Ayyy maşallahhhh hemide e kocamanından Ecrine.. yasemin gerçekten oldukça iyi valla ecrinin gelişimi yazdığın kadarıyla..Biz daha çok evdeyiz ve yanlızız acep çocuğu antisosyalmi yaptım bizde böyle şeyler yok valla (erkek çocuklar geç konuşur derler ya gerçi çocuğuna göre değişiyor ) bizimde ağzımız dolu ama bilindik şeyler öyle tüm hayvanların seslerini falan çıkarmıyo cik cik falan..çok uğraşıyorum ama bultakları kompla kapağını açıp hepsini içine doldurup bana veriyor sıpa :) tek tek atmaya üşeniyor sanırsam..kızlar şuu gelişim tabloları var ya 12.aya şöyle bir gözattım ecrinin gelişimi çok ŞÜKÜR...OLDUKÇA ıYı...12.ayda yapsa gereken şeyleri ecrin 3 aydır beri zaten yapıyor hatta 16. ve 14.aylarada yapabilmesi gereken bazı şeyleri bile....oldukça iyiyiz .....dr.muzdaçok beğendi oldukça iyi dedi hiç şikayetetmeyin çok maşallah iyi bebeğiniz dedi...çeevremdende bu tepkileri alıyorum ...
şu aralar konuşmalar arttı artık kendi hopladımı hoppa diye bağııroyr ve el sallarken bay bay diyor...hemen hemen zaten bütün hayvanalrı tanıyıp seslerini çıkarıyor aslan horoz at vs....artık kareleri ve üçgenleri ben önüne koyup çeviriyorum ecrin içine atıyor.....kuleyide artık daha güzel yapıyor...artık alnını ve çenesini ve yanaklarını öğreniyor....abiii ve bebek diyor...
bir arada ecrin dedikmi ecrii diye bğaırıyordu unuttu ama demiyor artık...amcayada adaaa diyor...çişini kkasını diyor ama hala bezine yapıyor....lmaz: lmaz::umursamaz:
bu eski geçen aykiiii karşılaştırma yaptım 1 ay içindeki gelişimi....
bu kızlar 11 aylık gelişimimizdi....daha önceden yazmıştım alıntı yaptım....
şimdilerde 11 aylığızz ve 9.ayın sonundanm beri yürüyordu.şimdilerde artık dahada çok iyi oldu yürümesi koşmaya başladı...şimdilerde aloya ayoo diyor kendince çoğu şeye ad takmış onları söylüyor çoğu hayvanı biliyor sesini çıkarıyor aslana kadar...parmaklarını sayıyor bir diyor zaten dedeyi babayıı anneyi ananneyi suyu dada dah attı attta ee ee nene nennii mamasını biliyordu söylüyordu ve ağzını burnunu saçlarını gözlerini başını kulağının yerlerini uzun zmandır biliyor ve bir bebeğe mama yedirebiliyor haaaappp yada haaam de der kendiside bebeğe .babanneyi söylemeye çalışıyor kareleri üçgenleri atmaya çalışıyor kutusuna içiçe kuyabiliyor kule yapılanları bazen üzerinde koyuyor ama hem yıkıyor...
Bir de ben normalde öyle çok konuşkan biri değilimdir kızlar akşama kadar Teo ve ben varız evde onunla konuşuyorum ama sürekli değil tabi..sonra da çok kızıyorum kendime iyi bir anne değilim moduna giriyorum elimde olsa bildiğim herşeyi verebilsem ona..
Ayşegülcüm tekrar kutlayım.. ailenle geçen nice güzel senelere inşallah..kızlar bugün benim doğum günüm ve sanırsam meleklerdende rüyayla eceninde doğumgünü doğumdaşız biz meleklerle ikisininde doğum gününü kutluyorum daha nice güzel yıllara melekler :)
Yasemincim geçmiş olsun canım,bu havada hasta olmak çok sinir bozucu en kötüsü de bebğine sokulamamak..ya ben iyi takip edemiyorum dogum günü kuzularini..simdiye kadar olanlari ve bugün olanlarin hepsinin dogum gününü ayri ayri kutluyorum,saglikla basariyla huzurla mutlulukla dolu uzunnn bir ömür diliyorum..yüzlerinden gülücük eksik olmasin..
Aysegül seninde kutlu olsun canim,bende haziran dogumluyum,17 haziran..
gecen sabah halinin üzerinde uyumustum,üsütmüsüm..kizimdan köse bucak kaciyom oda kovaliyo,benim kizim sarilmayi cok seviyo..bi bebegi var ona bi sariliyo gözlerim yasariyo..Allahtan babamiz evde..oda uykusuzluga dayanamaz..sabah ikisi erkenden kalkti bana süt limonlu cay servisi yaptilar simdi ikiside uyuyor..
Ayyy korkmayın kıslarrrr..bu arada en büyük benmiyim ya hiçbiriniz 30 olmadımı daha?ayşegül 30 neden korkulu rüyamız kiii :gitme:
ben de 30 dan çok korkuyorum :sinifsinif:
insan kendini daha yaşlı hissediyor ama ben kendi adıma söyleyim ben anne olduktan sonra kendimi yaşlanmış hissediyorum..
ya bazen bi boşluğa düşüyorum bi anda evlilik,annelik,sorumluluklar içinde bulunca kendimi..kendimden uzaklaştığımı düşünüp herşey geçmişte kaldı moduna giriyorum o da insanda yaşlılık psikoljisine sebep oluyor..bazen eski özgürlüklerimi özlüyorum ama her gülün dikeni vardır dimi?
Son düzenleme: