aksamımız tatsız geçti yazacaktım sabah vakit bulamadım.
ece yerde oturuyordu berkede uzerine sık sık çullanıyor çocugun mesela emekleme pozisyonundna iken arkadan ustten kolunu dolayıp sarılıyor falan yapma etme diyoruz ama sarılmak istiyorum diyor neyse dunde ece garibim oturuyo tamda halının kenarında arkası parke berke bacaklarının ustune ece nin kafasını yasladı kucagına yatar gibi ama govdeye fazla yaklastırmıs kafasını ece nin denge bozuldu tabi iboda bende o saniye gorduk ece nin kut diye kafayı parkeye vurusunu ama engel olamadık.
o sinirle ibo fırladı berkeye vurdu sırtına gelmis bagırarak ece yi kucakladı hemen. deliriyordum bir an. berke aglar gozunden yaslar aka aka sırtını tutarak ece aglar ki hemen susardı alınca acıdı demek yavrumun kafası ben berkeyi kucakladım teselli etmeye çalısıyorum ibo ece yi . ama biryandan iboya içimden saydırıyorum. o hengamede ece yi alsana ne çocua vuruyorsun. iste bunlar kiskanması için yeterli sebep yani ki bu ara berke zaten çok asi asla kiskanclik ibaresi yok ama içüten içe neler dusunuyordur bilemeyiz.
neyse sonra barıstık hepimiz opustuk koklastık ama kabus gibi bir 10 dakika geçirdik korktum ece susmayınca hemen birsey olmusmudur diye olmaz ama heralde sizlerin bebiklerde dusuyor bu sekil degilmi birsey yapmaya gerek yoktur hernalde ??
wanna selam canım arada ugruyorsun bizim topige demek:) sevindim muzeyyende arada geliyor
ya sorma bu tarzsahneler oluyordu hep ama boyel dusme ile sonuçlanmamıstı
ece aglıyordu sıkılıp berkenin kucagında onu evirip cevirmesi ile
aksam bu olaydan sonra bir dha abandı ustune ece nin oglum dedim aman bak yine dusecek anne o beni ittiryor ama dyor oglum bilerekmi yapıyor o bebek diyorum anlıyor biliyor ama ben yapmadım o bana tutundu diyor vs vs e tutunmusken sen cekilirsen nolur duser yine:))
onlarda daha çocuk iste bunu unutmamamız gerekiyor buyudulersanıyoruz bebegin yanında
esime çok amaa çzok kızdım çok soylendim benimde içim gitti berkeye nasıl agladı yavrum isteyerek yapmıyortaskın hareketleri var yerinde duramıyor ece yiakran sanıyor kendine
anlatmakdtan dilim damagım kuruyor içim çekiliyor ama baska yolu yok anlatmaya devam
canim bu tarz bir olayi bizde yasadik haftasonu..hayatla mehmet kaan oynuyordu...memotinin elindede yo yo vardi..yukari asagi cekerken cevirmeye basladi..oglum yapma kardesine vurabilirsin dedim tabi dinleyen kim..tam elinden almak isterken taaak!! hayatin gözünün yanina vurdu..hayat fazla aglamadi ama siz birde memotiyi görün..yaptiginin farkinda oldugu icin kipkirmizi oldu korkudan..anne bilmeden yaptim özür dilerim felan..tabi ben icimden cok kizdim ama ona bagirmadim tuttum kendimi..dedim oglum bak sonucunu gördün mü..o daha cok kücük..ayrica bu sekil oynarsan senin gözünede gelebilirdi felan filan...vs..anlattim..baktim kosa kosa dolaptam buz kalibini almis beze sarmis hayatin yüzüne tutuyor morarmasin diye...senağlamayavrum iste..öyle duygulandimki..eger cok fazla tepki verirsek esra daha fazla kiskanmaya baslarlar diye düsünüyorum..ayrica anne babalar cocuklar arasinda halemlik yapmamaliymis..yani taraf tutmamali..tabi sizin olay daha kötü..kafasini kötü vurmus..tabiki kafa olayi tehlikeli ama birsey olmaz merak etme..benim oglan yürümeye basladiginda salondaki merdivenin basamagindan arkasi dönük bir sekilde düsmüs kafasini öyle kötü betona vurmustuki o ani hala unutamam..daha cok kazalar yasanacak..cok cok dikkatli olmak lazim...a.s birde babalar sabirsiz oluyor biraz..muratta cok ani tepkiler veriyor bazen..bende konusuyorum ve böyle davranmamasi gerektigini söylüyorum..simdi daha dikkatli..aksamımız tatsız geçti yazacaktım sabah vakit bulamadım.
ece yerde oturuyordu berkede uzerine sık sık çullanıyor çocugun mesela emekleme pozisyonundna iken arkadan ustten kolunu dolayıp sarılıyor falan yapma etme diyoruz ama sarılmak istiyorum diyor neyse dunde ece garibim oturuyo tamda halının kenarında arkası parke berke bacaklarının ustune ece nin kafasını yasladı kucagına yatar gibi ama govdeye fazla yaklastırmıs kafasını ece nin denge bozuldu tabi iboda bende o saniye gorduk ece nin kut diye kafayı parkeye vurusunu ama engel olamadık.
o sinirle ibo fırladı berkeye vurdu sırtına gelmis bagırarak ece yi kucakladı hemen. deliriyordum bir an. berke aglar gozunden yaslar aka aka sırtını tutarak ece aglar ki hemen susardı alınca acıdı demek yavrumun kafası ben berkeyi kucakladım teselli etmeye çalısıyorum ibo ece yi . ama biryandan iboya içimden saydırıyorum. o hengamede ece yi alsana ne çocua vuruyorsun. iste bunlar kiskanması için yeterli sebep yani ki bu ara berke zaten çok asi asla kiskanclik ibaresi yok ama içüten içe neler dusunuyordur bilemeyiz.
neyse sonra barıstık hepimiz opustuk koklastık ama kabus gibi bir 10 dakika geçirdik korktum ece susmayınca hemen birsey olmusmudur diye olmaz ama heralde sizlerin bebiklerde dusuyor bu sekil degilmi birsey yapmaya gerek yoktur hernalde ??
az once dogumdan bu yana verdigim kilonları dusundum az yahu diye dertleniyordum ki 97 ile doguma gittigimi hatıladım.)
ece 8,5 aylık bu kadar zamanda tamam bebekdi suyuydu vs de var ama 19 kilo kaybetmisim doguma gittigimkiloya bakılırsa az buz degil dimi ama:)
evrim senin gibi bir fatoş bulamadık bacım
9. ay bebek gelişimi ile ilgili notlar...
Eğer meme veriyorsanız, 9. ayda memeye karşı isteği azalabilir. Ancak yine de emzirmenin verdiği yakınlık duygusunu ister. Sık sık kucağınızda emme pozisyonuna girmek isteyecektir ve bu isteği geri çevrilmemelidir.
nesrin deniz sokakta yaşıyor. iki arabamız var çok şükür zenginlikten, birde denizin arabası ettimi üç. tam teşkilat var hepsinde. eve giremesek 1 hafta yemek ve giyecek ihtiyacımız olmaz. ayancıkta baştan başa toplasan 3km zaten. dönüp duruyoruz arabalarımıslan, bazen arabalarımız eskort biz yaya. .
26-27 kilo almasaydım hamilelikte bukadar tırmalıyor olmayacaktım ah salak kafam ahhh birde seker çıkmayıp gonlumce yeseymisim 110 la falan doguma gidermisim heralde:))
ece yerde oturuyordu berkede uzer..............??
esrakom bizde bir kez mama sandalyesinden uçuş birde bisikletinden yana devriliş şeklinde gerçekleşti.
birkez anaokulunda oyun parkından alırken birde evde çamaşırlığa kafasınıçarptım o sırada
yani bizim ağbimiz olmayınca ben çarpıyorum genelde denizin kafasına:)))
esrakom bizde bir kez mama sandalyesinden uçuş birde bisikletinden yana devriliş şeklinde gerçekleşti.
birkez anaokulunda oyun parkından alırken birde evde çamaşırlığa kafasınıçarptım o sırada
yani bizim ağbimiz olmayınca ben çarpıyorum genelde denizin kafasına:)))
kusma en önemli belirti sonra herzamankinden farklı davranışlar gözlemlemek gerekiyor. uyku hali gibi şüphe çekici durumlarda doktora gidilmesi , 12 saat daha dikkatli olmak.
geçmiş olsun. sen daha iyi bilirsin. düşe kalka düşe kalka büyür diyolar. üzüntümüz biraz hafifliyor...
canim bu tarz bir olayi bizde yasadik haftasonu..hayatla mehmet kaan oynuyordu...memotinin elindede yo yo vardi..yukari asagi cekerken cevirmeye basladi..oglum yapma kardesine vurabilirsin dedim tabi dinleyen kim..tam elinden almak isterken taaak!! hayatin gözünün yanina vurdu..hayat fazla aglamadi ama siz birde memotiyi görün..yaptiginin farkinda oldugu icin kipkirmizi oldu korkudan..anne bilmeden yaptim özür dilerim felan..tabi ben icimden cok kizdim ama ona bagirmadim tuttum kendimi..dedim oglum bak sonucunu gördün mü..o daha cok kücük..ayrica bu sekil oynarsan senin gözünede gelebilirdi felan filan...vs..anlattim..baktim kosa kosa dolaptam buz kalibini almis beze sarmis hayatin yüzüne tutuyor morarmasin diye...senağlamayavrum iste..öyle duygulandimki..eger cok fazla tepki verirsek esra daha fazla kiskanmaya baslarlar diye düsünüyorum..ayrica anne babalar cocuklar arasinda halemlik yapmamaliymis..yani taraf tutmamali..tabi sizin olay daha kötü..kafasini kötü vurmus..tabiki kafa olayi tehlikeli ama birsey olmaz merak etme..benim oglan yürümeye basladiginda salondaki merdivenin basamagindan arkasi dönük bir sekilde düsmüs kafasini öyle kötü betona vurmustuki o ani hala unutamam..daha cok kazalar yasanacak..cok cok dikkatli olmak lazim...a.s birde babalar sabirsiz oluyor biraz..muratta cok ani tepkiler veriyor bazen..bende konusuyorum ve böyle davranmamasi gerektigini söylüyorum..simdi daha dikkatli..
Ece halıne sukretsın o zaman kaydirigubbakcemile3
ya efrimm nasıl emziriyosun??yahyada yatarak emmiyor oturarak emiyor sıyırcam yane az kaldı
ozgulcum çok haklısın bende sana katılıyorum bagırıp birde vurmak çok çok çok yanlıs bir hamle oldu berkeye ama yaptı ibo engel olamadım saniyeler içinde oldu hersey çokkızdım çok soylendim sonra o da çok uzuldu zaten kıvırmaya çalıstı oglum ittirmek ece ye ulasmak için yaptım diye ama yemiyor artık 10 yasında kandırmaya çalısma beni diye daha çok aglıyor yavrum ya
once benim iboyu sıkı egiimden geçirmem gerek offff
çocukların fiziki saglıgı onemli onun için
varsa yoksa iyi yesinler beslensinler temizlige dikat etsinlire hasta olmasınlar
ama ruh salglgını hep ikinci plana atıyor
berke ile surekli kavga halinde elini yika ayagına surme mikrop kapacan vs
mikrop degil çocuk sinir sahibi oluyor bukadar evhamdan off ki off napcam ben bu adamlaaa
bende buna çok güldüm. allah iyiliğini versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?