2008 Ekim Anneleri

valla bişey diycem nisanur ama gülme..konserveleri yaptıktan sonra menemen dometesli pilav dometesli makarna şovları yaptı kocacım evde sözüm ona kışlık diye yaptığım konservelerin hepsi bitti:roflol:
yarın tekrar yapıcamm..

valla bu yüze işeme konusuda biraz düşündürdü beni altını değiştirirken kaskmı taksak biz bu oğlanların anam ısırırım ben onun bamyasını oğluşum benimmŞenizanam doğursamda sevsem kıs valla son zamanlar geçmek bilmiyo hee:dance:

ay senin herüf de amma becerikli senin sosları kullanıp bi de hava atıyo ha aman afiyet olsun nasıl tadı hoştu dimi güzel olyo ah keşkem ben de atmasaydım da yeseydim aman giden fasülye olsun canımız sağolsun her erkek annesinin suratına işenmiştir bu kuralı değiştiremezsiniznaniknanik
ablamın kzı da doğar doğmaz doktorum eline mıçmış :ecrin_bebek:ablam odasına gelince bakmış bebiş yapmıyo doktora sormuş bu kakasını yapmadı diye o da merak etme elime halletti demiş:lepi:

Destinacim,kask takmaya gerek yok :roflol:
sadece bezi yavas yavas aciyorsun soyle kenarindan bakip sonra bezi tekrar pipinin ustune tutuyorsun,jet hiziyla diger bezi altina getirip pis olani cekiyorsun...aman yerim onlarin cisinide, pisinide, pipisinide.....

slm arzulanka hoşgeldin
kajocum meyve suyunu nasıl yapıyosun tarif etsene bende yapmak istiyorum

canım şimdiye kadar erik, vişne, kızılcık ve kokulu üzüm (bu üzüm her yerde bulunmuyooo aslında tam mevsimi ama buralara özgü bişey sanırım) suları yaptım. hepsinin tarifi aynı. ama erik ve vişnenin malesef zamanı geçti. şuan kızılcık mevsimi. istersen 1 kilo falan alıp onu dene. beğenirsen yaparsın.
kızılcıkları yıka bir tencereye koy ve üstünü 2-3 parmak geçicek kadar su koy kaynat. kızılcıklar kendinden geçsin. birazda sen kaşıkla ez. daha sonra tencereyi süzerek bi kaba boşalt. ve soğumadan hemen kavanozlara koy ağzını kapat ve ters çevir. 1 gün ters beklettikten sonra kavanozu çevir. ben şekerini içeceğimiz zaman koyuyorum. istersen sen pişerkende koyabilirsin. bu arada içeceğin zaman yarı yarıya sulandır. bu tarif hepsi için geçerli. ama zamanım yok uğraşamam dersen örneğin vişneleri yıka poşetle dondurucuya at. içmek istediğinde istediğin kadarını tencereye koy ve aynı şekilde yap.
kavanozlama işlemini yaparken ve ters çevirirken dikkatli ol çünkü çok kaynar oluyo hayatım.

tembel karılar konserve yapıp duruyonuz ama gelen misafirlere allah bilir çay bile yapmayacağınız. ya poaça yapmaya ne var pişirin atın dondurucuya. bakın benim aklıma gelenler şunlar: poaça, sigara böreği ve kurabiyee.. başka ne yapılıp atılabilir. madem yapmıyonuz akıl verin barii. benim aklıma başka bişey gelmiooo

normal tepsi boregi,peynirli,kıymali patatesli vs vs.
kek

bilmiyorum soganlari kokarmi ama mercimek ve patates kofteside konabilir bence...

bana bişi soran yok ama ben söyleyim.10 kilo aldım ben.almam zannediyodum ama aldım işte.şu çatlaklar bende oluşmadı.sonradan oluşur mu sizce?bi de yine yüzümde leke de olmadı.o da mı sonradan oluyo?inşallah olmaz.bu arada çakılım galiba son hazırlıkları yapıyo.bugün hiç uğramadı.hayırlısı olsun bakalım.

valla misafirleri de artık kayınvalidem düşünsün.hiçç uğraşamam kusura bakmasınlar.ben bu halimle bir sürü misafir ağırladım.onlar da birazcık bana baksınlar bi zahmet

bugun ananem ve teyzem göbeğimin indğini söölediler???ne iş yaa??

celencim o ne demek yaa..asagi dogrumu inmis,yoksa kuculmus mu anlamadim...

ooff miycim bende bilsem.gerci sordum bu doğumun yaklastığına işaretmiş??asagıya inmiş..zaten bgun bebiş hadinden fazla hareketli.ayakları sanırım popomdan cıkıcakkafamçokkarıştı

saol canım şeftalinin yapmayı düşünüyordum ben senin tarife göre uygulayayım bakalım nasıl olacak bu arada bende kurabiye yapıp dondurucuya atmayı düşünüyorumkaydirigubbakcemile3

ooff miycim bende bilsem.gerci sordum bu doğumun yaklastığına işaretmiş??asagıya inmiş..zaten bgun bebiş hadinden fazla hareketli.ayakları sanırım popomdan cıkıcakkafamçokkarıştı

bebeğin doğum kanalına doğru yerleşmesi anlamına geliyor celencim nefes almanda rahatlama oldumu ,mide yanman falan hafifledimi birde asğıya indimi çok sık tuvalete gidiliyor çişini tutamıyosun bebeğin aşağıya yaptığı baskıdan dolayı

Hafifleme: Bebeğin aşağı inmesi
Gebeliğinizin son dönemlerine nefes almada zorlanmaya başlamanız normaldir. Bebeğinizin artık diyafram kasını iyice yukarı doğru itmesi ve göğüs boşluğunun azaltması bunun temel nedenidir. Doğum yaklaşırken bebeğin kafası doğum kanalına doğru iner. Bu sayede göğüs boşluğu ve diyaframınız üzerindeki baskı azalır. Artık daha rahat soluk alıp verebildiğinizi ve sanki hafiflediğinizi hissedebilirsiniz. Öte yandan bebeğin başının aşağıya inmesi mesaneniz üzerindeki baskının artmasına neden olur. Bunun sonucunda da tıpkı gebeliğinizin erken dönemlerinde olduğu gibi sık sık idrara çıkma gereksinimi duyarsınız.

Bebek aşağıya indiğinde dışarıdan bakanlar karın yapınızın değiştiğini söyleyebilirler. Ya da nadiren ne siz ne de dışarıdan bakanlar böyle bir değişimin farkında olmayabilirler.

netten buldum yaklaşan doğum belirtileri diye

benim oğlan bugün çokkk hareketli idi ve bugün akşamdan bu yana düzensiz kısa arlıklarla sürekli kasıklarımda ağrı var bu ağrılar girdikçe doğum yaklaşıyor heralde diyorum:CüvCüv:-tatlicadiarzu-
nere kayboldunuz bir anda:mymeka:
neyse gidip yatayım belki iyi gelir
hepinize iyi gecelermirmirmirmir:a015:

saol canım şeftalinin yapmayı düşünüyordum ben senin tarife göre uygulayayım bakalım nasıl olacak bu arada bende kurabiye yapıp dondurucuya atmayı düşünüyorumkaydirigubbakcemile3

canım şeftaliyi hiç yapmadım nasıl olur bilmiom. kaynatmak tadını bozarmı acaba?

günaydınnn hihoyyyt
leyn ekim anaları kalkın bakim tembellik etmenin zamanı mı:mymeka:
çakılım son gün bugün uğrarsın inşallah:teytey:

günaydın ekim anneleri...
çok uykusuzum çook ( oğlum çok hastaydı kızlar dün ateşi 39 du. düşürene kadar neler çektik...yavrum sürekli ağladı, susturmak ne mümkün (( o ağladıkça ben ağladım bide hamileliğin verdiği duygusallığıda ilave edersek...kucağıma almıştım biara oğlumu gece bende sancılanmaya başladım ama nasıl bi sancı...doğum yapmış olmama rağmen ben öyle bi sancı görmedim...doğuruyorum sandım.eşimede bşey belli etmemeye çalışıyorum ama anladı ve çok kızdı senağlama haklı olarak.oğlumu uyuttuk ateşini düşürdük eşim bu kez benle ilgilenmeye başladı..bugünde hiç uykusuz işe gitti..neyseki sabaha karşı sancılarım kalmadı..yarın kontrolum var bakalım inş. kızıma bişey yapmamışımdır (( sabahın bu saatlerinde çok hareketli olan kızım şimdi hiç harekt etmiyor...sürekli elim karnımda onu dinliyorum (( kızlar dua edin bana nolur yarın ki kontrolde bişey çıkmasın...çok korkuyorum çünküü oğlumuda çok riskli ve zor bi şekilde doğurdum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…