2 çocukla ev gezmesi

Davetsiz gitmezdim herhalde .Burda bir konu vardi konu sahibinin kardesi yeni evliymis bu da tutmus samimi ortak arkadaslari ile ziyarete gitmis .Ev sahibi burunlarindan getirmisti bir de cocuk haliya kusmus bayagi cemkirmis .Ablası silmis temizlemis ayy iyi sildin demi filan diye sacma sorular sormus.Boyle bir durum yasayip kirilmaktansa gitmemeyi tercih ederdim herhalde .

Çocuksuz eve gittiğimizde daha gergin olurum ben. Sonuçta ev bir bebeğe göre yerleştirilmemiştir.
Geçen bir tanıdığımızın 2 yaşındaki oğlunun bacağına kocaman saksı devrildi bacağı kırıldı. Ailesi de dikkatsiz insanlar değil ama saniyelik bir şey sonuçta. O yüzden hep diken üstünde olurum.

okurken gerildim bi an :)

kadın 10 aylık bebekle yeterince zorlanıyordur temizlik yemek misafir

e bi zahmet evine gelen misafir de yavrum şunu şunu yaptı bir şey demedim demesin

çocukların yaptığı şeylere asla kızmam çünkü adı üstünde minik bi can ama annelerin yapmadiklarina çok kızıyorum

geçen böyle bir misafir de bize geldi tüm oyuncakları talan etti kizimin bazı kitaplarıni yirtti ve annesi dur bile demedi.

bi daha evime davet eder miyim o anneyi acaba :KK70:

Annem biz küçükken eve çocuklu misafir geleceği zaman
Bozulunca üzüleceğimiz oyuncaklarımızı topaltıp kaldırıyordu.

Büyüdük okullu olduğumuzda
Yine bilgi veriyordu.

Siz okuldayken falan gelebilirler
Kıymetli eşyalarınızı kaldırın
Sonra vay şuyum gitti vay en kıymetlimdi duymak istemiyorum derdi :D

En iyisi bu galiba

Annem biz küçükken eve çocuklu misafir geleceği zaman
Bozulunca üzüleceğimiz oyuncaklarımızı topaltıp kaldırıyordu.

Büyüdük okullu olduğumuzda
Yine bilgi veriyordu.

Siz okuldayken falan gelebilirler
Kıymetli eşyalarınızı kaldırın
Sonra vay şuyum gitti vay en kıymetlimdi duymak istemiyorum derdi :KK70:

En iyisi bu galiba
mantikli :D

kızma kırılma ama evet baya rahat davranmissin ve inan böyle rahat insanlarla görüşmek beni huzursuz eder mesela

sana göre önemsiz olan çocuğunun yirttigi şeyler bana göre önemli ve gerekli olabilir.buna ev sahibi karar versin değil mi?çocuklar ekbette oynasın doksun kirsin ama anneler de en azindan bu kadar rahat olmasin :D

lütfen çocuklarınıza kendi evlerinizde verdiğiniz sınırsız özgürlüğü başkalarının evinde vermeyin veya evinizde oturun :)
Hayır alınmadım kesinlikle. Hiç farketmemişim rahatsızlık vereceğini. Kendi adıma utandım hatta. İnsan başına gelmeden bilemiyor böyle şeyleri. O arkadaşımla çok yakınız bir işimiz olduğunda çocukları birbirinize bırakabiliyoruz ya da canım şunu çekti gel de yap diyebiliyor bana. Samimiyetimizi anlamanız açısından yazıyorum bunları.

Ama evet rahatsız olmuş olabilir onun çocuğu daha yürümüyor çünkü yastıkla sınır koymuş aşamıyor onu çocuk. Bir daha böyle yapmayayım aman çok da tepki gelmiş :D

Ya ben evime 4 çocuklu da olsa insanların gelmesini isterim. Çocuğu var diye hem çocuk hem de anne neden bazı şeylerden mahrum kalsın ki? Ki ben de birilerini 1 gün idare edemeyeceksem de yuh bana.
Çocuk bu dağıtır ama sevinir de. Sırf yaramazlık yapacaklar diye bir yere gitmemek hayattan ve insanlardan soğuk yaşatmak demek bana göre.

Ben de çocuğum yokken çocuklu arkadaşlarımı çok çağırırdım. Rahatsız olmazdım dökülen saçılandan. Ama açıkcası burası beni biraz uyandırdı. Demek ki herkes benim gibi değilmiş dedim o yüzden çocuğum ele avuca sığmamaya başlayınca temkinli yaklaşır oldum. Sürekli gitmiyorum gidersem diken üstündeyim hep adım adım takip ediyorum.
Biraz da çocuklu ortamda yaşamanın etkisi bu. Yeğenlerim çoktu benim evlenmeden önce de. Evimde hiç aşırı titizlenmem.

Şimdi de çocuklu arkadaşlarımı çağırıyorum. Bu çocuğum için çok güzel bir şey. Paylaşmayı, sosyalleşmeyi öğreniyor.

Ben de çocuğum yokken çocuklu arkadaşlarımı çok çağırırdım. Rahatsız olmazdım dökülen saçılandan. Ama açıkcası burası beni biraz uyandırdı. Demek ki herkes benim gibi değilmiş dedim o yüzden çocuğum ele avuca sığmamaya başlayınca temkinli yaklaşır oldum. Sürekli gitmiyorum gidersem diken üstündeyim hep adım adım takip ediyorum.
Biraz da çocuklu ortamda yaşamanın etkisi bu. Yeğenlerim çoktu benim evlenmeden önce de. Evimde hiç aşırı titizlenmem.

Şimdi de çocuklu arkadaşlarımı çağırıyorum. Bu çocuğum için çok güzel bir şey. Paylaşmayı, sosyalleşmeyi öğreniyor.
Tabiki de öyle. Ben anneme gittiğimde en az 10 tane çocuk var hepsi yeğenim, kırıyorlar döküyorlar, ne biz ne annem bir gün aman aman demedik. Çocuk bu ya gönüller bir olsun. Dışarı salamıyoruz ne yapacak enerjisini evde atacak. Sürekli annesi de peşinden dolaşamaz ki. Zaten akıllıca oynuyorlar terbiyesiz hiçbir şey yapmıyorlar şükür :)

Ben de rahat anne sınıfına giriyorum.

Ama biliyorum ki millet çok gergin ve eşyaları çok kıymetli.

O yüzden çok yakınlarım hariç gitmiyorum kimsenin evine, görüşeceklerimle dışarıda görüşüyorum kısa sürelerle. Ben rahat, çocuklar rahat, e arkadaşlar rahat.

Eşyaları kıran, sağa sola zarar veren çocukları çook seviyorum diyemem. Ama koşturan, dağıtan çocuksa 10 çocuk bile olsa kabulümdür. Bana gelinsin isterim. Yakın olmadığım insanlarada zaten gitmem. Genel olarak çok sevmiyorum git geli.

Keşke herkes kafe teklifini kabul etse. Bazıları çocuk var kafede rahat edemem çocuklarla diyo. Kabul etseler çocuksuz insanlar çok rahat kabul eder zaten :)

17 aylık meraklı oğlumla kafede afedersin k.çımı sandalyeye koyup da çay kahve içemem. Sinir küpü olup geri gelirim :) Ancak onu biri oynatıp dolaştıracak da ben öyle oturup 2 çift laf edebilirim. O yüzden ya tek çıkmıyorum ya da hiç çıkmıyorum :)

Yok öylede benimki si yorgunluktan.
Peki sizinkisi neden ?

Canım benimki yorgunluktan değil ben gidip gelinmesini severim evimde insanlar olsun sohbet edelim isterim. Ama artık ne akraba ne arkadaşlık pek öyle değil gibi insan birilerinin gelmesinden rahatsız gibi. Böyle olunca gitmek istemiyorum.

çok yakınlarım dışında kimseye gitmem, çocuksuzken de gitmezdim,
insanları kendi evimde ağırlamayı tercih ederim,
bu arada malım da hiç kıymetli değildir, özellikle kirletme konusunda çoook genişim, çünkü her türlü, o eve dışardan biri gelip kıyafetleriyle oturduğunda, gittikleri gibi bütün koltukları siliyoruz eşimle, ne farkeder meyve suyu dökmüş, dökmemiş, yere kırıntı dökmüş, zaten dökülmese de süpürülmüyor mu?

Canım benimki yorgunluktan değil ben gidip gelinmesini severim evimde insanlar olsun sohbet edelim isterim. Ama artık ne akraba ne arkadaşlık pek öyle değil gibi insan birilerinin gelmesinden rahatsız gibi. Böyle olunca gitmek istemiyorum.

Zaten çağırılmadan gitmEyin ki
En doğrusunu yapıyorsunuz.
Şahsen benim ne işim var.
Ayrıca davetsiz misafirden haz etmem bende.

Düşündüm de galiba ben rahat bir anneyim.

İki gün önce 10 aylık bebeği olan arkadaşıma ziyarete gitmiştim kızım modemle tv vericisiyle oynadı bir şey demedim çünkü evde alışmışım sürekli onlarla oynamasına.

Bebeğin oyuncak kutusunun üzerine çıktı o isteyince de vermedi falan. Gitmiş çocuğun dolanından promosyon olarak verilen şeyleri almış kağıtlarını yırtmış.

2 dk ortadan kaybolsa peşine gittim ama aldığı şeyleri de bırak yerine yırtma demedim zaten çok ta lazım olmayan şeyler bana göre.

Mama sandalyesinde bişeyler yedi yerlere döktü tabi yeri ve masayı topladım ama silmedim mesela.

Acaba arkadaş arkamdan zorlanmış mıdır şu anda farkettim rahat davrandığımı:KK43:
Kendi evimde bende böyleyim. Salonun büyük bir köşesi oyuncak alanı mesela.
Halısı var kızımın üzerinde kendi keyfine göre dizdiği ve oynadığı oyuncakları var. Evimde salonda yemek yiyebilir,dökebilir hiç sorun etmem ama bir başkasının evinde izin vermem buna.
Tamam samimi arkadaşım olabilir ama istemem 10 aylık bebekle arkamı toparlamaya uğraşsın. Bazen iki çocuklu bir arkadaşıma gidiyorum. Kızlar dağıtıyor oynuyor ,kalkmama yakın toparlayıveriyorum oyuncakları her ne kadar elleme bırak desede arladaşım çünkü küçük çocuğu var. Mutfağını süpürdüm geçen gün o bebeğini emzirirken,kızlar dökmüştü birşeyler. Hatta neden yaptın dedi arkadaşım ama içim rahat etmedi. Uğraşmasın arkamdan dedim.
Ki asla bunun lafını yapacak insan degildir arkadaşım sonuçta biz gitmesekte o ev dağılıyor,kirleniyor iki çocukla ama yazık günah yani kadınada. Elime yapışmıyor iki dakika toparlayınca. Aynısını oda bana yapar. Birbirimizi idare ederiz böyle.
Sizde en azından miniğin dağittiklarını toparlamalıydınız. Kusura bakma bunları yırtmiş lazım miydı size diye sorsanız incelik etmiş olurdunuz diye düşünüyorum.

Kesinlikle.
Yani burayı okumaya başladığımdan bu yana insanların ne kadar (çocuklu/çocuksuz) misafir sevmediklerini, yüzlerine söylenen ile burada yazılan arasında ne kadar çok fark olduğunu anladım..

Biz çocukken apartmanımızda karşılıklı kapılarımız açıktı. Biz komşulara, onlar bizim eve girip çıkardık. Artık çok yalnızlaştık. Annelerimiz bizim yüzümüzden hiç kavga etmedi. Biz kavga edersek herkes çocuğunu eve alır girerdi. Sonra yine devam.

Ben çalışıyorum, apartmanımız küçük bir apartman geneli çalışıyor o yüzden eski komşuluk da yok. Hoş büyük siteleri de görüyoruz. Böyle pamuk ipliğine bağlı arkadaşlıklar da olunca insan iyice kabuğuna çekiliyor. Sonumuz hayır olsun..

Kendi evimde bende böyleyim. Salonun büyük bir köşesi oyuncak alanı mesela.
Halısı var kızımın üzerinde kendi keyfine göre dizdiği ve oynadığı oyuncakları var. Evimde salonda yemek yiyebilir,dökebilir hiç sorun etmem ama bir başkasının evinde izin vermem buna.
Tamam samimi arkadaşım olabilir ama istemem 10 aylık bebekle arkamı toparlamaya uğraşsın. Bazen iki çocuklu bir arkadaşıma gidiyorum. Kızlar dağıtıyor oynuyor ,kalkmama yakın toparlayıveriyorum oyuncakları her ne kadar elleme bırak desede arladaşım çünkü küçük çocuğu var. Mutfağını süpürdüm geçen gün o bebeğini emzirirken,kızlar dökmüştü birşeyler. Hatta neden yaptın dedi arkadaşım ama içim rahat etmedi. Uğraşmasın arkamdan dedim.
Ki asla bunun lafını yapacak insan degildir arkadaşım sonuçta biz gitmesekte o ev dağılıyor,kirleniyor iki çocukla ama yazık günah yani kadınada. Elime yapışmıyor iki dakika toparlayınca. Aynısını oda bana yapar. Birbirimizi idare ederiz böyle.
Sizde en azından miniğin dağittiklarını toparlamalıydınız. Kusura bakma bunları yırtmiş lazım miydı size diye sorsanız incelik etmiş olurdunuz diye düşünüyorum.
Aslında yaptım ben de, çıkmadan önce tv önünü düzelttim bazı şeyleri kaldırmıştım kızım almasın diye onları yerine koydum oyuncakları kutusuna koydum yemek masasını ve yere dökülen şeyleri toparladım. Tek kullanımlık şampuan vermişler chiccodan onun kutusunu ısırıp yırttı kızım. Daha dikkat edeceğim ya olmuyormuş böyle ben evime gelen misafire de çok rahatım arkadaşlar da öyle söyler ama herkes aynı olmayabilir

bunun çocukla bir ilgisi yok çağırılmadan zaten bir yere gidilmez. kişisel olarak çat kapı birilerine gitme huyum yoktur. çok samimi arkadaşlarım veya bir sebep varsa size gelmek istiyoruz diye aranır müsaitlik sorgulanır ama çocuk buna engel değil. bakış açısı meselesi..

Çat kapı bende kimseyi gitmiyorum çoxuk yokkende gitmezdim

3 cocugum var ama gercekten benı 3 cocugumla kabul edeceklere gıderım. Aksı halde davet edılsem bıle gıtmıyorum. Gıttıgım yerde kendımde rahatsız olurum zaten. Karsı tarafında zorakı mısafır agırlıyor oldugunu sezdıgım an bı daha gıtmem zaten o an çocuklar da huzursuz aksı oluyorlar onlarda hıssedıyorlar.
Genelde 2 cocugumla gezmege gıdıyorum ama heryere gıdılmıyorda.
Bazen kvalıdem olursa beraber gıderız o da ılgılenıyor cocuklarımla yardımcı oluyor en azından.

Back
X