2. Çocuk yapmak imkansız geliyor

bir kk klasiği olarak eski konulara bir göz attım da ananızın demesiyle sakın ikinci çocuğu yapmayın siz eşinizden nefret ediyormuşsunuz o da size ağıza alınmayacak laflar ediyormuş bıkmışsınız birbirinizden vsvs

yani hal böyleyken cinsel hayatın sorunsuz devam etmesine zaten şaşıran biri olarak ikinci çocuğa yazık etmeyin derim

Annene ne ya? Çok çocuk meraklisiysa tıp ilerledi, kocasıyla tüp bebek merkezinin kapısını çalsin.
Böyle apir sapır konuşan, hatta bunu utanmadan seni lohusaliginda yalnız bırakan insanlar söylediğinde 'ayip olmasin' diye eh,heh dersen daha da başına çıkarlar. Sert bir şekilde senin kararın olduğunu, yatak odana karışmasının ayıp oldugunu ve kararına saygı duyması gerektiğini söylemelisin. Yoksa ikinci çocuğa da karışır başka şeye de. Hatta emekli olunca alacağınız toplu parayla ne yapacağına bile karışır önünü alamazsınız. Çünkü bu tip insanlar her konuda söz sahibi olduğunu sanirlar

Niye mecbursunuz anlamadim? Tek cocuklu insanlar da var, iki cocuklu insanlar da var. Yapmak istemiyorsaniz yapmayin. Zaten bir evladiniz varmis, 2.yi istemiyorsaniz yapma zorunlulugunuz yok. Benim tek cocuk arkadasim var, can dostum hem de liseden arkadasim, gayet efendi, duzgun bir cocuk. Tek cocuklar bencil, paylasmayi bilmiyor vs diye bir sey yok ki.

Evlendiğimden beri ailelerden hiç çocuk lafı eden olmamışken bir gün çarşıda eski komşumuzu (15 yıl önce annemlerle aynı yerde oturmuşlardı düşünün öyle eski) gördüm. ‘Çocuk yok mu? Aa olur mu çocuk evliliğin tuzu biberi yapın hemen yapın geciktirmeyin. Bak benim kızımın bunlar ardarda doğurdu ne güzel oldu’ diyerek beni bir güzel fırçaladı. Neye uğradığımı şaşırdım. Valla insanlar ne kadar hadsiz ya. Sana mı sorcaz yapıp yapmayacağımızı ay düşündükçe hala sinir basıyor.

Ben yapim gereği fazla anaç birisi olmadığımı düşünüyorum.
Kızımı çok seviyorum ama bazen tukendigim donemlerim oluyor.
11 yaşına girecek ve aynı çevre defalarca 2.çocuğu sorup durdu.
Tek dediğim istemiyorum.
Evet istemiyorum.
Öyle deme bak günah diyenler oldu
Ne alaka yahu istemiyorum işte neyin günahı :)
Öyle deme Allah elindekini de alır görürsün oldu.
Öyle deme evladına bir şey olsa diğerine sarilirsin bile diyen oldu yahu.
Dusunebiliyor musunuz daha ölmeden evladımı toprağa gomup neden çocuk yapmam gerektiğini anlatma curreti sergilediler.
Böyle de değişik bir kafaya sahip bizim toplumumuz

Benim kızım 6 yaşında şuan dört aylık hamileyim,beş buçuk yıl hiç denemedik bile tekrar çocuk yapmayı,ama soranlara “Kısmet Allah ne zaman verirse” diyordum hep,” o geleceği zamanı biliyordur” diyordum hiç baskıyla karşılaşmadım,bence de arkadaşın dediği gibi bu minvalde cevap verin,insanlar laf olsun diye soruyor,sorduktan üç dakika sonra sizin cevabınızı bile anımsamıyor bence.

bende 2,5 yaşında bir oğlum var
ikinci çocuğu bana kalsa yapmam
ama oğlum yalnız kardeş sevgisi olmadan
büyüsün istemiyorum , o yüzden ileride düşünüyorum

anneme göre bence ikincisi erken,
kaynama göre çok gec kaldım
ben ve eşime göre daha 2 senemiz var

hayatımda duyduğum en saçma çocuk yapma sebebi: "Annem mecbursun dedi"

Ne diye mecburmuşsun?
İnşallah tek çocuk düşünüyorum ben de.

Ne demek mecbur yapacaksın siz istemezseniz hiç birşey yapmak zorunda değilsiniz bu sizin hayatınız annenizin degil

ayy allah korusun. Ama ne yalan söyleyeyim benimde bazen içimi bu korkular kaplamıyor değil

Neden mecbur olasın kı ?

Demek bu sorular çocuk olunca da biitmiyor

Cok haklisiniz cogu kişi cocugu evliligi başkasının iyiliğini istediği için yap yap demiyop zaten insanların çoğu benim hayatım kaydı seninki de kaysın kafasında. Evliler bekarlarin ozgurlugunu kıskanıyor ne zaman evleniyorsun diye sıkıştırıyor. Çocuklular cocuksuzları kıskanıyor ne zaman çocuk diye sıkıştırıyor. Kendi annem bile ben daha çocuğa hazır değilim dediğim zaman (27 yaşındaydım ) ben 19 yaşında doğum yaptım kimse bana hazırmısın diye sormadı yap sende demişti e anne niye kızım nasıl mutlu olacaksa oyle olsun demiyorsun da ben yaptım sen de yap diyorsun dimi yani

Genç evlendim ve bebek düşünmedim kariyerime yatırım yaptım bir süre. Yemin ederim bebek bebek başımın etini yediler şimdi hiç kimseyle görüşmüyorum akraba. Annem babam zaten hiç ima bile etmedi ama eşimin ailesi bunalttı.

1 yıldır bebek planı içindeyim onu bile paylaşmıyorum. Desem deniyoruz hadi hadi doktora git onu yap. Yaşım 28. Tek çocuk düşünüyorum Allah izin verirse.

Takmayın. Siz önemlisiniz. Kimseyi önemsemeyin. İnsanlar bi tuhaf gerçekten. Ben artık direkt tersliyorum. Bir tanesi göbeğime dokundu ya ayyy var mı bebek diye. Hasta ruhlu. O kolunu koparıvericem dedim gözlerimi devirdim. Ne dedim ki ben diyor bir de. Ayyy bebek konusunda çok hassas ve doluyum:))

ülkenin ekonomisi vs zaten iyi degil şuan ikinci çocuk akıl karı değil en basiti cocukların kreş alışverişi bile 500 tl den başlıyor.bezi var maması var varda var. sen istemiyorsan yapmak zorunda değilsin o çocukla sen kalacaksın,bakacaksın. çevreyi önemseme sorduklarında "istemiyorum." deme "sizene,siz mi bakacaksınız sanki." de geç umursama kafana takma insanlar konuşur konuşur susar.

Bitmiyor canım bitmiyor, ben daha yeni ikinci kızıma doğum yaptım kırkım çıkmadan kv üçüncü de olur , iki taneyle kalmaz bizimkiler diyor
he he diyorum ne deyim.
Rabbim olmayana versin.
Ay geldimii kızınn
Gözünaydın canım benımm

Aman Allahım 3. mü 1 tane yapmaya zor karar verdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…