2 çocukla ev gezmesi

Canım seni alıntılayayım dedim, yanlış anlamazsın beni.

Dediklerine katılıyorum. Ana şuna katılmıyorum, burada biri yazmıştı hatırlayamadım adını. Ben diyor kendi çocuklarım için bile eşyaları kaldırmadım, misafir çocuğu için de kaldırmam, anne ilgilenecek.

Ama şimdi öyle de olmuyor. Misal açık veya kapalı olsun yeni nesil laptop veya tablet gördü mü acayip merak ediyor, dur yapma etme fayda etmiyor ki bebekler zaten ondan da anlamıyor. Şimdi ev sahibinden o tarz eşyaları kaldırmasını rica etmek çok mu şey istemek oluyor. Ben bu tarz konularda çok şaşırıyorum çünkü. 3-4 yaşında çocuk belki anlar bibloyla oynama demekten ama daha alt yaş için mümkün değil. Ev sahibi de bu tarz eşyalarını kaldıramaz mı?
3-4 yaş altının laptopla tabletle işi ne? Çocuk ister 3 yaşında olsun ister 10 yaşında olsun, evimdeki eşyaların yerini değiştirmem ben şahsen, annesi çocuğuna öğretecek, çok da zor olmasa gerek. Biz de çocuk olduk, hiç milletin eşyasına saldırmadık. Şimdikilerin evlatları pırlantadan, en değerli onlar..

Canım seni alıntılayayım dedim, yanlış anlamazsın beni.

Dediklerine katılıyorum. Ana şuna katılmıyorum, burada biri yazmıştı hatırlayamadım adını. Ben diyor kendi çocuklarım için bile eşyaları kaldırmadım, misafir çocuğu için de kaldırmam, anne ilgilenecek.

Ama şimdi öyle de olmuyor. Misal açık veya kapalı olsun yeni nesil laptop veya tablet gördü mü acayip merak ediyor, dur yapma etme fayda etmiyor ki bebekler zaten ondan da anlamıyor. Şimdi ev sahibinden o tarz eşyaları kaldırmasını rica etmek çok mu şey istemek oluyor. Ben bu tarz konularda çok şaşırıyorum çünkü. 3-4 yaşında çocuk belki anlar bibloyla oynama demekten ama daha alt yaş için mümkün değil. Ev sahibi de bu tarz eşyalarını kaldıramaz mı?
Tabii ki çok şey değil canım,şahsen ben de,eğer hazırlıklar yapıp ağırlayacak kadar değer veriyorsam,evime gelen rahat etsin isterim.
O yüzden evi en uygun duruma getiririm.
Fakat sorun şu ki,mesela bir arkadaşa gitmiştim.Ona gelen çocuklu bir misafir,mutfağın rafında duran,çocuğun asla göremeyeceği,üstelik turistik bir yerden hediye gelmiş objeyi alıp çocuğuna verdi.Kırmasın,onu x çok beğeniyor dediğimde birşey olmaz dedi ama obje kırıldı.O çocuk onu görüp istese bile vermemeliydi.Yoksa el altında olan şeyler kaldırılmalı tabii,anne de çocuğuyla cebelleşmek için gelmiyor sonuçta...

Çocuğum yokken alt komsum cocuguyla evime geldi. Yaramaz bir cocuktu rahatsiz oldum bir daha cagirmadim da gitmedim de. Simdi kendi çocuğum dogdu teyzem disinda kimseye misafirlige gitmiyorum rahatsiz olabilirler benim gulum baskasina kokmaz mantigiyla.

Arkadaslar cocuk sahibi olmak kolay degil oyle hem cocugum kenarda dursun hem gezmemden geri kalmayayim olmaz. Yapıyorsak sorumluluğunu da alacagiz. Kimse bizim çocuğumuzun kahrini cekmek zorunda degil ne oraya gidip cocugu kisitlamaya gerek var ne de kendiniz bunalmaya. Oturun evinizde annenize kardesinize gidin neyinize yetmiyor. İlla fin fin gezmek mi lazim.

"Ev gezmesi" işi boş iş aslında ya neyse.
Tek de olsanız zaten çağırılmadığınız yere gitmemelisiniz. Bu bir lütuf değil ki.
Ben gitmiyorum. Çok bunalırsam arkadaşlarımla dışarıda görüşüyorum. Hepimize değişiklik oluyor. Tavsiye ederim.

Bu arada dört yaşındaki çocuğunuz anaokulu çağında. Orada sosyalleşmesi daha güzel olmaz mı?

Onu yazan benim :)
Kendi adıma konuşayım. Laptop, notebook, telefon... Çocuk olmasa da ortada tutmam. Diyelim ki ortada kaldı, çocuk istedi. Anne baba dikkatini dağıtmasını bilmeli. Ya da biblo tarzı bir şey var, gel beraber bakalım deyip biraz bakıp dikkatini başka bir yöne çekip ortadan yok edebilir. Biz çocuğumuza da bu şekilde davranıyoruz. Sınırları bilmeli. Ev sahibi her şeyi düşünüp ortadan kaldıramaz ki.

Tamam ama bunu anlayacak yaş belli, şimdi ben zaten gitmiyorum kimseye de, 14 aylık oğlum, bişeyleri atıp düşmesini izlediği dönemde, yaklaşık 3-4 ay böyle yaşayacağız büyük oğlumdan biliyorum, şimdi bu çocuğa hayır ona dokunmayı anlatamazsın mümkün değil ama 2 yaşını geçtikten sonra mümkün olur dediğiniz.

3-4 yaş altının laptopla tabletle işi ne? Çocuk ister 3 yaşında olsun ister 10 yaşında olsun, evimdeki eşyaların yerini değiştirmem ben şahsen, annesi çocuğuna öğretecek, çok da zor olmasa gerek. Biz de çocuk olduk, hiç milletin eşyasına saldırmadık. Şimdikilerin evlatları pırlantadan, en değerli onlar..

Ya zaten anlamıyor ama merak ediyor.
Bana da enteresan geliyor ama kapalı bile olsa telefonlara özel merakları var.

Tabii ki çok şey değil canım,şahsen ben de,eğer hazırlıklar yapıp ağırlayacak kadar değer veriyorsam,evime gelen rahat etsin isterim.
O yüzden evi en uygun duruma getiririm.
Fakat sorun şu ki,mesela bir arkadaşa gitmiştim.Ona gelen çocuklu bir misafir,mutfağın rafında duran,çocuğun asla göremeyeceği,üstelik turistik bir yerden hediye gelmiş objeyi alıp çocuğuna verdi.Kırmasın,onu x çok beğeniyor dediğimde birşey olmaz dedi ama obje kırıldı.O çocuk onu görüp istese bile vermemeliydi.Yoksa el altında olan şeyler kaldırılmalı tabii,anne de çocuğuyla cebelleşmek için gelmiyor sonuçta...

O tabi ki olmaz.

Akıllı bir civcivim var ama yinede belli bir zamana kadar davetsiz bir yere gitmiyoruz.
Evime de öyle çocukları büyümüş insanlar gelir ama mesela bir arkadaşım var size nasıl anlatsam, 2 oğlu var ateş gibiler kesinlikle dur yapma diyemem,demem yapımda yok.Anneleri müdahale ederse ne ala etmezse ev savaş alanı olur gittiklerinde.Eşim onlar gidince ne kadar haylazlar der oralı olmam,nihayetinde çocuklar.
Ama eski komşumun oğlu 2 yaşlarında iken buzdolabını açar,Annesi emziğine çikolata sürer her yere ağzından akıtır gezerdi,artık koltuk silmekten bıkmıştım.Onu gördüğüm için kendi oğlumu yetiştirirken çok dikkat ettim,pek rahatsızlık vermek istemem kimseye biraz büyüsün zaten kolaylaşır herşey...Büyük oğlum da çok akıllı olmasına rağmen onda da yine aynıydık,şimdi zaten her gittiğimiz yere de gelmez sıpa koca bir ergenus.

Yazilanlara baktimda simdi.. sanirim karsidaki annede bitiyo is.. yani ben hic rahat degilimdir kimsenin objesini susunu pusunu almak istemezler :) bizim evde ztn pek sus esyasi yoktu.. ki cocuklardan sonrada hepsini kaldirdim :) ama arada aynami alirlar oynarlar ya da ne bilim dudak kremimi vs :)) bzn tum cekmeceleri bosaltirlar:) geri toplariz napalim.. hava soguk ztn parka filan cikamiyoruz simdi... onlarinda birseyleri kesfetmeye ihtiyaci var ki bunu gayette yapiyolar..

Ha buarada bazilari demis ya...oyun alani hazirlamak.. cok guzel.. bir kac defa kalabalik misafir aldigimda bende ole yapmistim ve cok rahat ettim dogrusu...cocuk bu.. onlarinda bi ev ortaminda arkadas edinmeye ihtiyaclari var bence ..yok dolabi acmak karistrmk vs. Tamamen annenin mudahale etmesi gereken birsey..hele izinsiz yiyecek almak isterse.. ki ole bi durumda ne isterse alsin cani cekmis olabilir.

Kucukken hatrliyorum komsunun oglu sonra kizi olmustu.. cikip gelirlerdi bize hemen sofraya otururlardi.. simdi buyuduler evlendiler:) ama birbirimizi 40 yilda gormesek daha 1 gun gormemis gibi oluruz.. ne bilim ya herkes oyle kabuguna cekilmis durumdaki cocuklarda ailelerde degisti bana kalirsa.. karsidakinde nezaket ev sahibinde anlayis olmasi lazim...

Tamam ama bunu anlayacak yaş belli, şimdi ben zaten gitmiyorum kimseye de, 14 aylık oğlum, bişeyleri atıp düşmesini izlediği dönemde, yaklaşık 3-4 ay böyle yaşayacağız büyük oğlumdan biliyorum, şimdi bu çocuğa hayır ona dokunmayı anlatamazsın mümkün değil ama 2 yaşını geçtikten sonra mümkün olur dediğiniz.
Ben sizin gibi düşünmüyorum. 2 yaş altındayken de aynı şekilde davranıyorduk.

Birde bu var” annesi çocuğuna öğretecek “, “ biz de çocuk olduk böylemiydik “, şimdikilerin evladı pırlanta “ anne olmayıp ta bunları söylemek gerçekten kolay. Bende anne olmadan önce milletin çocuğuna kocasına kv herneyse söylediğim büyük büyük lafların cezasını çekiyorum demek istemiyorum ama yaşıyorum hepsini.ozaman eleştirdiğim olayları şimdi anlaıyorum hak veriyorum. Yapmayın . Annenin görevi sadece çocuğunu uyutmak doyurmak değil. Heran disiplin altında yetişiyorlar ama birini gördükleri anda herşey siliniyor, sanki o çocuk senin değil.annesi buna teşekkür etmeyi öğret alla allah ya iyi söylediniz biz hiç akıl edemedik. Yok öyle bir dünya işte anne öğretir eğitir ama çocuk dışarda değişir. Bir anneaneyi görsün bambaşka olur. Bu terbiyesizlikten değil işte.

4 yaşında bir oğlum 1 yaşlarında ikizlerim var
Oğlum uslu ama ikizlerim fenaa:))
Bir yıldır cok nadir gidiyorum misafirlige
Gelmiyosun diye dariliyor hatta arkadaslarim
Ama genede 3 çocuk kolaymi hangisini tutucam
Onlari evime davet ediyorum
En güzeli bence

Arkadaslar cocuk sahibi olmak kolay degil oyle hem cocugum kenarda dursun hem gezmemden geri kalmayayim olmaz. Yapıyorsak sorumluluğunu da alacagiz. Kimse bizim çocuğumuzun kahrini cekmek zorunda degil ne oraya gidip cocugu kisitlamaya gerek var ne de kendiniz bunalmaya. Oturun evinizde annenize kardesinize gidin neyinize yetmiyor. İlla fin fin gezmek mi lazim.
Buna ben de katiliyorum ama anlamayan insanlar var.
Diyorum ki hayir ben rahat edemiyorum, cocuk dogru durmuyor (1 yasina yeni girdi ne durdan anlar ne acitir yakar vs..bilmiyor bir sey )
Yok diyor kayinvalidem ayip olur, hayırlı olsun deyip geleceğiz misal, el birligiyle bakariz.
Sonra ben gidiyorum, ortada dogal olarak sehpalar, caylar, ikramliklar. Herkes tabağını alip cekiliyor ben aman devirmesin, aman yanmasin aman batirmasin diye diken ustunde geziniyorum.
Keske cocuklu insanlari keyfi gezmeleri gectim de hayirli olsun , gecmis olsun vs gibi ziyaretlerin de disinda tutsalar.

Back
X