2. Çocuk yapmak imkansız geliyor

Kendini hazır hissetmiyosan cevreye kulak asma lütfen
İki kızum var şükürler olsun ,annemin bana ettigi laf” mecbur doguracaksın eşin kalabalık ailede büyümüş o yuzden yapmak zorundasın”
Sanki eşime kardeş dogurutorum
Her namazda dua ediyorum inş yanlışlıkla hamile kalmam diye,umarım yanlış bi dua degildir

Bizim toplum maalesef hamilelikte ve dogumdan sonra olusabilen travmalardan habersiz. Kadınların korkuları küçümsenir. "ne var bunda? Ilk sen mi doğurdun? Analarımız tarlada doğrur işe devam ederdi.. Ben catir catir doğurdum.." gibi saçma konusmalari dinlemek zorunda kalıyorlar. Size tek tavsiyem şudur: korkularıniz var ve bunlar sizi uykuya kadar takip ettigu için psikolojik destek alin. Bu utanilacak birseyde degil. Annenize söyleyin bu konuda söz hakkı yok. Ikinciye eşiniz ve siz karar verirsiniz ancak. İnsanları rencide etmeye kimsenin hakkı yok. Korkularınızi yenebilseniz belki kendiniz istersiniz.. Ama başkaları baskı kuruyor diye çocuk yapilmaz. Bunu o konusanlarin kafasina sokmak lazim :)

Bu sadece kari kocanin verebilecegi bir karardir nasip edende allahtir.hazir hissetmiyorsaniz kesinlikle denemeyin.benimde tek cocugum var cok iyi anliyorum.malesef cevrenin sorulari ve baskilari bitmiyor.3 kisitken aile olunamiyormu anlayamiyorum.ben istedim benimde hastaligim engel oldu.bundada bir hayir var dedim ve kafamda bitirdim.cok sukur evlatlarimiz var allah olmayanlarada nasip etsin

Ay geldimii kızınn
Gözünaydın canım benımm

Aman Allahım 3. mü 1 tane yapmaya zor karar verdım
geldi çok şükür canım 41 günlük oldu 41 kere maşallah .
Gerçekten yani bakacak olan anne , yaşadığı sıkıntıları bilen anne , ama karar merci elalem
Konu sahibi soranlara da güzel bir cevap ver annen bile olsa

Reactions: H E
Yanina bile ugramadiysa annen mecbur yapacaksin ne demek? Kocan ne diyo bu ise?
Annemin gelmeme nedeni yaşlı babaannem var o yüzden beni evine istedi eşim yollamadı o yüzden gelemedi, annem bir çocukla olmaz diyor işte durumumu anlasa onlara tuhaf geliyor eşimde aşırı baskıcı bu konuda, çevremdeki insanlar da niye yapmıyorsun aynı soruyu her görüşte soruyorlarsıkıldım artık Kimseyi de kırmak istemiyorum

Bu isin kirmasi mi olur? Kim enzirecek doguracak uykusuz kalacak? Bu isi SEN istemelisin. Mecbur diye birsey yok..

İlk bebeğinizde güzel anılarınız olsaydı ve çevrenize güvenseydiniz, kendiniz istiyor olsaydınız vb. nedenlerle zaten yapardınız. Desteğini görmediğiniz insanlar hayatınıza müdahale etme hakkını kendilerinde nasıl görüyor acaba?

Ne demek mecbur yapacaksin?
Kimsenin istemesiyle,baskısıyla cocuk yapilmaz
Bu cocuklar ellerine 2 defa alip oy canim cicim diyip 2 fotosunu cekmek icin yapılmıyor sonucta
Ne gerek var 2.ye zaten? Madem istemiyormussun da yapma o zaman insanlari da kaale alma annen bile olsa
Istersen yaparsın hayret birsey

Aslında annem çok iyidir tek çocukla olmaz diyor yaş ilerlemeden yap ilerde iyii yapmışım dersin diyor ama işte benim psikolojimi bilmiyor

Bizim insanlarimiz o kadar cahil ve düşüncesiz ayni zamanda merakliki kimse kimsenin icinde kopan firtinalari bilemez
Belki bazilarinin cocugu olmuyor. Ya da bir cocugu vardir 2.si olmuyordur oyle olanlar da var. Ya da istemiyordur sanane be pislik suratli.
Insanlardan gun gectikce nefret ediyorum
Milletin aile yapisina cocuguna cocuguna koydugu isime kadar ne merakli olmus millet

İlla kardeş olacak diye birşey yok, olsa bile büyüdüklerinde iyi anlaşacaklarına dair bir garanti de yok. Ben hep kalabalık aile olmayı çok istemişimdir, ama özellikle son dönemlerde ekonomik olarak çocuklara yeterli bakımı sağlamak çok zorlaştı. Eski kafalar hep konuşur illa yap yap diye ama onların zamanında herşey bu kadar zor değildi, hani hep diyorlar ya kardeşler birbirini büyüttü veya kendi kendine büyüdü diye işte bu anlayış artık geçersiz çünkü yeni neslin maddi manevi istekleri artıyor, sırf doğurmak için doğurursak halimiz nice olur. Bu karar tamamen size ait, kimseye laf düşmez, önemli olan tek şey sizin hazır olup olmamanız.

benim akrabalardan onay cikti, 3. yu yapmayacakmisim
Hadi senınkıler insaflıymıs ..
Akrabayı geçtim . Artık binada sadece selamlaştıgım kadın bıle geçen Bebiş yok mu bebiş dedi . Şoka girdim şoktan pardoonnn ? diyebıldım . Kadında bozuldugumu anladı Hayır ne münasebet ya sen kimsin ?

Bak yıne sınırlendım

Evet boyle kendini bilmez bilmemne cocuklari dolu memleket. Bir tane domuz suratli bana dediki siz gec kaldınız haaa karnima bakarakta varmi birsey dedi ben anlamadim o an insanin bazen salaklığı tutuyor kaynana ordan. Yok olsa haberimiz olurdu dedi. Naaah haberin olur 7 mahalleye yayarsin karnim belli olunca haberin olur ancak.
Tabi dedikoducu kocam söylemezse.
Bir de esimde sorun çıktı sperm sayisi vs gittim kaynanaya soyledim cocuk konusunu acmaz oldu
Oh canima degsin canimi tum yakan beni uzen sinir hastası eden herkese esimin memleketine gitmiyorum cocuk soruyorlar diye. Zira dayisina ve yengesine esimde sorun oldugunu söylemek istemem. Bir de ben zayifim
Zayigligi kusur olarak goruyor ayı oglu ayılar.

Ha bir de kaynana diyordu ki tek cocuk mu olurmus yaaa yani 2 olmaliymis ona getiriyor sozu esimde sorun oldugunu duyunca,gecen birnin 7 cocugu varmis dedim laf sohbet arasinda
Ne gerek var millet 1 tanesini bulamiyor 1 tane yeter dedi
Allah dagina gore kar veriyor ben cocuksuzlugu haketmiyorum bence de demekki esimde biraz yamukluk var. Esimin yuzune de ben cocuk icin evlendim dedim. Halbuki oyle birsey yok. O da zamaninda bana askimmmm takma kafana yeaaaaaa cok takiyorsun diye ukalalik yaptigi icin. 10 aylik evliyiz. Ilk aylar cok üzülüyordum 6.ay kendinde sorun çıktı artik agzini acamiyor. Bu konularda o kadar kin doluyum ki artik bana kimse tras edemez esim bile.

2. Cocuk banada uzak geliyor suan. Ki oglum 3 yasinda :)) bu kafayla 7 yasina kadarda yapmayi dusunmuyorum :) kimseyi dert etme istemiyorum de gec. Ne meraklilar milletin cocuklarina hic tanimadigim insanlar bile 2. Neden yapmadin bunca zamandir diyor kafayi yicem.

Zaten imkansıza yakın bir şey demeye geldim . İki çocuk çok zor . 11 yıl aradan sonra zorla! doğurdum .
Asla ama asla derken
Sağlık sorunları dolayısıyla mecbur kaldım
Annem eşim ben okul bakıcı derken şu an lise 3 te olanla trigonometri çalışıp 7 yaşında ki ne çizgi çektiriyorum . Zaten sende 2-3 sene daha düşünsen benden farkın olmayacak
Hayırlısı olsun ...

3 yaşında kızım 1 yaşına gırmeden başladılar ağzı torba değilki büzesinciler ..!üç yaşında düşünmuyorum.kımseyıde ılgılendırmez.boşuna kafa yoruyorsun.hazır olmadığın durumda çocuk yaparsan depresyona gırme ıhtımalın daha fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…