2008 Ekim Anneleri

neyse ben çıkıyorum gece gelürüm
hadi bana kolay gelsinnnn laelaelaelaelae

:a015:
sabahta tamer oyuncaklarıyla oynarken yüzünü çizdi....legodan kule yapmıştı nisan tamer ona uzanmak için uğraşıordu bende yanındayım ama uzanamasın die iyice uzağa aldım (kaldırsana manyaqq karıı demii ))ama biliorsun almak istediği şeye nasıl uzanıyor birdenn hopp die poposunu kaldırdıı sankii emekleyecek ona uzandıı legoyu kaptı ama yüzüde çizildii o aradaa :bbo: off bugünn morluktan gidioz ama hayırlısı bakalım :çok üzgünüm: sabah mehmet akifinde yüzü morarmış tamerle aynı yerdenn -tatlicadiarzu-

mrb cnm
cevap yok dediğin sorunun cevabı nivacım;ınek sütünde kazein ve tuz oranı yüksektir. Bu yüksek oran böbrekler için zararlıdır. Keza 15 kat daha fazla bulunan bu kazeinin yapısı da insan sütünden farklıdır. Ayrıca inek sütünün esas fraksiyonu olan beta-laktoglobülin anne sütünde bulunmaz ve insanlarda alerjik reaksiyona yol açar.

ya kızlar tarhana yayla kıyma falan veriyomusunuz
bir artık nerdeyse herşeyi yiyoruz ama biz ek gıdaya da çok erken başladık ve tamer hazırdı o yüzden böyle a.s
meran geçmiş olsunnnnnnnn

sğl cnm :çok üzgünüm:

nivacım birde yoğurt olunca zararlı madde gitmez ki diyorsun,ne yapıyoruz sadece mayalama diorsun...

ama o mayalama o kadar önemli bişeykii...sütü fermente ediyorsun..tamamen değişiyor yararlı hale gelior o mayalama ile....yani şöyle anlatayım basit olsun sütü çürütüyorsun yoğurt oluyor buna da bebeklerimizin ihtiyacı var ilaç gibidir yoğurt a.s

ben de kaçar
celenim yavrum gelirsen 2 kelime yaz yaw merak çok ediorumm :çok üzgünüm: Allah şifa versin cemreyede iyileşsinn hemen kuzum ya :Saruboceq:

Gecen anneme sordum anne bizi buyuturken hic sut iciriyomuydun diye hani bazilari biz hep sut icerek buyuduk sanki ne oldu gorusunu savunuyolar ya o bakimdan bizde icmismiyiz diye sordum yok dedi tabi biliimsel zararini bildiklerinde degilde cocuga agir gelir kaldiramaz diye sut icirmedik hic diyoo buyudugu zaman yariyaroya sulandirikdik hep dedi pirincunuyla muhallebi yaparmis suyla yapardim diyoo yanliz biraz seker atarmis nerde o zaman simdiki kadar bilgi ek gida olarak ne veriyodun diyomm bana diyoki bu bebelerin simdi modali olduguna bakma diyoo hepimizin bebesii emerdii emdikce sutum artardii sutum sizi doyururdu onun disinda corbalardan verirdim felan diyoo simdi hacer emmiiyoo ya hayret ediyoo kadin biz biraktiramazdik bunlar yeni moda cikartti diyoo

herkeslere merhabamirmirmirmir
kızlar oğluşum günlerdir uyumuyor.:bbo:berbat durumdayım..ne güzel bi ara sabaha kadar hiç uyanmıyodu.şimdi yarım saatte ya da 1 saatte bi kalkıyo.hemde öyle bi ağlıyoki fırlıyoz eşimle yataktan.pış pışlıyom yine uyuyo.dün gece artık dayanamadık eşim atarax verelim dedi ilk kez:çok üzgünümnuda tam içecekken bi ağlamaya başladı,genzine kaçtı ilaç..gözünden yaşlar geldi öksürürken,kıpkırmızı oldu.senağlamasenağlamayağız ağlıyo,ben ağlıyorum.eşime kızdım niye vermeye kalktın ağlarken diye..sonra sinirlerim bozuldu..:çok üzgünüm:sarıldım uzun bire oğluma.uyudu kaldı kollarımda.niye böyle yapıyo anlamıyorum.diş mi çıkarıyo acaba diye bakıyorum ama görünürde bişey de yok:uhm:başım zonkluyo şuan ağrıdan.gündüzde en fazla 1-2 saat uyuyo.hafta sonu keşan'a gittik eşimin b.annesi umreye gitcek onu uğurlamaya...uykusuz gittik,uykusuz geldik.yavrum arabaya binince hemen uyurdu.gelirken 3 saatlik yolda 1 saat bile uyumadı.şimdi ayağımda daldı gibi ama korkuyom uyanır diye bırakıp da uyuyamıyorum bile:çok üzgünüm:

off ne çok anlatmışım yaa.umarım sizler iyisinizdir.cemre daha iyileşmedimi:çok üzgünüm:
meran sen nereye gidiyon canımcım?:sm_confused:

kızlar valla şu geçmişi okumak ne zaor gelio yawww...aaaa...celen daha gelmedimi yaaaaa?merancım sanada yetişemedim...ya ben gidiyimde yoğurt mayalıyım bari...hadi görüşürük canlarım...iş güç yemek bugün hepsine birden kalkıştım....kaydirigubbakcemile3

Kazein (Latince caseus = peynir). Sütte bulunan bir proteindir. ınsanlarda bebeklik döneminde bu proteini sindiren lap enzimi bulunur ama ileriki dönemlerde bu enzimi üreten gen kapatılır. Sütteki kazein proteini tutkal yapımında da kullanılabilir. Süte alerjisi olmayan birinin kazeine alerjisi olabilir. Proteinlerin bazılarında büyüme, gelişme ve canlılığın sürmesi için gerekli tüm aminoasitler bulunmaktadır. Süt proteini olan kazein de bu nitelikte olan bir proteindir.

kazein bebeklerin midelerinde sütü peynire çeviren enzim..

süt: Anne sütü iki yaşına kadar gerekli tek yemektir. Anne sütü olmazsa o zaman koyun veya keçi sütü insana inek sütünden daha uygundur. Bütün sütleri özellikle inek sütünü sağıldıktan sonra ılık içmek şifalıdır. Bekletilip ve kaynatıldıktan sonra içilirse yemek gibi olur şifası olmaz.

Pastörize sütlerin ise faydasından çok zararı vardır. Çünkü midede sütü hazım için sistem yoktur. Süt bağırsakta ve oradaki mikroplar ile hazım olunur. Eğer insan antibiyotik ile tedavi görmüş ise antibiyotik zararlılar ile beraber bağırsaktaki faydalı mikropları da öldürdüğü için süt hazım olunamaz. Balgam, kireçleme ve bütün damarlarda tıkanıklığa sebep olur. Yine de pastörize süt içilmek istenirse zencefil ile kaynatıp biraz ılıklaşınca bal ile karıştırarak içmektir. Zencefil sütün hazmını kolaylaştırır.

En güzel en sağlıklı olanı sütten yoğurt yapmaktır. Yoğurttaki mikroplar sütü hazmeder. Mikroplarla hazım olunmuş süt yoğurt olur ve vücut onu çok rahat hazmeder. Yoğurt sütte bulunan bütün faydaları taşır ve zararlarını yok eder. Yoğurt bir gün sonra biraz ekşiyince yenilmelidir. Mayalandıktan hemen sonra hiç ekşimeden yenilirse, süt sonuna kadar hazım olunmadan yenilmiş olur. Kefir ve kültürlemek de yoğurt gibi şifalıdır. Hatta kefir ve kültürlemek daha şifalıdır, çünkü onlarda bağırsakta bulunan faydalı mikroplar daha fazladır. Sabahları aç karna içilirse gazın yok olmasına ve bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Peynir yoğurtun suyu alındıktan sonra yapılır. Yoğurdun en şifalı sıfatlarını kaybeder, hazmı en ağır kısmı kalır. Peynirin hazmını kolaylaştırmak için domates salata gibi şeylerle birlikte yenilirse, bu sebzeler hafif sular taşıdığı için peynirin hazmına yardımcı olur.

alıntı
meran sağol canım azıcık araştırma yaptım paylaşayım dedim

canım atarax ne ilacıydı?uykumu?

anksiyete bozukluğunda kullanılıyor canım.oğluş daha küçükken de çok huysuzdu ve hiç uyumuyodu.dr.vermişti o zamanlar.ama hiç kullanmamıştık.ilk kez dün verdik onuda öksürürken çıkardı zaten.:çok üzgünüm:

kızlar valla ben bitek pirinçunuyla yaptığım muhallebiye koyuyorum sütü.başka vermedim.hheee bide patates havuç püresi yapmıştım ona koydum azcık öle verdim..patates püresi tadına gelince daha severek yedi...bişey olmaz dimi?:uhm:

anksiyete derken uyku problemimi demek istedin anlayamadım?:uhm:

arkadaşlar ben oğluma sadece anne sütü veriyorum elma kabızlık yaptı pekmez veriyorum tadını bilsin diye yoğurt da yapmadım

anksiyete derken uyku problemimi demek istedin anlayamadım?:uhm:

Anksiyete nedir?

Kaygı, bunaltı ya da sıkıntı olarak da adlandırabileceğimiz anksiyete, herkes tarafından zaman zaman yaşanan korkuya benzer bir duygudur. Duygulanımda kaygı yönünde artış olduğunu ifade eder. Kişi bunu sanki kötü bir şey olacakmış gibi nedeni belirsiz bir endişe olarak algılar. Korku, dışarıdan gelebilecek kaynağı belli gerçek bir tehlike karşısında ruhsal ve bedensel olarak verilen bir tepki biçimidir. Böyle gerçek bir tehlike ile karşılaşan her insan şiddetli bir korku duygusuyla beraber bedensel tepkiler de gösterir. Örneğin kalbi hızla çarpmaya başlar, titrer, terler, gözbebekleri büyür, ürperir, tüyleri diken diken olur vb. Anksiyete, nedeni bilincimizde olmayan yani nedeni hakkında net bir bilgimizin olmadığı, içsel bir tehlike ya da tehdit karşısında gösterilen ruhsal bir tepkidir ve korkuda olduğu gibi bedensel belirtilerin eşlik ettiği bir durumdur .Anksiyete, çok hafif bir tedirginlik ve gerginlik duygusundan panik derecesine kadar varan değişik yoğunluklarda yaşanabilir.

Anksiyete Bozukluğu nedir?

Anksiyete, herkes tarafından zaman zaman hissedilen bir duygulanımdır. Bu duygulanımla tanışmamış kimse yoktur. İnsanın yaşamını sürdürebilmesi, çevreye uyum gösterebilmesi ve belirli görevleri yerine getirmesinde itici güç rolü oynaması bakımından bir dereceye kadar sağlıklı olan anksiyete, kişinin işlevselliğini bozmaya başladığı noktadan itibaren sorun olmaya başlar.
• Kişinin mesleki ve ailevi yaşantısını etkilemeye başlamışsa
• Kişilerarası ilişkilerinde zorluklar oluşturuyorsa
• Gün içinde çok sık karşısına çıkıyor ve gününün büyük bir bölümünü kapsıyorsa
• Bu duygulanımını kontrol edemiyor ve başa çıkamıyorsa
• En az 6 aydır bu durumu yaşıyorsa
Sorunun psikiyatrik (Anksiyete Bozukluğu) olma olasılığı yüksektir. (alıntıdır)

daha bilimsel olsun diye bu açıklamayı buldum canım

2-2.5 saat çok erken artık kocaman oldular ve hemen acıkmamaları normal 4-5 saate bir besle demişti doktorumuz gerçekten de 4-5 saat geçmeden meyve suyu bile içiremiyorum

gerçektenmi acaba bizimki mamayı ondanmı yemiyor:uhm:ama o zaman gün içinde kaç öğün yemiş olacakCADIARZU .acaba kendimi boşyeremi üzüyorumki.

birde kızlar benim oğlum yoğurt yemez oldu dediğiniz gibi bende çorbasının içinemi karıştırsamki siz yoğurdu sademi veriyosunuz yapmadığım şey kalmadı meyve püresi ekliyorum yemiyor bisküvi kırıyorum yemiyor pekmez katıyorum yemiyor varsa yoksa muhallebi bir tencere yer onu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…