2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

sızler kahvaltısını nasıl verıyorsunuz . mamasına mı katıyorsunu yumurtasını tuzu alınmıs peynırını fln ???

cemrecim öncelikle geçmiş olsun canımdr. arala antibiyotik verdimi bende geçen gün zeynebi götürdüm hafif öksürüyordu ve antibiyotik kullandık mecburen hiç istemediğim halde
eşimde küçücük çocuk dr bey dedi dr da onun iyiliği için bişey olmaz dedi

ben kahvaltısını hergün farklı hazırlıyorum yumurta verdiğim gün -yumurta akşamdan tuzunu aldığım peynir pekmez 6-7 cici bebe mamayla ıslatıp veriyorum

bazen bebelac hazır kahvaltı mamaları var onun içine peynir koyup veriyorum

bazende üsteki karışımları meyve püresine ekleyip veriyorum

eynebin yeme konusunda maşallahı var bu son günlerde nazar deymesindeee
tü tüüüü maşallah kızımaaa

hala yoğurt mayalamayı beceremediğim içinde sütaşın 6.aydan itibaren kullanılan babymax yoğurdu var onun sadesini veriyorum hergün

bizim boncuk gözlü zeynepler benziyorlar sanirim.benim kiziminda tek sorunsuz noktasi yemek yemek,masallah..bizim en sorunlu noktamiz su icmek ve üst bas degismek..suyu kasikla veriyorum..bardaklada aliyor ama üst bas kalmiyor..
disimizden beri biraz huzursuz gibi..ama olur okadar deyip kendimi rahatlatiyorum yoksa gerilyiorum biseyi eksikmi yapiyorum diye..
biz 1 aydir hep mama sandalyesinde oturarak yiyouz hatta bizim yemek zamanimiza denk gtirip bi kasik hatice zeynebe 1 kasik anneye arada babaya yapiyoruz
kahvaltimiz bizimde tek düze degil
bazen biskuvi yumurta peynir
bazen mama yumurta peynir i
ihlamurla veya bebe cayiyla veya üzüm kompostosuyla islatiyorum..
carsamba dis bulgurumuz var bekleriz

bizde aşıdan geldik şimdi doğaç hiçççççççççç ağlamadı :sm_cool: üstelik iki bacaktan bi ağızdan aldı aşıyı bide baya kilo almış 8100gr olmuş boyunu bida ölçmediler 10 gün önce 68di şimdi 70 falandır herhalde ebe baya uzun duruyo dedi ayına göre bana çekmedi kuzum çekse cüce kalırdı:dilcikar: eşim uzun boylu ona çekmiş belli tipide ona benziyo bana bişey kalmadı yavvvv :çok üzgünüm:

ya yine ben bişey sorcam hanımlar hep unutuyorum sormayı adet düzeniniz nasıl ben 40ımda oldun sonra 3.5 aylıkken oldum hala beklemedeyim insan korkuyo ya 2. olur falan kazara diye karnım çoook şişti rahtsızlık veriyo baya olsada kurtulsak offfff

ben ilk adetimi zeynep 2 aylıkken olmuştum
şimdi her ay oluyorum ama bazen bir hafta on gün gecikmeli oluyorum
hamile kalma düşünceside beni korkutuyor yaa
ancak 2 yıl sonra düşünebilirim kısmetse
benim yaşım 29 fazlada geç kalmak istemiyorum bu konuda
kızımında tek kalmasını istemiyorumm
ona bi kardeş yapmalıyım :))))))))

geri geri emekliyo henüz ve kanepelerin altına girmeyi çok seviyo

son hallerimiz böyle teyzeleri

kızlarrr yazdıklarınıza tesekkur ederımmm
yurutecler cok supermıss yaaa :)
adercıgım zeynep ada nınkıyle bızımkının yurutecı aynı sanırsam bızımkınınkı mavılı tabıkı erkek olduu ıcın :)

yasemın hangı gun dedın bacım gelırım ben sen adresı verıver o gune ucak fln ayarlıyım ben

sevce senın kızına bayıldım maşallahı var ztn dogdugunda da cok guzeldı yurutecıne de bayıldım cpk guzel afiilli bişeye bensioooo arada sende bınıyormusun :)))
kızınında maşallahı varr tontikim benım maşallah tekrar tum bebişleree

şımdıı sıra bana geldı ..
BUGUN EŞIM YENI BI YERE BAŞLADI VE BEN DIŞ AGRISI CEKIYORUM ARAL DUN GECE COK GUZEL UYUDUU . GRIBINIDE ATLATTI BENDE ATLATMAK UZEREYIM. FAKATTTT GELGELELIM IŞTAHINA .. SIFIR.. VE SADECE 7 KILO 315 GRAM.... COK UZULUYORUM SIZINKILERIM MAŞALLAHI VAR . 3 GUNDUR KESINLIKLE MEMEMDEN BASKA BISEY ALMIYOR KANDIRMAYA CALISIYORUM BENDE .. BIBERONU GORUNCE AGZINI KAPATIYOR AÇABILENE AŞK OLSUN..
YEDIKLERINI KUSUYOR.. COK ŞANSLISINIZ KI BEBEKLERINIZIN KUSMA HUYU YOK YOKSA ARAL GIBI ZAYIF OLURLARDI.. DR U NORMAL BULUYOR KILOSUNU FLN AMA GEL GORKI 3 KILO 670 GRAM DOGDUGUU ICIN BANA HIC NORMAL GELMIYOR ......
COK HAREKETLI ISI GUCU OYUN.. YURUTECINIDE COK SEVIYOR YAN YAN GIDIYOR YENGEC GIBI COK GULDURUYOR BIZI..
BENDE KAHAVALTISINI OYLE VERIYORUM SIZLER GIBI AMA 60 CC MAMAYA KATIYORUM VE ZOR YIYOR..90 CC YE KATIYORUM ARTTIRIYOR. MIDESININ BUYUMESI GEREK AMA OLMUYORR.. COK ZOR BNM ICIN BU GUNLER.. COK SAGLIKLI BEBEGIM AMA 1 KILO FLN ALMASI GEREK..
DR ILAC VERMEDI SEVCECIM SADECE BURUN DAMLASI VERDI ONUDA1-2 KERE DAMLATTIK ZORLA TIKANIKTA DEILDI ZTN . ATLATTI COK SUKUR RABBIME . AMAA YESINDE ISTIYORUM ARTIK ONCELERI NE GUZEL YIYORDU OYSAKI YAAA

KIZLAR COK MUTSUZUM BU DURUMDAN DOLAYI

Son düzenleme:
cemrecim canını sıkma bu kadar aral çok sağlıklı bir bebek dr u gelişimi normal diyorsa sorun yok kilolu olmasıda şart değil tabi
bu iştahsızlığı son günlerdeki gribinden kaynaklanıyor geçecek canım arkadaşım üzülme sen
dişin içinde heralde dr gitmişsindir ben diş doktorunda sekreterlik yapılordum evlenmeden önce
ağzımda 3-4 tane dolgu var
herşeyin bir çaresi var

sevceye katılıyorum denizcim kilo alımı önemli değil sağlığı önemli sana öncede demiştim aral emiyo en güzeli bu ama benim oğlanın alması gerek çünkü hiç emmedi sağlığı tehlikeye girebilir yemezse bizimkinin ama maşallah senin oğluna resimde gördüğüm kadarıyla hiçte zayıfta değil yavaş yavaş olcak sen yeni başladın ek gıdaya birden olmaz sabret biraz ben oyunlarla şarkılarla yediriyorum zor oluyo yeni çıktı mesela yürüteçte yemeyi daha çok seviyo doğaç oyun gibi geliyo deneye bilirsin yaramazların bir anıyla diğeri tutmuyo sevdiği şeyleri keşfetmeye çalış ona yönel

sevce kızın çooook tatlı maşallah ona allah nazarlardan saklasın cimcimeyi mıncıkla benim için onu olurmu

sagolun kızlar moral verdınız . evet ek gıdalara yenı gectık sayılır. bugun ev yogurduna kayısı muz puresını kattım bı cay kasıgı da pekmez koydum yedı maşallahhhhhhhhhhh cok mutlu oldum
o yemedıgı ıcın moralım bozuk bende sabah kahvaltı etmedım dogru duzgun .. bugun cıkıp ona bıseyler alıcam kayınvalıdecıgımı beklıom alt kattan gelıp aralıma baksın belkıde aral la gıderım markete nasıl olsa ıyılestı

hadi hayırlısı kızlar ne güzel dişler çıkıyor bizim kız aşırı chuysuz oldu ama diş felan yok sizin damakllar nasıldı bir bilgi verir misiniz ....nasıl görünüyordu ....

karamsarcım bizim damak beyaz beyaz oldu ve dişlerin çıkacağı yerler şişik şişik oldu ve tabi çok sertleşti hauysuzluğu dişi çıkınca geçer annesi...

doğaç,zeynep ve ada hepiniz çok tatlısınız maşallahhh size emi...
Biz yürüteci pek sevmedik zaten az öncede yürüteç ayarı yapayım derken parmağım arada kaldı sıkıştı mosmor oldu buz torbasına koydum öyle yazıyorum ben onun için eziyet çekeyim bizim oğlan binmesin yürütece olacak iş mi?
kahvaltı olarak ben 1 adet bebe büsküvisi,1 tatlı kaşığı pekmez,1 tatlı kaşığı labne peyniri anne sütüyle ıslatıyorum az bişey oluyor ama bize yetiyor fazla kilo alacak diye korkuyorum o yüzden çok kalorili şeyler vermemeye dikkat ediyorum artık kahvaltımıza tuzu alınmış 1 zeytin ve ceviz de ekleyeceğim ayrıca hafif pütürlü vermeye çalışıyorum alışması açısından...

Ben 6.ay bitiminde oğlumun dişinin patladığı gün regl oldum ilk defa ayşegülcüm ama 2,5 gün falan sürdü bende ona şaşırdım anlatılanlara göre şiddetli ve çok bekliyordum bakalım düzenli olacak mı?artık şu korunma olayını bi düzene oturtmak ve önlem almak gerek yaaa...

Denizcim size de geçmiş olsun (gerçi geçmiş ama..) kış aylarında bebişleri korumak zor ben arada ıhlamur falan veriyorum öksürdüğü zaman iyi geliyor ,biz de malesef antibiyotikle tanıştık geçen ay hiç istememe rağmen mecbur kaldık ama napalım herşey onların iyiliği için dişler doğumdan sonra benim de ağrımaya başladı hamileliğin götürülerinden sanırım

Az önce doktordan geldik biz de aşıları oldu ve kan tahlili yaptı doktor 6 ayın sonunda yapılması gerekiyormuş ,bizimki kilolu ve damarları ince olduğu için zor buldular damarları ağlattılar oğlumu o ağladı ben ağladım resmen..bizim kilo ve boy gelişimi çok iyi gidiyor hatta doktor kilo yapacak şeyler verme dedi obez olcak diye korkuyorum. bizim doğumdan beri kalpte üfürüm var bugün baktı doktor hala devam ediyor dedi tekrar çocuk kardiyoloğuna götürcez dua edin kızlar masum olsun

canım ya inşallah önemli bişeyi yoktur teonun tez zamanda iyileşir inş. bu arada ben bugün çok sık giriyorum nete doğaç uyuyo hala aşı uyku yapıyo onda hep bide gecede 2de kalkıp 6da yatarsa olcağı bu mirmirmirmir bu adet olayı emzirmeylede alakalıymış ben hiç emzirmedim 2kere oldum doğumdan sonra bilmiyorum ne zaman düzene gircek bu durum menapozlu gibi hissediyorum kendimi psikolojim bozuldu iyice yarın yine idrar kültürü vercez bu 3. oluyo hastanede sürekli kayboluyo tahlil sonucumuz bu son olur inşallah ya hala idrar yolları sürüyosa diye korkuyorum bakalım nolcak :sm_confused:

cemrecim benim ufaklıkta aynı
inanılmaz üzülüyorum.15 günde100gr almış.ek gıdaya yeni başladık,mama vermeye başladım ama almıyor ya..
pediatri portalı sitesinde doktora sordum.diş çıkarıyor olabilir yazmış ama hiç öyle bir durumu yok.damakta şişme yada patlama gibi...
dün patates,havuç,pirinç ve mercimek karışımı çorba yaptım.yemez diye çok korktum.ama çok güzel yedi.o yiyince ben yemişim gibi oluyorum çok seviniyorum...
6.ayını doldurunca kontrolü var bakalım ne diyecek.......
resimlerini koymaya çalışıcam,yorumlarınızı bekliyorum.zayıfmı sizcee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…