Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

O zaman sana sarı kantaron çayı ikram edelim canım

ne güzel
Takım kaptanı olduğunu biliyorum canım :) ben biraz özel olacak istemezsen cevaplamayabilirsin ama yaşını adını filan merak etmiştim..

İsim vermiyorum burdan canım, malum site herkese açık ve ben acıcıkdan siyasi ve sosyal çevresi olan biriyim..Yaşımsa hissettiğim yaşımdayım bu durum an itibari ile değişgenlik gösterebiliyor..

Fiziki olaraksa uzun bir süredir istediğim kiloya ulaşmaya çalışan şişkonun tekiyim..Aslında istediğim kiloya daha kısa sürede ulaşabilirim ancak engellerim var, engellerimmi ne ehh tatlı ve tatlıı şekerimmm

Hiç içmedim tadı nasılki acabaa

Güzel, dinlendirir, uyku verir ve ağrıları dindirir canım..
Pazar günü bim de değişik bitki çayları gördüm çok hoşuma gitti ama evde bitki çayı stoğum bitmediğinden alamadım önce evdekiler bitsin ama dimi

Gerçekten cevaplar çok etkileyici hele yaş konusu super olmuş ama kadınların yaş takıntısı olayını sevmiyoırum kadın her yaşta güzeldir demi ama
Şekere bende bayılırım şeker şukulata bunları yiye yiye şeker ve insulin direnci çıktı bendee

Bende bimden yeşil çay almıştım arada içiyorum ya aslında çay konusunda sıkıntım var normal siyah çayı kahvaltıda bile içemem malum yeşil çay zayıflatıyomuş d,ye duydum (tadı kötü) o yüzden içiyorum yoksa çay filan içmem

Ah aslında şeker gibi hatunlarız şekerim, tatlıya ve şekere hiiiç ihtiyacımız yo daaa işte bu duru tatlıyı silip süpürdükten sonra geliyor aklımıza

İç şekerim faydalı olur, ben bazen kendim yapıyorum evde, sedece bitki çayına özel demliğim var içine ıhlamur kabuktarçın ve tüm karabiber atıyorum, bi kaç gün su ekleyere içiyorum kahvaltıdanefis oluyor..

Denicem canım kabuki tarçın var bende kan şekerini düzenliyo diye almıştım

Denicem canım kabuki tarçın var bende kan şekerini düzenliyo diye almıştım

Evet tatlı isteğini köreltir, yoğurt karışımını da öneririm sana, o da güzel tok tutuyor..

Neyse ben kalkıyorum az daha kalırsam kök salıcam pc başında..kalkıp kendime yeşil çay yapayım önce sonrada namaz kuran tesbih yapıp günün son randevusu ile çakraları açma işlemini de tamamlıyayım

Görüşürüz canım iyi gecelerr

3aralık salı

İftar: kapuçino 65 kal
2 adet kombo bisk.
1 mandalina
10-12 badem

eve gidince:
8-9ykbrokoli yumurtali
2yk pilav
Hsvuc salatası sirke ve sarmisakli
Yogurt kürü 1kase yogurt
1maden suyu
çay, 5i 1 yerde, sütlü kahve
1 elma-2 kuru kayısı

Sahur niyetine saat 10: 8 yk brokoli, yoğurt kürü, 2 dilim hellim peyniri
Spor: 200 zıpzıp, 100 mekik
kitap: meal, gerçek tıp, düşün ve başar, gazete, kişilik analizleri

günaydın canlar...yine hasta keyifsiz melun bir güne başlamanın iç daraltan havasından kurtulmak için bir kaçıp yazıvereyim dedim...arkadaş bir günde ayağım taşa takılmadan başlasın ve bitsin günüm...iş huzursuz, dava can sıkıcı, ben hasta, kızımın okulu sorunlu...Mevla beni çok seviyor dimi?? sürekli hatırlattığına göre kendini :) size de bulaşsın diye değil tabi benim keyifsizliğim, dualarda ben de bulunayım belki hürmetinize kolaylaşır bi nebze herşey...

iyi giden tek şey şu ara, kilolarım :)

Dimp ve irem hoşgeldiniz...
Seldom ne zamanki ben 52 kilo oldum işte o zaman bi mucize bulduğumu düşünebilirsin, araştırmalarım haaaala devam ediyor

Akrep bana bugün bir arkadaş ev yapımı elma sirkesi getirdi. 1,5 litre ama üzüm ile karışık yine de yapaylardan kat kat iyidir.

selennnnn geçmiş olsun....
Trabzon da benim gibi düşe kalka
gamze aynen devam
siyah beyaz nerdesin tatil bitti ama nerdesin. sahi sen 2 çocukla nasıl gittin o tatile
......................

Kızlar yeni bir şeyi öğrendim veya daha iyi anladım diyebilirim
Probiyotikler-prebiyotikler iyidir sağlıklıdır falan biliyoruz. bağırsaklardaki yararlı bakteriler işte zararlılarla savaşırlar bizi hastalıklardan korurlar, b vitamini üretirler, kanserden kabızlıktan korurlar...bunları zaten biliyorduk. e peki zayıflamak için neden önemli? bunun cevabını anladım
e sağlığı olumlu etkiler sağlıklı olursan da kilo verirsin.... e ama nasıl

Şöyle: Bağırsaklardaki bu yararlı bakteriler aslında bizim aldığımız enerjinin ortakları. bazı besinleri onlar sindiriyorlar, resmen bizim yediğimizi onlar da yiyorlar... bu şekilde porsiyonumuzu onlarla paylaşmış oluyoruz. aslında bir nevi asalaklar gibi, hani bazğırsaklarında kurt olan bazıları kilo alamaz ve kansız kalır ya...aradaki fark yararlı bakterilerin enerjiye ortak olurken bazı vitamin ve yararlı öğeleri üretmesi ve vücuda zarar vermemesi....
bu enerji tüketme işi sanayiciler tarafından o kadar ciddiye alınmış ki tavuklar daha çabuk büyüsün diye antibiyotik kullanmılması bu yüzdenmiş. yani hastalık sebebi ile değil prob. bakterileri öldürüp tavuk daha hızlı büyüsün diye antibiyotik kullanılıyormuş.
O tavukları biz yiyoruz, hoooop o antibiyotikler bize geliyor ve bağırsaklarımızdaki bakteriler ölüyor.
e zaten biz kendimiz de antibiyotkik kullanıyoruz.
Şimdiiiiiiiiiiii gelelim doğal mikroflorayı düzeltme yollarına. nedir bu probiyotik besinler
-Ev yapımı yoğurt
-Kefir (hem pro hem prebiyotik)
-Ev yapımı sirke ve dolayısı ile turşu

Ev yapımı sirke 15-25 derecelerde mayalanarak oluyor. fabrikada yapılanlar yüksek ısıya maruz kalıp tyapay olarak fermente edilince içinde yararlı mikroplar olmuyor bizim de çok işimize yaramıyor.

Bu arada elmanın ve elma sirkesinin içinde malik asit denilen bir öğe var, enerji yakımına bakarsanız krebs siklusunun içinde malik asite rastlarsınız.

artık bağırsaklarımızdaki yararlı bakterileri arttıralım ve yemeğimizi onlarla paylaşalım

işimiz bakterilere kaldı diyosun :) e o zaman bu yol bitmeeeeez :/ bak yine tombul kalçam sendromum geldi :) ev yoğurdunu sevmiyorum ben yaaaa kızım da yemiyor...biliyorum hazır yoğurtlar çooooook sevimsiz ama zaten yoğurdu burun kıvırarak yiyorum bi de ev hiç yiyemem..probiyotik tozlar var eczanelerde satılan, onlarla bardağa mayalıyor ve günlük tüketiyorsun...ama probiyotiklerde çok tüketilince organizmayı olumsuz etkiliyor ve kendi kendine çalışmasına mani oluyormuş...bu arada geçen gördüm aidin salih okuyorsun,benim ilginç dr.um ta kendisi :)

kızzz var ya sen harikasın cidden senin mesajlarını okuyunca keyfim yerine geliyor. bebeğim biliyorum ama senden de medet umuyorum valla.

seldacım bitanem çok şükür herşey yolunda ve sabahki mesajını da okudum dualarım seninle canım arkadaşım

evetttt martta doğum gerçekleşirse 3 ay veriyorum kendime haziran temmuz gibi gelmeyi planlıyorum bakalım inşallah.......

bu arada mezun falan olup beni yalnız bırakmayın

Herkese günaydın :) ve tekrar hoşbuldum
ASlında dün diyette değildim ama yinede menümü paylaşayım :)
Sabah yumurta 1 dilim ekmek ( ya aslında bizde köy ekmeği var digger ekmeğe gore daha sağlıklı düşünüyorum kepekli yufka ekmek açık ekmek artık ne dersiniz bilmiyorum ondan tüketiyorum ufacık kenarından alıp yiyorum) zeytin yogurt yedim
Erken uyanmadığım için yani 11 gibi uyanıyorum o yüzden Sabah kahvaltım ogle yemeği oluyor
Akşama gelince pırasa yemeği vardı sofrada kocaa bi tabak bide yarım yedim saat 8 de de bi tane daha yedim baya yedim yani :44:
Bu arada canım istedikçe vaktini hatırlamıyorum bi kaç mandalina 2 tanede elma yedim Bugün diyetteyim akşam 6 dan sonar bişi yemicem yalnız dünden önceki iki gün boyunca leslie sansone yapmıştım bugünde yapmayı düşünüyorum.
Şimdi leslie mi yapıcam akşama kadarda ders çalışmam lazım akşaam görüşürüz kızlar

Son düzenleme:
Sabah: yumurta çay limonlusu yoğurt karışımı peynir zeytin ekmek. Ara: elma. Öğlen: patates yoğurt karışımı peynir zeytin semizotu domates Limonlu roka. Ara: portakal. Akşam: kapıska yoğurt karışımı yoğurt bulgur pilavı. Ara: cevizli tarçınlı yoğurt. Sıvı: 4 litre su yeşil çay adaçayı bitki çayı çay Spor: yürüyüş plates. Kitap : Kuran'ı Kerim sözler cevşen 100 salavat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…