- 14 Ağustos 2016
- 4.557
- 21.554
- 238
- Konu Sahibi Hayatsahnem
-
bu konularda istemiyorum veya istiyorum demeyeceksin.
kimse gonlune gore olsun demiyor cunku,
hemen elestirmeye basliyorlar kararini.
en guzeli, kismet canim diyip konuyu kapatmak.
Annenizle dahi olsa cocuk yapip yapmayacaginizi konusmayin bence.
ve ilk olsun ikinci olsun ucuncu olsun anne baba istediginde ve anne tamamen hazir oldugunda yapilirsa tadindan yenmez.
Arkadaşlar benim bir tane kızım var 5 yaşında, çevremdeki herkes ikinciyi niye yapmıyorsun diyor annem çok baskı kuruyor bana kalsa ben yapmam imkansız geliyor ama annem mecbur yapıcaksın diyor, ya hayal bile edemiyorum o şekil korkuyorum rüyamda görsem bile etkisinden kurtulamıyorum. Ne yapıcam ben bilmiyorum. Kızımın dogumu çok zor oldu ve dogum sonrası hep tektim depresyona girdim o korkular hiç gitmiyor kesin tekrar olucak acaba tedaviyle geçer mi bu durum?
Ne demek mecbur yapacaksın siz istemezseniz hiç birşey yapmak zorunda değilsiniz bu sizin hayatınız annenizin degilArkadaşlar benim bir tane kızım var 5 yaşında, çevremdeki herkes ikinciyi niye yapmıyorsun diyor annem çok baskı kuruyor bana kalsa ben yapmam imkansız geliyor ama annem mecbur yapıcaksın diyor, ya hayal bile edemiyorum o şekil korkuyorum rüyamda görsem bile etkisinden kurtulamıyorum. Ne yapıcam ben bilmiyorum. Kızımın dogumu çok zor oldu ve dogum sonrası hep tektim depresyona girdim o korkular hiç gitmiyor kesin tekrar olucak acaba tedaviyle geçer mi bu durum?
ayy allah korusun. Ama ne yalan söyleyeyim benimde bazen içimi bu korkular kaplamıyor değilBen yapim gereği fazla anaç birisi olmadığımı düşünüyorum.
Kızımı çok seviyorum ama bazen tukendigim donemlerim oluyor.
11 yaşına girecek ve aynı çevre defalarca 2.çocuğu sorup durdu.
Tek dediğim istemiyorum.
Evet istemiyorum.
Öyle deme bak günah diyenler oldu
Ne alaka yahu istemiyorum işte neyin günahı :)
Öyle deme Allah elindekini de alır görürsün oldu.
Öyle deme evladına bir şey olsa diğerine sarilirsin bile diyen oldu yahu.
Dusunebiliyor musunuz daha ölmeden evladımı toprağa gomup neden çocuk yapmam gerektiğini anlatma curreti sergilediler.
Böyle de değişik bir kafaya sahip bizim toplumumuz
Cok haklisiniz cogu kişi cocugu evliligi başkasının iyiliğini istediği için yap yap demiyop zaten insanların çoğu benim hayatım kaydı seninki de kaysın kafasında. Evliler bekarlarin ozgurlugunu kıskanıyor ne zaman evleniyorsun diye sıkıştırıyor. Çocuklular cocuksuzları kıskanıyor ne zaman çocuk diye sıkıştırıyor. Kendi annem bile ben daha çocuğa hazır değilim dediğim zaman (27 yaşındaydım ) ben 19 yaşında doğum yaptım kimse bana hazırmısın diye sormadı yap sende demişti e anne niye kızım nasıl mutlu olacaksa oyle olsun demiyorsun da ben yaptım sen de yap diyorsun dimi yanibu konularda istemiyorum veya istiyorum demeyeceksin.
kimse gonlune gore olsun demiyor cunku,
hemen elestirmeye basliyorlar kararini.
en guzeli, kismet canim diyip konuyu kapatmak.
Annenizle dahi olsa cocuk yapip yapmayacaginizi konusmayin bence.
ve ilk olsun ikinci olsun ucuncu olsun anne baba istediginde ve anne tamamen hazir oldugunda yapilirsa tadindan yenmez.
Bitmiyor canım bitmiyor, ben daha yeni ikinci kızıma doğum yaptım kırkım çıkmadan kv üçüncü de olur , iki taneyle kalmaz bizimkiler diyorNeden mecbur olasın kı ?
Demek bu sorular çocuk olunca da biitmiyor
Genç evlendim ve bebek düşünmedim kariyerime yatırım yaptım bir süre. Yemin ederim bebek bebek başımın etini yediler şimdi hiç kimseyle görüşmüyorum akraba. Annem babam zaten hiç ima bile etmedi ama eşimin ailesi bunalttı.yani bizim ülkede niye böyle insanlar. bekarken ne zaman evlencen, evlendin ne zaman çocuk olacak, çocuk olur ikinci ne zaman olacak, yeminle bıktırırlar insanı. benim de bir oğlum var 8 yaşında. inanın memlekete gidesim gelmiyor. sürekli bi sorular filan. en sonunda siz mi bakacaksınız dedim tersleedim hepsini. Avrupada böyle değil, kimse kimseye kişisel sorular sormazlar. Siz gerçekten istiyorsanız yapın. Çevreyi boşverin. Çünkü kendinizi yine en iyi kendiniz tanırsınız. etrafı boşverin.
Ay geldimii kızınnBitmiyor canım bitmiyor, ben daha yeni ikinci kızıma doğum yaptım kırkım çıkmadan kv üçüncü de olur , iki taneyle kalmaz bizimkiler diyor
he he diyorum ne deyim.
Rabbim olmayana versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?