2,5 aylık hamileyim,eşimden ayrılıyorum..

yazdıklarından anladığım çok acımasız ve yobaz bir aileye düşmüşsün

ama senin ailende suçlu bunlara nasıl müsaade ettiler anlamadım,

bence bu insanlar değişmez eşin diyeceğim eşin olmayan adam da adam değil ailen ile görüşmemek ne demek ya sen kölemisin bu ne ya?

bence o eve kesinlikle geri dönme !!! davranışlarına bakacak olursak bu genç yaşta hastalığa kalacaksın en güzel yaşında !!!

gitme onlarada ders vermiş olursun gidersen çok daha kötü olacak gibi

arkanda ailen var onlarda senin yanında sen eşine tehdit et çocuğu doğurduktan sonra evlenmeyi düşünüyorum de ,
onun paçaları sıkışsın şimdiye kadar olan sana olmuş!!!

adamı elimde oynat neymiş eziyet görsün hanzo herif!!​

Diyecek laf bulamıyorum cidden. Ah be canım, 18 yaşında nikahsız evlenmeyi biliyorsun da, sonradan başına gelecekleri tahmin edemiyor musun? Hele hele ailen, hangi aile kızına resmi nikah yapmayan birini damat olarak kabul eder? Ama aileyi geçtim, hiçkimse değil, öncelikli olarak sen suçlusun burada. 18 yaş hiçte küçük bir yaş değil, ben de 18 yaşındayım.. Okulu bitirmeden evlenmekte neymiş? Çoğu arkadaşın okula giderken dersleriyle meşgul olurken sen evlilik planları mı yapıyordun?

Kaldı ki merak etme her şey normale döner tahminimce. Sen 18 yaşında olduğuna göre eşin de yine senin yaşın civarındadır. O yaştaki bir erkekten sorumluluk bekleyemezsin. Ama ileride resmi nikah kıyar herhalde bir de çocuk doğsun dayanamaz gibime geliyor.
CADIARZU

Eğer seni kıracak bir şey söylediysem beni affet ama gerçekler bunlar. O kadar üzüldüm ki yaşadıklarına. Ya eşin senle barışmazsa? O zaman sen kendi ayaklarının üstünde dursan, tüm maddi sıkıntıları çözmüş olsan bile 18 yaşında anne olmuş bir kadın olarak ömür boyu bunun vebalini çekeceksin. Güzel mutlu bir yuvan olacağı yerde hayatının başındayken yapmış olduğun bir hatayı yaşayacaksın. Keşke bunları daha önceden düşünseydin.

canım böyle bi hayvan diycem artık kusura bakma nikahın olsaki ne olur zaten eziyet ediyomuş sana nikahlı nikahsız farketmez böyle biriyle ve ailesiyle aynı çatı altında yaşıyamazsın zaten zararın neresinden dönersen kardır bence

ne yapacağın açık o adamı silip atacaksın hayatından,ailenle yaşayacaksın çocuk doğup kendini biraz toparladımı çalışırsında gül gibi yaşar gidersin

Evet bir daha görüşme o insanla.Televizyonlarda bile bas bas bağırıyolar nikahsız birliktelik yaşamayın.Sonuçları kötü oluyo çünkü.Neyse ki işin içine şiddet girmeden annenlerin evine dönmüşsün.Hiç bir bayan böyle davranılmayı haketmez.Eğer o eve dönersen bu davranışların dışında şiddete de maruz kalırsın.Anlattığına göre birlikte olduğun adam , adam değilmiş.Eşin diyemiyorum , resmi nikahın olmadığı için.Ama ne olursa olsun sen yine hayatına devam et.Herkes hata yapar.Hatanın neresinden dönülse kardır.Bebeğin biraz büyüdümü işe girersin, annen bakar bebeğine.Mutlu mesut yaşarsın.Belki o zaman adam gibi bi adam çıkar karşına.Allah yardımcın olsun bundan sonra sana.

çok kötü bir durum
gencecik yaşında yazık olmuş
bebeği doğursan da rahat bırakmazlar ki
derdin neydi de hem nikahsız birliktelik yaşayıp suç işledin hem de hemen hamile kaldın?

yüzüne gülüp seni döndürmeye çalışsalar bile sakın bir hata daha yapıp dönme!

sana hakaretler,tehditler eden biriyle ömür geçmez,çocuk için bile olsa geçmez!

cnm sakın dönme lütfen şimdiden bunları yaşıyosan ilerde ne yapıcaksın cok üzüldüm böyle insanlar nasıl rahat uyuyabiliyolar ... babasız büyücek diye sakın düşünme böyle insanla aynı evde dursan babalık yapıcakmı sanki bebeğine ... sakın bi cahillik daha yapıp geri dönme biliyorum zor günler beni beklıyo hep diye düşünüyosun ama inan böyle daha cok mutlu olucaksın

Yanlış başlamış, sonuda acı şekilde yanlış gelmiş. Zaten bunun farkındasın. Bundan sonrası önemli.

Bu adam için artık düşünülecek birşey yok. Şu saatten sonra kendini ve bebeğini düşünmelisin. Hayat devam ediyor. Ben bunları hakettim mi diye kendini yeme, emek vermişsin emeklerine üzülüyorsun ama adam değerini bilmemiş, yapacak birşey yok. Ve malesef ki bu fırsatı en başından vermişsin.

Bebeğini aldır diyenlere katılmıyorum, ki zaten aldırılmayacak durumda imiş. Tabi ki zor olacak, kolay olmayacak ama herşeyde var bir hayır, artık önüne bakıp elinden gelenin en iyisini yapmak lazım, kendin içinde bebeğin içinde.

Önüne bak inş bundan sonra, değmeyecek bu insan için acaba mı diye düşünme bile.
Allah yardımcın olsun.

kardeşimle aynı yaşlarda birisin.. kardeşim sayılırsın... çok kötü oldum okurken ama nasıl bu kadar saf olabilirsin anlamıyorum... eşini ve eşin tarafındaki herkesi unut. sen hata yapmışta olsanda (bu kadar erken evlenmek, imam nikahına kanmak ve bu kadar erken çocuk yapmak) karşı tarafın suçları çok daha büyük. çok trajik bir durum fakat şükret. şükret ki annen baban destekçin... ailenle konuş tv kadın programlarında bu aileyi deşifre et ve kendi haklarını ara... bilmiyorum aklıma pek birşey glmiyor her ne kadar sevmesemde bu tarz programları okurken sinirim bozuldu ve sigara yaktım. ezdirme kendini. bildiğim kadarıla 3 aya kadar bebekler alınabiliyor yanlış olabilir bilgim. ne anneyim ne evliyim.. ama bu şekildeyken doğurmaman daha doğru olabilir. allah yardımcın olsun.

Evet adamın suçu var ama senin kadar değil...
Sen kendini düşünmezsen, elin oğlu niye seni düşünsün ki....
1 ay ya 1 ay beleyecektin altı üstü....
Hatta beklemene bile gerek yoktu... ailenin imzası ile resmi nikah yapılabiliyor 17 yaşından sonra....
Yani bukadar üçük yaşta evlenmeyi onayladığımdan değil ama madem evleniyorsun bari resmi olsaydı...
köyde değilsin cahil değilsin, ki artık tv bilgisayar gazete sayesinde köylerde de gayet bilinçli gençkızlar yetişiyor....
Korunma yöntemlerinden de mi haberin yoktu hemen hamile kaldın, yazık gerçekten yaa...
Bence bu bilemekten cahillikten değil sorumsuzluktan....
Ne demek bu dünyada yiyecek rızkı varsa zaten doar yoksa ölür...
Bu dünyada amaç sadece yiyecek ekmek bulmakmıdır....
Bu çocuğun tek amacı karnını doyurmak mı olmlı.. Oa iyi bir eğitim, iyibir sosyal çevre, iyi bir ekonomik yapı sağlayamayacaksak çocuk yapmanın ne alemi var..
Ne demek yiyecek rızkı varsa doğar.. Afrikada da milonlarca çocuk var yiyecek rızıkları yok, doğmuşlar açlıktan ölümle pençeleşiyorlar susuzluktan salgın hastalıklardan ölüyorlar... Ama rızıkları yok diye de Allah verdiği gibi geri almıyor canlarını... Malesef açlıktan e sefaletten ölüyorlar, anne babalarının sorumsuzca bilinçsizce doğurmaları yüzünden ölüyorlar.....

Hayata ne kadar basit bakıyorsunuz, gerçekten çok üzüldüm size, çok da kızdım.. Ülemin başkentinde 18 yaşında bir genç kız... Yaşını doldurasına bir ay kala resmi nikahsız beraberlik yaşıyor (evleniyor demyorum resmi nikahı olmayan kişi evli sayılmaz)..
Anne baba imzasıyla nikah kıyabileceği hlde imam nikahıyla bi adamla beraber yaşamaya başlıyor.. Resmi nikahı bekleemediği gibi anne olma olgunluğuna ulaşmauyı da beklemeden sorumsuzca plansızca hamile kalıyor....
Sonra olmadı ben annemin evine gidiyorum diyor..
Eee bebek ne olacak??? Rızkı varsa doğar yoksa Allah geri alır....
Bu devirde hele ki ülkemin başkentinde böylesi bir cehalete yazıklar olsun dyorum....

arkadaşım, yazılarının tümünü okuyamadım, konuyu anlar anlamaz yazmaya koyuldum, ben de 3 aylık hamileyken eşimden ayrıldım, ailemin evine geldim, babamın evindeyken doğum yaptım, şimdi bebeğim 9 aylık, dava açtım inşallah bir iki ay sonra tamamen boşanıcam, sana tek diyeceğim insan kendi yaşadıklarını en iyi kendi bilir, ben verdiğim karardan hiç pişman değilim, iyi ki ayrıldım o adamdan diyorum, bebeğim o piskopatın elinde o huzursuz ortamda büyüyeceğine onun için deli divane olan annannesi, dedesi, teyzesi dayısının yanında sevgiyle büyüycek inşallah.

Allah yardımcın olsun, eğer iyice düşündüysen, ailenle istişare ettiysen konuyu bebeğin için kendini o adama harcatma, bebeğin rızkıyla doğacaktır buna inan, çocuğunun ruh sağlığı için en iyi kararı sen vereceksin unutma, gönlün istediği bunların hiç yaşanmaması, ama oldu mu da senin ve bebeğin için en iyi seçimi yapmak sana düşüyor, ailen yanındaysa destekçinse eğer hiç korkma, inşallah senin için en hayırlısı olur.

arkadaşım eline sağlık tekrar yazmama gerek kalmadı tam yazıcaklarımı yazmışsın zaten nasıl ya ben anlamıyorum yaaa senin anan baban nasıl böyle bir evliliğe izin verebiliyo yazık değilmi şimdi o yavruya aldıramazsın çok günah neyse başka bişey demicem allah o bebeğin yardımcısı olsun:Saruboceq::Saruboceq:

unutma canım, evladına hayrı olmayanın kimseye hayrı olmaz, eğer o bebeğini düşünmüyorsa, seni de onu da gözden çıkarmışsa, senin tek bir damla gözyaşına değmez, dik dur, suçlu olan sen değilsin, senin tek suçun ona güvenmek, ailenin sözünü dinlememe pahasına ona güvenmek, inşallah sağlıklı bir hamilelik geçirsin, doğumdan sonra girer bir işe çalışırsın, nasıl olsa ailen yanında, bebeğinle güzel bir hayat geçirirsin inşallah.

senin ailenin de,senin de beraberlik yaşayıp belki de nikah umuduyla hemen hamile kaldığın (çocuğu güvence görerek) o adamın ve ailesinin de
hepinizin sorumsuzluklarınızı o masum bebeğe mi çektireceksiniz???

sanırım en doğrusu bebeği vakit geçirmeden aldırmak ve yoluna o adamsız devam etmek
sana şimdi çocuğuna da sana da sahip çıkarım diyen ailen senin nikahsız beraberliğine izin veren ailen unutma
ne malum bir süre sonra seni de çocuğunu da yük görmeyecekleri,başına kakmayacakları?
bence o bebeğe haksızlık yapmaya hakkın yok
doğurup da sağlıksız,mutsuz bir gelecek vermektense,doğurmamak en doğrusu diye düşünüyorum

hem o adam ve ailesi seni rahat bırakmazlar

canım derdinn neydii dahaa nikah kıyılmadann onların kapılarınaa gittin
nikah kıymazsann böylede değerin olmaz işte

hıh işte ne güzell anlatmışsınn canımm

benim okuduklarımdan anladığıma göree ailesii hemen müsade göstermemişş arkadaşş çokk ısrarr edincee aile vermek zorunda kalmı

hanii cahil kızlarımızzzzınn gözüü birşeyy görmezz yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…