlilik ciddi bişey oyun değil. ileriyi düşünerek hareket etmelisin bundan sonra. allah yardımcın olsun.

heryerde medyada tvde resmi nikahsız beraberlik yaşamayın.
imam nikahı evlilik değil.
resmi nikah olmadan evli sayılmıyorsunuz,.
kanuni hiç bir hakkınız yok diye bas bas bağırıyorlar yıllardır.ve siz bunları bile bile 4 buçuk ay önce beraber yaşamaya başlıyorsunuz.evlilik değil bence beraber yaşama. birde hamile kalıyorsunuz.
diyecek bir şey yok. benim yok.
başkaları gerekeni söylesin size.

Canım hangi yılda yaşıyoruz..yaşını doldurmana bir ay kala evleniyorsun,nikahın yok..öyle bile olsa anne baba muvaffakatnamesiyle nikah kıyılır..burada ailen hata etmiş..
Diğer tarafa ne demeli?karnında bebeği ile küçük bir anne...ve umurlarında mı değil mi belli değil..
eşin kaç yaşında? onunda yaşı genç olsa gerek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…