- 31 Mart 2011
- 1.570
- 1.352
- 333
- Konu Sahibi Karanfil_kokuyor
-
Kesinlikle.
Yani burayı okumaya başladığımdan bu yana insanların ne kadar (çocuklu/çocuksuz) misafir sevmediklerini, yüzlerine söylenen ile burada yazılan arasında ne kadar çok fark olduğunu anladım..
Biz çocukken apartmanımızda karşılıklı kapılarımız açıktı. Biz komşulara, onlar bizim eve girip çıkardık. Artık çok yalnızlaştık. Annelerimiz bizim yüzümüzden hiç kavga etmedi. Biz kavga edersek herkes çocuğunu eve alır girerdi. Sonra yine devam.
Ben çalışıyorum, apartmanımız küçük bir apartman geneli çalışıyor o yüzden eski komşuluk da yok. Hoş büyük siteleri de görüyoruz. Böyle pamuk ipliğine bağlı arkadaşlıklar da olunca insan iyice kabuğuna çekiliyor. Sonumuz hayır olsun..
Bızım ayrıca oyuncak odamız var ama en kucugum daha15 aylık olunca salonun bı yerınde oyuncakşar var ıstedıklerı gıbı dagıtıyorlar. Salonda yıyıp ıcıyorlar rahatım o konıda bana gelenlerınde rahat olması ıcın elımden gelenı yaparım ama gelıp ortalıgı dagıtıp cocuklarınada hadı gıdıyoruz oyuncakları toplayın demedı mı kızıyorum ıcımden. Bazı cocuklar kırıyor oyuncakları o yuzden saklarım bazılarını.Kendi evimde bende böyleyim. Salonun büyük bir köşesi oyuncak alanı mesela.
Halısı var kızımın üzerinde kendi keyfine göre dizdiği ve oynadığı oyuncakları var. Evimde salonda yemek yiyebilir,dökebilir hiç sorun etmem ama bir başkasının evinde izin vermem buna.
Tamam samimi arkadaşım olabilir ama istemem 10 aylık bebekle arkamı toparlamaya uğraşsın. Bazen iki çocuklu bir arkadaşıma gidiyorum. Kızlar dağıtıyor oynuyor ,kalkmama yakın toparlayıveriyorum oyuncakları her ne kadar elleme bırak desede arladaşım çünkü küçük çocuğu var. Mutfağını süpürdüm geçen gün o bebeğini emzirirken,kızlar dökmüştü birşeyler. Hatta neden yaptın dedi arkadaşım ama içim rahat etmedi. Uğraşmasın arkamdan dedim.
Ki asla bunun lafını yapacak insan degildir arkadaşım sonuçta biz gitmesekte o ev dağılıyor,kirleniyor iki çocukla ama yazık günah yani kadınada. Elime yapışmıyor iki dakika toparlayınca. Aynısını oda bana yapar. Birbirimizi idare ederiz böyle.
Sizde en azından miniğin dağittiklarını toparlamalıydınız. Kusura bakma bunları yırtmiş lazım miydı size diye sorsanız incelik etmiş olurdunuz diye düşünüyorum.
+1 Ben de öyle, Geçen gün teyzemle yengemle filan hep Annem de toplandılar Yengemin de bir tane yaramaz mı yaramaz bir oğlu var teyzemin de çocuğu var Annemi çok ısrar etti , kendi Annemin evi olmasına rağmen gene de gitmedim.çoğu zaman çağrıldığım yere bile gitmiyorum
aynen öyle.gittiğim yerde diken üstünde olup eve migren agrisiyla donmektense+1 Ben de öyle, Geçen gün teyzemle yengemle filan hep Annem de toplandılar Yengemin de bir tane yaramaz mı yaramaz bir oğlu var teyzemin de çocuğu var Annemi çok ısrar etti , kendi Annemin evi olmasına rağmen gene de gitmedim.
Gitmediğim için hiç pişman olmadım gideceğim sofraya oturacağız Benim çocuklar sofrayı dağıtacak gürültü yapacaklar kendi annem bile olsa rahatsız olduğunu hissediyorum Bazen o yüzden gitmemeyi tercih ediyorum.
Maalesef Benimkiler Uslu değil çok yaramazlar 1 yaşındaki bebeğim daha geçen gün plazmayı kırdı 3 yaşındaki kızımda annemin televizyonunu toka ile harita çizmiş:)))aynen öyle.gittiğim yerde diken üstünde olup eve migren agrisiyla donmektense
evde rahat rahat otururum daha iyi:))
seninkiler uslu niye geriliyorsun diyorlar bana
dağına göre kar demekki benim kafam kaldırmıyor gürültüyü.
kendi çocuklarımla ancak uğraşıyorum açıkçası ne başkası beni ne ben baskasininkini çekmek zorunda değilim:/
ayy kiyamam yaMaalesef Benimkiler Uslu değil çok yaramazlar 1 yaşındaki bebeğim daha geçen gün plazmayı kırdı 3 yaşındaki kızımda annemin televizyonunu toka ile harita çizmiş:)))
Yapacak bir şey yok .
Gidip ne yapacaksınız diyeceğim ama o bile iyi geliyor aslında insana, evden çıkmış olmak, oturup muhabbet edemesen de farklı bir yüz görmek :)
Ben tek çocukla gittiğim yerde hiç oturamıyorum.
Anca oğluma biri bakarsa oturup bir bardak çay içiyorum o kadar.
Çocuklu evin oyuncak artısı oluyor, o farklı oyuncakları karıştırırken oturabiliyorum.
Evet yaz olsa parka Fidan götüreceğim zaten şu anda -20 leri gösteriyor burnumuzu dışarı çıkaramıyoruz çok soğuk Maalesef oyuncaklarla da oynamak istemiyorlar artık sıkılıyorlar o yüzden evi talan ediyorlar .yaz gelince hergün çıkarıcam inşallah . Sonra kreşayy kiyamam ya
sizinkiler tam afacanmis:))
parka felan çıkarın havalar isiyinca bol bol.
açık alana bırakın yorulup enerjilerini atsınlar.
boyama kağıtları el
el beceri geliştirip kafa yoracakları oyuncaklar alın.biraz rahatlarsiniz.
Allah kolaylık versin.
sağlıkla büyütün:)
3 çocuğum var ve size katılıyorum.Ben çocuklarımla sırası geldikçe gittim gezmeye.Ama zaten başkasının ya da kendi evimiz farketmez,yapıp yapamayacaklarını az çok bilmeli çocuklar.Bir de şu misafirliğe gittiğinde evdeki süs eşyası ile çocuğunu oynatanlar yok mu.
Geçenlerde annemin evinde 1,5 yaşlarında bebekli biri vardı.
Verdi çocuğun eline orta sehpadaki süs mumluk gibi bişeyi,çocuk oynadı onunla,kah attı,kah yerlere vurdu
Biz sehpayı kenara kaldırmıştık halbuki,çarpmasın diye.
O süs kırılsın önemli değil.burda annenin tavrı çok çirkin. O oyuncak değilki,çocuğa verdiği mesaj yanlış. Kaldıki kırılsa paramparça olur ve yine kendine zarar.
Böyle anneler gezmeye gitmesin mümkünse,milletin evindeki eşyaların yerini değiştireceğine,oyuncak diye çocuğa vereceğine,doğrusunu öğretsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?