- 25 Nisan 2014
- 1.799
- 4.784
- 208
- Konu Sahibi Hayatsahnem
-
Ben cok ayipliyorum bu konulari konusanlari yaa cocuk bu mutfakta yapilmiyo yataginda ozelinde ozel seyler paylasilarak yapiliyor ve bunu sormanin cok ayip oldugu dusuncesindeyim .ee siz cocuk yapmiyonuzmu her gece yapiyozda olmuyo mu diyelim illa valla bana soranlara ozelim o benim olunca haberiniz olur diyordum yada sanirim biz bu isi yapmayi beceremiyoruz olmuyor diyordum onlar utansin ben utancagimayani bizim ülkede niye böyle insanlar. bekarken ne zaman evlencen, evlendin ne zaman çocuk olacak, çocuk olur ikinci ne zaman olacak, yeminle bıktırırlar insanı. benim de bir oğlum var 8 yaşında. inanın memlekete gidesim gelmiyor. sürekli bi sorular filan. en sonunda siz mi bakacaksınız dedim tersleedim hepsini. Avrupada böyle değil, kimse kimseye kişisel sorular sormazlar. Siz gerçekten istiyorsanız yapın. Çevreyi boşverin. Çünkü kendinizi yine en iyi kendiniz tanırsınız. etrafı boşverin.
Benim de ikinciyi düsünmememin en buyuk sebebi eşim. Asla yardımci olmadı. Sanki tek yaptım cocugu. Ayrıca hamileligim de cok zordu. Dogumum cok zor oldu ve travma oldu ben de. 2 ay pek yurüyemedim normal dogum olmasina ragmen. Ama eşim cocuk 1 yasina girince yapmak lazim ikinciyi diyor. Senin yerinde olsam 10. Cocugu da yaparım ama sen benim yerimde olsan 1 tane bile istemezsin diyorum ama anlayan kim!Benim de 2.5 yaşında kızım var. Ben de istemiyorum ikinciyi. Çalışıyorum aynı zamanda da eşimle sıkıntılarımız oluyor. Herkes soruyor yapsana ikinciyi diye. Ben de siz mi bakıyorsunuz diyorum artık. Yapmamamın en büyük sebebi eşim. İleride inşallah pişman olmam.
O genellemeye ben de uyuz oluyorum. Ben de tek cocugum ve gayet efendi bi insanimdir sukurNiye mecbursunuz anlamadim? Tek cocuklu insanlar da var, iki cocuklu insanlar da var. Yapmak istemiyorsaniz yapmayin. Zaten bir evladiniz varmis, 2.yi istemiyorsaniz yapma zorunlulugunuz yok. Benim tek cocuk arkadasim var, can dostum hem de liseden arkadasim, gayet efendi, duzgun bir cocuk. Tek cocuklar bencil, paylasmayi bilmiyor vs diye bir sey yok ki.
Kıızzz senle beraber millete saydıralım ben de aynı böyleyim :)) eskiden pis huyum vardı beddua ederdim şimdi sadece hakaret ediyorum.Evet boyle kendini bilmez bilmemne cocuklari dolu memleket. Bir tane domuz suratli bana dediki siz gec kaldınız haaa karnima bakarakta varmi birsey dedi ben anlamadim o an insanin bazen salaklığı tutuyor kaynana ordan. Yok olsa haberimiz olurdu dedi. Naaah haberin olur 7 mahalleye yayarsin karnim belli olunca haberin olur ancak.
Tabi dedikoducu kocam söylemezse.
Bir de esimde sorun çıktı sperm sayisi vs gittim kaynanaya soyledim cocuk konusunu acmaz oldu
Oh canima degsin canimi tum yakan beni uzen sinir hastası eden herkese esimin memleketine gitmiyorum cocuk soruyorlar diye. Zira dayisina ve yengesine esimde sorun oldugunu söylemek istemem. Bir de ben zayifim
Zayigligi kusur olarak goruyor ayı oglu ayılar.
Arkadaşlar benim bir tane kızım var 5 yaşında, çevremdeki herkes ikinciyi niye yapmıyorsun diyor annem çok baskı kuruyor bana kalsa ben yapmam imkansız geliyor ama annem mecbur yapıcaksın diyor, ya hayal bile edemiyorum o şekil korkuyorum rüyamda görsem bile etkisinden kurtulamıyorum. Ne yapıcam ben bilmiyorum. Kızımın dogumu çok zor oldu ve dogum sonrası hep tektim depresyona girdim o korkular hiç gitmiyor kesin tekrar olucak acaba tedaviyle geçer mi bu durum?
Kesin tekrar olacak cümlesine takıldım ben. Valla hayatta kesin diye hiçbirşey yok. Bir çocuğu olup yıllarca 2.çocuğu olamayanlar var. Bebeğinizin annesi siz olacaksınız sizin hazır olmanız lazım anneninizi pek duymayın bence. Bu derece korkunuz varsa bi psikoloğa görünün sonrasında karar verin derim. O konuşan milletten bir kişi gelir mi acaba yardımınıza boşverin siz onlarıArkadaşlar benim bir tane kızım var 5 yaşında, çevremdeki herkes ikinciyi niye yapmıyorsun diyor annem çok baskı kuruyor bana kalsa ben yapmam imkansız geliyor ama annem mecbur yapıcaksın diyor, ya hayal bile edemiyorum o şekil korkuyorum rüyamda görsem bile etkisinden kurtulamıyorum. Ne yapıcam ben bilmiyorum. Kızımın dogumu çok zor oldu ve dogum sonrası hep tektim depresyona girdim o korkular hiç gitmiyor kesin tekrar olucak acaba tedaviyle geçer mi bu durum?
Ben yapim gereği fazla anaç birisi olmadığımı düşünüyorum.
Kızımı çok seviyorum ama bazen tukendigim donemlerim oluyor.
11 yaşına girecek ve aynı çevre defalarca 2.çocuğu sorup durdu.
Tek dediğim istemiyorum.
Evet istemiyorum.
Öyle deme bak günah diyenler oldu
Ne alaka yahu istemiyorum işte neyin günahı :)
Öyle deme Allah elindekini de alır görürsün oldu.
Öyle deme evladına bir şey olsa diğerine sarilirsin bile diyen oldu yahu.
Dusunebiliyor musunuz daha ölmeden evladımı toprağa gomup neden çocuk yapmam gerektiğini anlatma curreti sergilediler.
Böyle de değişik bir kafaya sahip bizim toplumumuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?