2008 Ekim Anneleri

:çok üzgünüm: çok geçmiş olsun celencim kıyamam yaaa :çok üzgünüm:
idrarda lökositi tam idrar tahlilinde görüyolar kültür sonucu ne zaman çıkacakmış? cemre nasıl görünüyo peki huzursuz mu :çok üzgünüm:

IBOLYACIm simdi gordum cok gecmis olsun sanada,ne oluyor boyle yine yaaa..Yusufcugun atesi umarim en kisa zamanda normale doner.

MERANcım hosbulduk,ev tasidim,ama 3 haftadir hala yerlesemedik,resmen cadir gibi yasiyoruz.tasinmamiz tam paskalya tatiline denk geldi,ne tesisatcisi calisir burda ne elektrikcisi,ne marangozu....birde ev yeni,bir suru eksigi var.

TERKENcim, bizimde cok gazımız oluyor 10 dk da bir uyaniyor,az gaz cikariyor sonra devam.

Ben buyuk oglumda yurutec kullanmistim,cok seviyordu bende cok rahat etmistim.Ama herkes ogluma bu cok erken yururecek kesin gozuyle bakılıyordu ama gec yurudu.simdide internette hep olumsuz yazilar okuyorum ne yapsam bilemedim.yurutecle ilgili o yaziyi tekrar bulursam paylasayim,sizinde fikrinizi alayim..

Son düzenleme:
Yürüteç bebekler için zararlı çıktı

Bebeklerin yürümesine yardımcı olmak amacıyla kullanılan yürüteçlerin, orantısız adale gelişimine ve ev kazalarına bağlı yaralanmalara neden olduğu bildirildi.

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Metin Doğan, yürüteci, ciddi sağlık problemlerine yol açabileceği için kesinlikle önermediklerini söyledi.

Yürüteç kullanmadan, sürünme, emekleme, yuvarlanma, tırmanma ve ayağa kalkma gibi aşamalar, bebeğin kaslarını güçlendiriyor.

Yürüteç kullanımının aile bireylerine kolaylık sağladığı için tercih edildiğini belirten Doğan, "Ev içindeki bireylerin rahat etme isteği, yürütecin bebeğe eğlenceli gelmesi, bebeğin sağlıklı gelişiminden daha önemli olamaz." dedi. Yürütecin, yürümeyi hızlandırdığı yönündeki görüşlerin yanlış olduğunu ifade eden Doğan, yürütecin yanlış yürüme alışkanlıkları kazandırabildiğine dikkati çekti.

Yürüteçlerin, yanlış kasların yanlış zamanda güçlenmesine neden olduğuna işaret eden Doğan, şunları kaydetti: "Yürüteç, çocuklarda orantısız adale gelişimine sebep oluyor. Bebeklerin parmak üzerinde yükselerek yürümeye çalışması, bacağın arka tarafındaki adalelerde aşırı yüklenme yaratıyor. Ön taraftaki adaleler ve kalça kasları zayıf kalıyor. Ayakta deformasyon ve şekil bozukluğu, arka taraf tendonlarda kısalma görülüyor. Parmak uçlarına basmaya alışan bebek, topuklarına basmakta zorlanabiliyor." Doğan'a göre, yürüteç kullanımı, bebeğe normal yollardan geçmesi gereken basamakları atlatarak erken hareket özgürlüğü sağlıyor. Yürüteç kullanmadan, sürünme, emekleme, yuvarlanma, tırmanma ve ayağa kalkma gibi aşamalar bebeğin kaslarını güçlendiriyor.
Anne-baba elinden tutup yürütebilir

Yürüteç kullanımı yerine anne-babanın bebeklerinin ellerinden tutarak adım atmasına yardımcı olmalarının, duygusal iletişimi kuvvetlendireceğini ifade eden Doğan, "En doğru olanı, doğal seyrine bırakmaktır. Bunun dışında anne-baba tarafından yürütülmeye çalışılmalıdır." dedi. Özellikle erken dönemde yürüteç kullanılmasının, hazır olmayan eklemlere yük bindireceğini belirten Doğan'ın verdiği bilgilere göre, yürütece alışkın bebekler dengeli ve sağlam adımlarla yürümek yerine hızlı ve dengesiz yürüyebiliyor. Yürüteç kullanmakta ısrarcı olan ailelere, en azından 8. aydan önce bebeklerini yürütece bindirmemeleri öneriliyor. Normalde yürüme 9-10. aydan itibaren başlıyor. Sağlıklı bir bebeğin 14. aya kadar yürümesi gerekiyor.

Yürüteç, sık sık ev kazalarına ve bebeklerde ciddi yaralanmalara da sebep olabiliyor. Kazalar genellikle merdivenden yuvarlanma, yanma, elektrik çarpması, kablolara takılma ve zehirlenme şeklinde oluşuyor. Yürüteçle meydana gelen kazalar, aniden ve aile bireylerinin yanındayken gerçekleşiyor. Bebek, yürüteçle hızlı ve kontrolsüz hareket edebildiği, eşyalara uzanabildiği için tehlikeye daha açık hale geliyor. Bebeğin yürümeye başladığında ortopedik ayakkabı giymesinin de şart olmadığını belirten Doğan, "Ortopedik ayakkabı, ortopedik özürlüler içindir. Normal bir çocuğun buna ihtiyacı yoktur. Bebeğin evde yalın ayak yürümesi daha sağlıklıdır." dedi.

alıntıdır..

Kizlar su alti ayakkabi tabanli coraplar varya ondan kullanan varmi hacer yurutece binince ayaginda ayakkabi durdurmuyo birbirine surte surte cikarityo corapla yere bassin istemiyom ondan alsin diyimde babasi numaralimi oluyo onlar

hee onlardan gördüm de çok hoşuma gitmişti ama bizim bez ayakkabımız var onu kullanıyoz şimdilik, seneye kış düşünüyorum ben
yafrim tam bilmiom ama çileği önermiyolarmış yaa, alerjan etkisi varmış galiba, belki de çilekten yapıyo olabilir
Ibosuum yusuf eymen pasa nasil ins sizin atesiniz bizimki gibi 4gun surmez cok zor oluyoo ya gecmis olsun ohh kurtulduk 1yasina kadar yok asii

yavrum sabahtan 37.2ye düşmüştü şimdik 37.8 olmuş cayır cayır yanıyo vücdu, yüzü kırmızı kırmızı, ev de buz gibi mecburen elektrikli sobayı yaktım içerisi ılısın biraz diye, yüzü ondan mı kızardı bilmiyom, şimdi uyuttum, polar battaniyemiz vardı peluş battaniyemize göre daha ince, şimdi onu örttüm üzerine, zaten içinde bi çıtçıtlı badisi var, üzerinde de ince pijaması var öyle yatıyo, bu gece de nöbet tutcam korkuyom yaa, bu çocuk her aşıda ateşleniyo, bünyesine ağır gleiyo kuzumun :çok üzgünüm:
merhaba kızlarr mirmirmirmir gecenin 03:30 dan beri uyanığım eylül sabah 6 ya kadar çok sık uyandı benim de uykum kaçtı uyuyamadım :1no2:

cemre nasıl olmuş??? geçmişi okuyacam kaybolmayınnnn

anaaa lülü niye uyumadı len
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 lülüye bak sen, ah meme biti lülü benim oğlana da öğretseydin ya böle meme bitliği tekniğini yaaaasenağlama
geçmiş olsun yavrum size de, inşallah bi daha ateşi çıkmaz elamın :Saruboceq:
geçmi ş olsun size de yafrim :çok üzgünüm::Saruboceq:
leylaaa bak ne dicem, bi yerde okudum, diyo ki çorbaları ya kaşıkla verin ya da bardakla sakın biberonla vermeyin diyo, len senin hacer bardaktan su içiyodu, bi de öyle denesene beki öle içer

akşamları milupanın sütlü pirinçlisini veriyorum.. her akşam aynı yani kaydirigubbakcemile3
sabahları bulamaç halinde veriyorum ama hepsini yemiyo :çok üzgünüm: ancak yarım kase yiyodur :çok üzgünüm:
ben hergün et vermiyorum çünkü kavanoz mamalar etli değil ve ben dönüşümlü olarak kavanoz mama veya kendim hazırlıyorum.. kendi hazırladığıma da bazen tavuk baget koyuyorum ama kıyma henüz başlamadım :1no2:

yoğurt çok seviyor hatta hergün 2 kavanoz versemmi diye düşünüyorum verrsem yer çünkü cokacimcoook

Kizlar hacer yurutece bayildi muzugni caliyo bitane telefon var oyuncak onu cikariyo odada turlamaya basladi once arka arkaya gitti sonra tabi kanepeye gelince gidecek yer kalmadi bu defada yan yan gitti donup duruyo

hayırlı olsun leylacımmm alkisalkisalkis eylül de burda yürüteç krizine girdi yavrum kucağıma alınca ayakları üzerine dikliyo ve hızlı hızlı adımlar atıyo çok komik yaa kaydirigubbakcemile3

annnaaa kıyamam köfte dudaklıma, lökositten demekki durmuyomuş bebecik, yafrim geççek az sabır , bu bebeler kolayla büyümüyo, naapcen anlyom seni çok zor da onlar da birer insan yavrusu, hasta olcaklar düşcekler vs, üzme canını emi
canım sağolasın çok teşekkürler, bizimkisi aşı ateşi o yüzden bööleyiz, amann şu kuzucuklar da bi iyleşseydi :Saruboceq:

kızlar merhaba uzun zamandır giremedim kusura bakmayın.Abdullah hiç durmuyor bensiz yaaa...hep yanında istiyor beni...hasta olanlar varmış çok geçmişler olsun hemen iyileşin yaaaa....bebişlere bişi olmasın yaaa çok üzülüyorum...bu aralar canım hiçbirşey yapmak istemiyor...sinir oluyorum kendime.hep günü geçiştiriyorum...dün akşamda deprem oldu çok korktuk..hemen oğlum geldi aklıma.insan çocuğu olunca kendini düşünemiyormuş böle durumda onu anladım.ne yaparız acaba dedim hep...Allahım göstermesin bir daha...oğluşumu uyuttum ancak öle girebildim...offf evi süpürmem lazım yemek yapmam lazımmm....hadi ben gideyimde bir ucundan başlıyım işlerin bari.....görüşürüz kızlar kendinize ve bebişlerinize çok iyi bakın tamam mı?döverim bakkaydirigubbakcemile5

ibolyacım aşı olmuşsunuz hee geçmiş olsun yusuf eymen nasıl oldu şimdi Şeniz

ya meme biti olsun istiyosun da herşeyin kararı iyi.. abartınca da olmuyo işte yemek yemek istemiyo çünkü sürekli meme emdiği için karnı tokkkk

mrb arkadaşlar napıyosunuz akşam netim gitti giremedim bana hoşgeldin diyenlerin hepsine hoşbulduk diyorummmmm hihoyyyt kızım bu arlar çok yaramaz geceleri hiç uyumuyor çok sık uyanıyor sizinkilerde böylemiiii niye çok sık uyanıyor

sağol teyzesii...şimdi biraz huzursuzlandı baktım biraz ateş olmuş.. üzerindeki pijamayı çıkardım çıtçıtlı badisi var bide altı sadece üzerinde uyuttum şimdi..

zaten bu ikinci gün daha huzursuz oluyor ela.. miniğimide öpüyorumŞeniz

ela eymen elele ateşsiz günlere..:roflol::roflol:

yafrim geçmişler olsun yaa, deprem korkutuu oluyo evet, bi de artık ne olsa hemen ilk aklına bebecikler geliyo dimi, annelik bööle bişimiş :çok üzgünüm:
ya ateşimiz 37.8 olmuş fitil verdim uyuttum, yüzü kırmızı kırmızı, vücudu yanıyo, bi atlatsaydık :çok üzgünüm: ya yavrum benimkisi emmiyo da noluyo yine yemiyo yine yemiyo, çocuğuna bakar bu, bak tamere maşallah ne güzel yiyo herşeycikleri, benim sıpa da azcık örnek alsa ya abisinden :mymeka:

onu bugun sabah verdik 2 gün sonra cıkıcakmıs.ya dbestcim antibiyotik tedVİsiylen gecer dimiiii senağlama yine hastaneye yatmayız dşmiiii senağlama

cemrede son 1 haftadır hiç bir gidayı almıodu.sadece emmek istiodu.ama artık sütüm dourmuo.süt var ama doymuo.bu hastalık iştahsızlıkta yaparmıs.ya aklıma geldi leylada bi baktırsaydı hacere :uhm:

ibooooşşşş geccek dimiii senağlama köfte dudaklım bal yanaklım kuzucum uf oldu genee senağlama

canım çook geçmiş olsun çok üzüldüm.. :çok üzgünüm:bu güzel kıza nazar mı oluyor ne.. hemencecik iyileşsin kuzu..:teselli:

he biliyim yavrus bende onu kastederekden söylediydim ne boş vaktimis varmış ah......ah......bak şimdi geçmişi okuyana kadar benimki uyandı bilem yine mesai başlıı

celencim çok geçmiş olsun cemreye
bozma moralini inş hemencecik iyileşir cemre:Saruboceq:

benimkisi geceleri iyi uyurdu da dün inledi durdu sabaha kadar, aşıdan sanırsam :çok üzgünüm:
geçççek yafrim geçççek :teselli:

benimkisi geceleri iyi uyurdu da dün inledi durdu sabaha kadar, aşıdan sanırsam :çok üzgünüm:

geçççek yafrim geçççek :teselli:

şşş baa bak sen yufusa dünden beri ne kadar fitil attın?yavrum fitili suruba raamen düşmüosa atman lazım biliin dimi?

şşş baa bak sen yufusa dünden beri ne kadar fitil attın?yavrum fitili suruba raamen düşmüosa atman lazım biliin dimi?

dün akşam yarım verdim, gece 1 gibi bi yarım daha verdik, sabah eşim bi yarım daha vermiş, bi de ben 1 saat kaar önce bi yarım verdim toplam 2 ftil oldu, nasıl yani anlamadım ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…