2. Çocuk?

Kulolurum

Allah'ım kızımla birlikte güzel bi hayat nasipEt🙏
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2021
135
91
13
37
Merhaba hanımlar 5 yaşında bir çocuğum var kardeş istiyor. Ben 34 yasındayım zor olur diye düşünüyorum.
2 çocukla hayat nasıl eşim işi gereği yardımcı olamaz istiyorum ama zor olur mu okul Çağı da geldi 5 yaş geçmi 2.çocuk için?

Allah sağlıklı sıhhatli hayırlısıysa olmalı bence eşinde istiyorsa erteleme şiddetle tavsiye ediyorum bende yaş 38 ben eşimi bir türlü ikna edemedim o yaşlarda şimdi ikna oldu ne fayda

Ilk cocuk kardes istiyor diye bebek yapilmaz.
Siz istiyor musunuz sabriniz enerjiniz var mı? Maddi gücünuz yeterli mi?

:D
mesele sizin isteyip istememeniz. yoksa aile planlaması çocuklara bırakılacak iş mi gözünüzü seveyim?
eğer istiyorsanız bence 5 yaş fena değil, kendi bakımını çoğunlukla üstlenir, önünde sonunda ikinci bir çocuk istiyorsanız şimdi olabilir.

ben kendim için ikinci çocuk yorumu yapayım. şu günleri görsem 10 yıl ertelerdim. fakat sizden farklı olarak benim çocuklarım arasında 2 yaş var, ikisinin de ilgi vakti ve ben ev işlerine (yemek, bulaşık, çamaşır ve etrafı toparlamak dışında) hiç vakit ayirmadigim halde ikisine de tam anlamıyla yetişemiyorum. eşim mümkün olduğunca yardım ediyor, başka yardım edecek, iki saat koyup kafa dinleyebileceğim kimsem yok. haliyle şu an yaşamak benim için kendimin ve çocuklarımin temel ihtiyaçlarını gidermekten ibaret, hobiler arkadaşlar, kapı dolap silme, eşle sakince ve belki başbaşa yemek yeme şu an için çok uzak. hayat bir sürpriz yapmazsa gelecek için ümitlerimi besliyorum, ikisi de büyüyünce yapamadığım şeylere vakit kalır diye.

siz de yorgunluk durumunuz, çocuğunuzun genel tavırları, yardım edecekleriniz ve yardım ihtiyacınızı göz önünde bulundurarak karar verebilirsiniz

önemli olan sizin isteğiniz. kendinizde o gücü görüyorsanız neden olmasın. ama sonuçta bir çocuk ne kadar zorsa iki çocuk iki katı zor olur diye düşünüyorum.

bu arada konuyu yanlış yere açmışsınız. Mune Mune

Back
X