neyse ben çıkıyorum gece gelürüm
hadi bana kolay gelsinnnn laelaelaelaelae
mrb cnmmerb meran
şu süt işiyle ilgülü bür açuklama yapıcam tamamen kendi fikrimdir
pastörize süt bebelere verilmemeliymişkötükedihüso .neden .......zararlıymış......eee yoğurt da vermeyelim o zaman .yoo.yoğurt verin........o özelliğini kaybediyor.......hangi zaralı özelliğini......:uhm:...:uhm:..cevap yok.......doğrusu şudur......pastörize süt zararlı değil ama içindeki demir memir oranı az ..bebelerin daha çoğuna ihtiyacı var...şu ara bebelac reklamı tikkatinizi çekmiştir 27 litre süt meselesi.......yoğurt olunca zararlı madde gitmez ne yapıyoruz ki sadece mayalama...farklı bir organizmadan yararlanıyoruz...bu da bebek bağırsakları için gerekli.sositososito olay budur bacular şimdi kahvemi içiyim
bir artık nerdeyse herşeyi yiyoruzya kızlar tarhana yayla kıyma falan veriyomusunuz
meran geçmiş olsunnnnnnnn
canım atarax ne ilacıydı?uykumu?
Kazein (Latince caseus = peynir). Sütte bulunan bir proteindir. İnsanlarda bebeklik döneminde bu proteini sindiren lap enzimi bulunur ama ileriki dönemlerde bu enzimi üreten gen kapatılır. Sütteki kazein proteini tutkal yapımında da kullanılabilir. Süte alerjisi olmayan birinin kazeine alerjisi olabilir. Proteinlerin bazılarında büyüme, gelişme ve canlılığın sürmesi için gerekli tüm aminoasitler bulunmaktadır. Süt proteini olan kazein de bu nitelikte olan bir proteindir.
kazein bebeklerin midelerinde sütü peynire çeviren enzim..
süt: Anne sütü iki yaşına kadar gerekli tek yemektir. Anne sütü olmazsa o zaman koyun veya keçi sütü insana inek sütünden daha uygundur. Bütün sütleri özellikle inek sütünü sağıldıktan sonra ılık içmek şifalıdır. Bekletilip ve kaynatıldıktan sonra içilirse yemek gibi olur şifası olmaz.
Pastörize sütlerin ise faydasından çok zararı vardır. Çünkü midede sütü hazım için sistem yoktur. Süt bağırsakta ve oradaki mikroplar ile hazım olunur. Eğer insan antibiyotik ile tedavi görmüş ise antibiyotik zararlılar ile beraber bağırsaktaki faydalı mikropları da öldürdüğü için süt hazım olunamaz. Balgam, kireçleme ve bütün damarlarda tıkanıklığa sebep olur. Yine de pastörize süt içilmek istenirse zencefil ile kaynatıp biraz ılıklaşınca bal ile karıştırarak içmektir. Zencefil sütün hazmını kolaylaştırır.
En güzel en sağlıklı olanı sütten yoğurt yapmaktır. Yoğurttaki mikroplar sütü hazmeder. Mikroplarla hazım olunmuş süt yoğurt olur ve vücut onu çok rahat hazmeder. Yoğurt sütte bulunan bütün faydaları taşır ve zararlarını yok eder. Yoğurt bir gün sonra biraz ekşiyince yenilmelidir. Mayalandıktan hemen sonra hiç ekşimeden yenilirse, süt sonuna kadar hazım olunmadan yenilmiş olur. Kefir ve kültürlemek de yoğurt gibi şifalıdır. Hatta kefir ve kültürlemek daha şifalıdır, çünkü onlarda bağırsakta bulunan faydalı mikroplar daha fazladır. Sabahları aç karna içilirse gazın yok olmasına ve bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Peynir yoğurtun suyu alındıktan sonra yapılır. Yoğurdun en şifalı sıfatlarını kaybeder, hazmı en ağır kısmı kalır. Peynirin hazmını kolaylaştırmak için domates salata gibi şeylerle birlikte yenilirse, bu sebzeler hafif sular taşıdığı için peynirin hazmına yardımcı olur.
alıntı
meran sağol canım azıcık araştırma yaptım paylaşayım dedim
anksiyete bozukluğunda kullanılıyor canım.oğluş daha küçükken de çok huysuzdu ve hiç uyumuyodu.dr.vermişti o zamanlar.ama hiç kullanmamıştık.ilk kez dün verdik onuda öksürürken çıkardı zaten.:çok üzgünüm:
anksiyete derken uyku problemimi demek istedin anlayamadım?:uhm:
2-2.5 saat çok erken artık kocaman oldular ve hemen acıkmamaları normal 4-5 saate bir besle demişti doktorumuz gerçekten de 4-5 saat geçmeden meyve suyu bile içiremiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?