- 15 Mart 2018
- 1.645
- 3.217
- 53
- 37
- Konu Sahibi Hayatsahnem
-
Kendini hazır hissetmiyosan cevreye kulak asma lütfenArkadaşlar benim bir tane kızım var 5 yaşında, çevremdeki herkes ikinciyi niye yapmıyorsun diyor annem çok baskı kuruyor bana kalsa ben yapmam imkansız geliyor ama annem mecbur yapıcaksın diyor, ya hayal bile edemiyorum o şekil korkuyorum rüyamda görsem bile etkisinden kurtulamıyorum. Ne yapıcam ben bilmiyorum. Kızımın dogumu çok zor oldu ve dogum sonrası hep tektim depresyona girdim o korkular hiç gitmiyor kesin tekrar olucak acaba tedaviyle geçer mi bu durum?
geldi çok şükür canım 41 günlük olduAy geldimii kızınn
Gözünaydın canım benımm
Aman Allahım 3. mü1 tane yapmaya zor karar verdım
Neden mecbur olasın kı ?
Demek bu sorular çocuk olunca da biitmiyor
Annemin gelmeme nedeni yaşlı babaannem var o yüzden beni evine istedi eşim yollamadı o yüzden gelemedi, annem bir çocukla olmaz diyor işte durumumu anlasa onlara tuhaf geliyor eşimde aşırı baskıcı bu konuda, çevremdeki insanlar da niye yapmıyorsun aynı soruyu her görüşte soruyorlarsıkıldım artık Kimseyi de kırmak istemiyorumYanina bile ugramadiysa annen mecbur yapacaksin ne demek? Kocan ne diyo bu ise?
Bu isin kirmasi mi olur? Kim enzirecek doguracak uykusuz kalacak? Bu isi SEN istemelisin. Mecbur diye birsey yok..Annemin gelmeme nedeni yaşlı babaannem var o yüzden beni evine istedi eşim yollamadı o yüzden gelemedi, annem bir çocukla olmaz diyor işte durumumu anlasa onlara tuhaf geliyor eşimde aşırı baskıcı bu konuda, çevremdeki insanlar da niye yapmıyorsun aynı soruyu her görüşte soruyorlarsıkıldım artık Kimseyi de kırmak istemiyorum
Mecbur yapacaksın dediğinde sizde “mecbur bakıcaksın” diyin. Birdaha söylemez
Aslında annem çok iyidir tek çocukla olmaz diyor yaş ilerlemeden yap ilerde iyii yapmışım dersin diyor ama işte benim psikolojimi bilmiyorAnnene ne ya? Çok çocuk meraklisiysa tıp ilerledi, kocasıyla tüp bebek merkezinin kapısını çalsin.
Böyle apir sapır konuşan, hatta bunu utanmadan seni lohusaliginda yalnız bırakan insanlar söylediğinde 'ayip olmasin' diye eh,heh dersen daha da başına çıkarlar. Sert bir şekilde senin kararın olduğunu, yatak odana karışmasının ayıp oldugunu ve kararına saygı duyması gerektiğini söylemelisin. Yoksa ikinci çocuğa da karışır başka şeye de. Hatta emekli olunca alacağınız toplu parayla ne yapacağına bile karışır önünü alamazsınız. Çünkü bu tip insanlar her konuda söz sahibi olduğunu sanirlar
yani bizim ülkede niye böyle insanlar. bekarken ne zaman evlencen, evlendin ne zaman çocuk olacak, çocuk olur ikinci ne zaman olacak, yeminle bıktırırlar insanı. benim de bir oğlum var 8 yaşında. inanın memlekete gidesim gelmiyor. sürekli bi sorular filan. en sonunda siz mi bakacaksınız dedim tersleedim hepsini. Avrupada böyle değil, kimse kimseye kişisel sorular sormazlar. Siz gerçekten istiyorsanız yapın. Çevreyi boşverin. Çünkü kendinizi yine en iyi kendiniz tanırsınız. etrafı boşverin.
Hadi senınkıler insaflıymıs ..
benim akrabalardan onay cikti, 3. yu yapmayacakmisim
Genç evlendim ve bebek düşünmedim kariyerime yatırım yaptım bir süre. Yemin ederim bebek bebek başımın etini yediler şimdi hiç kimseyle görüşmüyorum akraba. Annem babam zaten hiç ima bile etmedi ama eşimin ailesi bunalttı.
1 yıldır bebek planı içindeyim onu bile paylaşmıyorum. Desem deniyoruz hadi hadi doktora git onu yap. Yaşım 28. Tek çocuk düşünüyorum Allah izin verirse.
Takmayın. Siz önemlisiniz. Kimseyi önemsemeyin. İnsanlar bi tuhaf gerçekten. Ben artık direkt tersliyorum. Bir tanesi göbeğime dokundu ya ayyy var mı bebek diye. Hasta ruhlu. O kolunu koparıvericem dedim gözlerimi devirdim. Ne dedim ki ben diyor bir de. Ayyy bebek konusunda çok hassas ve doluyum:))
Ha bir de kaynana diyordu ki tek cocuk mu olurmus yaaa yani 2 olmaliymis ona getiriyor sozu esimde sorun oldugunu duyunca,gecen birnin 7 cocugu varmis dedim laf sohbet arasindaGenç evlendim ve bebek düşünmedim kariyerime yatırım yaptım bir süre. Yemin ederim bebek bebek başımın etini yediler şimdi hiç kimseyle görüşmüyorum akraba. Annem babam zaten hiç ima bile etmedi ama eşimin ailesi bunalttı.
1 yıldır bebek planı içindeyim onu bile paylaşmıyorum. Desem deniyoruz hadi hadi doktora git onu yap. Yaşım 28. Tek çocuk düşünüyorum Allah izin verirse.
Takmayın. Siz önemlisiniz. Kimseyi önemsemeyin. İnsanlar bi tuhaf gerçekten. Ben artık direkt tersliyorum. Bir tanesi göbeğime dokundu ya ayyy var mı bebek diye. Hasta ruhlu. O kolunu koparıvericem dedim gözlerimi devirdim. Ne dedim ki ben diyor bir de. Ayyy bebek konusunda çok hassas ve doluyum:))
Sonra pişman olabilme ihtimaliniz haklı bir ihtimal ama mevcut koşulları yaşayan da sizsiniz.Aslında annem çok iyidir tek çocukla olmaz diyor yaş ilerlemeden yap ilerde iyii yapmışım dersin diyor ama işte benim psikolojimi bilmiyor
Zaten imkansıza yakın bir şey demeye geldim . İki çocuk çok zor . 11 yıl aradan sonra zorla! doğurdum .Arkadaşlar benim bir tane kızım var 5 yaşında, çevremdeki herkes ikinciyi niye yapmıyorsun diyor annem çok baskı kuruyor bana kalsa ben yapmam imkansız geliyor ama annem mecbur yapıcaksın diyor, ya hayal bile edemiyorum o şekil korkuyorum rüyamda görsem bile etkisinden kurtulamıyorum. Ne yapıcam ben bilmiyorum. Kızımın dogumu çok zor oldu ve dogum sonrası hep tektim depresyona girdim o korkular hiç gitmiyor kesin tekrar olucak acaba tedaviyle geçer mi bu durum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?