2008 Ekim Anneleri

meranım haziranda olacağız kayseride inşaallah buluşalım sabırsızlıkla bekliyorum.leylaaa pasta çok güzel olmuş yaza bizede yap kııııı

Nihal o susleri pastavizyondan aldim gelince sizede yaparim lafimi olur canim meran muzlu rulo pasta topigine koydum pastanin resmini ordan bak istersen

meranım haziranda olacağız kayseride inşaallah buluşalım sabırsızlıkla bekliyorum.leylaaa pasta çok güzel olmuş yaza bizede yap kııııı

aceba ben ne zaman kayseride oluruum fisfisfis aynı zamana denk gelse ii olur haa buluşmaya doyamadıımm wallaa kaydirigubbakcemile3 bugün annemle konuştum tamerin akika kurbanlarını kesmemiştikk hem onları kessek yazın hemde sünnetini yaptırsak diorum ama eşimle konuşmadım hala fisfisfis
lenn bide tamerin sünnetinde birlikte oluomuşuzz ne güzell olur haa :lepi: leylada gelirrr :lepi:

ayy gelirim ins ya bende bekliyom sizin gelmenizi ariza herifim sorun cikarmasada kayseriyi alt ust etsek ne kurbani bu kesilmesi gerekn bide bu yaz mi dusunuyonuz sunnet dugun yapacan mi

Nihal o susleri pastavizyondan aldim gelince sizede yaparim lafimi olur canim meran muzlu rulo pasta topigine koydum pastanin resmini ordan bak istersen
leylacıım çok güzell olmuşş ellerine sağlıkk Şeniz
kızlar bende kaçar çok yoruyor bu fındık kurdum beni.hadin iyi geceler

iyi geceler canımm Şeniz fındıkk kurdunuuu öpp beniim içinn ohhh delikafadulden

ayy gelirim ins ya bende bekliyom sizin gelmenizi ariza herifim sorun cikarmasada kayseriyi alt ust etsek ne kurbani bu kesilmesi gerekn bide bu yaz mi dusunuyonuz sunnet dugun yapacan mi

akika kurbanı canım..kız çocuğuna 1 tane erkek çocuğuna 2 tane kesilir..nisan için kesmiştikk..şimdi tamerin kurbanları var 2 tane kescez inş...
sünneti ben düşünüorum düğün falan yok sessiz sedasız olsun bitsin hastanede sünnetini yaptıralım diorum...annem mevlüt yemek falan diordu bakalım nasıl olursa artıkk fisfisfis ben annemi yormak istemiyorum illaki eş dost yemek olayı olayı olcaksa dışarıda bir yerde olsun diorum amaa annem dinlemez illaaa yorulcaakkk

akika demişken bunu da yazayım belki bilmeyen vardır...

Akika kurbanı nedir

Sual: Akika kurbanı nedir?
CEVAP
Akika, çocuk nimetine karşılık, Allahü teâlâya şükretmek için hayvan kesmektir. Akika hayvanı, kurbanlık hayvan gibi olmalıdır.

Sonra da kesilebilir. Her zaman kesilebilir. Kurban bayramında da kesilebilir. Resulullah efendimizin nübüvvetten sonra, kendisi için akika kestiği (Şir’a)da yazılıdır.

Akika kurbanı akikanın adı olduğu için akika kurbanı denilince kurbanda kesilmesi lazım değildir. Onu da kurban olarak söylenirse o zaman kurbanda kesmek gerekir. Akika kurbanını kurban edeceğim derse kurbanda keser.

Akika, çocukları belalardan, hastalıklardan korur. Kıyamette, anaya, babaya, ayrı bir şefaat ederler. Erkek çocuk için iki, kız çocuk için bir akika hayvanı kesilir. Kesilen akikadan kendisi ve zengin fakir herkes yiyebilir, pişmiş veya çiğ olarak zengin fakir herkese verebilir.

Akikayı kesmeyip bedelini fakire tasadduk etmek, akika yerine geçmez. Akika bedeli kadar din kitabı tasadduk, akika yerine geçmez.

Şefaat etsin diye ölmüş çocuk için, torun için, hatta yaşlı kimse, kendisi için de kesebilir. Peygamber efendimiz de, kendisi için akika kesmiştir. Bunun için hangi mezhepten olursa olsun, herkesin akika kesmesi çok iyi olur.

Adak, akika veya ölüler için kesilecek kurban da, ilim neşri ile meşgul bir vakfa kestirilebilir. Böylece ilim neşrine katkımız olduğu için farz sevabı alırız. ılim tahsili yapılan yerlere, zekat, fıtra, adak, akika veya sadaka şeklinde yapılan yardım, insanı kazalardan, belalardan korur. Dünyada, sıhhat ve afiyet içinde bir ömür sürmeye sebep olur. Ayrıca farz olan ilim yayma sevabına kavuşulur.

(alıntıdır)

Sual: Ölmüş olan çocuk için de akika kesilir mi?
CEVAP
Kesilirse iyi olur, şefaat etmesine sebep olur.

Sual: Akikayı kesmeyip, bedelini fakire tasadduk etmek, akika yerine geçer mi?
CEVAP
Hayır geçmez. Ancak farz olan ilimleri neşreden kurumlara vermek caiz olur. Çünkü akika müstehabdır, ilim neşri ise farzdır. Farz, müstehaba tercih edilir.

Sual: Çocuk nimetine karşılık, Allahü teâlâya şükretmek için, kesilen akika hayvanı, çocuk baliğ olduktan sonra da kesilebilir mi?
CEVAP
Evet, kesilebilir. Hatta şefaat etsin diye ölmüş çocuk için yahut yaşlı kimse, kendisi için de kesebilir. Peygamber efendimiz de, kendisi için akika kesmiştir. Bunun için herkesin akika kesmesi çok iyi olur.

Sual: Çocukları belalardan, kazalardan korumak maksadıyla, erkek çocuk için, iki akika hayvanı kesmek gerekiyor. Durumu müsait olmayan kimse, bir tane de kesse mahzuru olur mu?
CEVAP
Fakir olan, bir tane de kesebilir. Yahut ileri de bir tane daha kesebilir. Yani ikisini aynı anda kesmesi şart değildir.
(alıntıdır)

millet gitti yaww delikafadulden len size kayınvalidemi çekiştirecektimm nereye gittinizz loo kaydirigubbakcemile3
akşam yemeğe çağırmıştım ben onlarıı kayınvalidem vazodaki gülleri gördüü ne kadar çokmuşş dedii kaydirigubbakcemile3 20 tane vardı vazoda kaydirigubbakcemile3 nisanda babane babam bize süpriz yaptııı 200 tanee güll almışşş dediii delikafadulden anamm kayınvalide ve görümcee şookk oldularr yaww :1shok: 200 tane hee dedii Allah akıll fikir versinn dedii eşime dönüpp ama yüz halinii görmeliyizdiniz keşke bi fot çekip koysadımm beee tühhh kaydirigubbakcemile3 sever kayınvalidem benii kaydirigubbakcemile3 bende dediim Allah eşimin aklını fikrini eksik etmesinn dedimm birdee güzellcee güldüümm eşimii kocaman bi öptümm anam bunlarıın yarasıı geçmemişşş halaaa :dilcikar: oğlumm ne güzell olmuşş abii ne güzell bişeyy yapmışsınn diyemedilerr yawww fisfisfis bende güldümm geçtimm onlarınn halinee çünküü başka yapılacak bişeee yoktuuuu :sm_confused: düşünceli kocamm sağolsunn bizi çok özlemişş dedimm ağızlarını açıp tek kelime etmediler aman bi şiştiler bi şiştiler maden suyuna dadandılarrr kaydirigubbakcemile3 anca iner şişlerrii hazmedemediler kaydirigubbakcemile3 ben severim kayınvalidemii ama böyle yapıncaa şaşırdıım yaww o da benii sever biliorum ama yinedeee karnıı yemedii derler ya öyle olduu iştee :1closedeyes: bide dio ki bende güll isterimm çocukk sankii yaaa kaydirigubbakcemile3 bende dedim babam size alır herhaldeee yokkk babann bana ne zaman çiçekk almış kii şimdi alcakk dedi :çok üzgünüm: ee onada üzüldümm aslında amaa yinede eşime ve bana güzel bii söz söylememesinede kırıldıım ama yaşlıdırr deipp gülüpp geçtimm

annemler ablalarımm telefon açtılar kardeşim evin gül bahçesii olmuşş Allah mutluluğunuzu daim etsin dediler hatta eşimede bana böyle bir süpriz yaptığı için teşekkür ettileerr Şeniz ama kaynana görümceee tam tersinii yaptıı fisfisfis kıskanılcakk ne vardı kii hala anlamıoruumm yaww ileride oğlumm evlense eşine böyle süprizler yapsaaa ben çokk sevinirim yaa alkisalkisalkis

hadii herkese iyii gecelerrr kuzucuklara da iyii uykularr mirmirmirmir yarınn herkess güzel haberlerlee gelsiinnn delikafadulden bu smileyda pekk güzelmişş haa aynıı tamer gibii alkış yapıoo alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis kaydirigubbakcemile3

günaydınlarrrrr
iyi pazarlar herkese
babamız geldi gece kayseriye de uğramış sabah karşı geldi pastırma getirmiş bize alkisalkisalkis
kerem de uyandı sabahın köründe kahvaltısını verdim şimdi tepinio oyun halısında
meran hoş geldin merak etmiştik seni Şeniz

meran veya celen dbestin telini verebilirmisiniz kendisine sorup bursada şuan görüşcektik ama girmedi hiç msn e de foruma da...
celen msj atmıştı cuma akşamı ama sonra girmedi msn e de CADIARZU

çok moralim bozuk.sabah 8 de kalktık kızmla.şimdi o uyuyo ben de geçtim hem geçmişi okuyum hem de üzüntümü paylaşayım dedim.

leyla nasıl oldu hacer.inşallah iyidir şimdi.zambakçım siz nasıl oldunuz?hasta tüm bebişlere geçmiş olsun diyim.

bu arada hoşgeldin merancım.bu kadar gerilmenize ve topiğe ara vermenize hiç gerek yoktu ama olan oldu boşver.biz de konuyu kapattık artık açmıyoruz.tamere de maşallahumarım 2 aya kadar yürür.

dün eşimle tartıştık ve 5 yıldan sonra ilk kez yatağa küs girdik.hatalı ama hatasını kabul etmedi.ben onunla konuşmadım surat yaptım neden konuşmuyosun benle,problemi oturup konuşalım ve çözelim demedi.onu da anlıyorum.çok bunaldı ama ben de bunaldım.sorunu şimdi uzun uzun anlatmak isterdim ama anlatmaya başlayınca ağlıyorum o yüzden hiç girmeyim konuya.birazdan dükkana gidip ben konuşacam onunla.biliyorum tatlıya bağlanacak ama ilk adımı ondan beklerdim.çünkü ben hatalı olduğumda ilk ben gidip özür diliyorum.neyse kızlar.moralim gerçekten çok bozuk.sonra görüşürüz.bugün belki giremeyebilirim.herkes kendine çok iyi baksın.öpüyorum sizi yanaklarınızdan

Gunaydin herkese iyi pazarlar bugun dayimin oglu ile teyzemin kizi nişanlaniyo aksam gitmemiz gerek simdidien bi kaygi aldi beni haceri gotursem bi turlu goturmesem baska turlu evde biraksam yine aglar mi acaba gotursem atesi felan cikarmi yine kalabalikta hasta felan edersem kirk yil basima kakar bu herif kizlar napiyim

merhaba kızlarrrrrrrr delikafadulden delikafadulden

biz bursaya geldikkkk burası çok güzell çok seviyorum yaa memleketim benimmmm :asigim:

hacer nasıl oldu iyileşti mi :uhm:

herkes nasıl bana özetleyin nennnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…