2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

rica ederim ne demek yardımcı olduysam çok mutlu oldum
isim düşündünmü canım bebeğine

Fethi Ahmet koyucaz Allah ın izniyle.Sağlıkla gelsin bebeğim.İki kez düşük yaptım ben.aaaaallah bunu nasip edecek inşallah.Sağlıcakla gelsin de isim kolay Sevcecim.

meraba kızlar benim hamilelik şimdilik iyi gidiyo hiçbir sorun yok diyo doktorum ama bana suyuyla ilgili bebeğin kilosuyla ilgili hiç bir şey söylemedi bir kere kilosunu sordum şuan bizim için önmli olan kilosu değil onu doğuma yakın bakarız dedi şuan boy ölçülerine bakıyoruz dedi... klava:

canım zaten kilosunu sana verdiği ultrason kağıdının altında kendinde görebilirsin
orda yazıyo şöyle bişey yazması lazım
EFW1 YANINDADA GRAMI YAZAR

Sevcecim ölçme Yapmayinca Ultrasonda O Bölümde Xxxg Diye Gözüküyo Benim Doktor Kafasina Ayaklarina Dikkat Ediyo Kilonun önemli Olmadiğini Söylüyo Suyuda Hiç Sormadim Ama Bakmadi Zannetmiyorum.

Bide şu Harflerin Anlamini Bilen Varmi. Bdp-asd-atd-ac-fl Benim Hafta Ultrasonda Fazla Gösteriyo Hangisini Baz Almam Gerekiyo Acaba

DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Gebelik muayenelerenizde yapılan ultrasonografide bebeğinizin ölçüleri (uyluk kemiği (FL), baş çevresi (HC), şakaklar arası mesafe (BPD) ve karın çevresi (AC) gerçekte (yani SAT'ınıza göre hesaplanan) haftanızla uyumlu olmayabilir ve çoğu durumda böyledir. Ultrasonografi cihazı doktorunuzun aldığı ölçümü kendi içinde yüklü olan ortalama değerlere göre gebelik haftasına çevirir ve çıkan değer sizin gerçek gebelik haftanızla +/- 10 güne kadar farklılık gösterebilir. Özellikle son haftalarda bebeğiniz ortalama değerlerden farklı çıkabilir. Değerler çok daha farklı çıktığında (genellikle ölçümler iki haftadan daha ufak veya büyük çıktığında) normaldışı bir durum (iri bebek veya gelişme geriliği) gündeme gelebilir.
Bebeğinizin ultrasonda alınan ölçüleri gerçek gebelik haftanızdan bir hafta daha ufak çıktığında bu sizin bir hafta daha mı geç doğum yapacağınız anlamına gelir? Veya size bebeğiniz "bir hafta büyük" ve hatta "iki hafta büyük" deniyorsa bu da sizin daha mı erken doğum yapacağınız anlamına gelir?

Hayır. Gebeliğinizin ilk 10 haftasında yapılan ultrasonografi ile SAT'ınızın (son adet tarihinizin) doğruluğu teyid edilmişse (çoğu durumda bu yapılmıştır), bebeğinizin bu haftalardan itibaren çıkan ölçümleri muhtemel doğum tarihi aralığınızı etkilemez. Yani bebeğiniz 9 ay 10 günlük süreci daha yavaş veya daha hızlı tamamlamaz.

canım o ölçümler bendede yapılıyo her seferinde ama bunun yanında kilosuda ölçülüyo
bazı değerler bendede yüksek ama normalmiş onlar

ayrıca kızlar size bi formül vereyim.bebeklerin boyu belli bi haftadan sonra ölçülemiyor en azından benim doktorum bana öyle dedi
hareketli oldukları için doğru ölçüm yapılmaz dedi ve bende internetten şöyle bişey buldum
HAFTANIN ÖNERİSİ
Ultrasonografi bebeğinizin kilosunu +/- %12.5'lik hata payıyla oldukça başarılı bir şekilde değerlendirebilmektedir. Ancak siz elbette bebeğinizin boyunu da merak ediyorsunuz. Halbuki ultrasonografi cihazları boy ölçümü yapamazlar ve bebeğin kemik ölçümü (uyluk kemiği=FL) normal olduğu sürece boyu da normaldir. Şimdi size büyük ihtimalle (yabancı siteler de dahil) başka hiç bir sitede bulamayacağınız bir formül vereceğiz: Size verilen ve üzerinde ultrasonografi ölçümlerinin olduğu kağıtta yazan FL (uyluk kemiği) değerini 7 rakamı ile çarpın ve bebeğinizin şu andaki boyunu +/- %5 hata payıyla hesaplayın. Bu formül 24. haftadan itibaren geçerlidir.
Örnek:
FL: 51 mm.
51mmX7= 357mm= 36 santimetre

haziran anneleri hepinize selamlar...
ben aranıza yeni katıldım, allah nasip ederse haziran başı gibi doğumum gerçekleşecek... böyle bir form sayfasını keşfetmek gerçekten çok güzel...doğuma kadar ve doğum sonrasındada birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var...

hoşgeldin aramıza.bebişinin cinsiyeti bellimi canım.şimdiden hayırlı olsun
bu arada sara nurcum nerelerdesin

çok teşekkürler ayçacım hoşbulduk... cinsiyetimiz belli erkek bekliyoruz hayırlısıyla... hamilelik çok güzel bir duygu rabbim her sağlıklı bayana nasip etsin...

HOŞGELDİN ARAmıza canım hamilelik nasıl gidiyo :1hug:

hoşbulduk dilek... haftasonu kontrole gittik dr herşeyin yolunda olduğunu söylüyor... hamileliğin en güzel yanı oğlumun içimde kıpır kıpır oynaması :)
senin nasıl gidiyor kaç haftalıksın...

slm hanımlar bebeklerin tekmelerindeki şiddet nasıl arttımı sizlerde daha güçlü hissediyorum ben önceden uzanmadan anlayamıyordum şimdi yürürken bile hissediyorum sizlerde nasıl durum?

Ben bazı günler hissetmiyorum nedense.Bu beni üzüyor telaşlanıyorum.Bide ben hareketleri karnımın alt kısmında hissediyorum hep.Benim gibi olan var mı acaba?

selam haziran 2007de dogum yapanlar.tanısalım.bebeşlerin kilo boyunu ögrenelim.fikir alışveriş,i yapaılım.:icecream:a.s.ayrıca sorum var.yanıtlarsanız sevinirim.kızım son bi ayda hiç kilo olmamş.2diş çıkardı boyuda uzadı.sizce normalmi sizde böle sorun yasadınızmı.teşkrler şimdiden

1.eylul-su....................1 haziran...ERKEK
2.sevce......................1 haziran...KIZ
3.ezozgun..................3 haziran...ERKEK
3.gökçen...................5 haziran...ERKEK
4.şirinemiyim neyim...... 6 haziran
5.aşk_ı asi.................8 haziran...ERKEK.............NAZIM ARAS
6.bebişim................8 haziran............ERKEK
7.soda-lamon..............10 haziran...ERKEK..................BULUT
8-ceydacey................10 haziran...ERKEK
9.sara-nur..................10 haziran...KIZ.....................ŞEVVAL ECRİN
10.çilemsin...................12 haziran
11.handerya.................12 haziran...ERKEK
12.zeynep mina.............12 haziran........ERKEK
13.cananur....................13 haziran.......ERKEK........FETHİ AHMET
14.haşhaş güzeli.............14 haziranKIZ........HATİCENUR SİMA
15.mawiş...............14 haziran.........KIZ............MERVE
16.ilayda...................15 haziran
17.bennys..................15 haziran......ERKEK
18.gülşah-kılıç...............16 haziran...KIZ
19.narin.......................16 haziran...ERKEK
20.fasülyeninannesi........16 haziran...KIZ
21.yasemin....................19 haziran...KIZ
22.çorumlu cadı..............19 haziran
23.sarı zambak.............20 haziran
24.aytii........................20 haziran...ERKEK
25.dilekgndz..................22 haziran...KIZ
26.bennu beyzam...........23 haziran...KIZ
27.serpil.......................25 haziran
28.gülden.....................25 haziran
29.berrinyy...................25 haziran
30.ayça.......................27 haziran...ERKEK..........AHMET ARDA
31.senace....................27 haziran ....KIZ...........ELİF SENA
32.sadengk....................27 haziran...ERKEK
33.yağmursu.................28 haziran...KIZ.................BERRA NAZ
34.karamsar..................28 haziran...KIZ
35.helen.....................30 haziran.......KIZ......TUANA

EZOZGUN DOĞRU YAZMIŞIMDIR UMARIM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…