esrako gecmiş olsun ama berkeye... cunku bebekler duse kalka buyuyolAr benim kızımda cok dusuyo ama yapcak bişey yok ama berkenin içindeki yara sırt agrısından daha agır olcak eminim.. tatlıya baglamanıza sevindim
aman tipik erkek tavri iste..bizimki de tam tersi..eger ben biraz dürtmesem esim cogu seyi görmezden gelir..ben derim birazda sen dikkat et görmüyormusun diye..bazen onlari bas basa disari gönderirim arabayi temizlemeye,bisiklet sürmeye felan bakarim ikisi birbirine girmis geliyorlar..ondan sonra en büyük azartiyi esim isitir benden..ya diyorum sen babasin onunla arkadas olmaya calis dertlerini dinle kafaya al yarin bugün bir sikintisinda önce sana anlatsin,böyle yaparsan senden hep saklayacak yada hep yalana basvuracak diye..o zaman daha özen gösteriyor..ama Evriminde dedigi gibi hep kadinlarin dengelemesi ve ögretici olmasi gerekiyor malesef..cünkü erkekler isin psikolojik yönünü düsünmüyorlar..ama yinede oglum asiri babacidir..aslinda cok iyi anlasirlar ama cogu oyunun sonunda da iki cocuk gibi birbirlerine girerler..sen yaptin ben yaptim..kaydirigubbakcemile3 zaten benim kocam acayip cocuk ruhlu eglenceli bir insan..bende tam tersi olunca sanirim dengeleniyor..tipik basak burcuyum iste ne yapayim sikici bir tip sanirim..kaydirigubbakcemile3 esimde yay!! uyum nasil sizce..kaydirigubbakcemile3ozgulcum çok haklısın bende sana katılıyorum bagırıp birde vurmak çok çok çok yanlıs bir hamle oldu berkeye ama yaptı ibo engel olamadım saniyeler içinde oldu hersey çokkızdım çok soylendim sonra o da çok uzuldu zaten kıvırmaya çalıstı oglum ittirmek ece ye ulasmak için yaptım diye ama yemiyor artık 10 yasında kandırmaya çalısma beni diye daha çok aglıyor yavrum ya
once benim iboyu sıkı egiimden geçirmem gerek offff
çocukların fiziki saglıgı onemli onun için
varsa yoksa iyi yesinler beslensinler temizlige dikat etsinlire hasta olmasınlar
ama ruh salglgını hep ikinci plana atıyor
berke ile surekli kavga halinde elini yika ayagına surme mikrop kapacan vs
mikrop degil çocuk sinir sahibi oluyor bukadar evhamdan off ki off napcam ben bu adamlaaa
ay esra cok hossun gercekten..kaydirigubbakcemile3 bugün alisveriste kizimla bir bebek gördük dedim bizimki dana kadar olmus..birde basini cevirip sürekli meme aramasi yokmu eski günler geldi aklima..ilk 4 ay birbirimize yapisik yasamistik neredeyse...senağlamaya ece de çok zor emiyor zor tutuyorum kimildamıyorum nefes almıycam nerdeyse o emerken
ne guzelmis memeye yapısık yasadıgı gunler kiymetini bilememisim:)
nasıl hosuma gidiyor onun emmesi ozamanda gidiyordu ama çoksıkılıyordum dile kolay 2 saat falan emiyordu bulusmalarda gorenler bilir:)
simdi emiyor bir anda delleniyor ıh ıh diye kalkmaya çalısıyor tekrar memeyi vermeye ugrasırsam sınırden kipkirmizi oluyor bacak kadar velet :)) deli gibi itiyor memeyi :)))
dun aksam naptıysam emmedi esra demisti ya yatıyorum yaho gelip emiyor yattım yere memeler acıkta ay kendimi bir an salak gibihissettim tabi yatak odasında yatakta yatmayıp yeresalonda yatınca berke uyumustu allahtan:) dedim sonra dustugumuz su hale bak ya salaklar gibi memeleri açmıs yerde yatıyorum ece çıgılık ata ata memeye geliyor ama agzına denk getiremeyip vazgeçip gitti kaçkere ehh dedim emmezsen emme:))))
olsun canim oda iyi birsey..benim oglanda öyleydi..sonradan hep birakmisti..hayatsa uykuda bile anliyordu..cadi iste...kaydirigubbakcemile3kendını bılemeyecek kadar uykuluyken.. onun harıcınde asla emmıyor.. resmen adam fırtına koparıyor.. uyanıkken emmıyor..
sırnaşık şeyesracım selam.. benim zkdıa 5-6 gündür terk etti beniya ece de çok zor emiyor zor tutuyorum kimildamıyorum nefes almıycam nerdeyse o emerken
nasıl hosuma gidiyor onun emmesi ozamanda gidiyordu ama çoksıkılıyordum dile kolay 2 saat falan emiyordu bulusmalarda gorenler bilir:)
simdi emiyor bir anda delleniyor ıh ıh diye kalkmaya çalısıyor tekrar memeyi vermeye ugrasırsam sınırden kipkirmizi oluyor bacak kadar velet :)) deli gibi itiyor memeyi :)))
dun aksam naptıysam emmedi esra demisti ya yatıyorum yaho gelip emiyor yattım yere memeler acıkta ay kendimi bir an salak gibihissettim tabi yatak odasında yatakta yatmayıp yeresalonda yatınca berke uyumustu allahtan:) dedim sonra dustugumuz su hale bak ya salaklar gibi memeleri açmıs yerde yatıyorum ece çıgılık ata ata memeye geliyor ama agzına denk getiremeyip vazgeçip gitti kaçkere ehh dedim emmezsen emme:))))
ayy ne güzel tazem pırıl pırıl evvvv zemuszemus
keşke hiç kirlenmeseeee
yok Esra evdeyiz bir yere gitmedim
buluşmadan sonra Çağan'ın üstten 4 dişi birden patladı huysuzlugu ondanmış, diş huysuzluğu daha yeni azaldı dişler çıkmak üzeere
sonra hastalandık ishal oldu kanında lökosit çıktı herşeyi ağzına aldıgından 6 iğne yedik, hem diş hemde hastalıktan ilgi delisi oldu kucağımdan inmiyor son 3 gündür biraz rahat bırakıyor beni ishalide bitti gibi
ve tabi iştahsızlık aynen devam hiçbirşey yediremiyorum en fazla 3 kaşık
sizde durumlar nasıl??
şöyleki içimdeki sokaklarda gezenti olma isteği çocugumada bulaşmış durumda.
sürekli dışarı çıkmak gezmek hiç olmadı pencereden bakmak isteyen bir oglum var.
yürüteçe bindiği zaman dış kapının önune koşarak gidiyor ve enteresan seslerle bize bişeyler anlatmaya çalışıyor
aydın kucagına alıp hadi babanneye gidiyoruz dediği zaman çıglıklarla kahkaya başlıyor.
bu konuda çok endişeliyim.
ama aydına göre çok normal hamileyken hiç evde durmamışım
9. ay bebek gelişimi ile ilgili notlar...
Eğer meme veriyorsanız, 9. ayda memeye karşı isteği azalabilir. Ancak yine de emzirmenin verdiği yakınlık duygusunu ister. Sık sık kucağınızda emme pozisyonuna girmek isteyecektir ve bu isteği geri çevrilmemelidir.
neye hayırlısı olsun burcu kız dalgamı geçiyon benle :)) adet gecikirmis bakk oyle pis pis sırıtarak yazmıssın hayırlı olsun diye: )))))))
geri sayımına sevindim aman daha uç gun bozma bak 4. gunden sonra yaga donusuyormus diyet dısı yediklerin bozcaksanda maksimum 3 gun bozmalısın yaglanmadan hemen tekrar diyete donmelisin
az once dogumdan bu yana verdigim kilonları dusundum az yahu diye dertleniyordum ki 97 ile doguma gittigimi hatıladım.)
ece 8,5 aylık bu kadar zamanda tamam bebekdi suyuydu vs de var ama 19 kilo kaybetmisim doguma gittigimkiloya bakılırsa az buz degil dimi ama:)
+11Ben hala olmadım adet ya :sinifsinif: Benden başka olmayan kaldı mı???
Nur sabret cnm az kaldı bak eşin ne güzel geri gelecek sana kalan sadece o geldikten sonra formundan düşürmemen artık evde her öğün hamurişi falan yedirirmisin ne yaparsın orası senin bileceğin iş aklinialirimsmile
oh oh sefan olsun.. eşlerin izin günleri iyi oluyor. yükler hafifliyor baya.. benim eşimin de iki gün boyunca okulu yok. dersi yok yani:) kıskanıyorum onu vallahi zaman zaman..su an cook mutluyum..yarin ve persembe günü esim calismiyor...hihoyyytkül bulutu yüzünden ucak seferleri durdugu icin firmaya parcada gelememis arjantinden o yüzden 2 gün kapali..oh oh...:sm_cool:
oy gülistancım bilirim o durumları. adetimin ilk günü hep öyle olurdu. doğumdan sonra nasıl olacak bilmiyorum o yüzden de olmadığıma seviniyorum şimdilik. ben bi tane hap yutardım ilk günler rahat etmek için. majezik diye.regly de bugun 3.cü gun um ama felaket b, ağrım var
bacaklarım donuyor. vücudum titrek
ayy çokfenayım.
üstümde hırka var.
altımda taytve üstüne eşortman var
agrıdan kımıldıyamıyorum
afik uyuyor bende uyuyabilsem keşke..
mutfak dandini. keşkem sihirli sopam olsa yada burnumu kıvırınca herşey prırıl pırıl yemkler hazır olsa...sempatiksalakcinni
4. dişiniz hayırlı olsun. bizimde 3. çıktı, 4. yolda gibi.. ayrıca çok geçmiş olsun. ishal gerçekten zor. hele 6 iğne daha zor..rabbim biran önce şifasını verir inşallah yavruşunun..yok Esra evdeyiz bir yere gitmedim
buluşmadan sonra Çağan'ın üstten 4 dişi birden patladı huysuzlugu o
ndanmış, diş huysuzluğu daha yeni azaldı dişler çıkmak üzeere
sonra hastalandık ishal oldu kanında lökosit çıktı herşeyi ağzına aldıgından 6 iğne yedik, hem diş hemde hastalıktan ilgi delisi oldu kucağımdan inmiyor son 3 gündür biraz rahat bırakıyor beni ishalide bitti gibi
ve tabi iştahsızlık aynen devam hiçbirşey yediremiyorum en fazla 3 kaşık
esra oluyor böyle olaylar. daha geçen hafta yiğit yerde oturuyordu. babası da yandan ayaklarıyla destekliyordu. sen ileriye uzanacağım diye yana bi devril. yanda da beşiği vardı. onun demir ayağına küt diye çarptı kafasını.. baya da ağladı. sonunda memede susmuştu yavrukuşum.. size de geçmiş olsun. inş bişi olmaz..aksamımız tatsız geçti yazacaktım sabah vakit bulamadım.
ece yerde oturuyordu berkede uzerine sık sık çullanıyor çocugun mesela emekleme pozisyonundna iken arkadan ustten kolunu dolayıp sarılıyor falan yapma etme diyoruz ama sarılmak istiyorum diyor neyse dunde ece garibim oturuyo tamda halının kenarında arkası parke berke bacaklarının ustune ece nin kafasını yasladı kucagına yatar gibi ama govdeye fazla yaklastırmıs kafasını ece nin denge bozuldu tabi iboda bende o saniye gorduk ece nin kut diye kafayı parkeye vurusunu ama engel olamadık.
o sinirle ibo fırladı berkeye vurdu sırtına gelmis bagırarak ece yi kucakladı hemen. deliriyordum bir an. berke aglar gozunden yaslar aka aka sırtını tutarak ece aglar ki hemen susardı alınca acıdı demek yavrumun kafası ben berkeyi kucakladım teselli etmeye çalısıyorum ibo ece yi . ama biryandan iboya içimden saydırıyorum. o hengamede ece yi alsana ne çocua vuruyorsun. iste bunlar kiskanması için yeterli sebep yani ki bu ara berke zaten çok asi asla kiskanclik ibaresi yok ama içüten içe neler dusunuyordur bilemeyiz.
neyse sonra barıstık hepimiz opustuk koklastık ama kabus gibi bir 10 dakika geçirdik korktum ece susmayınca hemen birsey olmusmudur diye olmaz ama heralde sizlerin bebiklerde dusuyor bu sekil degilmi birsey yapmaya gerek yoktur hernalde ??
zaman zaman ben de yaşıyorum. emmemek için nasıl iktiriyor beni.. bende çok üzülüyorum öyle yaptığı zamanlar ama sanırım dişten. ya da onlar acıkmadan veriyor da olabiliriz memeyi..ya ece de çok zor emiyor zor tutuyorum kimildamıyorum nefes almıycam nerdeyse o emerken
son 3 hafta, 3 hafta sonra bugun izmirrrrrrrrrrrrrrr..................
son 3 hafta, 3 hafta sonra bugun izmirrrrrrrrrrrrrrr..................
yiğit yürütecinde bana yazdırmıyor. yazarken şıkır şıkır yapıyor klavye. malum on parmak yazıyorum :) hoşuna gitti. tepemde duruyor :) arada minik ellerini sokuşturuyor o da bişiler yazmaya çalışıyor... bi de böyle yüzüme yüzüme bakıyor ne diycem diye tatlım benim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?