Nerden başlayacağımı bilemiyorum..
4,5 aylık evliyim ve 2,5 aylık hamileyim..Şuan ailemin yanındayım..
Evlendiğimden beri mutlu olamadım.Kaynanamlar alt katımda oturuyorlar.herşeyime karışıyolar çok bunaldım.düğünümde bana bir çeyrek altın bile takmadılar..bi eşya almadılar.buzdolabımı çamaşır makinemi bile annem babam aldı bana.bide herkese biz düğün yaptık bizim borcumuz var diyolar..
istanbuldan kardeşlerim geldi bir kaç günlüğüne kadın bizi hiç yalnız bırakmadı.evime çıkmayan kadın evimden ayrılmadı.ne yemek yaptın diyip diyip yeyip içip gittiler..
ama asıl sorunum eşim..bizim resmi nikahımız yok.yaşım 18..yaşımın dolmasına 1 ay kala evlendik..nasıl olsa 1 ay sonra yaparız dedi bende güvendim.ama 3 aydır yaşım dolmasına rağmen nikah yapmadık..neymiş sigortası yokmuş ta..hastaneye gidersem ne olurmuş..
Hamileyim diye doktora gittim.doktor dediki ben bekarsın hem hamile nasıl oluyor bu..imam nikahımı var? Bende tam e.. dedim kaynanam yok yok o da yok.Çocuklar kaçamak yapmışlar dedi ve beni rezil rüsva etti. sırf kendi başı yanmasın diye..oğluna dedim umursamadı.ne yapsın o durumda başka ne diyebilir dedi..Annesi bana sen benim idealimdeki gelin değilsin diyo..beni hamile halimle hadi aşağıya temizliğe iniyoruz deyip evini temizlettiriyor ama kocam buna hiç birşey demiyor..
İstanbula işleri için geldik 2-3 günlüğüne..bende gelmek istedim ailemi görüyüm diye.gelincede annemle doktora gittik kontrole.Doktor dediki senin resmi nikahın yok benim memurları aramam lazım.tutanak tutuldu karakola götürdüler annemle beni.ifade verdik damatta gelsin imza atsın dediler.
Beyefendiye git bi imza at dedik. Ben gitmem imza mimza atmam geliyolarsa gelsin alsınlar dedi gitmedi. Ailemden sebepsiz yere nefret ediyor.Ailemle görüşmemi konuşmamı istemiyor.Ben zaten uzaktayım günde bir defa tlf da konuşuyoruz.onu bile bana çok görüyor.
bende herşeyi aileme anlattım..Babam dediki kızım gitme o eve..ben sanada çocuğunada bakarım sahip çıkarım.ben senin bir damla göz yaşına kıyamam gitme dedi..annemde öyle..
Nikah meselesi yüzünden sabah çıkıp gece yarısı geldi 2 gün.sırf ailemle görüşmemek için..
Bide beni tehdit ediyor..sen bundan sonra işkence neymiş görürsün..bi da ailenle görüşemeyeceksin.Yok öyle her gün her gün konuşmak..senede bir görürsen şükret.Anama babamada saygılı olucaksın diye beni tehdit ediyor..Bende gelmiyorum ben dedim.Ben ailemle kalıcam dedim..Her lafının başında gerizekalı diyor bana,anneme babama..bende mesaj attım ben gelmiyorum eşyalarını al dedim.Arkadaşını yollamış çantasını verdim bende..
Şimdi ben ne yapıyım bana akıl verin..4 aylık evliyim ve karnımda bir bebekle geriye babamın evine geldim..ben şimdi ne yapıcam...
Bana böyle kızmanıza hak veriyorum..Kendimi savunmuyorum..Hatalarımın farkındayım..Geçmişe bakıp ah vah tüh demenin de zamanı değil..Artık kendimi değil bu günahsız bebeği düşünmem lazım..
Ama bütün suç bende mi ?
beni ve bebeğini bırakan adamda hiç mi suç yok ?
Bu dünyada yiyecek rızkı varsa bu bebek zaten doğar..yoksa Allah verdiği gibi alır..Elimden hiç birşey gelmiyor..Çaresizim..Bana kızsanızda diyecek lafım yok..
arkadaşım eline sağlık tekrar yazmama gerek kalmadı tam yazıcaklarımı yazmışsın zaten nasıl ya ben anlamıyorum yaaa senin anan baban nasıl böyle bir evliliğe izin verebiliyo yazık değilmi şimdi o yavruya aldıramazsın çok günah neyse başka bişey demicem allah o bebeğin yardımcısı olsun:Saruboceq::Saruboceq:Evet adamın suçu var ama senin kadar değil...
Sen kendini düşünmezsen, elin oğlu niye seni düşünsün ki....
1 ay ya 1 ay beleyecektin altı üstü....
Hatta beklemene bile gerek yoktu... ailenin imzası ile resmi nikah yapılabiliyor 17 yaşından sonra....
Yani bukadar üçük yaşta evlenmeyi onayladığımdan değil ama madem evleniyorsun bari resmi olsaydı...
köyde değilsin cahil değilsin, ki artık tv bilgisayar gazete sayesinde köylerde de gayet bilinçli gençkızlar yetişiyor....
Korunma yöntemlerinden de mi haberin yoktu hemen hamile kaldın, yazık gerçekten yaa...
Bence bu bilemekten cahillikten değil sorumsuzluktan....
Ne demek bu dünyada yiyecek rızkı varsa zaten doar yoksa ölür...
Bu dünyada amaç sadece yiyecek ekmek bulmakmıdır....
Bu çocuğun tek amacı karnını doyurmak mı olmlı.. Oa iyi bir eğitim, iyibir sosyal çevre, iyi bir ekonomik yapı sağlayamayacaksak çocuk yapmanın ne alemi var..
Ne demek yiyecek rızkı varsa doğar.. Afrikada da milonlarca çocuk var yiyecek rızıkları yok, doğmuşlar açlıktan ölümle pençeleşiyorlar susuzluktan salgın hastalıklardan ölüyorlar... Ama rızıkları yok diye de Allah verdiği gibi geri almıyor canlarını... Malesef açlıktan e sefaletten ölüyorlar, anne babalarının sorumsuzca bilinçsizce doğurmaları yüzünden ölüyorlar.....
Hayata ne kadar basit bakıyorsunuz, gerçekten çok üzüldüm size, çok da kızdım.. Ülemin başkentinde 18 yaşında bir genç kız... Yaşını doldurasına bir ay kala resmi nikahsız beraberlik yaşıyor (evleniyor demyorum resmi nikahı olmayan kişi evli sayılmaz)..
Anne baba imzasıyla nikah kıyabileceği hlde imam nikahıyla bi adamla beraber yaşamaya başlıyor.. Resmi nikahı bekleemediği gibi anne olma olgunluğuna ulaşmauyı da beklemeden sorumsuzca plansızca hamile kalıyor....
Sonra olmadı ben annemin evine gidiyorum diyor..
Eee bebek ne olacak??? Rızkı varsa doğar yoksa Allah geri alır....
Bu devirde hele ki ülkemin başkentinde böylesi bir cehalete yazıklar olsun dyorum....
burada en büyük hata ailende senin nikahını yapmayan bir aileye neden verdi neden düğün yaptınız. bir ay sonra evlenseydiniz madem. zaten 18 yaşını doldurmayan birisnin evlenememe gibi birşeyi yok babası imza atıyor sadece. nikahsız bir evlilik en büyük hata. sonrasında sen neden korunmadın nikahın olmadan neden hamile kaldın bu kadar kötü bir ortamda birde. yaşın küçük demiyecem evlenmeyi bilen kişi büyümüş demektir. bu saatten sonra ailenin yanında kalmalısın. ama çocuk olayını çok iyi düşün o çocuk olduğu sürece birlikte olduğun kişi ve ailesi tepende olacak.
benim eşimin aileside bize çok çektirdi sürekli ayırmaya çalıştırlar ama eşim bana destekçiydi hep yanımdaydı. o yüzden bırakıp gitmedim ama kaynanamın bir lafıyla uzun bir süre korunduk ayrılırsak bebekl bari ortada kalmasın diye. evlilik ciddi bişey oyun değil. ileriyi düşünerek hareket etmelisin bundan sonra. allah yardımcın olsun.
ah ah ah ne denir ki sana güzelim?
senin yaşın küçük anladım da ailen nasıl müsade gösterdi resmi nikah olmadan?
kanunen suç resmi nikah olmadan imam nikahı kıymak ve hiç bir geçerliliği yok.
neyse ki zararın neresinden dönersek kardır diyeceğiz ve buna göre yol çizeceksin kendine.. ailen sana sahip çıkıyor anladıgım kadarıyla. bu bir avantaj. ailenin yanında düzenini kur, sağlıkla bebeğini kucağına al, gerisini düşünme olur gider..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?