2,5 aylık hamileyim,eşimden ayrılıyorum..

Böyle bir adamla geçinilmez ne olduğu baştan belliymiş...
Ama güzel kardeşim sen çok hatalısın...
1 ay daha bekleyemedin mi evlilik için. Nasıl kabul edersin imam nikahlı yaşamayı?
Onu da geçtim daha evliliğinin ikinci ayında daha resmi nikahın bile yokken neden hamile kalırsın? İnsan birkaç yıl korunur eşini tanır öyle çocuk yapar değil mi?
O kaynananın imam nikahları lafını söylemesi çok aşağılayıcı bir durum kusura bakma...
Eve geri dönmekle en iyisini yapmışsın. Ama keşke hatalı da olmasaydın...
Hayırlısı olsun diyelim...

Keşke olmasaydı diyebiliyoruz ama olmuş ve bence çocuğu aldırmamalı. Hatalar sonucu bile olmuş olsa Rabbim verdiyse bence dünyaya getirmeli.

Ve bu bebeği büyütürken de ailesine güvenerek dünyaya getirmemeli zaten, artık bu sorumluluğu kendi almalı.

Babasız bir çocuğun hiç bir zaman herşeyi tam olarak yaşayamayacağına tabi ki katılıyorum. Herşey söylenenler gibi karnını doyurmakla da bitmiyor ama bunlar hep en baştan düşünmeliydi. Eğer arkadaşın durumu ortada bebek olmasaydı hepimiz kesinlikle bebek yapma derdik. Ama olmuş. Keşke...

Arkadaşım Allah yardımcın olsun,çok üzüldüm.Hayat işte her zaman gülmüyor.

Düsmez kalkmaz bir ALLAh´tir. Herkezin basina gelebilecek bir durum. Sadece bundan sonra adimlarini daha düsünerek ve daha saglam atmaya bak arkadasim. Okudugum kadariyla bu adamdan sana zaten yâr olmaz. Ailen destek cikiyormus sana, ozaman en güzeli annenin, babanin yaninda kalman... Daha cok gencsin, hayat öyle kisaki, yanlis insanla beraber gecirmeye degmez....ALLAH´in izni ile evladinida büyütür, herseyin üstesinden gelirsin...

bu devirde inanamiyorum ya nasil resmi nikah olmadan gidip imam nikahiyla evlenirsin.. hadi bunu yaptin nasil hamile kalirsin arkadasim ya.. neden bizim kadinlarimiz kizlarimiz hala akillanmiyor..boyle adi heriflere boyun egmek zorunda kaliyorlar... neyse olan olmus bi kere.. helal olsun babana don babanin evine o gerizekalilara ezdirme kendini.. zaten evli degilsin bosanma gibi bi sorununda yok.. allah yardimcin olsun

sabret dayan o adam olmadan dönme sende insansın çocuk babasız büyüyecek ama en azından huzurlu olursun hamilelik döneminde de sonrada psikolojin normal olur şimdi ayrılmazsan sonra illa bi yerden patlak verir bende babasız büyüdüm ve hiç şikayetçi değilim öyle bi baba olmaz olsun ama eğer ki kocan değişir ayrı bir yerde oturursunuz anca o zaman huzurun olur bebeğini düşün ben de 7 aylık hamileyim ve hayattaki tek umudum o anlatsam roman olur sadece iyi bi hamilelik geçirmeye bak Allah yardımcın olsun canım

18 yasinda bir kiz neyin sorumlulugunu alacak arkadasim...aldirmasin tabiki ama ben herkesten cok bu arkadasa kizdim.. insan kendine yapar.. ne isin var 17 yasinda nikahsiz yasayip bir de 2 ay sonra hamile kaliyorsun..hem de cok uzuldum dogrusu.. allah yardimcin olsun

sen bence rica et bu topigi kapattir canim ... imam nikahi yaptirip resmi nikah yaptirmamk kanunen yasak. bi savciya denk gelirsen hakkinda kamu davasi acilir ugrasirsin sonra... o adamdan da kurtulursun en kisa zamanda insallah..allah yardimcin olsun

karakolda ifade vermişler zaten, annesiyle birlikte, doktor muayenesi sırasında doktor ihbar etmiş, kamu davası çoktan açılmış olmalıydılmaz:

Zaten komserle irtibattayız devamlı..Herkes bana kızmış haklı olarak..Birinin başına böyle bir olay gelse benimde diyeceklerim böyle olur kızardım..Ama insanın başına neler geleceği belli olmuyor..Büyük konuşmamak lazım..Ben hayatımı böyle Berbat etmeyi istemezdim..Hiç kimse böyle rezil olmayı,hamile halde ortada kalmayı istemez..

allah yardımcın olsun

sanslısın kı annen baban yanında

umarım hersey duzelır dıcem ama öyle gorunmuyo ne yazıkkı bence dön annenın evine.

bir o senin eşin değil 2 evli değilsin
sevgilinden bi çocuk yapmışsın... sen ilk önce sana o imam nikahını yapanı şikayet et artık resmi nikah olmadan imam nikahı olması suç!!
hadi 1 ay evlencez dedi baktın nikah yapmadı niye hamile kaldın?kendini yaktın bide böle birinden çocuk nasıl yapmayı düşündün yazık günah değil mi Allah aşkına kendi anlık zevkleriniz için bu dünyada soğukta donarak ölen çocuklar var sokaklardaa.. yaşını doldurmana 1 ay varsa kaçmıo ya bekleyip 1 ay sonra evlenseydinz..sana değil hele o karaktersiz adama hiç değil o çocuğa üzülüyorumm çok yazıkkkk çokkk
,baban ona baba sevgisi verebilcekmmi,sen bu psikolojiyle ona doğru dürüst annelik yapabilcekmisin??
en azından dönceğin evin varmış yine şükret..
böleleri olduğu sürece daha çok sokaklarda kocam diyip hiçbir bağı olmayan elinde bebeğiyle adamın arkasından koşan kadınlar daha çok görürüzz..

Böyle ağır konuşması çok kolay..Başına gelmeden bilemiyor kimse..

Herşey olup bitmişken neden bu kız cağızın üzerine bu kadar gidiyorsunuz anlamadım.

Hem çocuksun şölesin bölesin deyip büyüklerin dahi kaldıramaycağı şeyleri söylüyorsunuz kıza.

Zaten pişman herşeyin farkında iken bu kadar yüklenmenizi doğru bulmuyorum açıkçası.

Evet büyükleri olarak onun yanlışlarını elbette uygun bir ifade ile dile getireceksiniz ki zaten kardeşimizde bu yüzden konu açmış bizlerle paylaşmış.
Lütfen bu kadar yüklenmeyin herşey uzaktan çok kolay gelir yada bir olay üzerine laf üretmek daha da kolay gelir ama olayı yaşayan kişi açısından bakarsanız durum oldukça zordur.
Bende 3 aylık hamileyim ve çok hassas bir dönem en ufak birşeyde canım sıkılırken bu kardeşimizin bu olay karşısında zaten sıkıntıları dizboyu.

Rica ediyorum biraz daha hassas olunuz.

Yanlışları ifade ederken yanlışa düşmeyiniz.

Son olarak bir çok kişi çocuğunu aldır demiş.

Bu hayatta kişi iradesi ile hareket eder ve hayatınada yön verir ama unuttuğunuz birşey var ki birşey olmuşsa da bu olan da Allah cc tarafındandır.

Afedersiniz ama çocukta kendi kendine olmuyor ona can veren ALLAH...

Bu hayat gelip geçici iken neden böyle bir günahı yüklensin.

Bundan sonrası için sabredecek akıllı olacak ve ona göre adımlarını sağlam atacak ki Allah cc da ona yardım etsin sıkıntıları ile karşılaşınca.

Çok dünyevi düşünceler mevcut burda malesef..

Allah' ın verdiği bir canı bırakında herşeyi tanzim eden Allah alsın.

Kimse onun adına karar almasın herşey onun kudretinyken hataya düşüp kişisel davranmayınız bence

bu çok büyük bir GÜNAHTIR...

Yaşadığın ve bundan sonra yaşacaklarında hiç kolay değil bunu şimdiden anlayabiliyorum ama sabret muhakkak vardır bunda da bir hayr.

Nice insanlar tanıyorum hamileyken ayrılıp çocuk ne olacak derdiyle büyütüp ama zaman ilerledikçede Allah cc ın ona verdiği en güzel nimet için sonsuz şükredip dururlar..

O yüzden hayata dair kaygıların elbette olacaktır ama bu kaygılarını her zaman bilinçli ve akıllı insanlara danışarak giderebilirsin.

Allah yardımcın olsun güzel kardeşim...

Miş,mış,muş
Tabiki katılıyorum olmasa iyimiş.......miş
Ama olmuş.....muş
Geri dönüşü varmı peki
Yokkkkkkkkkkkkk
O zaman bu sert çıkışın bir manasıda yok
hata insanlara mahsus canım
Kaldıki 18 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz
Bana göre o bir çocuk hala
Karnında bir bebek taşıyor olması,onun çocuk olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
O evet bir hata yapmış,ve bedelini zaten ağır ödüyor
Ailesi içinde yorumlar var neden,niçin diye
Hiç bir ana baba evladının bunu yaşamasını istemez
Şartlar ne olduki,çocukları nasıl bir isyan bayrağı çektiki insanlar seyirci kalmışlar bu konuda bilemeyiz
Bazen bizim ellerimizle yetiştirdiğimiz evlatlarımız,bizi dinlemeyebiliyorlar,rest çekebiliyorlar
ınsanların bunu yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz
Onların acılarını kendi ağızlarından dinlemiyoruz
Hangi anne ister 18 yaşındaki evladı karnında bebeğiyle geri dönüp gelsin
Lütfen biraz daha empati
Dışarıdan atıp tutması kolay
Birde yaşayana sormak gerek
Hata yapan kişiyi suçlamak,yeni bir yanlışa yol almasını sağlamaktan başka hiç birşeye yaramaz
Karşımızda olayın idrakına varmamış bir çocuk var
Yarın o adam 2 güzel söz söylese,bu çocuk yine koşar gider ona
Biz eğer bir abla gibi buradaysak,oda bizden yardım istiyorsa
Suçlamayı bırakıp,bebeği ve kendi için iyi olabilecekleri yaş tecrübemize güvenerek kendisine anlatmamız.
Sadece suçlamaksa olay,onu yakın çevresi zaten yapıyordur ona
Sanalda bari elinden tutalım
Tabi alkış tutmayalım yaşanananlara ama
Hakkında hayırlı olabilecekleri hemcinsimize anlatalımki
Bir kadının(çocuk kadın)daha canı fazla yanmasınyerimseniben

Son düzenleme:
Tatlım peki birşey sormak istiyorum bi cahilliktir nikahsız gitmişsin asıl cahilliği gerçi annen baban yapmış ama neden hamilesin be canım. Bu saatten sonra aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. Ne sölesek çözüm olur ki sen kendin daha küçüksün bunları söylemek bile yersiz artık olan olmuş ama bundan sonra bence hem kendine daha iyi bak hemde çocuğa. Kendini her yönden geliştirmeye bak. İlişkinin devamı içinde ailenin fikrini al bence en doğrusunu onlar bilir.

Böyle ağır konuşması çok kolay..Başına gelmeden bilemiyor kimse..

Allah kolaylık versinn..ağır sana değil benm isyanım bu tarz olaylaraaa
bende nişanlıyımm nie 1 sene bekliyorum yarın bi imam nikahı yapmıorum 1 ay sonrada çocukk hemde beni nikahına almak istemeyen birinden bunlar olmasın başıma gelmesin diyee..
sen burda yazsaydın ailem aşırı kötüydüü beni kovdular onlar işkence yaptılar kaçmak zorıunda kaldımm ben sana derdimm kii ''Allha yardımcın olsunnn kardeşim der ''alkışşlardım bilee ama ailen yazdığın gibi hem evinle ilgili şeylerde yardım eden hemde şimdi çocuğunla gel diyen ailen var arkanda ozaman niyeee diorumm
bunları yazıorum çünkü burayı sadece üyeler okumuyor başkalrı okusun örnek alsın yapmasın böle şeylerrrrrrr istiyorumm kızgınlığım sana değil olaylaraaaaa küçük yaşta kızları kandıran nikah yapcam diyip oyalayan ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…