2 çocukla ev gezmesi

Benimde 21 aylık bir oğlum var ben de gitmeme kararı aldım eğer kıramayacağım bir yer ve çocukluysa oğlumun uyku saati gelmeden gider gelirim eğer cocuksuzsa ve gidilmesi gereken bir yerse annem ya da kayinvalidem bakar oğluma ama nadir birakirim su an en hareketli zamani ne kimsenin evine bir zarar vermesine izin veririm ne de kendimi gererim evim en rahat

Düşündüm de galiba ben rahat bir anneyim.

İki gün önce 10 aylık bebeği olan arkadaşıma ziyarete gitmiştim kızım modemle tv vericisiyle oynadı bir şey demedim çünkü evde alışmışım sürekli onlarla oynamasına.

Bebeğin oyuncak kutusunun üzerine çıktı o isteyince de vermedi falan. Gitmiş çocuğun dolanından promosyon olarak verilen şeyleri almış kağıtlarını yırtmış.

2 dk ortadan kaybolsa peşine gittim ama aldığı şeyleri de bırak yerine yırtma demedim zaten çok ta lazım olmayan şeyler bana göre.

Mama sandalyesinde bişeyler yedi yerlere döktü tabi yeri ve masayı topladım ama silmedim mesela.

Acaba arkadaş arkamdan zorlanmış mıdır şu anda farkettim rahat davrandığımı:(

Benim 5.5 yaşında kızım var,birde bebeğim olacak ağustosta kısmetse. Ben kızımla sadece çocuklu arkadaşlarıma gidiyordum,zaten pek sevmiyorum gitmeyi. Çocuksuz ortama gidipte çocuğumun canının sıkılmasını istemem.
Mecbur kaldığım durumlar oldu,onlarda da giderken kocaman bir çanta hazırlardım oyalanabileceği oyuncak,kalem defter vb şeyleri alırdım yanıma. Oynardı kızım.
Ama dediğim gibi çok mecbur kalmadıkça çocuksuz bir yere gitmedim.
Şimdi uzun süre gitmeyi düşünmüyorum bebek olunca,kendi evime davet ederim,gelmek isteyen buyursun gelsin zira bebekle daha zor,uykusu emmesi,alt değiştirmesi vs düzenini bozmak istemem. Evimde daha rahat ederim eminim.
Zaten gelip giden arkadaşlarım mutfağıma girecek kadar yakınlar bana. Hazırlarız beraber yer içeriz. Onlarda mutfakta çay,kahve yiyecek vs rahatça alıp yiyebilirler,çocuklarada yedirebilirler. Aramızda o samimiyet var. Haliyle güzel vakit geçiririz.
Bilemiyorum tercih meselesi diye düşünüyorum,samimi olmadığım birinin evine gidip diken üstünde oturmaktansa kızımı alıp park,bahçe dolaşmayı yada evimde oturmayı yeğlerdim daha küçükken kızım.

Ya ben evime 4 çocuklu da olsa insanların gelmesini isterim. Çocuğu var diye hem çocuk hem de anne neden bazı şeylerden mahrum kalsın ki? Ki ben de birilerini 1 gün idare edemeyeceksem de yuh bana.
Çocuk bu dağıtır ama sevinir de. Sırf yaramazlık yapacaklar diye bir yere gitmemek hayattan ve insanlardan soğuk yaşatmak demek bana göre.
Ne hoşsunuz.
Bende sizin gibiyim. Evimde neler kırildı,neler döküldü bu zamana kadar ama dert etmedim ,ki çocuğum yokken de oldu bunlar. Çocuktur dedim geçtim.
Geçenlerde 2 yaşinda oğluyla bir arkadaşım geldi çok samimi değildik o zaman . Ben arkadaşlarım çay kahve içsin rahat etsin isterim evimde. Kadınada dedim bırak oynasin çocuk,kırilacak dökülecek birşey yok,çocuğun peşinde dolanma.Mutfağa gitti çocuk annesine dedim elleme otur ic çayını oynasın(mutfağım açık salondan görebiliyoruz) o ara bir şangırtı koptu mutfakta. Koştum gittim kırilan şey ayağına eline batmasın diye aldım çocuğu,çocuk yeni yemek takımımın baharatliğını kırmış. Annesi kadın nasıl mahçup oldu anlatamam. Dedim sorun yok,ona birşey olmasın. Üzülme sakın. Cidden çocuğa birşey olmadı ya o benim önceliğim. Kırilan eşya olsun. Şimdi bu arkadaşimla çok samimiyiz. Beni çok sever. Sen başkasın der hep.
O kadında istemezdi böyle olsun ama oldu,ne yapalım cani sağolsun. Eşya her zaman alınır yerine konulur ama kalp kırılınca telafisi yok.

Ne hoşsunuz.
Bende sizin gibiyim. Evimde neler kırildı,neler döküldü bu zamana kadar ama dert etmedim ,ki çocuğum yokken de oldu bunlar. Çocuktur dedim geçtim.
Geçenlerde 2 yaşinda oğluyla bir arkadaşım geldi çok samimi değildik o zaman . Ben arkadaşlarım çay kahve içsin rahat etsin isterim evimde. Kadınada dedim bırak oynasin çocuk,kırilacak dökülecek birşey yok,çocuğun peşinde dolanma.Mutfağa gitti çocuk annesine dedim elleme otur ic çayını oynasın(mutfağım açık salondan görebiliyoruz) o ara bir şangırtı koptu mutfakta. Koştum gittim kırilan şey ayağına eline batmasın diye aldım çocuğu,çocuk yeni yemek takımımın baharatliğını kırmış. Annesi kadın nasıl mahçup oldu anlatamam. Dedim sorun yok,ona birşey olmasın. Üzülme sakın. Cidden çocuğa birşey olmadı ya o benim önceliğim. Kırilan eşya olsun. Şimdi bu arkadaşimla çok samimiyiz. Beni çok sever. Sen başkasın der hep.
O kadında istemezdi böyle olsun ama oldu,ne yapalım cani sağolsun. Eşya her zaman alınır yerine konulur ama kalp kırılınca telafisi yok.
Aynen öyle eşya kırılır alınır. Ben de sizin gibiyim, siz daha hoşsunuz, ne güzel bir şey bu.

Evet bayanlar biri 4 biri 2 yaşında 2 çocuğum var annem ve ablam bide bir arkadaşım dışında kimseye çağrılmadan yada önemli bişey olmadıkça gitmek istemiyorum.
Sizinde böylemi?
Ben çağırılsam bile annemler ve kayınvalidemler dışında bir yere gitmiyorum. Ev misafirliğinden bahsediyorum tabi. Oğlum 18 aylık, fırtına gibi yerinde durmuyor. Tam karıştırma zamanı. Rahat bir insan da değilim, huzursuz oluyorum oğlum ortada dolandıkça, yapma etme diye çocuğu da huzursuz ediyorum.

Büyüyene kadar böyle artık :)

İki gün önce 10 aylık bebeği olan arkadaşıma ziyarete gitmiştim kızım modemle tv vericisiyle oynadı bir şey demedim çünkü evde alışmışım sürekli onlarla oynamasına.

Bebeğin oyuncak kutusunun üzerine çıktı o isteyince de vermedi falan. Gitmiş çocuğun dolanından promosyon olarak verilen şeyleri almış kağıtlarını yırtmış.

2 dk ortadan kaybolsa peşine gittim ama aldığı şeyleri de bırak yerine yırtma demedim zaten çok ta lazım olmayan şeyler bana göre.

Mama sandalyesinde bişeyler yedi yerlere döktü tabi yeri ve masayı topladım ama silmedim mesela.

Acaba arkadaş arkamdan zorlanmış mıdır şu anda farkettim rahat davrandığımı:KK43:
kızma kırılma ama evet baya rahat davranmissin ve inan böyle rahat insanlarla görüşmek beni huzursuz eder mesela

sana göre önemsiz olan çocuğunun yirttigi şeyler bana göre önemli ve gerekli olabilir.buna ev sahibi karar versin değil mi?çocuklar ekbette oynasın doksun kirsin ama anneler de en azindan bu kadar rahat olmasin :D

lütfen çocuklarınıza kendi evlerinizde verdiğiniz sınırsız özgürlüğü başkalarının evinde vermeyin veya evinizde oturun :)

Çocuğum yk .
1 gün önceden haber vermeden veya davet gelmeden Asla gitmem.
Evimden pek çıkmayıda sevmem açıkcası . :KK49:
Çalıştığım içn olabilir

kızma kırılma ama evet baya rahat davranmissin ve inan böyle rahat insanlarla görüşmek beni huzursuz eder mesela

sana göre önemsiz olan çocuğunun yirttigi şeyler bana göre önemli ve gerekli olabilir

lütfen çocuklarınıza kendi evlerinizde verdiğiniz sınırsız özgürlüğü başkalarının evinde vermeyin veya evinizde oturun :)

Kesinlikle katılıyorum.....

Acaba arkadaş arkamdan zorlanmış mıdır şu anda farkettim rahat davrandığımı:KK43:
Arkadaşınız bir şey diyemedi belki de, fazla rahat davranmışsınız. Sizin için çok lazım olmayabilir, sizin rutin hayat düzeniniz böyle olabilir ama arkadaşınızın değildir.
Ben de çocukluyum ama evime çoğu zaman çocuklu misafir istemiyorum anneleri ilgilenmiyor diye. Benim kızım hareketli ve meraklı bir çocuk olmasına rağmen evde de gittiği yerde de hiç bir şeye zarar vermez. Tamam mal çocuktan kıymetli değil de az biraz özen lazım.
Ev gezmesi yerine dışarıda görüşüyoruz artık çoğu kişiyle.

Kesinlikle katılıyorum.....

okurken gerildim bi an :)

kadın 10 aylık bebekle yeterince zorlanıyordur temizlik yemek misafir

e bi zahmet evine gelen misafir de yavrum şunu şunu yaptı bir şey demedim demesin

çocukların yaptığı şeylere asla kızmam çünkü adı üstünde minik bi can ama annelerin yapmadiklarina çok kızıyorum

geçen böyle bir misafir de bize geldi tüm oyuncakları talan etti kizimin bazı kitaplarıni yirtti ve annesi dur bile demedi.

bi daha evime davet eder miyim o anneyi acaba :D

Evet bayanlar biri 4 biri 2 yaşında 2 çocuğum var annem ve ablam bide bir arkadaşım dışında kimseye çağrılmadan yada önemli bişey olmadıkça gitmek istemiyorum.
Sizinde böylemi?

bunun çocukla bir ilgisi yok çağırılmadan zaten bir yere gidilmez. kişisel olarak çat kapı birilerine gitme huyum yoktur. çok samimi arkadaşlarım veya bir sebep varsa size gelmek istiyoruz diye aranır müsaitlik sorgulanır ama çocuk buna engel değil. bakış açısı meselesi..

Bence de fazla rahatsınız arkadaşınız da olsa başkasının evinde kontrollü olmalısınız. Çocuk her şeyi karıştırıyor elliyor siz elleme bile demiyorsunuz. Size göre önemli gelmeyen başkasına önemli gelebilir. Hem çocuk başkasının eşyasını karıştırmamayı öğrenmeli ona bunu öğretecek kişi de annesidir. Insanlar zaten çocuklardan değil annelerinin rahat tavırlarından şikayetçi.

Evlendiğimiz zaman çocuklu arkadaşlarımız eve ilk girdiği anda şok olmuştum, direkt çocuklar etrafa saldırmaya başlamıştı. Anneleri de gülerek çocuğun olsun seni de görürüz diyorlardı. Çocuğum oldu, hiç bir süs eşyasını kaldırmadım. Eller bakar ama zarar vermez. Gittiğimiz yerde de zararı olmasa da gözüm hep üstündedir. Annemle kayınvalidemin evinde bile.

bu rahatlıktan ziyade oldukça saygısızlık. size göre normal olanlar başkalarına göre normal olmak zorunda değil. ben olsam alınmayı bırak mümkün mertebe senin gibi arkadaşımla bir daha ev ortamında görüşmeyi düşünmem.

Sizinde böylemi?
benim de 3 tane var.
en samimi arkadaşım bile rahatsız oluyor gibi geliyor.
o yüzden kimseye gitmiyorum.

okurken gerildim bi an :)

kadın 10 aylık bebekle yeterince zorlanıyordur temizlik yemek misafir

e bi zahmet evine gelen misafir de yavrum şunu şunu yaptı bir şey demedim demesin

çocukların yaptığı şeylere asla kızmam çünkü adı üstünde minik bi can ama annelerin yapmadiklarina çok kızıyorum

geçen böyle bir misafir de bize geldi tüm oyuncakları talan etti kizimin bazı kitaplarıni yirtti ve annesi dur bile demedi.

bi daha evime davet eder miyim o anneyi acaba :KK70:

Valla can dostum dediğim 2 arkadaşım var onlara bile ayda yılda gitsem arkalarında dolanıyorum.
Hiç hazetmem annelerin bu rahatlığını.
Çocuktur yapsın mantığına karşıyım.
Gitmişsem eğer orası bizim evimiz olmadığını empoze etmeliyiz.
Gerekirse kızarak sevmem öyle şeyi.
Düzen tertip öğrensinler şimdiden çocuk ne görürse onu uygular kanaatindeyim.

Benim tek küçük çocuğum var. Ev gezmesine kendi isteğimle gittiklerim genelde aynı yaş grubu çocuklu arkadaşlarım olur ki oğlum rahatça oynasın diye.
Çünkü çocuklu kadının evi çocuksuzlar kadar pür-ü pak olmaz. Tok açın halinden anlamaz sonuçta :)

Diğer türlü zoraki gittiklerimde de asla yerimde rahat oturamam. Hem çocuğumun güvenliğini hem de evdeki kırılıp dökülecekleri düşünürüm.. Hele çağrılmadan hiç gidemem..

Back
X