2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

denizcim ben 3 numarayı 7 ci aydan itibaren sabah kahvaltısına ekleyerek veriyorum benim sıpam mama almadı hiç almıyorda . gece si yok 3 ün ama nestlenin pirinçli armutlu maması var bende yatırmadan yarım saat önce onu veriyorum güzel bir mama oda besleyici dr umuz önerdi.

yasemincm bu arada çoook geçmiş olsun üzme kendini biz 2 hafta hastaydık 39 ateş geçiyor sakin ol

deniz biz birkaç kez milupa 2 kullandık.yaklaşık 15 gündür mamayı bıraktık
milupa 3 yeğenime çok yaramıştı.iştahınıda açmıştı.daha doğrusu ablam ona bağladı..

ader-derya
handerya-derya
karamsar-yasemin
scapula-yasemin
cemredeniz-deniz
supercaos-nihal
doğru yazdımmı kızlar bende ismlerinizi bilmiyordum..

evet ayçacım doğru yazdın canım benimkini söyleyimmi :))

denizcim aynı şeyi eşimde dedi sinirin bundanmış demekki diye bu arada kilo vermeye gelince yarın cuma son gün bu haftaki son tartı günü ve yarın açıklıcam kaç olduğumu söylediğimde düşüncelerinizi almak istiyorum hanımlar çok azimliyim söyleyim önümüzdeki haftayı şimdiden merak ediyorum kaç olcam diye neyse sizlerde pes etmeyin hanımlar sıkın dişinizi yapabiliriz

güzel bir yazı ben doğru olduğunu düşünüyorum paylaşmak istedim
tatlılaaaar hepinize tatlı rüyalar diliyorum . iyi geceler

>
>
> Hayatın Ortağı Olmak...
>
> Günümüzün ergen dünyasını,bu dünyada geçerli
> olan''ergen kültürü'' nü
> anlamaya çalışıyoruz. Çünkü bu yeni oluşumu
> anlayamazsak ''günümüz
> ergenleri' ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da
> artacaktır.
>
> Yeni ''ergen kültürü'' nün özellikleri
> içindeki ''hedef seçememe'',
> ''geleceğini planlayamama'''sorumluluk
> almak istememe'', ''kendini hiçbir
> şeye zorunlu saymadan çevresini her şeye zorunlu
> sayma'',
> ''çaba harcamadan elde etmek isteme''
> gibi özellikleri nasıl
> açıklamalıyız?
>
> En önemli etkenler arasında ''sahip olma, elde
> etme ve kullanma'' ile
> bunları yapabilmek için ''çalışmak ve kazanmak
> gereği'' arasındaki bağı
> kopartan ''tüketim toplumu ideolojisi''
> dir . Bu ideoloji, henüz
> çalışmayan ve kazanmayan gençlere ''kredi
> kartı'' vermekte , ''cep
> telefonları olması'' nın normal olduğunu
> söylemekte, ''otomobil kullanarak
> özgürleşme'' yi önermektedir. Gençler de
> bütün bunlar için yıllarca
> beklemek yerine, bütün bunları sağlamanın anne
> babalarının görevi
> olduğunu düşünmekte , bunların ''kendi
> hakları olduğunu'' öne
> sürmektedirler.
>
> Bizim yaşam kültürümüzün iki özelliği
> de''tüketim toplumunun ideolojisi''
> ile buluşmaktadır. ''Çocukların aşırı
> korunmasının ailenin görevi
> olduğu'' na ilişkin yaygın tutum ile
> ''çocuklarla gurur duyma isteği'' .
> Bu iki özellik de çocukların ''yaşam
> standartları' ' na ailelerin -kimi
> zaman- ekonomilerinin üstüne de çıksa destek
> vermelerini sağlayan bir
> tutum yaratmaktadır.
>
> Anne babaların şu sözlerini çok sık duyuyoruz:
>
> * Biz (ya da ben) çocuklarımız için yaşıyoruz.
>
> * Ne yapıyorsak onlar için yapıyoruz.
>
> * Biz çok sıkıntı çektik, onlar bu sıkıntıları
> çekmesin istiyoruz.
>
> * İlerde hayatın birçok haliyle karşılaşacaklar,bari
> şimdi mutlu olsunlar.
>
> * Mutlu bir çocukluk dönemleri olsun.
>
> * Biz gençliğimizi yaşamadık, onlar doya doya
> yaşasınlar.
>
> * Bizim yapamadıklarımı zı onların yapması bizi
> memnun ediyor.
>
> * Her şeyleri var, neden çalışmadıklarını
> anlayamıyorum.
>
> * Hiç sıkıntıya gelemiyorlar, istedikleri hemen olsun
> istiyorlar.
>
> * Her istediğini yapıyoruz ama o bizim ne istediğimize
> aldırmıyor bile.
>
> * Çok iyi çocuktur, ama arkadaşlarına uyuyor.
>
> * Aklına hiç kötülük getirmez, ne söylense inanır.
>
> * Böyle giderse nasıl yapacak bilmiyorum.
>
> Bu sözlerin hepsi de birbiriyle bağlantılıdır.Bu
> sözlerin oluşturduğu
> merdiven basamak basamak çıkılmaktadır.Sonuçta
> erişilen yer de hiç
> kimsenin düşünmediği, hiç kimsenin istemediği bir yer
> olmaktadır.
>
> Neden?
>
> Çocuklarımızı hayatımızın ortağı
> değil,refahımızın ortağı yapıyoruz da
> ondan. Neden ''hayatlarınızı çocuklarınıza
> adıyorsunuz?'Neden
> ''çocuklarınız için
> yaşıyorsunuz?''Neden çocuklarınıza
> 'istemedikleri
> şeyleri vermek için bunca çaba harcıyorsunuz?
> 'Neden çocuklarınıza ''hak
> etmedikleri
> şeyleri elde etmeleri'' için yükümlülük
> duyuyorsunuz? Neden
> çocuklarınıza ''sorumluluk
> vermiyorsunuz? '' Şimdi almıyorlar, çünkü
> sorumluluk vermekte çok geç
> kaldınız. Neden çocuklarınızı, ''yaptıkları
> yanlışlıkların
> sonuçlarıyla karşılaştırmıyorsunuz? ''Bu
> durumda, çocuklar ve gençler
> ''ailelerin
> onları her koşulda koruyacağını''
> biliyor.Çocuklar ve gençler,
> kendileri hiçbir şey yapmasa da,ailelerin onlar için her
> şeyi
> yapacaklarını öğreniyor.
> Çocuklar ve gençler, geleceklerinin aileleri Tarafından
> hazırlanacağına güveniyor. Onun için de kendine
> güvenmiyor, sorumluluk
> almıyor,kendisini hiçbir şey için zorlama gereğini
> duymuyor.Yapılması
> gerekenler yapılmaz, yapılmaması Gerekenler yapılırsa
> sonuçlara neden
> şaşmalı?
> Lütfen, biraz düşünür müsünüz?
>
> Erdal Atabek

Yaaa kızlar benim anlamadığım bişey var bu devam sütleri emmeyen bebekler için değilmi,ben emzirdiğim için hiç öyle devam maması falan almadım ve bildiğim kadarıyla sizde emziriyorsunuz CADIARZU

Bebişlerinin zeka gelişimini merak edenler burdan buyrunn!

Bebek Gelişim Testi

1- Bebeğiniz... a. Yemek yemek istemediği zaman başını başka tarafa çeviriyor mu? b. Kucak istediği zaman başını/kollarını yukarı kaldırıyor mu? c. Ellerini çırpıp bay bay yapıyor mu?

2- Bebeğiniz... a. Uzattığınız oyuncağı elinizden kapabiliyor mu? b. Kasıtlı olarak oyuncağı yere atıyor mu? c. İki fincan ya da iki bloğu üst üste koyabiliyor mu?

3- Bebeğiniz... a. Kapı ya da açılır kapanır kanatları açmakta zorlanıyor mu? b. Kapı ya da kanadı açmak için parmağıyla itiyor mu? c. Kapı ya da kanadı rahatlıkla açıp kapıyabiliyor mu?

4- Bebeğinizi yemeğini yerken... a. Sizin yedirmeniz mi gerekiyor? b. Bezelye gibi küçük besin parçalarını eliyle almaya çalışıyor mu? c. Baş parmak ve diğer parmaklarını kullanarak bezelye gibi küçük besin parçalarını alabiliyor mu?

5 – Bebeğiniz... a. Ritmik bebek şarkılarını söylediğinizde hoşuna gidiyor mu? b. Parmaklarını bir bir saydığınızda elini ya da ayağını hazır hale getiriyor mu? c. El çırpma eşliğinde bir şarkıyı duyunca ellerini çırpıyor mu?

6- Bebeğiniz... a. Düşürdüğü oyuncağına kayıtsız kalıyor mu? b. Düşürdüğü oyuncağını arıyor mu? c. Oyuncağını kasıtlı olarak düşürüp nereye gittiğine bakıyor mu?

7- Bebeğiniz... a. Çıkardığı manasız sesler ile sizinle bir tür sohbet yapabiliyor mu? b. Sizin baktığınız tarafa bakıyor mu? c. Oyuncak bardaktan içmek gibi bir hareketi taklit edebiliyor mu?

8- Bebeğiniz... a. Oyuncak telefonu ile oynadığınızda bu oyuncağa da diğer oyuncaklara olduğu gibi mi davranıyor? b. Oyuncak telefonun neler yapabileceğini görmeye ilgi gösteriyor mu? c. Tuşlara basıp kulağına götürmek gibi bekleneni mi yapıyor?

9- Bebeğiniz... a. Oyuncağını bir örtünün altına sakladığınızda başka bir tarafa mı bakıyor? b. Bir parçası görünen oyuncağını bulmak için örtünün altına bakıyor mu? c. Örtüyü kaldırıp saklanan oyuncağını buluyor mu?

10- Bebeğiniz... a. Adıyla çağrılmasına kayıtsız mı kalıyor? b. Adını çağırdığınızda size doğru dönüyor mu? c. Adını tanıyıp 'Hani anne, hani baba?' diye sorulduğunda anne ya da babayı tanıyor mu?

Yanıtlar ne anlama geliyor?
Yukarıdaki her bir soru için yanıtlardan birini seçin. Bebeğinizin gelişme oranını bulabilmek için her 'a' yanıtına bir puan, her 'b' yanıtına iki puan ve her 'c' yanıtına üç puan verin.

'A' yanıtları ortalama bir bebeğin altı-sekiz aylıkken yapabileceği şeyleri, 'b' yanıtları dokuz aylıkken yapabileceklerini, 'c' yanıtları ise 12-14 aylıkken yapabileceklerini gösteriyor.

Ortalama bir bebek altı aylıkken listedeki her şeyi yapamayabilir, ama soruların çoğundan 'a' alması gerekir. Gereken skor sekiz ya da dokuz olmalıdır.

Dokuz aylık bebeklerin 'a' yanıtlarının çoğunu ve birkaç da 'b' yanıtı alması gerekir. Gereken skor 13-15.

12 aylıklarda ortalama bir bebek 'b' yanıtlarının yanısıra birkaç da 'c' almalıdır. Gereken skor 24-30.

Son düzenleme:
günaydııınnnn hanımlar nihalcim ben mesela şimdiden düştüğünde yanına gidip kaldırmıyorum kendi kendine kalkmasını sağlıyorum yada her ağladığında ah noldu diye gitmiyorum ağladığında yanıma çağığrğyorum ağlamayı bırakıp yanıma geliyo düştüğünde tabi ağır değil hafif düşmelerde ağladığında hiç birşeyin yok bişey olmadı deyip yine yanıma çağırıyorum hep yanında olmadığımı kendine güvenmesini sağlıyorum ve güzel sonuçlar almaya başladığımı söyleyebilirim sürekli benden yardım beklememeye başladı

deryacım testte b ve c şıkkı genelde iyi sanırım sonuç değilmi

bu arada kilomu yazıyorum diğer topiğe hanımlar:))

günaydın herkese karlı bi cuma sabahından
bu hafta ne çabuk bitti
evdekiler sırayla hasta oluyo bizimde ananemiz ve babamız hasta eceninde dün tekrar burnu akmaya başladı babasıyla çok öpüşüp koklaşıyolar inşallah tekrarlamaz
biz unutup aptamil2 aldık yine bunu kimbilir ne zaman bitirir zaten yemiyo yapıp döküyoruz
misafir olunca uyumak istemiyo bizim kız dün neler neler yaptı bi enerjiktiki arkadaşımın eşinden hem korkuyo hem inatla ona doğru yürüyo adam kucağına alınca dudağını büküyo şaşkın cilve yapıyo bide şimdiden çok fena kız çocukları
bende hala adet olmadım düzenliydi oysaki

geçmiş olsun serpilcim ailene acil şifa diliyorum adet konusundada dikkat et bida bebiş gelebilir test yap ay benim ödüm kopuyo hemen olcak diye allah olmayana versin inşallah

Yaaa kızlar benim anlamadığım bişey var bu devam sütleri emmeyen bebekler için değilmi,ben emzirdiğim için hiç öyle devam maması falan almadım ve bildiğim kadarıyla sizde emziriyorsunuz CADIARZU

deryacım sütü yeterli gelmeyenlerin vermesi gerekiyo bildiğim kadarıyla sen emzirmeye devam et bence anladığım kadarıyla sütün yarıyo baya teoya doğal anne sütü gibisi yok canım allah öyle bi yaratmışki bizi şu anki anne sütü onun ayına göre geliyo besleyiciliği vitamini doyuruculuğu bi mucize bu eğer yarıyosa dediğim gibi gerek yok derim bide şu sebeple veriyo olabilir hanımlar gece emzirmek uyku arası zor olduğu için azcık mamayla hemen doyup sabaha kadar idare edebiliyolar tam doyumu elde edebilmesi emmekle baya uzun sürüyo bildiğim kadarıyla ne kadar çok bildiğim kadarıyla demişim yav kaydirigubbakcemile3

canım değiştirdim ki hiç faydası olmadı bir şey çımamıştı o dr.da kansızlıktan yemmiyor demişti...
internette sordum iştahsızsa pek fazla yapabilecek bişey yok dedi...senağlama

Evet canım ayına göre zaten en altta açıklama var bebeğin ayı ilerledikçe yani 12 aylık olduğunda hemen hepsini yapması bekleniyor 9 aylık bebek için 'a' yanıtlarının çoğunu ve birkaç da 'b' yanıtı alması gerekir. Gereken skor 13-15. Bebeklerin boy kilo dışında zeka gelişimlerininde önemli olduğunu annelere hatırlatması açısından iyi bir test neleri gözlemlemek gerekiyor bunu farkediyoruz ancak zeka geliştirilebilir ve ölçümü kolay olmayan bir kavram, bebeklerin zekası 0-2 yaş arası gelişiyor o yüzden bu dönem çok bilinçli kullanılmalı çocuklarımızın geleceğine ışık tutabilmek adına...

Son düzenleme:
ayşegül face de doğaçın videolarını izledim maşallah ona
en çokta düm teke bayıldım
zeyneple birlikte eşlik ettik bizde dümteke

kızlar yeni yaptım bunları çok güzel şeyler war yaa haftasonu yeni fotolar çekip yenilemem lazım

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…