Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Günaydın
küçük bir igne ile aldıklarını bir laç yerden del .daha sonra kaynamış soguulmuş suya bol tuz sarımsak koy ve içine at eger bulabilirsen hazır turşu suları var onlardanda alabiliesin .Annem bazen biz bidonlarla vurardık dibine cig nohut en üste maydanozda koyardı .Kolay gelsin

günaydın herkesee:)

cumartesi günü nişandaydım epey geç geldim eve. çok gergin bi nişandı, aklım orda kaldı hala.ortada bi gerginlik hakimdi, damat bey arkadaşlarıyla gelmişti. kız tarafı sadece damat beyin arkadaşlarıyla konuştu neredeyse. damadın annesi babası oturdukları yerden hiç kımıldamadılar gariplerim. birazdan bi fırsatını bulup menülerimi yazacagım inşallah:)

sağol canım da 1,5 kilo turşuluğa ne kadar sarımsak ne kadar tuz koyacağım peki... bolcadan kastın ne???

niye bu kadar gerildiniz kuşum... kim nişanladı ayol...

sağol canım da 1,5 kilo turşuluğa ne kadar sarımsak ne kadar tuz koyacağım peki... bolcadan kastın ne???
eger hazır turşu suyu alacaksan bildigim kadarıyla onların suyu tuzu hazır zaten dahada lezzet veriyor turşuya ama illa kendim yapacagım diyorsan bunun ölcüsünü veremem sana tadına bakmam lazım önce altına nohutu kor ovuç içi kadar sonra sebzeleri ignele içine düz en sonda suyunu yap dök ve en üste bir demet maydonoz koy ağsını kapa.Ev sahibim igne yerine yine aynı şeilde sebzeleri hazır turşu gibi dograyarakda yapıyor oda güzel oluyor bende 1 kiloluk kavanozlara koydugumda hazır turşu gibi parçalar yapardım yazın yemek için.suyunu kayna kendin bak tuzsuz olunca sebzeler errir çok fazla koyarsan tuz yenilmez yani tadına bakarak karar ver kavanozoun 1 bucuk kilo ise bir bütün sarımsak koyabilirsin tane degil ama tuzunuda yemek parar gibi koyma ondan fazla olsun bunu sen tadına bakabilirsin ama sakın unutma suyunu kaynat sogut koy birde tuzu mutlaka kaya tuzu olacak ince market tuzlarından degil unutma

işte bunu hiç denemedim çok severim turşuyu ama yasak olduğu için eve bile sokmuyorum.

Akrepppppppppppppppp ssen şu özel msj larına bakmıyormusun kaç gündür haber bekliyorum

bakmadım canım..
şu an itibari ile tam 82 adet bildirim görünüyor az önce 75 di ve ben fırsat bulup bakamadım hala..
bugün yoğun bir gün olacak bana belli oldu..
hafta sonuda hiç girmedim nete cumartesi sabah hariç..
bakarım şimdi şekercik..

turşuyu biz sirkeli yaparız
5 te bir sirke 5te 4 su sarımsak ve bol tuz la tadına bakarak ayarlarız ben lezzet versin diye bir keresinde biberiye dalı kırıverip attıydım güzel oldu kokusu geçti en azından maydonoz olur
turşuyu yaparken süslerim ben limanları dilim dilim keserim elmaları dilim dilim keserim
çeşit çeşit süs biberi alırım
sarı olandan yeşil olandan iri si cins cins bilirsiniz
mesela bird dizi sarı olandan dizerim sonra kenarlarına elma ortaya liman ile ayırır sonra yeşil olanla dizerim sıra sıra yani herşeyi koyabilirsin sarımsakları süs olsun tadı geçsin diye kenarlara dizerim yemek isteyen sarmısak turşusunu da yer ben genelde yemem tadı zaten vuruyor turşuya

oo ne guzel burasi bu sabah epey bir kalabalik yanliz benim cok isim var cikmaliyim yoksa butun isler kalacak ogleden sonra toplantidayim gelemem simdide yemegimi felan hazirlayacagimm gorusuruz ara sira gelirim

sizi gidi gideiler neden merak uyandiriyorsunz canim aaaa

işte şimdi oldu anladım harikasın.... akşama turşuyu kuruyorum... marketten kaya tuzu almak lazım iyi yürürken ordanda geçer yolu uzatırız ha ha :89:
çooooook teşekkür ederim canımcım...

ooooo buda süpermiş.... benim hamarat arkadaşım bee....

işte bunu hiç denemedim çok severim turşuyu ama yasak olduğu için eve bile sokmuyorum.

bende böbrek rahatsız ya yasak ama onuda öğrenelim dimi evdekilere annamle kardeşime biz babamla yiyemiyoruz doktorlar yasak etti... ayda bir belki bir parça 2 parça oda suda iyice yıkayıp.... valla tuzluyu kaçırayım ayakkabılar ayağıma girmiyor benim fena yani tansiyhon tavan yapıyor... aman aman genelde yazın çok terlediğim ya da çok hareket ettiğim zaman tansiyonum düştüğünde ve tuz kaybettiğim dönemlerde yemeye özen gösteriyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…