- 29 Ekim 2007
- 2.174
- 1.026
- 698
- 41
ya ben sütüm azaldı diye humana çaya başladım yine, 2 günde acaip arttı sütümama eylül bu durumu anında farketti sürekli meme emmek istiyo ya önceden kahvaltısını çok severek yapıyordu ama bu sabah yemek istemedi zorladım biraz sonra hepsini kustu delikafadulden dün de ne versem zor bela yarısını yedirebildim :çok üzgünüm: ama ellerini göğüslerime uzatıp ağzını açıyo kaydirigubbakcemile3 meme istiyomuş kaydirigubbakcemile3
napıcam bilmiyorum yaa :çok üzgünüm: 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum ama memeye çok düşkün olduğu için karnını onunla doyuruyo
tatlındırmak amaçlı süt ve süt ürünlerine pekmez konulabilir leylacım...Dbest hosgeldim lülüde mi uyuyamadi kiyamam terkencim kahvaltisina pekmez koyyuyomussunya pekmez sut ve sut urunleriyle verilmemeliymis ben meyvesune koyuyom yanlis meren gecen deedimye pekmez alerjisi olablir diye onu takip ediyorum pekmezli bisey vermedim sanki cildi duzeldi daha dogrussu yemedi bikac gun dun pekmezi meyveyle vedim aksam yuzu kizamik cikariyo gibi oldu ondan mi acaba nasil anlariz bide ne yapmak lazim
ben geldimm merhaba kızlar...yorucu bir gecenin ardından buradayım... dün iki kez calpol verdim ateş olmadı. bi sabah aşıya gitmeden bir de akşam üzeri 5 gibi verdim.
sabaha kadar ara ara kalkıp kontrol ettim şükür iyiydi.. sabah 6 gibi uyandı baktım biraz ateşi var ölçtüm 37.1 olmuş.. yine calpol verdim. şimdi de uyuyor. ateşi 36.5 di.. en son.. inşallah olmaz daha.:Saruboceq:.
sizler ne yapıyorsunuz geçmşe bakamadım. çok yorgun hissediyorum kendimi.kafamçokkarıştı. elanın çorbasını yaptım biraz önce..
kızlar benim yaptığım çorbalar öyle çok sulu olmuyor sebze püresinden az daha yumuşak oluyor. sizinkileer de öylemi..fisfisfis
bir de şu milupa kavanozlarının üzerinde sadece plastik kaşıkla karıştırı diyo ya bende slikon kaşık var. olmaz mı yani...fisfisfis
bir de suyu 10 dk mı kaynatıyrpsunuz.. ben iki taşım kaynayınca kapatıyprum. yani 100 derece olduktan sonra bir dakika ya da on dakika arasında fark varmıdır..fisfisfis
ee soğanında gazını alırdı kimyonn yaaa fisfisfisbende onla ilgisi yok ama sen bilirsin tabiki...kızımda kullandım tam doğumgününde yürüdü :lepi:
yürütece koyunca gözünün önünde olcak mutlaka ne yapacakları belli olmuorr delikafadulden
kimyon koymaz olur muyum koydum tabi ama ben eylüle soğan vermemiştim hiç dün annem soğan da koydu çorbasına ondan oldu sanırım
bu mama sandalyeleri ne kadar pahalı yav dün biraz bakiyim dedim 250den aşağı bulamadım siz ne kadara aldınız
ben 100 e aldım :teytey: çokta memnunum alkisalkisalkis
chicconun happy snack
emsin yaa çok güzellkeşke tamerde emseydii ah ahh :çok üzgünüm:
benim teyzemin kızınında dobalak bi bebeği vardı sadece anne sütü alıordu ama ek gıda almıordu...6.aydan sonra yine anne sütünü bırakmadı şimdi 1,5 yaşında anne sütüne güvenip bişe yemiormuş sadece emmek istiormuş o da memeden kesmeye karar vermiş ama kesemiormuş zor zamanlar yaşıoruz dedi...banada 1 yaşında kes sütten dedi şimdi iyice zorlaştı bıraktırmak dio.kendiside çalışıo bende bırak emsin diorum o da hiiççç bişe yemio dio çok zayıflamışş :çok üzgünüm: 6 aylıkken 8 kilodu şimdi 1,5 yaşında 10 kilo dio
tatlındırmak amaçlı süt ve süt ürünlerine pekmez konulabilir leylacım...
ama doğrusu işe yaramasını istiorsan meyveyle vermek en doğrusu...evet nisanın pekmez alerjisi vardı boynunun etrafından çene altında çok kızarıklık olmuştu...doktora götürmüştük pekmezi vermeyince geçmişti..ama şimdi alerjisi geçti pekmez içiriorum a.s
canım 37.1 ile ateş düşürücü vermemelisin bence..hastanelerde 38.5 a kadar ilaçla hiiççç müdahele etmiorlar etmemek gerektiğini söylüorlar...bence soymak lazım ılık suyla ıslatılmış mendillerle silmek gerekior...kendiliğinden düşebilicek bi ateş belkide :çok üzgünüm:
silikon kaşıkta olur...
ben hazır suyu kaynatmıorum...sen suyu ne için kaynatıorsun canım
merancım ben suyu hem içme suyu için kaynatıyorum hem de sabah kahvaltısı için devam maması kullanıyorum o yüzden bir de muhallebi yaparsam filan....a.s hazır suyu kaynatmadan veriyorsun öyle mi.. mamaları için muhallebi için filan öyle mi..
bir de ela ateşten çok etkileniyor.. allah korusun korkuyorum. 37 derece olduğunda eli ayağı yanıyor.. herkes için ateşin etkisi farklı olabilir diye okumuştum. yani 38 kimi için önemli değilken bazı bebekler için havale sebebi bile olabiliyormuş..:çok üzgünüm:
hazır suyu kaynatmamak lazım :1no2: mineralleri ölüor siyah dişlerin sebebidir hazır suyu kaynatmak....hemde dişleri çıkıor ki şimdi daha çok ihtiyacı var bunlara...yemeklerine çeşme suyu koyuyorum çünkü kaynıor yemekle birlikte çeşme suyunuda alsın hem...
ya ben ilaç konusunda her zaman çok negatif olduğumu söylüyorum...eğer senin ve eşinin geçmişinde düşük ateşten havale geçirme olayı varsa korkabilirsin...ama diğer türlü 37-37,5 derece ateşe hemen ateş düşürücü verilmemeli...ateşin yükselmesi bağışıklık sisteminin iyi çalıştığının göstergesidir vücudu bunu tolere edebilecekten ateş düşürücü vermek bana doğru gelmior canım a.s
naber kızlar?biz galiba nezle olduk.eylülün burnu akıyo.ben de ıhlamur kaynattım verdim.şimdi biraz daha iyi.sizler nasılsınız?hastalar iyileşti mi?şimdi pazara gitcem sonra görüşürüz.öptüm yanacıklarınızdann Şeniz
Gumaydinn bugum erkenden aciyom dukkani kocis istanbula uctu sabah onu yolcu ettim sorunsuz gider gelir ins.ibosum gecelemissin ins sizinde bizim gibi 4gun atesiniz surmezki sonrasi tam bi felaket oluyo cocuk zivanadan cikti zambakima dua ediyom cunki o hep oyle allah tum bebislere saglik sihhat ve usluluk versin
günaydın herkese kızım artık eskiden yediğinide yemiyo hep huysuz ne dişmiş be çıkcaksa çıksın artık topluca tüm bebişlerin
ibolya nöbetlemişsin anam kolay gelsin bugünüde atlatta hayırlısıyla
günaydın.babiş bi torba daha çiş götürdü hastaneye.inşallah sorunsuz cıkar.gecmiş olsun diyen tüm canlarıma teşekkür ediyoruz.
edhakcım sanırım haftasonuna kadar burdayız.cemrenin tahlil sonucları için kalıcaz.siz ctesi mi geliceksinşz?cuma mı?olmazsA haftasonu burda görüşürüz.hangi orduevinde kalcaksınız?
anaa sdece ikimis varmışız celen yaww
nerde bu millet
iboşum da gece nöbetteymiş üfff inş bugün düşer yusufumun ateşi bu aşı da helak ediyo çockları yawww
bizim aşı tarihi 4 ü ama gitmeden önce gidiim diyom sağlık ocağına ankarada nasıl gidicem tek başıma
bu arada uzun bi aradan sonra ilk defa bu gece oğluşum 3 kez uyandı çok mutlu oldum saat başı ağlıya bağıra uyanmasından deli olmuştumkafamçokkarıştı
inş bundan sonra böle olur maşallah deyin olur mu
Konuyu Toplam 16 Kullanıcı okuyor. (13 Kayıtlı kullanıcı ve 3 Misafir)
askbuya, Bulcuk, ELALI, Fatos_55, gulican, handan2546, kayaemel, nazyaz, NURHAYATK, papaatya, pembeinci, yasemin1984, zynp.ZEYNEP
2009 ekim analarına bakın ah ahhh bi zamanlar bizde böleydiksenağlama
günaydın hanımlar.herkese hayırlı huzurlu bir gün diliyorum.ibolya sabahlamış sanırım.ya benim kız ateşi yükselince uyuyorsada uyanıp ağlamaya başlıyor.ben ateşli olduğu günlerde yanıma alıyorum arada dalsamda sık sık uyanıp ölçüyorum ateşini eğer yükselirse çok huzursuz oluyor zaten ağlamaya başlıyor.
celencim inşaallah cemrenin idrar tahlilleri temiz çıkar.kıyamam ben ya.bebeklerimiz hasta olmasın inşaallah tabi bizlerde yoksa onlara kim bizim gibi bakabilir.Allah tüm annelere babalara ve bebeklere sağlık sıhhat versin.
günaydıınnn kızlarrr
ayy çöpemii atıoo kaydirigubbakcemile3 çok akıllıı bunlar varyaa çokkayy çok güldük yaa :roflol:
hoşgeldinn canımmmŞeniz
kuzu nasıl anlat bakimm 2 aydır yoktunn delikafadulden
nurçecim bizimde var o küplerden tamer çokk sevio iç içine sokuor onlarıdenk getirio muhtemelen bilerek yaptığını sanmıyorum ama çok hoşuma gidio alkisalkisalkis
yavrum derdi olmasa ağlamaz demii :çok üzgünüm: bu çocuğun bir derdi varr 2-3 daha devam edersee mutlaka mutlaka doktora götürr lütfen :çok üzgünüm:
hoşgeldin iboşuumm Şeniz
len bu diş manyaq bişi walla bugün iyice şişmişşş :çok üzgünüm:
lenn çok muu ağladıı yusufumm bee 3 tane aşıı yaa kolay mıı :çok üzgünüm: bize bi tane tetanoz yapıolar 2 hafta kol yerinden kalkmıoo napsın yavrular bee yine ii dayanıorlar walla :çok üzgünüm:
yabancılama konusunda da 4.ayda yabancılamaya başlamadıysa 8.ayda yabancılayabilir dedii kaydirigubbakcemile3 öbür ay yabancılamaya başlamazlarsa işimiz var lenn bunlar herkesinn peşine takılupp gidebilüüü kaydirigubbakcemile3
hoşşgeldin canım Şeniz nerelerdeydinn yaw fisfisfis
günaydın yağmurcum
sana tavsiyem yesin die zorlama sakın :1no2: bu sefer kusmayı öğrenir bi dinlenme dönemi arada olur acıkınca yiyecek başka çaresi yokk a.s
heee sorma çok ağladı çooookkkkk, o ağladı bende ağladımsenağlamasenağlamasenağlama canı çok yandı kuşumun dudaklarını büze büze böle nasıl ağladı aklıma geldikçe gözlerim dluyo halasenağlamasenağlamagünaydın.babiş bi torba daha çiş götürdü hastaneye.inşallah sorunsuz cıkar.gecmiş olsun diyen tüm canlarıma teşekkür ediyoruz.
QUOTE]
günaydın yavruss kuzunun sonucu inş. iyi çıkar :Saruboceq:
günaydın canım Şeniz iyi dileklerin duaların için sğl...hasta olmasın bebekleerrr yaa :çok üzgünüm:
sğl canım
eve nebülizatör almıştık evde verioruz...3 gün alcak bakalımm
geçmiş olsun meroşum, tedbir almakla iyi ediyosunuz, allah kousun tekrarlamasın kuzucuuğun rahatsızlığı :Saruboceq:slm , ben geldim, okula gititm törenimizi yaptık geldim.oğluşumu doyurup biraz sevip , oynayıp tekrar okula gideceğim.cemre nasılsın kuzum .
yusuf eymen ne yaptı ibolyam nöbetçi anne yapmış seni ,ama umarım başka sorun çıkarmazlar.bizim öksürüğümüzde azaldı sanki(siz sormasanız da söylim didim)
hee geçmiş olsun anam size de inşallah tekrarlamaz, işte ben de sabaha kadar nöbet bekledim, ööle yani, birazcık nazı var ama çok huysuz diiil, uyuyo şimdik, ateişi çıktıkça fitil verdim ateşinin yükselmesine çok izin vermedimCemrenin tahliller temiz cikar ins yaa bu bebisler valla ayni anda yasiyo herseyi simdide dis telasesi basladi yav bu sipalarin isede zor ya aciyom valla
evet ya bencede, ağzı dili yok ki derdini anlatsın, sadece ağlıyo gariplerim, dün aşıda çok canım yandı bu yüzden zaten, gerçi dillenince de çok zor olur acıyo acıyo der durur o daha çok yaralar içimizi ama böylesi de daha zor, onun o mazlum halini görünce dayanamıyo insan :çok üzgünüm:leylacım bende çok üzülüorum dertlerini anlatamıorlar acı çekiorlar ama bağırmaktan başka çareleri yokk...ee onlar acı çekerken üzerine bizde bağırırsak sinirlensek olurmu :çok üzgünüm:
ben hep yaşlılığımı düşünürüm çocuklarıma hiiçç kıyamam...düşünsene yaşlanınca bizde onların şuanki hallerinde olcaz belki derdimizi anlatamıcaz huysuz yaşlı insanlar olcaz...onların bize nasıl davranmalarını istersek bizde onlara şuan da öyle davranmalıyız....sakin olmak lazım hemde çokk sakinn onlar derdini anlatamayan melekler ....hiçbir bebek derdi sıkıntısı olmadan keyif için ağlamaz...daha rahat olup sevgiyle yatıştırmak lazımm :asigim:
hee doğru söylüyon meroşum, zor bebecilkerimizin işleri, verirsen yiyo vermessen aç, altını alırsan temiz almassan pisilk içinde, bize muhtaçlar, hem sevgimize hem ilgimize, bazen sabrımız taşıyo ama napsın onlar da kendilerince haklılar, daha sabırlı olmak zorundayız, biz de anamıza babamıza aynısını yapmışzı zamanında dimi
günaydın.babiş bi torba daha çiş götürdü hastaneye.inşallah sorunsuz cıkar.gecmiş olsun diyen tüm canlarıma teşekkür ediyoruz.
edhakcım sanırım haftasonuna kadar burdayız.cemrenin tahlil sonucları için kalıcaz.siz ctesi mi geliceksinşz?cuma mı?olmazsA haftasonu burda görüşürüz.hangi orduevinde kalcaksınız?
emsin yaa çok güzellkeşke tamerde emseydii ah ahh :çok üzgünüm:
benim teyzemin kızınında dobalak bi bebeği vardı sadece anne sütü alıordu ama ek gıda almıordu...6.aydan sonra yine anne sütünü bırakmadı şimdi 1,5 yaşında anne sütüne güvenip bişe yemiormuş sadece emmek istiormuş o da memeden kesmeye karar vermiş ama kesemiormuş zor zamanlar yaşıoruz dedi...banada 1 yaşında kes sütten dedi şimdi iyice zorlaştı bıraktırmak dio.kendiside çalışıo bende bırak emsin diorum o da hiiççç bişe yemio dio çok zayıflamışş :çok üzgünüm: 6 aylıkken 8 kilodu şimdi 1,5 yaşında 10 kilo dio
dbesttt nen nereyee gittinn bea :çok üzgünüm:
Merann corba cok guzel oldu ama cadi yemedi varya 2 yada 3kasik zorla hep su icmek istiyo biberonu gorunce deliriyo resmen cocuk ver diye susuyomu ac karnina su mu icilir ya agzina biberonu yaklastiriyom bi aciyo hemen cobayi sokuyom ciglik atiyo kandiriyon diye uyuz bu kiz yaa agzinadan cikardi mama onligi hem corba midemi bulandirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?