20 yaş altı sokağa çıkma yasağı & 2,5 yaşındaki oğlum

Yani aklimiza mama sandalyesine oturtup TV açmak geldi.gidis dönüş 15 dk.ama insan kafayı yiyecek gibi oluyor ya şöyle olursa ya böyle olursa Allah korusun diye.özetle hiç istemedigimiz bir yontem

Sakin böyle birşey yapmayın, mama sandalyesinden düşebilir, o süre içinde deprem olabilir, yangin çıkabilir..

Herşey olabilir, hicbirsey olmasa çok korkar..
Çocuğumuz hasta olsa Dr a gideceğiz sonuçta dimi, Dr a gidiyorduk dersiniz en fazla..

Onceden hayaller ve hayatlar derdik.simdi kurallar ve hayatlar diyoruz.meger ne rahatmisiz onceden.siz de kaygilanmakta ne yapacağınızı sasirmakta haklısınız.bir yanda zamanında yapılması gereken asi bir yanda salgin bir yanda sokağa çıkma yasagi.Allah her birimize kolay yollar açsın.Hepimizi ailemize bagislasin
Amin tez vakitte inşallah 🙏 biraz sakin yasamak için, bir şeylerin kıymetini bilebilmek için, biraz sadelesebilmek için gerekliydi belki de, doğanın bize hatırlatması... insanlar eve kapandığından beri doğa kendini daha hızlı yeniliyor, bunu gördükçe o kadar da üzülmüyorum aslında :)

Ben her sabah diğer kizimin okulu bakkalla aynı mesafede onu okuluna bıraktım geldim bebeğimi ankucagina koyup.ekmegimide aldım geldim.o soğukta ayazda karda kışta bebeği çıkarıp hasta edeceğine eve bağlarım daha iyi.allaha şükür hicde bsiey olmadı.ne kimseye ağız eğdim çocuğumu okula bırakmak için nede bebeğimi hasta ettim.ikisinede gül gibi baktım.allaha şükür büyüğüm 10 yaşında diğeri 2 hiçbir sıkıntı yaşamadım🙏🙏
Allah yavrularinizi size bağışlasın ama söyledikleriniz ve savunduğunuz şeyler şaka gibi..
Yaptıklarıniz ihmal.
Sonucunda zarar görmemiş olmaları bunu değiştirmez.

Sakin böyle birşey yapmayın, mama sandalyesinden düşebilir, o süre içinde deprem olabilir, yangin çıkabilir..

Herşey olabilir, hicbirsey olmasa çok korkar..
Çocuğumuz hasta olsa Dr a gideceğiz sonuçta dimi, Dr a gidiyorduk dersiniz en fazla..
Yapmayiz tabii ki yazdım ya insan kafayı yiyecek oluyor olası senaryoları düşününce.

Saka gibi onlemler aliniyor bence. Kresler kapali,insanlar eve bakici alamaz korkudan,cocugu bakiciya hic goturemez yine korkudan. 65 yas ustu risk grubu anneanne babaanne bakamaz dolayisiyla cocuga. Eh cocuk 20 yas alti,disari cikamaz. Napacagiz peki ciktigi yere geri koyabilsek amenna,karnimda gezsin madem ben ise gidince. Her seyimizde bir bosluk,her seyimiz suistimalli,her seyimiz yarim yamalak. Bi seyi de duzgun yapsak.
Virusun ilk ciktigi hafta okul henuz tatil olmamisti. Mecbur okula gidiyordum.
Bakicimiz cok cok samimi oldugumuz halde o hafta cocuguma bakmak istemedi. Sonra okula goturmeme gonlu el vermedi diye okuldan her eve gelisimde dus almak sartiyla cocugumu kabul etti. Eve gelip ustumu makineye tepip dus alip ,kolonya banyosu yapip gidip aliyordum cocugu. Bakici da kendini riske atmiyor.
O sebepten hala ise giden cocuklu insanlara uzuluyorum.
Benim arkadasim ozel sektorde. Kizi 10 yasinda. Annesi yiyecegi 3 ogun yemegini hazirlayip birakiyor. Evde tek basina kaliyor cocuk annesi babasi eve gelene kadar. Surekli goruntulu konusuyorlar. Yemegini isitiyor sofrasini kuruyor. Bulasigini bile annesi gelmeden makineye koyuyormus kuzum. 🤦‍♀️ Arkadasimin akli hep kizinda kaliyor.
Ise gitmemek de olmaz hele su devirde ekonominin gidisati belli degilken insanlar isini de birakamaz. Korka korka ise gidiyor hep
Cok uzuluyorum 😔

Şunu demek istiyorum, siz yapmışsınız evet ama, bence bunu tavsiye olarak vermeyin. Çocuklarınız da büyümüş zaten.
Ve evet, koynumda çocuğumla geziyorum çoğunlukla, çünkü henüz küçük bir bebek ve bunun normali şu an için bu.
Bakış açınız ve yazım tarzınız şaşırtıcı.
Kucagimda bebekle klozete oturdugumu bilirim 🤦‍♀️
Simdi biraz çitin icinde 5 dk oyalaniyor da tuvalete gidebiliyorum.
Bende sok icinse okudum uyenin yazdiklarini.

Ya benim de bebegim cok küçük daha 4aylik, önümüzdeki hafta aşıları var ve menenjit aşıları olduğu için ertelemese daha iyi olur dedi danistigim 2 çocuk doktoru da... şimdi biz aşı için kontrol için de çıkamayacak miyiz? Kontrol tabi ki önemli değil ben de sağlık ocağı hastane gitmek istemiyorum ama aşılarını yaptırmak zorundayım :KK43:
Emniiyete bildirin bence. Asi onemli hele ki menenjit asisi. Izin kagidi verirler o gunluk.
Hemsireden de rica edin arabaninn varsa orda yapsin. Hic cocugu iceri sokmayinn bence.

Yanlış anlamayın ama siz dışarıdayken binanızda yangın çıksa ya da o an büyük bir deprem olsa çocuğunuzu nasıl kurtarmayı düşünüyorsunuz? Çok tehlikeli birşey söylediğiniz küçük bebekler evde tek başlarına bırakılmamalı
Bir velim ogrencimi okula getirmek icin her sabah 20 dk yeni emeklemeye baslayan 8 aylik bebegini evde birakiyordu. Birde almaya gelirken 20 dk yalniz kaliyordi yavrucak.Yanina oyuncak koyuyorum uyansa da onla oyaainiyor diyordu. Inanilmaz rahatti. Kizdim kadina. Ve her sabah okula gelirken aldim cocugu cikista evine ben biraktim.
Allah korusun deprem bolgesindeyiz. Elazig depreminde burda cok zarar oldu. Ben depremden sonra cocugumu yataginda birakamadim gunduz uykusunda bile. Bisey olursa diye basinda bekledim. Tuvalete korkarak gittim. Insanlar cok rahat.
Cocugu ana kucagina koyup gitmek nedir aklimm almadi 😔

Ya hanımlar 2 buçuk yaşında kızım var benim de babasıyla boşandık haftada 1-2 gün bir kaç saatliğine alıp evine götürüyordu malum park bahçe sıkıntılı olduğu için. Şimdi ne olacak kızını nasıl görecek?

Bana da ısrarla bir üyenin bebeği tekbaşına bırakmaya dönük savunması korku filmi gibi geliyor.
Benim kayınvalidemin komşusu yıllar önce 2 çocuğunu evde yalnız bıraktığında korkulan olmuş, yangın çıkmış ve ölmüş çocuklar:(
Hem 10 yaş ne ki çocuk emanet etmek için! 18 yaş altını bişey biliyor da çocuktan sayıyorlar di mi.

Ve bebeğim sizinkinden küçüktü.hazirqnda 2 yaşına girecek benim kuzum ben sizin yerinizde olsam çıkarıp gelmek riskini göz önüne almazdım eve bağlar hemen çıkıp gelirdim.ben diğer çocuğum 7 ve 8 yaşında iken bazen telefonumu eve bırakıp ise gitmisligim bile oldu mecbur kalınca cocugumada güvendiğim için bıraktım.hep telden aradım.haftada bir gün bunu yapıyorduk mecburduk şartlar malesef.su an çalışmıyorum Allah'a şükür evimdeyim iki cocugumada kendim bakıyorum Allah çalışan annelere yardım etsin b nd zamanında yaşadım sıkıntı

Ya o an deprem olsa, o 2 dk dediginiz aralikta yani..
O ev siz yokken cocugunuzun basina yikilsa bu vicdan yukuyle nasil yasayacaksiniz?

Virusun ilk ciktigi hafta okul henuz tatil olmamisti. Mecbur okula gidiyordum.
Bakicimiz cok cok samimi oldugumuz halde o hafta cocuguma bakmak istemedi. Sonra okula goturmeme gonlu el vermedi diye okuldan her eve gelisimde dus almak sartiyla cocugumu kabul etti. Eve gelip ustumu makineye tepip dus alip ,kolonya banyosu yapip gidip aliyordum cocugu. Bakici da kendini riske atmiyor.
O sebepten hala ise giden cocuklu insanlara uzuluyorum.
Benim arkadasim ozel sektorde. Kizi 10 yasinda. Annesi yiyecegi 3 ogun yemegini hazirlayip birakiyor. Evde tek basina kaliyor cocuk annesi babasi eve gelene kadar. Surekli goruntulu konusuyorlar. Yemegini isitiyor sofrasini kuruyor. Bulasigini bile annesi gelmeden makineye koyuyormus kuzum. 🤦‍♀️ Arkadasimin akli hep kizinda kaliyor.
Ise gitmemek de olmaz hele su devirde ekonominin gidisati belli degilken insanlar isini de birakamaz. Korka korka ise gidiyor hep
Cok uzuluyorum 😔
Cogu kisi bu durumda. Gercekten zor, nereye kadar boyle yasayacagiz cok merak ediyorum. Bir yerde acilacak o isyerleri,surekli evden calisamayiz mecbur gidilecek ofislere fabrikalara. Ben en cok fabrikalardan tiksiniyorum,maskeymis eldivenmis asla korumaz 1500 kisilik fabrikalarda

Su durumda toplu tasima kullanmaktansa cocugun sizinle arabada gelmesi daha az riskli bence. Bu sekilde devam edin.
Benim de 2.5 yasinda oglum var, markete cocuklarin girmesi yasak. Mesela ben bu cocugu evde tek mi birakip gidecegim? Devletin aldigu kararlar guzel ama herkese uymuyor malesef

Yani aklimiza mama sandalyesine oturtup TV açmak geldi.gidis dönüş 15 dk.ama insan kafayı yiyecek gibi oluyor ya şöyle olursa ya böyle olursa Allah korusun diye.özetle hiç istemedigimiz bir yontem

Asla

Bu daha riskli

Kapı kilitlenir eşin kaza yapar o okur bu olur

Çocuğun yaşayacağı korku sizinki de hiçbir şeye değmez

Zaten büyüdüler Allah'a şükür 🙏
Büyük kızıma bebeğimi 2 yaş kardeşini bırakıp ben eşimle alışverişe markete gidip geliyoruz onları cikarymiyoruz artık ablası bakacak durumda oynatıyor yada uyutup bırakıp çıkıyoruz büyük alisverislerde çıkmak istemeyince ablamiz.artik dahada rahatız .bu dönem değil korona oncesi
Her yazdığınız çok acayip kafalar olduğumuzu gösterdi, yazık o çocuklara çok acıdım ne travmalarla büyüyorlar .

Ya hanımlar 2 buçuk yaşında kızım var benim de babasıyla boşandık haftada 1-2 gün bir kaç saatliğine alıp evine götürüyordu malum park bahçe sıkıntılı olduğu için. Şimdi ne olacak kızını nasıl görecek?
Ben bunun çocukların parkta bahçede oynamasının yasaklanması olarak düşünüyorum. Bu şekilde arabayla bir yerlere götürmenin sorun olacağını hiç sanmıyorum. Ama babası çalışıyorsa kızınız için riskli olabilir ona dikkat edin.
Birkaç gün önce bir arkadaşım fotoğraf atmış, yaşadığımız şehrin merkezi yaşlı insanlarla dolu, polis ne yapıyor anlamadım.
benim karşımda müstakil ev var mesela, bahçesinin etrafı da çevrilmiş. Şimdi o evin çocuğu bahçede oynamayacak mı? Bunlara müdahale edileceğini hiç sanmıyorum, ha evinde ha bahçesinde çünkü. Keşke benim evim de müstakil olsaydı 😔

Saka gibi onlemler aliniyor bence. Kresler kapali,insanlar eve bakici alamaz korkudan,cocugu bakiciya hic goturemez yine korkudan. 65 yas ustu risk grubu anneanne babaanne bakamaz dolayisiyla cocuga. Eh cocuk 20 yas alti,disari cikamaz. Napacagiz peki ciktigi yere geri koyabilsek amenna,karnimda gezsin madem ben ise gidince. Her seyimizde bir bosluk,her seyimiz suistimalli,her seyimiz yarim yamalak. Bi seyi de duzgun yapsak.
Aynen ya bende geçen çıkan arabada ön koltuğa oturamama olayına çok şaşırdım aynı yatakta yattığım adamla yan yana oturamayacağım çok absürt.Tamam yasağı getirsinler de bu tür vakalarda polise yetki verilsin eşim zaten aynı evdeyiz yani.

Aynen ya bende geçen çıkan arabada ön koltuğa oturamama olayına çok şaşırdım aynı yatakta yattığım adamla yan yana oturamayacağım çok absürt.Tamam yasağı getirsinler de bu tür vakalarda polise yetki verilsin eşim zaten aynı evdeyiz yani.
Nasıl yani kendi arabamıZda mı? Bize fark etmez zaten çıkmıyoruz dışarı ama duyduğum en saçma şey olabilir bu. Aynı evde 4 kişi yaşayalım ama birlikte arabaya binmeyelim mi, çok garip

Back
X