2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

selam millettt huu kımse yokmu yahuuuuu

herkese ıyı hafta sonları dılıyorum bızde aralla oyun oynuyoruzz toz almam gerekiyor ama boşverdım tey tey tıssssssss bursada kar yagıyor ayy dağ ne guzel olmuştur şimdikkk üff yaaa

adşşım geldim yoksunuz canım nasılsınız
kızlar bu dönemde en çok önemli olan şey konuşmak ilgi ve mutlu bir bebek olmaları çok önemli mutlu bir bebeklik geçiren çocuklardan korkmayın kızlar zeki kendine güvenen birey olucaklar eminim ben bu sıpalardan çok şanslılar bizler gibi ailelere sahipler bizim şansımız zaten apayrı bi olay ................
kaçtım şekerler byee

yasemincim dahi bebek cdleriye ilgili şeylr okuyunca yazmak istedim belk ilgilenirsiniz fikriiz değişir zira benim öyle oldu 3 yaşına kadar beyin gelişimi çok önemli ewet klime dağarcığının en hızlı geliştiği dönem tv izletmek çok zararlı deniyor gerçek hayatla karıştırdıkları için bebekler(reklamlarda zararlı ama işte onu izletiyorum yerken) dahi bebek cdleride aynı şekilde renkleri kavramları öğretiyo olabilir ama sonuçta bunları tvden öğrenmiş olyor birebir değil en iyisi ona kitap okumak kendi kitaplarımız bile olabilir kalın karton kitaplardan alarak onun dokunarak beki dişleyerek öğrenmesini sağlayabiliriz yukarda yazdıklarım benim düşüncelerim değil okuduğum bi makaleden tam aktaramamış olabilirim ama sonuçta ben artık o cdleri almayı düşünmüyorum konuşuyorum sesimi yükseltmiyorum mimklerimle vurgularımla anlıyor kızdığımı hayırı öğreniyo yawwaş yawaş yanında tartışmıyoruz bizim ev kalabalıığz eceyle birlikte 5 kişi yaşıyoruz ama çok sakin sessiz bir evdir ecede sakinbi bebek yemek konusundakesinlikle artık zorlamıyorum ilerde inatçılığa hatta sinir hastalığına warabilirmiş durumu ben kızımın öyle bi rahatsızlığı lsun istemiyorum Allah korusun şu anki inatçılığı zaten yetiyo .çok da hırslı bi bebek yapanakadar wazgeçmiyo bayılıyorum o huyuna annemde dikkat etmiş kuzenimede o bakıyo buay eceye bakıyo damla böyle değildi diyor hem çok hareketli hemde hırslı hiç durmuyo babasıda değişik şarkılar söyler ona onunla oynadıkları oyunlar farklıdır her birimizde nasıl durucaanı biliyo ece
neyse çok uzattım sonuç olarak ben cdler yerinie kızımla konuşarak kitap okuyarak kavramları çizerek gösterek dokundurarak öğretmeye çalışıyorum zaten çalıştığım için işte ne kadar waktim kalırsa siz kesinlikle daha şanslısınız cdleri açıp onu tvye bağlama bence zaten konuşuyorum diyosun ecrinin ihtiyacı olanda bu

Aralın sureklı konuşan bır babaannesı var herşeyı yaparken ona anlatıyor . :))
bazen anne cok konuşuyorsun yaa dıyorum baznede bırakıyorum napam.. :) aral dınlıyor
bende cocugumu kendım egıtıyorum . cd fln ıle deıl bazen tv dekı seylerı ona anlatıyorum cızgı fılm ızlıyoruz hergun 15 er dakıka 2 kere
ayrı ayrı zamanlarda.
oyuncaklarını kuruya koydurup cıkartmasını flkn ogretıyorum .

babası 2 yaşına gelmedenkonuşmaya başlamış (maşallah)
belkı oglumda oyle olur.
bu arada yurume cabalarımız devam edıyor hala 2 metre yuruyoruz mesafe uzamadı ama yururken anıden tam tersı yyone dönup yuruyor nası lyapıyor bılmıyorum
tek ayagını sabıt tutup tek ayagını 180 derece cevırıyor ve donuyor yururken :)

hafta sonu ne yapıcaksınız kızlar
bız dun yıne dısardaydıok aralıda aldık evde durmak ıstemıyor yakınlardakı alısverıs merkezlerıne gıdıyoruz 1 saat kadar fln
herseyı ıncelıyor ozellıkle bebeklere karsı cok buyuk ılgı gosterıyor dun bır bebek vardı arabasının cınde oylee duruyordu aral gıttıı (tabı ben koıllarından tutuyorum) baya bır onun onunde durdu baktı baktıı bıseyler soyledı cocuga zor aldım ordan

sanırım anası gıbı her gorduguyle çan çan eden bısey olcekk heuhehe

serpilcim benim bildiğim kadarıyla reklamlar ani görüntü değişikliği olduğundan dolayı bebeklere algılama zorluğu yaşatıyor ve o yüzden zararlı, dahi çocuk cd sini tam incelemedim ama bebeğe özel görüntüler olduğu için daha yavaş ve onun anlayabileceği tarzda öğreterek uygulanıyor olmalı zaten 2 cd ve 45 dak yanılmıyorsam. yani öyle tv önüne oturtup saatlerce seyrettirilcek bi şey değil! Ben yemek yerken zorlandığım için tv açıyorum reklamlar yerine cd açmayı düşünüyorum hiç değilse yararlı bi şey seyretsin! Zaten asla bebeğimin tv karşısında boş boş oturmasını istemem ben bebeğimle kitapta okuyacağım,oyunlar da oynayacağım beraber şarkılar da söyleyeceğiz ama bunun yanında ben yemek yaparken falan onu oyalaması açısından bu cd leri seyrettirmeyi düşünüyorum,tabi senin görüşüne de saygı duyuyorum herkes mantığına uygun geldiği gibi yetiştiriyor bebeğini..

Son düzenleme:
kızlar bişey dicem benim miniğimin üstten köpek dişi çıktı şaşırdım daha üst dişleri yok sadece alt ikisi var..böyle bişey duyanınız var mı acaba?
çıkıyo canım çkıyo alttan bir iki tane çıkıyo sonra sırasız birer birer görünüyo inciler

kaçak derya nerelerdesin sen kız merak ettim baya ben beceremiyorum kızlar ya oyun falan ben oyuncakların ismini söylüyorum mesela arabaya düt düt diyorum biliyo oyuncaklarının içinden ona bakıyo hav hav köpek falan konuşuyorum genelde

Yaaa kızlar benim anlamadığım bişey var bu devam sütleri emmeyen bebekler için değilmi,ben emzirdiğim için hiç öyle devam maması falan almadım ve bildiğim kadarıyla sizde emziriyorsunuz CADIARZU

aynı şeyi ben yazacaktım ben mehmete hiç biberon maması vermedim geceleride emziriyorum??

zaten zararlı olsa bu cd ler sağ beyin ve sol mantık genişletici demezlerdi sanırım... bence faydalı gibi geliyor konuşuyorsanda tmm ben zaten kendim için dedim bizim kızı biliyorsunuz bende yalnızım harab oluyorum arada susmak lazım değilmi orada ona baksın istiyorum.zaten sürekli ben dediğim için ilgisini çekmemeye başlıyor bundan sonrada bazen değişik insanlarada ihtiyacı var sadece ben oldum mu işte bunalıyoruz ikimizde .

serpilcim bbenim kız zor bir bebek dün ısrarcı olmadım ve hiç bir lokma yemedi zorlamasam aç kalacak artık bizde böyle.inatı doğuştan emmeside burdan kaynaklı ..........................

Son düzenleme:
serpilcim seninde işin tabikide zor çalışan bir annesin ama bir de şu açıdan düşün sen çalıştığın için onunla fazla vakit geriçeremediğin için ona vakit ayırmaya çalışıyorsun bu da onu görememden kaynıklı onu özlüyorsun nelr yaptığını merakediyorsun....ama sürekli evde olan ve yalnız olan bir annede heleki yemem inat ağlama huyu olan bir bebeği var ise sürekli onunla ilgileniyorsun ve kendinevakit ayıramıyorsun sürekli onunla konuş yedir içir yatır yalnızsın yenek hazırlayacaksın bebeğin beni bırakma diye ağlıyor durmuyor arkandan yani bunalıyorsun sonunda sürekli sürekli anne tek başına yani en aznından sen çalışırken kafanı başka şeylerle meşgulediyor ve bebeğinden biraz uzak kalarak onu merakediyorsun bu da ayrı bir durum ve görüş.yani herşeyi yapmak istiyoruz hepimizz emminim bebeklerimiz için ama yanındaykende herşey mükemmel olmuyor.her şeyi yapamıyorsun çünkü yoruluyorsun sürekli ilgilenemiyorsun .

Son düzenleme:
haklısımız snırım kızlar bazen keşke çalışmasaydım evde olsaydım diyorum ama o zamanda yanımda kimse olmıııcaktı hep kızmla yalnız olcaktık bende sizin gibi bunalcaktım her anını görüyosunuz çok şanslısınız ama herşeye yetişemiyosunuz kendinize zaman ayıramıyosunuz bunalıyosunuz ben evde olduğumda sedece kızımla ilgileniyoum ve kaliteli zaman geçirdiğimize inanıyorum sağolsun kayınvalidem hiç bişey yaptırmıyo özlediniz birbirinizi diye herşeyi sunuyo önüme Allah razı olsun ondan.......neyse herkesin kendi tercihi sonuçta
aramızda en şanslısı deniz galiba bacımm hem evdesin hem kayınvaliden yardım ediyo hadi iyisin walla
öptük ecişkoyla tüm bebişleri

ayşegül cnm merak etmeyin şekerler şu aralar biraz yoğunum ..............
çok şükür meleklerim iyiler
bakın kızlar bu saattee uyuycam ama size iyi geceler demeden gidemedim

iyi geceler güzel ve deliksiz uykular...............

herkese iyi günler kızlar dün gece ecrin uyumadı yaa yine ara ara ağladı kendimi ağlıyor yoksa bişey mi var anlamadım...

Arkadaşlar merhaba bende Haziran 2008 annesiyim, oğlum 8 ay 1 haftalık, ben çalışmıyorum ve hala emziriyorum. Oğlum çok iştahsız, hep yemeyi red ediyor, zorla anca üç öğün yedirebiliyorum oda bazı günler. Ara öğünler, yoğurt ve meyve asla yemiyor. Hala çorba içiyor. Sürekli emmek istiyor. Benim durumumda olanınız var mı? Ne olur akıl verin, evde tek baktığım için çok zor oluyor herşey, yememesi zaten kahrediyor beni. Sizler neler yediriyorsunuz?senağlama

dygtan canım seni çok iyi anlıyorum ve beş gündür bende aynı durumdayım hiiiiç yemiyor . çok güzel yerdi ama tamemen rededyor şimdi sanırım dişten bizim alttan biri çıktı diğeride kabardı ama iştah yemek sıfırlandı. hep meme istiyor umarım düzelirler canım .

buarada kızlar face de sayfayı düzenleyeceğim ama fırsat bulup giremedim bir türlü öpüyorum hepinizi iyi geceleer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…