ben de istiyorum Arda cok iyi yuzsun. Deniz kenarinda buyudugum icin cok severim yuzmeyi. cok korkuyodum ya suyu sevmezse diye ama cok sukur sapirdata sapirdata yuzdu bugun kaydirigubbakcemile3
sekerim senin bebisin adi da arda mi? ben kerem saniyodum.. demek iki ardayiz.. kaydirigubbakcemile5
merb meran
şu süt işiyle ilgülü bür açuklama yapıcam tamamen kendi fikrimdir
pastörize süt bebelere verilmemeliymişkötükedihüso .neden .......zararlıymış......eee yoğurt da vermeyelim o zaman .yoo.yoğurt verin........o özelliğini kaybediyor.......hangi zaralı özelliğini......:uhm:...:uhm:..cevap yok.......doğrusu şudur......pastörize süt zararlı değil ama içindeki demir memir oranı az ..bebelerin daha çoğuna ihtiyacı var...şu ara bebelac reklamı tikkatinizi çekmiştir 27 litre süt meselesi.......yoğurt olunca zararlı madde gitmez ne yapıyoruz ki sadece mayalama...farklı bir organizmadan yararlanıyoruz...bu da bebek bağırsakları için gerekli.sositososito olay budur bacular şimdi kahvemi içiyim
ya kızlar tarhana yayla kıyma falan veriyomusunuz
:a015:
sabahta tamer oyuncaklarıyla oynarken yüzünü çizdi....legodan kule yapmıştı nisan tamer ona uzanmak için uğraşıordu bende yanındayım ama uzanamasın die iyice uzağa aldım (kaldırsana manyaqq karıı demii ))ama biliorsun almak istediği şeye nasıl uzanıyor birdenn hopp die poposunu kaldırdıı sankii emekleyecek ona uzandıı legoyu kaptı ama yüzüde çizildii o aradaa :bbo: off bugünn morluktan gidioz ama hayırlısı bakalım :çok üzgünüm: sabah mehmet akifinde yüzü morarmış tamerle aynı yerdenn -tatlicadiarzu-
Kazein (Latince caseus = peynir). Sütte bulunan bir proteindir. İnsanlarda bebeklik döneminde bu proteini sindiren lap enzimi bulunur ama ileriki dönemlerde bu enzimi üreten gen kapatılır. Sütteki kazein proteini tutkal yapımında da kullanılabilir. Süte alerjisi olmayan birinin kazeine alerjisi olabilir. Proteinlerin bazılarında büyüme, gelişme ve canlılığın sürmesi için gerekli tüm aminoasitler bulunmaktadır. Süt proteini olan kazein de bu nitelikte olan bir proteindir.
kazein bebeklerin midelerinde sütü peynire çeviren enzim..
süt: Anne sütü iki yaşına kadar gerekli tek yemektir. Anne sütü olmazsa o zaman koyun veya keçi sütü insana inek sütünden daha uygundur. Bütün sütleri özellikle inek sütünü sağıldıktan sonra ılık içmek şifalıdır. Bekletilip ve kaynatıldıktan sonra içilirse yemek gibi olur şifası olmaz.
Pastörize sütlerin ise faydasından çok zararı vardır. Çünkü midede sütü hazım için sistem yoktur. Süt bağırsakta ve oradaki mikroplar ile hazım olunur. Eğer insan antibiyotik ile tedavi görmüş ise antibiyotik zararlılar ile beraber bağırsaktaki faydalı mikropları da öldürdüğü için süt hazım olunamaz. Balgam, kireçleme ve bütün damarlarda tıkanıklığa sebep olur. Yine de pastörize süt içilmek istenirse zencefil ile kaynatıp biraz ılıklaşınca bal ile karıştırarak içmektir. Zencefil sütün hazmını kolaylaştırır.
En güzel en sağlıklı olanı sütten yoğurt yapmaktır. Yoğurttaki mikroplar sütü hazmeder. Mikroplarla hazım olunmuş süt yoğurt olur ve vücut onu çok rahat hazmeder. Yoğurt sütte bulunan bütün faydaları taşır ve zararlarını yok eder. Yoğurt bir gün sonra biraz ekşiyince yenilmelidir. Mayalandıktan hemen sonra hiç ekşimeden yenilirse, süt sonuna kadar hazım olunmadan yenilmiş olur. Kefir ve kültürlemek de yoğurt gibi şifalıdır. Hatta kefir ve kültürlemek daha şifalıdır, çünkü onlarda bağırsakta bulunan faydalı mikroplar daha fazladır. Sabahları aç karna içilirse gazın yok olmasına ve bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Peynir yoğurtun suyu alındıktan sonra yapılır. Yoğurdun en şifalı sıfatlarını kaybeder, hazmı en ağır kısmı kalır. Peynirin hazmını kolaylaştırmak için domates salata gibi şeylerle birlikte yenilirse, bu sebzeler hafif sular taşıdığı için peynirin hazmına yardımcı olur.
alıntı
meran sağol canım azıcık araştırma yaptım paylaşayım dedim
kızlar valla ben bitek pirinçunuyla yaptığım muhallebiye koyuyorum sütü.başka vermedim.hheee bide patates havuç püresi yapmıştım ona koydum azcık öle verdim..patates püresi tadına gelince daha severek yedi...bişey olmaz dimi?:uhm:
kızlar ben de yatıorum ii geceler tatlı rüyalaryerimseniben
şeker bu aptamil devam maması mı.. bu mama işini hiç bilmiyorum heeçç kullanmadık da biz..
canım çok geçmiş olsun öp de geçsin annesi..:teselli:
alla allah nazar mı oluyo size..
aynen canım annemde böyle söylüyo.. süt vermezdk ağır gelir diye diyo.. a.s
üzüldüm canı yaa. allah sabır versin. umarım hasta filan değildir. büyük ihtimalde dişin rahatsızlığıdır.:çok üzgünüm:
canım bence süt verme daha.. ağır gelebilir.a.s
Kizlarr hacerin demir damlasini veriyodum tam agzini actim damlatacakken kafasini bi cevirirse damla kulagina damladi hemen pamuklu cubukla temizledim felan icine inmedi sanki bisey olurmu yaa bu zilli beni sinir ediyo artikk
dbestcim nasilsin canim? eylul naapiyo?
kızlar ben de yatıorum ii geceler tatlı rüyalaryerimseniben
çıtırım,
gölge beni olduğumdan olgun gösteriyor, ama beyazlarla başa çıkmanın en uzun vadeli yolu da bu.tavsiyelerin için teşekkür ederim.beyazlar canımı sıkmaya başladı.23 nisana kadar bi bakım yaparım artık.
dbest , hadi geçmiş olsun bu telaşı da atlattın.
kizlar ben geldim. cok sukur yarin sabah evimize donuyoruz. bugun oglusumu yuzme havuzuna goturduk. cok eglendik. ama ben yok usudu yok terledi diye dusunmekten bi haller oldum. simdi uyuyor. bu geceyi guzel atlatirsak cok sevincem. cok sevdi arda havuzu. yarin eve gidince size resim de gonderirim.. sizler naaptiniz bakalim?
aaa superr yaa şpp şıppp superrkaydirigubbakcemile3
fotoları beklıyorum merklaadelikafadulden
cemreye uzuldum yabenneyaptımki
su brosıolıt ne illet bıısmışş kardesım yaaÇok üzgünüm çoook
kızlar bugun bızım burda bebek markete baktım da
yurutec yokmus.
chıcconun ılk arabam vardı.
ama onu sımdı kullanamazkı ya.
başka bıyerden bakıcam artık bı ara.
babası gıtmıs yıne oyuncak almıs tozz shoptan
delı mı ne ogle arası vaktını orda gecırıokaydirigubbakcemile3
tüh ya geçmiş olsun cemreye...aynı kerem de böyle olmuştu ist.a dan döndüğümüzde 1gece buhar verildi.aslında hastanede kalmaya gerek yok bazı dr lar eve verio buhar makinasını abimlerin dr vermiş...bizimkinde yoktu o yüzden hastanede kalmıştık zor oluo inş çabucak iyileşir yasenağlama
maşallah ardaya
arda kerem canm bizimki ama daha çok keremi kullanıoz biz :dance:
ya ben anlamadım ibolya bronşit yazmış.. bronşit mi bronşiolit mi olmuş CADIARZU:çok üzgünüm:
chicconunkini aldım ben hiç güzel değil gittim değiştirdim kraft aldım bu süperrr
bugün geri geri ve yan yan gitmeye başladı :teytey: :sm_cool: ummarım bi kaç güne kalmaz ileri gitmeyi de başarır :hooray:
ne güzel işteeeee delikafadulden
ya ben anlamadım ibolya bronşit yazmış.. bronşit mi bronşiolit mi olmuş CADIARZU:çok üzgünüm:
chicconunkini aldım ben hiç güzel değil gittim değiştirdim kraft aldım bu süperrr
bugün geri geri ve yan yan gitmeye başladı :teytey: :sm_cool: ummarım bi kaç güne kalmaz ileri gitmeyi de başarır :hooray:
ne güzel işteeeee delikafadulden
kızlar ben yatmaya gidiyom, bu gece de erken uyuyum, haydi iyi geceler size muciks muciks
bende yürüteç yerine ilk arabamı almayı düşünüyorum.
ama ablamda yürüteç varmış hiç alam bunu kullan dedi.daha kullnamadım , şimdilik de pek düşünmüyorum.ama yine de bekletiyorum belki kararı mı değiştirirm diye. edirne de kuzenimin oğlu hiç yürüteç kullnamdan adım atmaya başlamıştı.11 aylık faln ken adım adım ilerliyordu.
ilk arabamın nesi cazip gelmedi dbest?
ama senınkı bıldıınn yurutec.
chıcconun ılk arabamı gordun mu sen?*
yavrum mesajın aynısını yazıyom bak
napıyon len biiiiippppp ? (burayı sansürledim) anacım biz hastaneye yattık, tel çekmiyo, ondan mesaj atıyom, cemre bronşit olmuş, hava verilecek sabaha kadar, kızlara haber et merak etmesinler
bende yürüteç yerine ilk arabamı almayı düşünüyorum.
ama ablamda yürüteç varmış hiç alam bunu kullan dedi.daha kullnamadım , şimdilik de pek düşünmüyorum.ama yine de bekletiyorum belki kararı mı değiştirirm diye. edirne de kuzenimin oğlu hiç yürüteç kullnamdan adım atmaya başlamıştı.11 aylık faln ken adım adım ilerliyordu.
ilk arabamın nesi cazip gelmedi dbest?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?