2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

esracim selam canim,
gecende bana sormustun burda bi yerde iki cocukla hayat nasil gidiyo diye.
iste yukarida anlattigin gibi gidiyo.:sinifsinif:
benim oglanda sevicem diye cocugun uzerine abaniyo, cocugu evirip cevirip duruyo.
surekli yapma oglum, o cok kucuk, anlamaz demekten icime fenalik geldi.

birde dedigin gibi, bu ara nasil asi anlatamam. onceleri boyle degildi.
surekli dikleniyo, ne desem tersleyip hemen bagirmaya basliyo.
cok sinirlendigimde sadece susuyorum, susunca daha cabuk kendine geliyo.
Rabbim aklimizi almadan kizlarida sagilacakla buyutmeyi nasip etsin insallah.

bu arada ececige cok gecmis olsun.

wanna selam canım arada ugruyorsun bizim topige demek:) sevindim muzeyyende arada geliyor

ya sorma bu tarzsahneler oluyordu hep ama boyel dusme ile sonuçlanmamıstı
ece aglıyordu sıkılıp berkenin kucagında onu evirip cevirmesi ile

aksam bu olaydan sonra bir dha abandı ustune ece nin oglum dedim aman bak yine dusecek anne o beni ittiryor ama dyor oglum bilerekmi yapıyor o bebek diyorum anlıyor biliyor ama ben yapmadım o bana tutundu diyor vs vs e tutunmusken sen cekilirsen nolur duser yine:))
onlarda daha çocuk iste bunu unutmamamız gerekiyor buyudulersanıyoruz bebegin yanında
esime çok amaa çzok kızdım çok soylendim benimde içim gitti berkeye nasıl agladı yavrum isteyerek yapmıyortaskın hareketleri var yerinde duramıyor ece yiakran sanıyor kendine
anlatmakdtan dilim damagım kuruyor içim çekiliyor ama baska yolu yok anlatmaya devam

neyse melekcim zararın neresinden donsekkardır ya hala onca kiloyu verememis olsaydık nolurdu:)

evet canim ara ara ugruyorum bir kac ay sonra bizi nelerin bekledigini gormek icin.kaydirigubbakcemile3

yukarida anlattigin manzara o kadar tanidik ki.
benim oglanda surekli anne Naz bana vuruyo, boyle yapiyo, soyle yapiyo diyo.
bende surekli oglum o bebek, bilincsizce yapiyo diyorum. hatta gecenlerde kardesinin koluna hafifce vururken yakaladim. neymis onun suratina vurmus.
gercekten cok zor.
sonucta onlarda hakli, 9 senedir butun ilgi onlarin uzerineydi.
bebekten sonra ben cok fazla ilgilenemez oldum oglanla. cok yoruluyorum, kizi soyle 1 saat birakacak kimse yok. surekli anlatiyorum ama dedigin gibi oda cocuk sonucta.
az daha buyusunler, babalariyla daha rahat kalmaya baslasinlar, o zaman ogluslarla biseyler yapariz.

bu arada muzeyyen kimdi?

esrakom bizde bir kez mama sandalyesinden uçuş birde bisikletinden yana devriliş şeklinde gerçekleşti.
birkez anaokulunda oyun parkından alırken birde evde çamaşırlığa kafasınıçarptım o sırada
yani bizim ağbimiz olmayınca ben çarpıyorum genelde denizin kafasına:)))

kusma en önemli belirti sonra herzamankinden farklı davranışlar gözlemlemek gerekiyor. uyku hali gibi şüphe çekici durumlarda doktora gidilmesi , 12 saat daha dikkatli olmak.
geçmiş olsun. sen daha iyi bilirsin. düşe kalka düşe kalka büyür diyolar. üzüntümüz biraz hafifliyor...

canim bu tarz bir olayi bizde yasadik haftasonu..hayatla mehmet kaan oynuyordu...memotinin elindede yo yo vardi..yukari asagi cekerken cevirmeye basladi..oglum yapma kardesine vurabilirsin dedim tabi dinleyen kim..tam elinden almak isterken taaak!! hayatin gözünün yanina vurdu..hayat fazla aglamadi ama siz birde memotiyi görün..yaptiginin farkinda oldugu icin kipkirmizi oldu korkudan..anne bilmeden yaptim özür dilerim felan..tabi ben icimden cok kizdim ama ona bagirmadim tuttum kendimi..dedim oglum bak sonucunu gördün mü..o daha cok kücük..ayrica bu sekil oynarsan senin gözünede gelebilirdi felan filan...vs..anlattim..baktim kosa kosa dolaptam buz kalibini almis beze sarmis hayatin yüzüne tutuyor morarmasin diye...senağlamayavrum iste..öyle duygulandimki..eger cok fazla tepki verirsek esra daha fazla kiskanmaya baslarlar diye düsünüyorum..ayrica anne babalar cocuklar arasinda halemlik yapmamaliymis..yani taraf tutmamali..tabi sizin olay daha kötü..kafasini kötü vurmus..tabiki kafa olayi tehlikeli ama birsey olmaz merak etme..benim oglan yürümeye basladiginda salondaki merdivenin basamagindan arkasi dönük bir sekilde düsmüs kafasini öyle kötü betona vurmustuki o ani hala unutamam..daha cok kazalar yasanacak..cok cok dikkatli olmak lazim...a.s birde babalar sabirsiz oluyor biraz..muratta cok ani tepkiler veriyor bazen..bende konusuyorum ve böyle davranmamasi gerektigini söylüyorum..simdi daha dikkatli..

evrim senin gibi bir fatoş bulamadık bacım

Dokunma Fatoşuma.. elleşme.. çekiştirmee.. alsanaalsanasmile

Ben o hareketı yapınca adam cıglıgı basıoo.. uyumanın harıcınde asla yan yatmaz adam.. kaldı kı yan yatırıp aşk yasaualım.. yasıyoruz ama cok sıddetlı oluyor o askk... :))

Damla, sen beni gülmekten öldüreceksin bir günn kaydirigubbakcemile3

26-27 kilo almasaydım hamilelikte bukadar tırmalıyor olmayacaktım ah salak kafam ahhh birde seker çıkmayıp gonlumce yeseymisim 110 la falan doguma gidermisim heralde:))

kaydirigubbakcemile3

aksamımız tatsız geçti yazacaktım sabah vakit bulamadım.

ece yerde oturuyordu berkede uzer..............??

sevimsiz olmus.. ben burada en çok ıbo ya kızdım.. Berke de bılerek yapmıyor, yanlıs olmus o davranısı, o nu da anlamak lazım, panıkle oyle davranmıs olabılır ama ıste o da cocuk, bellege bı kazı dı mı bunu, sekız takla atılsa sılınmez..

Ece halıne sukretsın o zaman kaydirigubbakcemile3

çok geçmiş olsun
geçen cumartesi de ece ye kvalidemlerde yuva yaptık battaniye yorgan kenarlarda minderler yastıklar üçümüzde mutfaktaydık sonra salondan ağlama sesi duyuldu ece yastıkları ittirip kafasının arkasını yere vurmuş nasıl ağladı çok üzüldüm ama yapacak birşey yok

geçmiş olsun

2 çocuk çok zor olsa gerek
babalar tez canlı oluyor maalesef

adaş geçmiş olsun ecoşa
yahyanın düşme sayısını burda yazsam ağzın açık kalır
bu yüzden daha soğukkanlı olmak gerek ben alıştım artık
ne yapayım zaptedemiyorum
hep derler ya düşe kalka büyürler diye doğruymuş artık o bile paat küüt vurmasına rağmen ağlamıyor alıştı sanırım yavrum beyninde hücre kalmıştır umarım eyvahedigeldismile

esrako gecmiş olsun ama berkeye... cunku bebekler duse kalka buyuyolAr benim kızımda cok dusuyo ama yapcak bişey yok ama berkenin içindeki yara sırt agrısından daha agır olcak eminim.. tatlıya baglamanıza sevindim

wanna valla ben 3-4 saat kadar babaya bırakıp disari çikiyorum oglumla yada yanlız çok iyi geliyor

muzeyyen armaganım nickli arkadas hani varya ikinci çocuk yapmaya çalısanlar topiginden ne gunlerdi yaa.:)))

damla masssallahın varmıs yahuuu:) burcunun dedigi gibi sosyal hizmetlere haber vereyimmi. :)) oluyor iste sakınan goze çop batar misali

ozgulcum çok haklısın bende sana katılıyorum bagırıp birde vurmak çok çok çok yanlıs bir hamle oldu berkeye ama yaptı ibo engel olamadım saniyeler içinde oldu hersey çokkızdım çok soylendim sonra o da çok uzuldu zaten kıvırmaya çalıstı oglum ittirmek ece ye ulasmak için yaptım diye ama yemiyor artık 10 yasında kandırmaya çalısma beni diye daha çok aglıyor yavrum ya
once benim iboyu sıkı egiimden geçirmem gerek offff
çocukların fiziki saglıgı onemli onun için
varsa yoksa iyi yesinler beslensinler temizlige dikat etsinlire hasta olmasınlar
ama ruh salglgını hep ikinci plana atıyor
berke ile surekli kavga halinde elini yika ayagına surme mikrop kapacan vs
mikrop degil çocuk sinir sahibi oluyor bukadar evhamdan off ki off napcam ben bu adamlaaa

dengesiniz işte.. birbirinizi dengeleyeceksınız.. var mı baska hal caresi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…