2007-2008-2009 Eylül Anneleri lütfen 2010 eylül anneleriyle tecrübelerinizi paylaşın

bende bişey sormak isityorum.sezeryanla doğum ve sonrası çokmu zor.normal yaşantınıza ne kadar zamanda döndünüz.sonrasınra dikiş yerleriniz çok acıyomu yoksa geçiyomu hemen.

bende bişey sormak isityorum.sezeryanla doğum ve sonrası çokmu zor.normal yaşantınıza ne kadar zamanda döndünüz.sonrasınra dikiş yerleriniz çok acıyomu yoksa geçiyomu hemen.

kolay dersem yalan olur doğurdum hadi hop kalktım olmuyor.Ama anlatıldığı kadar da zor da değil.Ben 1 hafta sonra normal yaşantıma döndüm diyebilirim.Ve şu zamana dek dikişlerim hiç acımadı.Dikişler dik durmaya başlayınca acıyor sonra yürüdükçe ağrı azalıyor.O nedenle ben hiç yatmadım diyebilirim.Yalnızca doğumun olduğu gün yattım.Ertesi gün hastane koridorlarında yürüdüm bol bol ki dr beni görsün de iyileşmişsin çıkabilirsin desin diye ki nitekim de öyle oldu öğleye doğru çıktım.
Kısacası gözünüz korkmasın ben çooook korkmuştum ve o stresle ameliyata girdim ağlaya ağlaya kendime geldiğimde hiç acımamasına rağmen çoook acıyor diye ağlıyordum.

doğumdan korkacak hiçbirşey yok canım. kötü anlatanlara da kulaklarınızı tıkayın zaten. pozitif düşünün. ben eşime nanik yaparak indim ameliyathaneye. masada hala kahkaha atıyordum. ayıldığımda azcık ağrım oldu onun da ilacı var :) 5-6 saat içinde inadımdan yürüdüm diyebilirim. dikişlerimle ilgili hiçbir sıkıntım olmadı.
size tavsiyem doktor kontrollerinizi aksatmayın. herhangi olağandışı durumda mutlaka doktora görünün. bu kasılma, akıntı vs olabilir.
doğumdan sonra anladım ki 9 ay taşımak hiçbirşey değilmiş. doğduktan sonra başlayacak asıl koşuşturmanız. Allah sağlıklı bebişler nasip etsin hepinize.

baharcık hilkam çok teşekkür ederim içim feraladı biraz.çevremden devamlı kötü şeyler duyunca epey korktum.vay bıçal altına gircen artık yarım insansn.kilolarını vermeycen...vs gibi bi sürü şey.ama böyle olumlu örnekler içimi rahatlatıyo valla

verilen bilgiler için tüm annelere teşekkürler.paylaşım yapanlardan normal doğum yapan çıkmadı dimi?

sezeryanla doğum aslında nekadar hareketsiz kalırsan o kadar geç iyileşiyor yaran birde artık dikiş yok yapıştırma yöntemi kullanılıyor ben son dakikaya kadar normal doğum için uğraştık daha sonra doğum olamadığı için apar topar sezaryana alındım bence normal doğum en sağlıklısı

ben normal doğurdum dkaderli, yırtına yırtına doğurucam diyordum yırtına yırtına da doğurdum :roflol: :roflol:
kızım 4 aylıkken analfissur yani makatta yırtık ve çatlak ameliyatı oldum da -tatlicadiarzu-
yani onu doğururken tıçımı yırttım deyip yemin etsem başım ağrımaz :roflol:

verilen bilgiler için tüm annelere teşekkürler.paylaşım yapanlardan normal doğum yapan çıkmadı dimi?

normal doğum bekleyenlerdendim canım. ama 37.haftamda sancılarım başlamış farkında değilldim bebiş biryerlerini dayıyor sanıyordum meğer kasılmalarım başlamış. serumlar yedim hastanede yattım ama doğum başlamadı açılma olmadı bebeği ve beni tehlikeye atmamak adına apar topar sezeryana alındım. iyi ki de sezeryanla doğurmuşum. ne yarım insanım ne de hareketlerim kısıtlı... şükürler olsun.

canım ne yarım insan olcakmışın hiç kafanı bunlara takma bi tarafını kesip atmıyolar ya. valla ben hala bütünüm 2008 eylül annesiyim sezaryenle doğurdum hiç pişman olmadım

ya kızlar benim göğüslerimin uçları şimdiden çatlamaya başladı ve çok kaşınıyorlar.zaten büyüktü ve halada devam ediyor ondan olabilirmi bilmiyorum. şimdiden göğüs kremi kullanmaya başlasammı,bebek yağı sürüyorum gerçi ama,yinede kaşınıyor....

canım dr una danış sana ona göre krem vericektir şimdi her kremi kullanma bebişe zarar verebilir :)

bende sezeryanla doğum yaptım iyikide olmuşum hiçç o kadar abartıldığı gibi değildi bende başından beri normal doğum olarak bekledim ama kızım doğamayınca ve çatımda müsait olmadığı anlaşılınca apar topar ameliyata alındım epidura sezeryan oldum çok ta güzel geçti pek ağrım olmadı benim hastane de bol yürüdüm eve geldim hiç yatmadım lohusa yatağıma sadece akşamları yatmak için girdim onun dışında kızımla ben ilgilendm başkaları ne derse desin her doğum farklıdır arkadaşlar siz onları dinlemeyin ve akışına bırakın yüce mevlam zaten sizin için en hayırlı olanı nasip eder ayrıca kendiniz kasmayın bu zamana kadar doğum yaparken ömrü boyunca kimse o acıyı çekmemiş eninde sonunda her kötü olan her acı bitmiş sizde yaşasanız bile inananın hepsi meleğinizi kucağınıza aldığınız zaman geçicek ben hala bugun gibi kızımı ilk kollarıma aldığımdaki kokusunu hissedebiliyorum annelik çok başka bişi her kadının yaşaması gereken bir mucize hepinize hayırlı güzel doğumlar diliyorum :)

ayyyyyy çok kötü olmuş nedir bu kadınların çektiği fena oldum neden erkeklere hiç birşey olmuyorklava:

zor mor değil canım aslında bu bünyeye göre değişiyor bide psikolojide çok öenmli kendini neye odaklarsan öyle oluyorsun.. sezeryanımdan bir gün bile şikayet etmedim.. evet ameliyat sonrası ilk kalkış biraz zor ama değmezmi??? bol bol yürüyüş çok önemli tabi sorasında... benim hiç ağrım sızım olmadı çok şükür... kötü yorumları okumayın bence normal yada sezeryan hakkında.. siz ne istiyorsan neye kendinizi hazırlarsanız onu yapın...

bütün hamileler normal doğum yapcam diye başlayıp sezeryan oluyor, sanki burda doktorların payı büyük gibi, sezeryan oranları %50lerin üstünde, ben normal taraftarıyım ama doktorum anne ve bebek için en sağlıklısı hangisiyse normal doğum odur diyor.
çevremdeki arkadaşlarımdan ve burda yazılanlardan gördüğüm hep normal doğum diye yola çıkan fakat son anda hep problem çıkıp, sezeryana dönenler..
hayırlısı bakalım

bu dediğin doktordan doktora değişiyor. benim doktorum beni normal doğum için çok yüreklendirmişti. sezeryandan bahsetmiyorduk bile. ama ben kontrol için gittim ve gittiğim gibi kaldım hastanede. nst de sancılarım 99 a vuruyordu 2-3 dakikada bir. ben hiçbirşey hissetmiyordum ve açılmam da yoktu.birkaç gün sürekli kontrol altında tutuldum,serum yedim bir sürü belki açılmam olur normal doğum başlar diye. ama olmadı. daha fazla tehlike yaşamamak için akşamın 9unda sezeryana alındım. bence ne olursa olsun doktoruna güvenmek gerekiyor. evet bazıları sadece kolayına kaçtığı için sezeryana yönlendiriyor ama normal doğumda ısrarcı olup bişeyleri tehlikeye atmak ta ne kadar mantıklı tartışılır canım.
Allah hepiniz için en hayırlısı en sağlıklısını nasip etsin.

arkadaşlar merhaba
yeni katıldım aranıza fakat bıraz karısık geldı,henuz nasıl yazacagımı öğrenemedim.yardımcı olursunuz artık.bende tecrübelerimi paylaşmak isterim sizlerle.

bu arada bende eylül annesiyim.6.5 aylık oldu bitanecik kuzuşum.6.5 ayda neleer neleeer yaşadık.Allah hepimizin yavrularına sağlık versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…