2008 Ekim Anneleri

kızlar çorba yaptım eylle.içinde envai her çeşit var.sakıncalı olan varsa söyleyin birdaha koymayım.
nane(taze),maydanoz,dere otu,mercimek,patates,havuç,soğan(kuru) bu kadder yavrular

afiyet bal şeker olsun hacerime.biz daha başlamadık kıymaya.başlasak mı acep yaaCADIARZU

evet annemde hep söylüo yeşil soğanın beyaz kısmını ver die burda yazdım die hatırlıorum ama :uhm: tamerde vermedim nisanda verdim ama çokk kötü kokuodu yaa :bbo:

hee valla banada dediler beyaz kismini ver kemirsin yaninda diye uyusturuyomus galiba jeli kimse onermiyo surenler surmesin alkol iceriyomus ve bobereklere zarari varmis ben int baktim birazda meran soguk seyler verin diyo suyunu meyvesini yogurdunuda soguk yedirin diyo bu defada midesini usutmezmi ya bende hep ilik su iciriyodum oda sicakligindan biraz ilik yogurt ve meyvesinide benmari usulu ilitiyodum sogguk yediriyimmi

efe kaanın yarı yaşı hayırlı olsun :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey:
sağol yafrim, gece 1 gibi ateşi yine 38i vurdu yaa, bu gün akşama kadar geçmesse dra gidiim diyom :çok üzgünüm:
iboşum geçmiş olsun canım yusufumuz hemen iyileşir inşallah

meran çok sevindim canım çok şükür ki bişey yokmuş

kizlar bisey soracam hacerin agzi kokuyo ya neden olabilirki demir damlasi kokusu degil buyuk adam gibi ne acaba

yok ya midesini üşütür soğuk olmazz..
ama soğuk bişeler verebiliriz eline...dişini kaşısın die...diş jeli kullanan rahatlattığını söyleyen zararı yok dien biçok doktor var ama ben kullanmıorum kullanmıcam....
koksada soğan verebiliriz ellerine tabi kaygan ve kırılmaya müsait olduğu için başında beklicez ellerine bişe verince...ben en çok ekmek soğuk salatalık veriorum eline hem dişini kaşıo hemde yiyoo delikafadulden

kızlar çorba yaptım eylle.içinde envai her çeşit var.sakıncalı olan varsa söyleyin birdaha koymayım.
nane(taze),maydanoz,dere otu,mercimek,patates,havuç,soğan(kuru) bu kadder yavrular
ben anlamam sebze yemiyos :çok üzgünüm:
Bende yeni basladim ilk kez yedirewcem

dün ilk defa kıyma denedim bende yoğurt çorbasının içine koydum öyle severek yemedi ama dörtte bir kase yedi sadece yoğurt çorbası yiyo zaten kuzum önüne oyuncaklarını döküyom o oynarken ağzına tıkıyom kuzumun geçen hafta tavuklu yapmıştım allahım teri nasıl pis koktu anlatamam midem bulanıyordu ama kızım sevdi yiyo yani bide sebzeye alıştırsam tam süper olacak:lepi: tabi bide kaşığa :çok üzgünüm:

ben soğan verdim ama kemirmiyo atıyo yiycek bişey verince atıyo ama sert plastik türü bişey verince bayılıyo kemirip duruyo

kizlar bisey soracam hacerin agzi kokuyo ya neden olabilirki demir damlasi kokusu degil buyuk adam gibi ne acaba

Çocuklarda ağız kokusuna neden olan durumlardan bazıları şunlardır:

Açlık
Çocuklarda ağız kokusunun önemli sebeplerinden birisidir. 6 saati geçen açlıkta çocukların ağızı yetişkinlere göre daha fazla kokar

Geniz akıntısı
Çocuklarda ağız kokusunun en yaygın nedenidir ve alerjiler, tekrarlayan soğuk algınlıkları ve kronik sinüs enfeksiyonlarından kaynaklanabilir.
Ağız ve diş bakımının yetersiz olması
Kötü ağız kokusu olan çocuklarda akla gelen nedenlerin başında gelir. Diş çürükleri, diş etlerinin iltihaplanması veya dişler arasında ya da bademciklerde kalan yiyecek parçaları ağız kokusuna neden olur.
Ağızdan nefes alma
Alerjiler ya da geniz etinin büyümesi de ağızdan nefes almaya ve ağız kokusuna neden olabilir. Ağızdan nefes alma ağzın kurumasına yol açar ve tükürük salgısı ağız içindeki bakterileri yıkama işlevini yerine getiremez. Kullanılan bazı ilaçlar da ağız kuruluğuna yol açarak kötü kokuya neden olabilir.
Burunda yabancı cisim
Çocuğun burnunda küçük bir yabancı madde kalması durumunda, bu madde çoğunlukla iltihaplanmaya ve kokuya neden olur. Burun deliklerinden sadece birinden yeşil bir akıntı olması bu duruma işaret edebilir. Diğer enfeksiyonların çoğunda ise burun akıntısı her iki burun deliğinde olur.

Üst solunum yolu enfeksiyonları
Çocuklarda sık görülen tonsillit, farenjit ağız kokusuna neden olur
Aftlar, Herpanjina
Ağız içindeki aftlar ağız kokusunun önemli bir sebebidir. Ayrıca farinksdeki, vesikülerle seyreden viral bir enf. da ağız kokusuna yol açar
Stomatitis
Ağız içinde yaralar ile seyreden bu durum da ağız kokusu yapar.
Diş çıkarma
Bebeklerde ve çocuklarda diş çıkarma dönemlerinde ağız kokması artar.
Reflu
Reflu çocuklarda ağız kokusunun önemli bir sebebidir.

Gastrit, ülser
Çocuklarda da rastlanabilen gastrit ve ülser ağıs kokusuna yol açabilir.
Yiyecekler ve sigara
Ağız kokusu çeşitli yiyecekler ve sigaraya da bağlı olabilir

ben herşeye dişe bağlamam ama bu sefer diş gelcek gibi geldi bana ağız kokusuda var deyince :uhm:

taze nane dereotu maydanoz bunları iyi küçültmek lazım tehlikeli olabilir...onun dışında zararı olağını düşünmüorum bende maydanoz dışında hepsini kullanıorum...
sğl canımm
tavuk yemesiyle terinin pis kokması nasıl oldu yaa ilk defa duyuyorum...

bende inanmadım önce ama eşim dedi dedi yok dedim bende ama çorba içmediği gün kokusu geçti sonra yine aynı çorbayı yaptım ve yine koktu

slm hoş geldin canım
Teşekkür ederim canım hoşbulduk sende hoşgeldin....

nasılsın bızdığım.senin bebişin nasıl?burda herkes zor zamanlar geçiriyo.inşallah çabucak geçer

Teşekkür ederim Eylülcüm iyiyiz Elhamdülillah bebeği daha doktora götüremedim ya kıyamıyorum yine kollarını delik deşik edecekler ama bu hafta götürmem lazım şimdi en büyük şikayetiminz her zamanki gibi iştahsızlık uğraşıyoruz artık benimde bebişiminde psikolojisi bozulma noktasına geldi ne yapacağımı bilemiyorum doktorlar sadece vitamin şurubu verebiliriz dedi bir süre sonra etkisi geçti yemiyor yine hemde hiçbişey ....

tamere mama almaya gittiğimde eczacı bişeyler anlatıordu iştahsız bebeği olan biri varmış falan bişey öneriordu banada broşürünü vermişti durun bi bakimm neymişş...

iştahsızlık ve kilo aldırmak için doktorlar ilaç vermezler sadece protein vitamin takviyesi yaparlar bu da öyle bişey olsa gerek die bakmamıştım fisfisfis

selamun aleyküm hanımlar.nasılsınız herkes iyidir inşaallah.yavruşu uyuttum biraz takılayım dedim.bugün temizlik yaptım ama ne temizlik.eskiden olsa böylesini hergün yapıyordum yani üstünkörü.ama eskiden bu üstünkörü dediğim temizlik şimdi en ala temizlik oldu.napim valla bunada şükür.bebekli karıyım ben elimden bu geliii

aleyküm selam canım bende uyuttum :lepi: eşimle görümcem de görev yaptığım köye gittiler bakmaya bende takılıyom burda evi süpürecektim ama kuzum uyanır diye bekliyom

iştahsızlığa karşı abbott firmasının destek bi ürünü olsa gerek ama adını yazmıo...eczaneden öğrenebilirsiniz internette araştırdım ama bişe bulamadım....

Meran agiz kokusu icin yazini opkuyunca beli oteki ihtimaller olursa deyi korktum dr aradim oda uyuz getir bakalim dinleyelim diyo agzinin kokusunun neyini dinleyecn ki bencede dis artik geleceksen gell dişşş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…