2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Ben 4 gündür antibiyotik veriyorum ama bu sabah bir öksürükle uyandık ki epey öksürdü acaba gece boyunca biriken tükürükler genzine mi kaçıyor anlamadım bu işten bişey şimdi kesildi bişeyi yok Allaha şükür ama ishal 2-3 gündür sanırım o da ilaçtan bir de kakası arada sümüksü oluyor sürekli renk değiştiriyor tam normale döndü diyorm farklı bişey çıkıyor sizde de varmı bu durum?Gece uyanmalarımız zaten evlere şenlik saat başı kalkıyor aynen sizin melekler gibi konuşuyor oyun istiyor,bazen ağlıyor,bazen kucağımda uyuyakalıyor bi derdi var ya sanırım diş sıkıntıları bunlar çıksa da kurtulsak bari... Amaaa tüm bunların yanında gün geçtikçe çokk tatlı oluyorlar yaaa daha bi bilinçli hareketleri,daha bir soytarı verdikleri tepkiler farklılaştı oyuncaklarıyla oynamaktan artık çok zevk alıyor onları birbirine vurup ses çıkartıyor ,yere atıyor sonra da çok gülüyor bir de çıplakken ayaklarını tutup ağzına götürmeye çalışıyor . Ben henüz tam oturtmuyorum doktor 6 aya kadar oturtma dedi söz dinliyoruz ama çok oturmak istiyor kendi kalmaya çalışıyor bütün gün elinde tutunca oturuveriyor çok önemli bişey yapmış gibi nasıl seviniyor

Son düzenleme:
ben geldim tahlillerin bazıları yapıldı kemik yaşı ayıyla uyumlu kansızlık varmış idrarında enfeksiyon zaten tahminetmiştim huzursuzdu dişlerde iyicebeyzlaştı ama ne zaman çıkacak bilmem artık bu ayın 20 başka bir tahlili var gün verildi o çok önemli kızlar dualarınızı eksik etmeyin neolur inşallah iyi çıkar...antibiyotik verdi dr.muz ve ishal yapabilirimiş galiba ondan bu ay kilo alamadı kuzum mamamızda değişti...

Son düzenleme:

geçmiş olsun canım bizimde salı günü röntgen var midesine bakılcakmış inş. bişey yoktur bugün biraz huysuzluk geçti ama yinede tam değil doğrusu acaba benimkidemi diş çıkarıyo bilmiyorum ısırma isteği çok fazla damakları diş gibi güçlü sıkınca bırakmıyo maşallah diş çıkan bebek anneleri sizdede böylemiydi ?

dişleri kaşındığı için ısırmak istiyodur.benim oğlum da öyleydi.emziğini çıkarıp arkasını, sert yerini ağzına sokup kaşıyodu.dişlikler falan fayda etmedi yani:)zaten diş çıkmya başladığında belli oluyo.beyaz beyaz oluyo çıkması yaklaşınca.bizimki öyle beyazladıktan sonra 2 hafta sürmedi çıkması..

selam kızlar
ya şu yoğurt mayalama işini bir türlü beceremiyorum ben
günlük taze olsun diye hero babyinin meyve pürelerinin kavanozları varya onların içinde hazır sütten mayalıyorum ama yoğurt olmuyor kalın bir süt oluyor hiç yoğurt tadı yok bide kaşığa bile gelmiyor uzuyor
nerde hata yapıyorum anlamadım ılık 1 çay bardağı süte 1 çay kaşığı yoğurtla mayalıyorum üzerini örtüp kımıldatmadan bekletiyorum ama yoğurt annelerimizin yaptığı gibi olmuyor
acaba onlar gibi süthane sütü alıp tenceredemi mayalasam birde öyle deniyeygim

canım sütaşın babymix varmış bebekler için ondan dene istersen ben denicem ama bulamıyorum burda bide yoğurtu mayaladıktan sonra sıcak bi yere koycakmışsın kalorifer yanı falan sıkı sıkı sarıp sarmala koy bide öyle dene bizim merkezi sistem hala yakmadılar kaloriferleri malesef deneyemiyorum önceki denemem mamayla seninki gibi oldu beceremedim senağlama

bende yogurt konusunda muzdaribim,keske türkiyeden maya getirseydim..hazir yogurttan mayada olmuyo...biz artik 6.aya girdik sayilir,ben bugün kahvaltiya basliyorum..tabi azar azar..dün alis veris yaptim bionatur yumurta buldum,cok pahali ama olsun,bio sebzeler aldim,corba yapmayi düsünüyorum..bakalim yiyecekmi..
benim kizimda huy degistiriyo,uyku düzeni ara sarsiliyo,babasina kizimiz cag atliyor genc bebek oluyor diyorum gülüyo..bebeklerin bazi dönemleri var 2 ayi atlatirken 4.ayda 6. ayda 8. ayda huylari degisebilir cünkü hayatlari degisiyor simdi artik süt bebegi olmaktan cikiyorlar yavas yavas disleri hazirlik yapiyor kolay degil.

biz henuz hala anne sütü emiyoruz sadece cok yorgun oldugumda gece 60 cc kadar bebelac ın gece mamasından veriyorum.. ama cok nadır o da.
oglum cok cok cok cok cok cokkkk hareketlı ınanılmaz yoruluyorum yurumeye calışıyor kendını buyumuş sanıyor galıba tavırları fln bı acayıp her goren şok oluyor hıperaktıf bence..
daha yazıcaklarım vardı ama Aral durmuyor yapışık ıkız gıbıyız byee kızlar

bu arada 10 kasım dogum gunum hedıyelerı beklıyommm kaydirigubbakcemile2

hihoyyyt

yoğurdu mayalayacağınız sütün "katkısız" olması önemli, kutunun üzerinde "katkısız" yazacak o sütler mayalanıyor, ben o sütleri kullanıyordum, o zaman oluyordu,

benım taze ev yogurdum bı alt katımda mevcut o yuzden kafa yormuyorum :)
kayınvalıdem ıneklerı olan bır cıftcıden 4-5 gunde bır sut alıp onu yogurt yapıyor cok guzel oluyor butun hamılelıgım boyunca hergun yedım bı kac hafta ıcınde de Aralıma yogurt vermeye başlamayı duşunuyorum

ERKEN OLMAZ DEILMI CANLARIM

slm kızlar nasılsınz yrın benim miniğimin yine idrar tahliline bakılacak inşallah herşey yolundadır...bu arada bugün kızım zıpzıbından düştü baya ağladı yavrum ilk düşüşüydü onun korkmuştu bitanem ama sonra sakinleşti yarın dr.bakalım bi kont.ettireyim umarım sorun olmazdır yemeğini yedi uyududa güldüde yıkadım yatırdım kusmadı hiç ecrinnnnnnnn dedikmide baıyor sizce bir sorun olurmu kızlar....

denizcim yoğurt vermeye biraz erken bence. tabii bu benim görüşüm. kilosu iyiyse ilk altı ay anne sütü vermek en iyisi. 5 ayını doldurunca da doyumluk değil tadımlık için bir şeyler vermeye başla istersen. tabii bunları biliyorsundur:)
ben çeşitli tatları öğretmeye başladım,alışık olmadığı için tatlıya da ekşiye de yüzünü buruşturuyor:)

merhaba karamsar. bizler iyiyiz sen nasılsın?
geçmiş olsun minik kıza. bir şey olmaz inşallah artık büyüdüler, çok hareketlendiler düşe kalka büyülerler minikler.
benim kızda seninki gibi Saykal dedik mi bakıyor, adını biliyor:)

canim senin bebisiyin disi ciktimi bile masaallah
biz daha bekliyoruz cok kasiniyor ama daha tik yok

maşallah herkes diş derdinde bizde dahil halen çıkmadı ama çok sorun oluyor...kaşınıyor salyalar herşeyi ısırıyor dişlik hariç asla dişliği almıyor.

evet canım annemler bu kanuda içimi rahatlattılar daha çok kafasının üzerine düşecek dediler çok hareketlendi maşallah hiç durmuyor artık kucakta bile zptetmek imkansızlaşıyor poposu kaydırıyor aşağıya inmeye çlışıyor çok tatlılar ya melekler...................................kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…