2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın hanımlar deryacım seni çok iyi anlıyorum sanırım çoğumuz yaşyoruz bu sorunları bu rejimlede alakalı bende asabi oldum geçen hafta sonu baya bi fırçaladım benimkini sabrım tükendi apıyım neyse oluyo yani bahar gelince değişcek bence herşey bu arada denizin sürprizi merak ettim baya neki acep hamişmi yoksa yine :))

deryacım üzme kendini bizde de bebek doğduktan sonra durumlar pek iç açıcı değil sanki bebek için birbirimize katlanıyoruz gibi bil hal aldık. Hayırlısı olsun inşallah geçer...

Nihalcim erkekinin damatlığını da görürsün inşallah darısı bizlere artık :asigim:

cemre sürpriz ne acaba bende çok merak etttim. CADIARZU

kılzar ben kilo verme konusunda acayip zorlanıyordum dün en sonunda kendime fırsat yaratıp diyetisyene gittim diyetisyen emzirdiğimi gözönünde bulundurarak bana bir diyet listesi verdi 1 hafta uygulayacağım o listeyi bir de bir sürü kan testi bir hafta sonunda tekrar gidicem tahlil sonuçlarımla inşallah sonuçlar temiz çıkar.. diyet listemi de yazıcam birazdan..

1 hafta boyunca uygulayacağım diyet listem;
bu listeyi verirken emzirdiğimi göz önünde bulundurdu.....

Sabah 8:00-8:30 arası
çay serbest sabahki çayımdan şekeri kesmedi. (1 büyük fincan çay, tek şeker kullanıyorum.)
2 dilim tam buğdaylı ekmek arasında peynir (bol yeşillik sınırsız)

10:30 1 adet kabuklu elma

12:00-13:00 arası
1 yemek tabağı sebze yemeği
1 kutu ayran veya varsa yoğurt
karışık salata
2 dilim ekmek

15:30 1 dilim ekmek + karper peynir light (karper peynirin light olanını bulamadım krem peynir aldım light)

17:00 1 elma veya 3 adet kayısı

18:00-18:30
1 kase çorba
1 yemek tabağı sebze yemeği
1 kase yoğurt
2 dilim ekmek

20:30 2 adet portakal veya elma

22:00 1 su bardağı süt (light)

öğlen ve akşamki iki dilim ekmeği 1'er dilime indirmeyi düşünüyorum...

günaydınnnnnn ohhhhhh kendimi bugün dinşenmiş hissediyorum ece hanım akşam 8de biz sarma yaparken annemle babasının kucağında uyuyakaldı uyandırma çabalarım boşa çıktı normalde 9 uyku saati dedik bu gece sabah olmaz bize kesin gece yarısı oyun istiicek neyse erken yattım bende 10 da bi kaç kere uyandı uyudu sonra 5 te uyandı artık ışığı açmadık aynımızda yatıyodu bayaaa bi oynadı sonra ananeye verdik onu kahvaltımızı yaptık bi güzel uyuttum tekrar hazırlandım rahat rahat saçımı ördüm uzun zaman sonra ohhhhhhhhhhhh inşallah güzel devam eder günüm.................. sizlere de güzel günler diliyorum kızlar
derya ben kesinlikle açlığa dayanamıyorum o yüzden rejim yapamıyorum çok asabileşiyorum ve ilk eşime çatıyorum seninkide biraz öyle olmuştur bide dış etkenler çok etkiliyo ilişkiyi biz uzakta çok iyiyiz walla yoksa bizimde üstümüze çok düşüyolar ilgi bunaltıyo beni az değil 13 seneniz geçmiş birlikte geçici bi dönem yine eski günlere dönersiniz inşallah en kısa zamanda ben eşime ismiyle hitap etsem çok garip geliyo sanki başka birine sesleniyomuşum gibi hep aşkım oda aynı bakalım seneler değiştircekmi
kuzucum listen güzelmiş bende öyle besleniyorum hemen hemen biraz ekmeği kesmem lazım galiba
deniz ne süprizin merak ettim aynen bende hadi gelde söyleee

günaydınnnnnnnnnn canlarım nasılsınız bakıyım ..denizzzzzzzzzzzzzzzzzz çabuk meraktan çatlıycammmmmm
deryacım aynısı bizde de hiç tasalanma itekaka gidiyoruz resmen...
kuzucum liste güzel ama ben kilo almak istiyorum yaaaaaaaaa yemiyorum ben fazla kilo kaybı ayaktayım gece gündüz birde....

artık şu son 1 kaç hft.dır hem kendi hastalığımdan hemde ecrinin aşırı mızmız lığından eşimin de uyuzluğundan kavgalar bağırmalar hat safhalarda kafaa takmamaya çalışıyorum crin zaten bir huysuz dün yine akşama kadar 2 dk.fazla susmuyor sürekli ağlıyor bu da beni geriyor sus bi artık niye ağlıyorsun diye bağırıyorum üzülüyorum sonra ama yapacaka başka bişey yok içime ata ata daha da kötüye gitmesinden korkuyorum amannnnnnnnnnn canım yine sıkıldı hep böyle gidiyor günler ya iyi olmasını istiyorum kızım anlıyor çoğu şeyi ve eşimde diyor sen kapıdan girince ecrin başlıyor ağlamaya diye hep bana yapıyor zaten başaksına ağlamıyor bende yanlızım hep ben bakıyorum gece gündüz....

zor zamanlar gecer üzülmeyin kizlar hele bide bizim gibi sosyal insanlar bir bebege bagli kalinca evde kapali kalinca arti kilo problemi kis aylari dis cikarmalar ayaklanmalar vs vs.yillarca yogun okul temposundan sonra hemen evlendim hemen kizim geldi mide bulantilarim oldugunda ayaga kalkamamistimda ben tembel olamam diye aglamistim...
bi yolunu bulup nefes almamiz lazim,walla ben eksi 1 derecede kar yagarken dün disari attim kendimi,esim biliyordu cikacagimizi tel etti esiyor yagiyor soguk ama cikmayin demedi:)bizde ciktik..serpilcim bende okudum ingilteredeki arkadasin yazdiklarini türkiye geri diyorlar ama ben bir avrupa ülkesindeyim burdada bezli bebekleri yani 3 yasindan önce anaokuluna almiyorlar..arastirdimmaya calistim ama cevremdede hic duymadim herkes 3 yasina kadar kendi bakiyor devlet zaten bebek bakim parasi veriyor sonra kres annelr ise..
bende düsündüm bi alsiverismerkezinde bebegi olan türk bi arkadasa yaklastip muhabbet kurdum,ortak tandiklarimizda cikti..sonra onu hemen aradim evine gittik kizimla ..bebekler tanisti oynadik vs..sonra kizima egitici oyuncaklar arastirdim legolar büyük bebekler icin diye biliyordum meger kücükler icinde varmis,aksam tren yaptik kizimla cok mutlu oldu simdi kendi oynuyo..köpükten baloncuk yapan basit bi oyuncak varya sulu ondan aldim,onu hayir demeyi ögretmek icin kullanacagim,bebeklerin bir seyden vazgecmesi icin dikkatinin dagitilmasi lazim,tehlikeli bir seyi elinden cekip almak onu dahada sinirli yapiyo..isiklar sönünce parlayan ay ve yildizlar var duvara yapisan onlardan aldik kizim dönüp dönüp duvara bakiyor..dogdugunda hastanede bi canta vermislerde icinden kitapta cikmisti resimli bebeklere yönelik daha önce sadece kemiriyordu simdi bakiyoruz tektek konusuyoruz..
bebegi olan yeni arkadasimla baska bebeklileride ziyarete karar verdik,onunla ortak tanidiklarimiz varmis,zaten oda tip okuyor..
o topigi okuduktan sonra kizima bende msj yapmaya karar verdim banyodan sonra bebe yagiyla yapiyordum ama üsür diye korkuyordum..ama bu is kafadan olmaz bende döküman olmasi lazim.
.

süpermen olmaya çalışmaktan yoruldum artık,

hem çocuğa bakıp hem yemek yetiştirmekten,
hem çocuğa bakıp hem temizlik derdinden,
hem çocuk-yemek -temizlik yanında çamaşır yıkamaktan,
hem çocuk-yemek-temizlik-çamaşır yanında her hafta 5 gömlek ve diğer ütüleri yapmaktan
hem çocuk-yemek-temizlik-çamaşır-ütü yanında hep düzenli olmaya çalışmaktan
tüm bunların yanında hep sıkıldığını soyal aktivitelerinin bittiğini ve lohusa bunalımından çıkamayan kocanın moralini düzeltmeye çaılışmaktan yoruldum artık.

bana neden kimse nasılsın diye sormuyor, hep güleryüzlü olamaya çalışmaktan yoruldum.
sanırım erkeklerin hepsinin mayası aynı sadece kalıpları farklı , anlamaya çalışır gibi görünen ama görüntü olan ses olmayan tip galiba bu tür.

kadın olmak dünyanın en zor işi, annelik yanı olmasa çekilir iş değil.

herşey oğlum için hayatımın anlamı için :uhm:

kızlar gunaydınn ay tunaydınnn sabah oglum 10,20 de kalktı bu saate kadar alt kattaydık kahvaltı ettık oglumu yıkadım oyunlar fln derken bu saat oldu buraya cıkmam yanı kendı evıme

kızlar dun gece soylemek ıstemedım cunku emın olmak, bugun bır kac kez daha deneme yapmak ıstedım ..

ve evet OGLUM YURUYOR...... :teytey: :teytey: :teytey:
o kadar cesur kı tam 15 sanıye ayakta kaldıktan sonra desteksız adım atıp 1,5 metre kadar yuruyor oyle mutlu oldum kı anlatamam ..
bırde koltuk kenarından tutunduktan sonra gerıye dönup bana dogru gelıyor 4-5 adım fln o da ama gerıye dönmesı super ya cok hızlı yapıyor bunuda..

babasıda 8 aylıkken yurumeye baslamıs :hooray:

adımları kocaman ve hızlı hızlı dun evde bayram havası vardı vallahı

darısı basınızaa kızlarrr
maşallah süphanallah

ay sızde deyın nolur canlarım kaydirigubbakcemile5

bu arada hamilelik konusunda şimdilik Allah korusun dıyorum ....
Rabbim olmayanlara versin inşallahh.. saglıklı guzel melekler..

ve tabıkı cnm arkadaşım Gulşahıma dunyalar guzelı bır kız versın dılerım kı..

KIZLAR OYLE GUZEL KI EVDE MINICIK BIRSEYIN YURUDUGUNU GORMEK COKTA KOMIK :))

kocaman maşallah aral a annesi Allah nazarlardan saklasın ayyy güzel olmazmı ya ufacık dolaşır ortalıkta benim kuzenlerde 8 9 aylık yürüdü çok sevimli oluyolar walla ......

hmmmm bizide oyuncaklarımız war kukla aldım karnındada kitabı war bez konuşturuyoruz arada hemen alıyo elimizden etiketi daha ilgisini çekiyo yatağının üstünde bizimde war fosforlu cisimlerimiz konuşuyo arada bide babasıyla etkinliği war kızımın her akşam takvimden sayfa koparmak o tarafa yürüyünce hemen parmakları hazır ediyo sonraaa bultak oyuncaklardan aldım kule yapıyoruz onları yıkmaya bayılıyo bide ben elime alıp birbirine vuruyorum o elindekini atıp benimkini alıyo vuruyo sonra başka alıyorum onuda lıyo ondaki ses değişik diyemi düşünüyo acaba okul otobüsü war onu aşağı atıp arkasından eğilip bakıyo dittttii diyo sonrada hem eliyle hem diliyle deldel diyo çok sevid aramızda yatmayı dört dönüyo yatakta bi babasının burnunu çekiyo bi benim ağzıma elini sokmaya çalışıyo falan filan işte büyüyolar bende arkadaşlarıyla görüşsün istiyorum ama henüz başarılı olamadık hep hastalar hep hastalar

denizzz ilahi kısss allah iyiliğini versin :roflol:
neler neler geldi aklıma :jeyyar:
gözün aydın şekerrrrr:1hug:

MAŞallAh Aral a tüü tüüüü tüüü
ayy canım ne mutlu olmuşsundur canım benim :dance:
rabbim kazasız yüremeler nasip etsin
çok öpüyorum canım seni ve aralıŞeniz

hayırlı olsun denizcim tpış tıpış yürümeleri olsun çoko prensin eee anası ona artık güzel afilli bi ayakkabı hediyesi şart olmuş şöyle spor falan

sagolun kızlar vallahı ben cok sevındım mutlu oldummm ee nede olsa ılk cocugumuz dımı :)) heycanlandım ama dedım ya emın olmak ıstedım

evet yaa ayakkabı almam gerek nasıl bısey alayım ne marka su ceyalardan fln mı olmalı. evde bı kac tane var ayakkabısı emmeee olmaz onlar gayri

anatomik almak gerekiyo canım şimdi ayakkabıcılarda gösterirde içine elini sokunca ayaktabanımızda boşluk olan yer war ya orası yüksekce biraz anlatabildimmi tam süper olur yanii:)

maşallah oğluna denizcim. çok sevindim. darısı bizim bebişlerin başına:)
ortopedik ayakkabı alman lazım.

denizcimmm ortapedik tam bileklerinide kavrayacak şekilde olmalı dr sööledi bana ben ada ya aldım çünkü parmak uçlarına basarak yürüyodu balerin gibi

ilk iş ayakkabı almak olucak o zaman..
dur babamız bir maaş alsında
adamı göçerttim zaten :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…