arıkancım ben unu yağda kavurmuyorum, yağsız tencerede kavuruyorum sonra suyu ekleyip en son yağ ekliyorum böylece yağ yanmamış oluyo, hatta genellikle ocaktan indirirken sızma z. yağı ekliyorum ( ama tereyağ da eklerken yne kavurmuyorum )
sebze çorbası yaparken bende zeytin yağını piştikten sonra koyuyorum. ama bu çorbanın tarifi buydu. yaptım biraz önce sevdi maşallahyedide.. tereyağını yakmadım hemen ununu koydum birazda prinç tavuk.. ohh süper oldu vallla..
meran vermişti galiba bu tarifi.. ahh ahh yalan oldu.. olum nerdesniz ya..
tamam canım koymadım tuz.. birde bu oft ne len.. anam çok cahil gördüm kendimi..şş arıkan yavrum tuz koynma sen böbreklere yüklenme, bi de bak bebek ekmeği var, bize bebe bisküvesinin yanında hediye vermişler, 1 dilim kullandım daha, ondan kullan bence, yada kepekli ekmek de olabilirmiş meran öyle dediydi galiba, yoğurt çorbasını da bilmiyom anam, ama dün bebelacın kitapçığı var bende ondan baktıydım aklımda kalmadı, istersen bakıveriim
çakıl ben süekli oftye takılıyom, orda ilgimi çeken bi konu oldumu haşırt diye atlıyom, dün gece de karının biri topic açmış, işte bi erkeği seviyomuş, ama erkek evliymiş, o da bunu bile bile kabul etmiş, her sabah kalkınca bu gün bitircem bu ilişkiyi diomuş ama yine de deva m ediyomuş, çok kötü hissediyomuş falan filen, topice gelenler de inanmıyolar buna, daha önceden de böle bi mesaj yazıp kaçmış galiba, aynı kişi olduğunu düüşünüyolar ama ayrı ayrı nicklerle topicler açıyomuş sora da bi daha uğramıomuş, bende bi bakiim dediydim aanaaa işi geyiğe dökmüş milllet, icük bende kırıştırdıydım, zevkli oluyo len kaydirigubbakcemile3
canım banada sanki hep ela varmış gibi geliyor.. sanki hep yanımdaymış gibi hissediyorum..a.skızlar sizede oluyomu ben çocuksuz günlerimi özlüyorum böly çıkıp rahat rahat gezmeyi istediğimi istediğim an yapmayı mesela annemler izmire gittiler ben de onlarla gitmeyi çok isterdim akrabalarımı çok özledim ama şimdi bir yere çıktığımda gözüm hiçbir yeri görmüyor sürekli çocukla meşgul oluyorum bide işin kötü yanı ne biliyomusunuz ben bu aralar bekarlık günlerimide özlüyorum
doktor bana hiç öyle birşey demediydi bende gittim göğüs aldım. küçük parçalara ayırdım dolaba koydum. bu bitince birazda but alam bakem. daha bir kerede et verdim. kıyma hiç vermedim.tavuğun butunu verin kızlar bebelere göğüs sert oluo bide but daha besleyici a.s
doktorum yalnız şunu söyledi. tavuk suyunun et suyunun kemik suyunun faydası yokmuş. bunlardaki kalsiyum suya geçmiyormuş. onun yerine eti tavuğu yemesi daha iyiymiş.a.s
Slm Kizlar biz hast. Den geldik hic biseyimiz yokmus bunun icin sevindim ama moralim cok bozuk
canım geçmiş olsun sevindim kuzunun bir şey olmamasına. aşıdan oldu zaten o demiştim. moralinde babannen aklına geliyordur kuzum. allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
Gece sabah 5e kadar 37 lerden hic inmedi atesi sabah 5 bucuk gibi 36 5 olunca uyudum kalktigimda 8 bucuktu saat hoduk gitmis haberim yok neyse baktim yine kizarmis yanaklari olctum atesini 38 olmis mesaj attim gel hast goturelim bugun 4. Gun olacak atesi normale donmedi hala baska sorunmu var acaba diye hic cevap felan yazmadan tamam hazirlan geliyom demeden 5dk icinde cikti geldi bi hisimla allahim agzni acti gozunu yumdu neymis dun babannemin canazesine gitmisim de hasta etmisim yarim saat oturduk hemen hasta olmus laf anlatamiyom 3gundur var atesi geceleri ben uyumuyom sabaha kadar ruhun duymuyo angut demedgigi kalmadi bide hazirlanmamisiz ona laf aradinmi sanki isitmedigin azar kalmadi allaahhimn boyle angut bi insanla omur gecermi sen bana dayanma gucu ver
Kizlar uzun uzun yaziyom ya valla icim doldu bunaldim ya sonra oglen sonuna kaldik herkes yemege gitti bekle bekle kucagimda uyudu cocuk saglam gitti hasta geri donecek artik o kadar yani neyse sonucalar her bisey temiz cikti simdi bide biseyi yokmus beni bosuma ugrastirdin diyecek allahim bi ilac bisey yazssa bari diyom okadar yani buarada sarjim bitti tel kapali diye geldi sonra ciktik geldik tek kelime etmedi konusmadim bende bu saat oldu midemden bi lokma girmedi can sikintisindan basim donuyo artik bunlari hakediyomuyum acabaa gercekten ben sorunlumuyum bilmiyorum 6 aylik olana kadar hic hasta etmedim cocugu onu taktir eden yok iyi baktin diyen yok bi gittim diye yarim saat hasta ettim oldu adim babannem i 6 aydir gormedim kzimi gosteremedim goturmedi yanina gonedermedi cenazesine de mi gitmeseydim hata mi ettim
slm herkese cok üzgünüm bugün ya devamli agliyasim geldisenağlamasenağlamasenağlama yagmuru hasta etmeyi becerdim sonunda:1no2: dün arabada uyuya kaldi birazda terlemisti bizde battaniyeye sardik eve getirdik ama aksam üstü burun akintisi basladi ama sadece burnu akiyordu ates falan yoktu sabah doktora götürdük ilac vermeme gerek yok basit bir soguk alginligi gayet iyi gözüküyor ilac vermeme gerek yok dedi:Saruboceq: bende viks aldim önce birgüzel yikadim sonrada yastigin üstüne havlu havluyada 3,4 damla viks damlattim simdi uyuyor:ecrin_bebek: dün gece burnu tikandigi icin devamli uyandi durdu garibimsenağlama korktugum atesi cikar diye ama simdilik iyi gözüküyor:Saruboceq: bu burun akintisi kac gün sürer kizlar ya basina böyle birsey gelen oldumu tek istegim biran önce toparlanmasi hepinizi cok öptükŞeniz
kerem beyin çorbası hazır uyanmasını bekliom kıyma,un,tel şehriye,bide donduruda balkabağı vardı ondan attım bi parça blendırdan geçirdim bakalım beğencek mi
canım bal kabağını dondurucuya niye attın..:uhm:
günaydınlar ii haftasonları
leylacım başın saolsun çok merak etmiştik
canım çook üzüldüm. öncelikle başınız sağolsun. allah sabır versin. hacer in de ateşi aşıdan yükselmiştirbence ve umarım da şimdi geçmiştir.. zor bi dönem her şey üst üste gelmiş ama bebeğin için güçlü olmalısın canım.:teselli:
kulak çöpü ile dış kulağı kurulamanın bi zararı yok elbette ama kulak içine sokmamak gerek canım, eğer kulak içinde kir filan varsa içeri doğru itersin bu da iyi olmaz ......bi de benim arkadaşım oğlunun kulağını temizlerken içinde pamuk kalmış nası olduysa arkadaşım farketmemiş çocuk epeyce bi zaman kulak ağrısı çekti, doktora götürülünce farkedildi , meğer pamuk orada küflenmiş :1shok:
başınız sağolsun , allah sizlere ömür versin leylacım ........hacere de geçmiş olsun , düştü mü ateşi , umarım bişeyi kalmamıştır :teselli:
anaaaaaaa niyeee :1shok:
yavrum başın sağolsun, üzme canını, haklısın insan üzülür ama bak bi bebeğin var sütün kesilir allah korusun, hacerin ateşi de nie düşmedi hala ya bi dra gittinizmi
günaydın çakılımŞeniz
olimmm yere battanie yaz oraya yatır, kanepenin üzerine yatırılırmı artık yaa, ben acayip tırsıyo m artık, sıpa karnının üstünden sırtına sırtının üstünden karnına dönüyo, battaniyenin üzerinde bıraktığım halde geliyom bi bakıyom battaniye nerdee benim sıpa nerde, debelenirken gidiyo bi yerlere, bugün de yürütecindeyken tuvalete gidiim dedim, sehbanın üzerindeki örtüyü çekiştirmiş, üzeinde de çiçek vardı onu düşürmş, allahtan kafasına gelmemiş sıpanın, bi de saksının içindeki o süs gibi şeyleri dökmüş, içinde boncuk gibi bişiler vardı, onları tutcam diye uğraşıyo, dün de çamaşırlığın yanına gitmiş ordaki çamaşırları çekiştirip yere düşürmüş, güven yok artık bunlara, dikkat etmek lazım, illaki kanepede bırakcaksan da etrafına yastıklar döşe gidemesin bi yere, benim koca da yok olim bende hep yanlız kahvaltı ediyom senağlama
terken ben napıyom bak, kirli kıyafetlerini küvetinin içine dolduruyom, üzerine de benim sıpayı oturtuyom, yada yarı yatar yapıyom, sonra karnını bacaklarını dötünü yıkıyom, sora oturtturup sırtını yıkıyom, sora duruluyom, diz çöktürüyom yere eğdiriyom hafif, tabi debeleniyo dikkat etmek lazım, sora kafasını yıkıyom, eğer beceremezsen eski çamaşırlarında yastık gibi yap göğsünün üzerine koy o şekilde yıka kafasını, sora heryerini durulayıp çıkartıyom küvettena.s
ay ben pazartesi günüydü galiba dbestin yıkadığı gibi yıkıyım dedim elime yüzüme bulaştırdım kaydirigubbakcemile3 en kestirme yol bildiğin yolmuş çok zor oldu valla, küvetin içine su doldurdum çocuk korktu, alışkın diil suyun içinde oturmaya, sora küvetin iiçinde biişiy de yoktu, dötü kaydı durdu durduramadım yaa kaydirigubbakcemile3kolundan tutmasam suyun içine gömülcek, bi yana kayıyo bi arkaya kayıyo sırtımdan ter aktı yıkıycam diye, artık yine eski bildiim gibi yıkıyom, bi de bu sıpa kenarlara tutunmuyo benim yav fisfisfis
leyla ne yaptı acaba , hacerin ateşi düştü mü ki.
biz dün gece ateşlendik ama bugün iyiyiz. öksürmemiz d eazalmış gibi sanki .umarım ben işe başlamadan çarçabuk geçer.eşime diyom ki' seneye çalışmasam mı acep?' oda madem seneye çalışmayacaktın bu sene niye gittin diyor.off ya oğlumla evde olmak çoook güselş napimmmmmm.
ikinizde gerilmişsiniz leylacım...sen de kaç gündür yorgunsun hassassın zaten birbirinizi kırmamaya çalışın kalıcı izler bırakmayın eşin çocuğunun babası napcan idare etcen bazı huylarını iyileştirmeye çalışcan sakinken konuş ikiniz de sinirliyken değil
biz bile normalde tartışmazken çocuk konu olunca sen böyle yaptın sen şöyle yaptın diyoruz halbuki ikimiz de tecrübeli değiliz doğru ne deneyerek sorarak öğreniyoruz
al bak bu alkış sana ve hacere yeni taze tazealkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis git karnını doyur süt olsun hacere
Kizlar birden oyle girdim kusra bakmayim moralmen cökük durumdayim babannem vefat etti cok uzgunum 2gundur onun acisini da unuttum hacerin atesi dusmedi 37.5 ne altina iniyo ne ustune cikiyo ne asiymis simdi de cenaza evinden geldik yatiracaktim 38.1 e citi hemen minoset verdim gece yi rahat gecirsin diye fitil almak icin eczaneye gidecekti adini unuttum hemen size soruyum dedim ogun dun alacaktim bu heber gelince apar topar gittik off ins sabaha biseyi kalmaz
leylooooooş ne oldu niye başın sağolsun dediler geçmişi okumadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?