mesele sizin isteyip istememeniz. yoksa aile planlaması çocuklara bırakılacak iş mi gözünüzü seveyim?
eğer istiyorsanız bence 5 yaş fena değil, kendi bakımını çoğunlukla üstlenir, önünde sonunda ikinci bir çocuk istiyorsanız şimdi olabilir.
ben kendim için ikinci çocuk yorumu yapayım. şu günleri görsem 10 yıl ertelerdim. fakat sizden farklı olarak benim çocuklarım arasında 2 yaş var, ikisinin de ilgi vakti ve ben ev işlerine (yemek, bulaşık, çamaşır ve etrafı toparlamak dışında) hiç vakit ayirmadigim halde ikisine de tam anlamıyla yetişemiyorum. eşim mümkün olduğunca yardım ediyor, başka yardım edecek, iki saat koyup kafa dinleyebileceğim kimsem yok. haliyle şu an yaşamak benim için kendimin ve çocuklarımin temel ihtiyaçlarını gidermekten ibaret, hobiler arkadaşlar, kapı dolap silme, eşle sakince ve belki başbaşa yemek yeme şu an için çok uzak. hayat bir sürpriz yapmazsa gelecek için ümitlerimi besliyorum, ikisi de büyüyünce yapamadığım şeylere vakit kalır diye.
siz de yorgunluk durumunuz, çocuğunuzun genel tavırları, yardım edecekleriniz ve yardım ihtiyacınızı göz önünde bulundurarak karar verebilirsiniz