çok komik sıpam ya hala öyle her şarkıda oynuyo anası gibi kurtlu o da delikafadulden
sorma canım bizimde yok daha saçımız olanlarda ince badem yağı aldım banyodan önce süreyim diye unutuyorum hep siz bişey yapıyomusunz güçlenmesi için benimde çok zayıfmış sıfıra vurdurmuşlar 3 yaşında filan :) düzelmiş ama ben eceye yapmam yaa
ecenin resimleri çok güzel canım benim
kot elbiseside çok yakışmış
kocaman maşallah eceye
ya zeynebe etek elbise hiç yakışmıyor
çok komik oluyo saçlarımız henüz uzamadığı için :)))
ece çok tatlı olmuş maşallah..
ayşegül doğaçı bende izlemek istiyorum..facebookta mı
Evet canım ayına göre zaten en altta açıklama var bebeğin ayı ilerledikçe yani 12 aylık olduğunda hemen hepsini yapması bekleniyor 9 aylık bebek için 'a' yanıtlarının çoğunu ve birkaç da 'b' yanıtı alması gerekir. Gereken skor 13-15. Bebeklerin boy kilo dışında zeka gelişimlerininde önemli olduğunu annelere hatırlatması açısından iyi bir test neleri gözlemlemek gerekiyor bunu farkediyoruz ancak zeka geliştirilebilir ve ölçümü kolay olmayan bir kavram, bebeklerin zekası 0-4 yaş arası gelişiyor o yüzden bu dönem çok bilinçli kullanılmalı çocuklarımızın geleceğine ışık tutabilmek adına...
yaa bende izlemek istiyorumecede bayılıyo dans etmeye ama ben hiç oturmuyorum hep oynuyorum ewde eşimde amma oynayasın warmış diyo bi ara oda bana eşlik ediyodu ama bu aralar slow takılıyo dans ediyolar kızıyla......ece çizgi film izlerken onun müziğiyle başlıyo sallanmaya haaaa bide ceyda düvencinin reklamı war onun sesini duysun hemen tvye dönüp gülüyo sanki ona gülüyo ceyda düvenci çok komik oluyo
canım sen neler yapıyorsun bu konuda...
ben gece mama verıyorum ıkıkere 3 kerede emzırıyorum derya ondan yetmıyor yanı kılomdan gıdıyor sonraa
Yasemincim ben fikir olması adına ara ara yaptıklarımızdan bahsediyorum zaten şu aralar dil gelişimi için ona kitap okuyorum kendi okuduğum kitabı yüksek sesle okuyorum o da sesler çıkarmaya çalışıyor benimle birlikte,komiklik yaptığımı sanarak gülüyor sıpa.. Sonra ona kitaplar aldık bazıları hışırtılı,bazıları doku duyuları gelişmesi için özel yerleri olan kitaplardan,diğer kitapları da ilk sözcükler kitabı temel kavramlar,objeler,renkler,hayvanlar var onunla beraber bakıyoruz ben anlatıyorum o bazen dinliyor (kedi,köpek tanıdık gelenlere daha çok ilgi duyuyor) bazende ağzına götürüp dişliyor :) ama zamanla teker teker öğrenecek..
Mesela üst üste dizilen yuvarlak kovalar var onunla kule yapıyoruz bayılıyor şimdilik deviriyor sadece,bazende ben elime 2 kova alıp birbirine vuruyorum beni görünce o da aynısını yapıyor ve aferinn,alkışşş diyince çok mutlu oluyor.
Üst üste geçen halkalarımız da var müzikli her geçirdiğinde müzik çalıyor yada üzerinde hayvanlar var düğmelerine basmayı öğrendi tek tek onlara basıp at,koyun,ördek ,horoz sesini dinliyor.. Bul-tak oyuncaklardan aldık henüz değil ama yakın zamanda onuda keşfedeceğiz şimdi biraz erken..
Yaptığımız aktiviteleri yaz yaz uzun oluyor.. Bunun dışında sende ilgileniyorsun biliyorum montessori eğitimi var okuduğum,incelediğim örnekleri uygulamaya çalışıyorum..
Bu arada dün çocuk şarkıları indirdim (çok güzel bir sürü çocuk şarkısı) gündüz onu açıyorum çok seviyor bildiği şarkılarda tepki veriyor (ali babanın çiftliği) ,bugünlerde araştırıyorum ve almayı düşünüyorum dahi bebek cdleri var onlarda sağ beyni va sol beyni ayrı ayrı eğitimini sağlıyor..
Sosyalliği açısından yaşıtlarıyla yada kuzenleriyle beraber zaman geçirmesini sağlıyorum ve kendine güvenini sağlaması açısından çok da fazla ilgilenmiyorum dışarıdayken kendi halinde oynuyor Beyin gelişimi için de omega3 ve omega6 vermeye çalışıyorum..
Offf çok uzun oldu ama sormuşsun :)
canım büyük bir zevkle okudum eline sağlık aktiviteleriniz çok güzel biliyorsundur ki yani anlamışsındır ben beyin gelişimine çok önem veriyorum çok ilgileniyorum bu konuda zaten biz çok mükemmel bir büyüyen bir bebek değiliz sorunlu olduğumuz için benide kendinide fazlasıyla strese sokuyor ve buda etkili oluyor gelişiminde bende doğrusu korkuyorum bir sorun olmasından yemeyincede gerilik yaşarmı ki gelişiminde diye zorla yediyorum zaten bazende zorlada yedirmeye çalışsam yemediği oluyor işte bunların telafini konuşmakta buluyorum bebeğimle uzun uzun konuşuyorum onu bir bebek gibi değil bir yetişkinmiş gibi görüyorum ve beni anladığını anlayacağını düşünüyorum ah bide çıldırtmasa bağıttırmasa kendine işte ozmana herşey mükemmel olacak çok inatçı aksi ve asi bir bebek çıldırtıyor beni...şu cd leri yani dahi bebek cd lerini 2 aydır aradım bizim buralarda birebir yok nette de ikissi 100 ytl alacak durumumuz yok kafama takıldı kldı alamıyorum üzüldük eşimle ne yapalım bene alanlardan yardım istemeye kararverdim bebeklerin gelişim böümüne hatta sordum alan varmı diye artık riceedip bana yollayabilirmi net aracılığyla diye ne yspsyım elden bu kadar geliyor olmayınca....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?