tsk ederızz meran teyzesiiii
benım bugun yaptıım yoğurt ıonanılmazguzel olmuştuu yaa..hep oluodu ama bugun daha bı kıvamlı cok guzel olmustu.afıyetle yedı minişş...ben elektrıklının onune koyuyorum su torbayıda bı deneelım bakalımm..ne varsa annelerde varr:1rolleyes:
eşın kndı mı dıkıyorrrr kıyafetlerııı
ne guzellldelikafadulden
ulen bişi sölicen tuvaletı nıe bukar detaylı anlattın anlamadımmkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
bence kulakla ılgılı bır problem.otızm 2 yasından oncve bellı etmez kendını:1no2:
dbest ;
bende bir an önce olsun bitsinle başladım işe.daha fazla bağlanmadan onsuz da zamn geçirmeye alışmak için.daha doğrusu daha doğum yapmadan böyle olsun istemiştim.ama zamn geçtikçe daha da zor oluyor.ben 4,5 aylıkken işe başladım.seneye eylülde işe başlasaydım daha zor olur diye düşünmüştüm.şimdi de acaba seneye mi çalışmasam diyorum.bu gel gitler hep oalcak galiba.ama beni en çok düşündüren , bir daha ki dönem eylülde ben işe giderken arkamdan ağlayacak mı ,eltimin oğlu , annesi işe giderken hergün ağlamıştı.ben ağlamasına nasıl dayanırım bilmiyorum.
montessorı hatun herseyın doğal yolla öğrenılmesı gerktını savunmuş.yanı bu egıtım ıcın cok fazla yormana gerek yok kendını.uyaranları bırakacaksın etrafa kendısı bulacak,öğrenecek,arastıracak..
yanı zaten yaptığımız seyelr..
puhahaaaa :roflol: donlardamı aynı dicem e oda prima muhahaaa :roflol:
evet bende tam bunu yazıcaktım resim davasna unutmusum.otizm tanısı koymak için erken.cıtırın dediği gibi 2 yasından önce belli olmaz.hatta bazı anne-baba içine kapandığını ama düzeliceğini düşünür...cok yanıltıcıdır bilmeyen için..bence bi işitme testi yapılsın..
hadi ya :çok üzgünüm: cemrede vermiş 200 gr.üzüldüm ama doktoru normal toparlar dedi :çok üzgünüm:
şş iboooş cuma gidiyik anam :jeyyar: bugun arife yarın bayram :jeyyar: :icecream:
o ahsapları bide ana renklere boya.kırmızı mavi yeşil gibi.biraz daha büyüyncede atıorum kırmızı dairenin yanına domates koy.yeşil karenin yanına salatalık koy vb.kapiş yerimsenibenvayyyyy emekleeme olayına girdiniz haa helallllllll :lepi: şş len emekleme isteği varsa teşfik et haa, ayaklarından filen destek ver kendini öne atsın, ben yürütecin üzerine koyyom, bööle bi dikiliyo baston yutmuş gibikaydirigubbakcemile3, ama elimde yürütmeyi hiç denemedim du bende bi deniim bakim belkim benimki de yürümek ister, bende emeklemeye teşfik ediim diyom da çocuk karnının üzerine yatmayı pek sevmez oldu bu aralar, eskiden çok severdi halbisem, bi de ben karar verdim kendim yapabilecm oyuncakları satın almıcim, mesela hani ahşap yap bozlar var ya, birkaç ay sonra yavaş yavaş onlara başlarız herhal diyorum, babama sööliiim, üçgen kare daire filen kessin pek sever böle şeyleri, bende netten meyve yada hayvan resimleri indiriim diyom, onlarlan da yapboz yapiim diyom, montessori eğiitimi verecem sıpaya kaydirigubbakcemile3 bilimsel büyütecem oğlumu kaydirigubbakcemile3 hee bi de karar verdim o biberon kaşıklardan alıcim, benim sıpa hala kaşığı görünce isyan ediyo, belkim onu severCADIARZU
lülülülülülüceleenn, görumceme gittik kölne..burda tatil vardi.. cemre cok dadlu cikmis resimlerde.. yavrum benim..
ya ankarada buluscaz falan diyip dli etmeyin beni delikafadulden.. atlar gelirim ucaa Çok üzgünüm çoook yaz tatiline kadar kimse bulusmasin. ben temmuzda gelcem trye süprizzzzz
yaa ben o yönden çok şanslıyım, balkondan bakınca benim işyeri görünüyo, işe başlayınca öğlen araları gelip gidcem eve, yokluğumu anlamasına fırsat kalmıcik inşallah, arada bi sorun olursa da heemen koşup gelebilirim, o yönden ben biraz daha rahatım
yaa ben o yönden çok şanslıyım, balkondan bakınca benim işyeri görünüyo, işe başlayınca öğlen araları gelip gidcem eve, yokluğumu anlamasına fırsat kalmıcik inşallah, arada bi sorun olursa da heemen koşup gelebilirim, o yönden ben biraz daha rahatım
puhahaaaa :roflol: donlardamı aynı dicem e oda prima muhahaaa :roflol:
evet bende tam bunu yazıcaktım resim davasna unutmusum.otizm tanısı koymak için erken.cıtırın dediği gibi 2 yasından önce belli olmaz.hatta bazı anne-baba içine kapandığını ama düzeliceğini düşünür...cok yanıltıcıdır bilmeyen için..bence bi işitme testi yapılsın..
hadi ya :çok üzgünüm: cemrede vermiş 200 gr.üzüldüm ama doktoru normal toparlar dedi :çok üzgünüm:
şş iboooş cuma gidiyik anam :jeyyar: bugun arife yarın bayram :jeyyar: :icecream:
amin hepsini korusun rabbim :Saruboceq:celen cok datluu yavru ya.alllahım onu tum kotuluklerden,hastalıklardan korusun..
ya bu otizim olayi nerden cikti?
valla bilmiyorum ki hangisi daha iyi :çok üzgünüm:
normal tabi canm kuzucuk ek bisürü şey yerken birden tek anne sütü bide hastalık :1no2:
iyi olcak inş bide bize alerjik düşüncesiyle zaditen damla vermişti 3ay kullancanız demişti size de böyle bişiy dedimi düzenli kullanamadım ben bunu bisürü damla ilaç içmeyi sevmio zaten çocuk benneyaptımki
oh ne güsel...ev-iş arası bi hat çek git gel kolayca
yanlış biliyorsun çıtır otizm erken dönemde belirti verir ve dikkatli takip edilirse bu çocukların tanısı da dediğin yaşda konulur ama belirti vermez demek doğru değil..
belırtı derken tanı koymak ıcın kesın belırtı vermez dedım.tanı koyulamaz...2 hatta 3 yasından once...
ayrıca bebeklerın otıstık tepkılere benzer tepkılerı vardır ve bu otızmle karıstırılır coğu kez(özellıkle yenı doganlarda)
ama sorun buyuk ıhtımal kulaklardadır.
işini seviyorsan , bırkacak güvenilir biri varsa çalışmak güzel, kafan dağılıp gidiyor işe başlayınca, eve gelince de işteki yorgunluğumu oğlumla atyıyorum, tabi beyin olarak vücud oalrka değellll.ben işe başaldığımda ek gıdaya da başlamamıştık.sütü pompalayı da bırakıyordum.şimdi senin için beslenmesi de çok problem olmayacak.(sanırsam)
ayyyy ne güzel yaaaaa.
özkeremin de deği gibi bazen 24 saat çocukla birlikte olmak verimli olmuyor.arada bir başkasıyla sorumluluğu paylaşıp deşarj olamka da gerk.ben oğlumla ilgilenirken koca gün tek başımaydım.eşim geceleri de geç geldiği için, oğlum uykuda oluyordu.yorucu oluyor tek başına.güvenebileceğimiz birileri olduktan sonra çalışamak güzel.
celen koyma bu cemrenin böyle datlu hallerini , cemre ye bak ya hastayken bilem gülüyor.maşallah pek bi şeker.tam yenilecek kıvamdaaaaaaaaa.delikafadulden
ya bu otizim olayi nerden cikti?
biberon kasigi da ne :1shok: ben de deneyim bari.. bizimki de hala kasikla yemmiyo. sevdigi bi kac seyi kesfettim biberonla veriyorum. eline minik ekmek parcalari veriyorum yiyo. ya da muz ama cok degil bi kac parca sadece. kendi yemeyi daha cok seviyo gibi.. ama tamerin falan yanindan gecemez yeme konusunda.. adam gibi ne zaman yicek merak ediyorum. alismis o mamaya, dogdugundan beri iciyo ya varsa yoksa o..
ne dicem pilav ne zaman yer bebekler? makarnaya falan baslamisiniz ya? onun icin sordum. kuru kuru bogazlarinda mi kalir acaba?
[
cemre 4 g,nl,ktu sağlık ocaandaki doktora sormuştum bööle bişi olablirmi die laelaelaelaelae manyak el kadar bebek napcak amuda kalkıp sarkımı söölücek :mymeka:yanlış biliyorsun çıtır otizm erken dönemde belirti verir ve dikkatli takip edilirse bu çocukların tanısı da dediğin yaşda konulur ama belirti vermez demek doğru değil..
belırtı derken tanı koymak ıcın kesın belırtı vermez dedım.tanı koyulamaz...2 hatta 3 yasından once...
ayrıca bebeklerın otıstık tepkılere benzer tepkılerı vardır ve bu otızmle karıstırılır coğu kez(özellıkle yenı doganlarda)
9sayfa killatmissiniz bi bakiyimm bu kiz beni sinir ediyoo daha uyutamadim ya mizirdanip duruyoo yogurdunu bile yyemedii cemre hesap belki yer diye cibildattim donunu felan cikarttim gene yemedi
benimki edepsiz anacım lülülülülülü seninki edepli bir hanım kızımız kaydirigubbakcemile3
[
yanlış biliyorsun çıtır otizm erken dönemde belirti verir ve dikkatli takip edilirse bu çocukların tanısı da dediğin yaşda konulur ama belirti vermez demek doğru değil..
6 aylık bebek annesini görünce gülmüyorsa, tepki vermiyorsa vs vs bu bi belirti kabul edilir ve bebek takip edilir çünkü normal değil bu durum..
otizm tanısı geç konsa da dikkatli bir anne zaten bebeğinin önceden de tepkisiz olduğunu bilecektir yani otizm erken dönemde belirti verebilir ama ben bu çocuk kesin otistik demiyorum ki olabilir diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?