zor zamanlar gecer üzülmeyin kizlar hele bide bizim gibi sosyal insanlar bir bebege bagli kalinca evde kapali kalinca arti kilo problemi kis aylari dis cikarmalar ayaklanmalar vs vs.yillarca yogun okul temposundan sonra hemen evlendim hemen kizim geldi mide bulantilarim oldugunda ayaga kalkamamistimda ben tembel olamam diye aglamistim...
bi yolunu bulup nefes almamiz lazim,walla ben eksi 1 derecede kar yagarken dün disari attim kendimi,esim biliyordu cikacagimizi tel etti esiyor yagiyor soguk ama cikmayin demedi:)bizde ciktik..serpilcim bende okudum ingilteredeki arkadasin yazdiklarini türkiye geri diyorlar ama ben bir avrupa ülkesindeyim burdada bezli bebekleri yani 3 yasindan önce anaokuluna almiyorlar..arastirdimmaya calistim ama cevremdede hic duymadim herkes 3 yasina kadar kendi bakiyor devlet zaten bebek bakim parasi veriyor sonra kres annelr ise..
bende düsündüm bi alsiverismerkezinde bebegi olan türk bi arkadasa yaklastip muhabbet kurdum,ortak tandiklarimizda cikti..sonra onu hemen aradim evine gittik kizimla ..bebekler tanisti oynadik vs..sonra kizima egitici oyuncaklar arastirdim legolar büyük bebekler icin diye biliyordum meger kücükler icinde varmis,aksam tren yaptik kizimla cok mutlu oldu simdi kendi oynuyo..köpükten baloncuk yapan basit bi oyuncak varya sulu ondan aldim,onu hayir demeyi ögretmek icin kullanacagim,bebeklerin bir seyden vazgecmesi icin dikkatinin dagitilmasi lazim,tehlikeli bir seyi elinden cekip almak onu dahada sinirli yapiyo..isiklar sönünce parlayan ay ve yildizlar var duvara yapisan onlardan aldik kizim dönüp dönüp duvara bakiyor..dogdugunda hastanede bi canta vermislerde icinden kitapta cikmisti resimli bebeklere yönelik daha önce sadece kemiriyordu simdi bakiyoruz tektek konusuyoruz..
bebegi olan yeni arkadasimla baska bebeklileride ziyarete karar verdik,onunla ortak tanidiklarimiz varmis,zaten oda tip okuyor..
o topigi okuduktan sonra kizima bende msj yapmaya karar verdim banyodan sonra bebe yagiyla yapiyordum ama üsür diye korkuyordum..ama bu is kafadan olmaz bende döküman olmasi lazim..