2. çocuk için kafa karışıklığı

KirazHanim

08.04 🌏
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2014
7.556
9.386
448
İstanbul
merhabalar herkese,

son 1 yıldır kafamı en kurcalayan soru bu, ikinci çocuğu yapmalı mıyım? belki farklı bakış açısı yakalarım yorumlarınızla.

4 yaş 3 aylık bi kızım var. ben 37, eşim 39,5 yaşında.
küçük ve istanbula nispeten yakın bi ilçede yaşıyoruz, tüm ailem istanbulda, eşimin de burda kimsesi yok diyebilirim.
kızım doğduğunda annem 1,5 yıl bizimle kaldı, kızıma gözü gibi bizim koyduğumuz kurallarla baktı. o süreçte babam istanbulda tek kaldı, sık sık geldi ya da annem gitti. kızım 2 yaşındayken kreşe başladı.
gel gelelim ben aslında ikinci çocuğu hiç düşünmüyordum, eşim de benimle aynı fikirdeydi. fakat kızımızın hiç kuzeni yok, muhtemelen de olmayacak. ve kardeş istemeye başladı. ben de için için istiyorum ama cesarette edemiyorum çünkü annemin bi daha gelip bize destek olma ihtimali yok, hem artık zorlanır fiziksel olarak hem de babamın yalnız kalmasını istemiyorum. memur değilim, 2 yıl ücretsiz izin kullanma vs hakkım yok, normal yasal hakkım neyse onu kullanıp işe dönmek zorundayım. bakıcı almam gerekiyor bu şartlarda eve en azından ikinci kreş yaşına gelen kadar.

sizce ben tüm şartları zorlayıp ikinciyi yapmalı mıyım? kızımın ileride kanından canından bi destekçisi olsun, sırtını dayayacağı bi kardeşi olsun diye bu kadar zorluğa katlanmaya değer mi?

Bakıcı maddi olarak zorlayacak mı sizi?

Şartlar uygun olduğu müddetçe kardeş olmalı diyorum.

Her şeyi sonuna kadar zorlamaya gerek yok, ama bir oluru varsa da 2.çocuk olsun.
şöyle kızımın okula başlamasına 2 yıl var, onu özel okula değil de devlet okuluna verirsem bakıcıyı rahat karşılarım.
şu an hem araba hem ev kredisi ödüyoruz, araba kredisinin bitmesine 9 ay var. araba kredisi bittikten sonra baya rahatlarız, bakıcı yine aşırı zorlamaz. zaten karar versek zırt diye de hamile kalabileceğimi düşünmüyorum, kızıma da 8-9 ay sonra hamile kalabilmiştim.

Kendı istemedıgınız çocuğu sırf kızınız istiyor die yapmayın . O bi çocuk ister ama siz anne baba olarak buna hazır değilseniz yapmamalısınız . Sorumluluk alacak olan en çok siz kendınızsınız iyi düşünün kendı kararınızı kendınız verin .
istemiyor olsam düşünmem yapmayı, için için istiyorum dedim zaten konuda.

istemiyor olsam düşünmem yapmayı, için için istiyorum dedim zaten konuda.
Şartları en iyi siz biliyorsunuz sorumluluk sizin yani burdaki çoğu ınsan size yapın bi kardeş diyecek :)
Üstteki yoruma istinaden zırt die hamiş kalırsanız peki sizi zorlayacak mı bu durum

Kızım üç buçuk yaşındayken hamile kaldım. İkiz oldu 😅 ben iki çocuk hep istedim ama kız olsun isterdim ikizler erkek oldu. Benim yanımda annem vardı. İyi ki var o olmasa çok zor olurdu hayat. Şimdi ikizler yedi yaşında iyi ki varlar. Ama ben çalışmıyorum. Çocuk bence zor ama güzel. Maddi, manevi ve kafa olarak kaldırabilirseniz bence kardeş güzel bir şey.

Benim de var ikinci çocuk konum. Yapmadım. Erken menapoz kapıda hormonlar kötüleşmeye başladı. Çocuktan çok yapmaya çalışma sürecinden korkuyorum.

Şartları en iyi siz biliyorsunuz sorumluluk sizin yani burdaki çoğu ınsan size yapın bi kardeş diyecek :)
Üstteki yoruma istinaden zırt die hamiş kalırsanız peki sizi zorlayacak mı bu durum
şimdi zırt diye hamile kalsam 9 ay sonra doğursam zaten arabanın kredisi bitmiş oluyor asdjkfhksdjhf
zorlar ama az zorlar.

Benim de var ikinci çocuk konum. Yapmadım. Erken menapoz kapıda hormonlar kötüleşmeye başladı. Çocuktan çok yapmaya çalışma sürecinden korkuyorum.
sizin konunun ilk paragrafını okuyunca vazgeçtim ikinciden 😂
ben diş sürecini, gece uykusuzluğunu, memeye yapışma dönemlerini unutmuşum 😅

Yani küçük olanın bakıcısı büyük olana da okuldan sonra bakmayı kabul ederse olur tabii ama aileniz olmadan nasıl olacak onu tam kestiremedim ben. Devlet okulları yarım gün, çocuk günün yarısında anneanne yoksa nerede duracak?

Bu arada bu kardeş desteği çok abartılıyor bence. Eşimin 3 kardeşi var senede bir kere doğumgünlerinde ararlar birbirlerini. Ne iyi ne kötü günümüzü merak ederler haberleri de vardır. Kardeşten çok daha yakın yanında olan arkadaşları var.
Yine aynı şekilde annemin en yakın arkadaşlarından birinin eşi öldü geçtiğimiz günlerde. Miras kavgası ettiği için tek kız kardeşi gelmedi, yeğeni gelmedi. Kadının yanında komşular arkadaşlar ve çocukları vardı.
Şu zamanda zaten tek çocuk da oldukça çok destek konusunda sorun yaşamazlar.
Çocuk yapma motivasyonu ondan birbirlerine destek olurlar olmamalı bana göre, bir bebek daha büyütmek istiyorsanız, bir çocuk daha istiyorsanız yapın. Destek olup olmayacaklarını bilemezsiniz çünkü

Çocuğunuz şimdi kardeş istiyor ama bebek doğunca bunu geri gönder diye ağlayabilir. Çok da örneği var. Kıskançlık krizine girebilir. Ikinci bebeğiniz kolik olabilir. En kötü ihtimali düşünüp üstesinden gelebilirim diyorsanız tabiki çocuk sahibi olun. Ancak bunu bir görev gibi görüp çocuk sahibi olursanız işler sarpa sardığında depresyona girme ihtimaliniz çok yüksek

merhabalar herkese,

son 1 yıldır kafamı en kurcalayan soru bu, ikinci çocuğu yapmalı mıyım? belki farklı bakış açısı yakalarım yorumlarınızla.

küçük ve istanbula nispeten yakın bi ilçede yaşıyoruz, tüm ailem istanbulda, eşimin de burda kimsesi yok diyebilirim.
kızım doğduğunda annem 1,5 yıl bizimle kaldı, kızıma gözü gibi bizim koyduğumuz kurallarla baktı. o süreçte babam istanbulda tek kaldı, sık sık geldi ya da annem gitti. kızım 2 yaşındayken kreşe başladı.
gel gelelim ben aslında ikinci çocuğu hiç düşünmüyordum, eşim de benimle aynı fikirdeydi. fakat kızımızın hiç kuzeni yok, muhtemelen de olmayacak. ve kardeş istemeye başladı. ben de için için istiyorum ama cesarette edemiyorum çünkü annemin bi daha gelip bize destek olma ihtimali yok, hem artık zorlanır fiziksel olarak hem de babamın yalnız kalmasını istemiyorum. memur değilim, 2 yıl ücretsiz izin kullanma vs hakkım yok, normal yasal hakkım neyse onu kullanıp işe dönmek zorundayım. bakıcı almam gerekiyor bu şartlarda eve en azından ikinci kreş yaşına gelen kadar.

sizce ben tüm şartları zorlayıp ikinciyi yapmalı mıyım? kızımın ileride kanından canından bi destekçisi olsun, sırtını dayayacağı bi kardeşi olsun diye bu kadar zorluğa katlanmaya değer mi?
Çocuk dediniz ya şimdi buraya gelip ne kadar kötü kardeş örnekleri varsa sayarlar,bakmayın siz onlara.İnsan nasıl düşünürse gerçekten onu yaşıyor.Güzel düşünün, güzel bir evladınız olsun inşallah. Kardeş candır bana göre, hep derim iki kardeşim var; keşke canım anam iki daha doğursaymış.Bende üç doğurdum bu arada tabi.

merhabalar herkese,

Biz üç kardeşiz ve iyi ki varlar. Kendimden yola çıkarak ikinci çocuğu yapıyorum umarım kardeşlik bağları çok iyi olur.
Kardeşlik güzel.
Maddi ve manevi kendine güveniyorsan yap.

4 yaşındaki çocuğun lafıyla kardeş mi yapılır yani?
Nasıl emin olabiliyorsunuz ki kardeşi olunca kanından canından destek olacağını? Belki başına bela olacak? Herkesin kardeşi süper insan olmuyor,destek olmuyor köstek oluyor,dost olmuyor ama düşmanlık ediyor yani

Back
X