umarım kaygıların boşunadır.bence çokta fazla değildi kilosu ama.yinede dikkat etmekte fayda var.birde gerçekten yürümeye başlayınca çok zayıflıyorlar.kuş gibi kalıyorlar.benim arkadaşımın oğlu okadar tombiktiki 11 aylık yüremeye başladı ve sonuç şuan 18 aylık ve 11 kilo benim oğlumla aynı kiloda
kulaklı şapkalara bayılıyorum ve nerde görsem alıyorum ogluma.
acaba ben delimiyim çocugumu davşan diye diye seviyorum..
Tek kaygım kilosu yüzünden gelişiminde bir aksama olması. Yürümeye geçememesi. Bacakları bedenini taşımazsa diye korkuyorum. Hala parmak ucu basıyoruz, taban basmaya geçemedi, ayakta dik de duramıyor (ama durmak için çabalıyor) hemen dizlerini kırıp çöküyor. Kilosu yüzünden mi dik duramıyor diye korkuyorum. Ama senin dediğine göre bu kiloya rağmen yürüyebilir, dimi :uhm:
hayırlı olsun yıldönümünüz.. ne güzel böyle özel günler. k
nice mutlu yıllara pervin.
Tek kaygım kilosu yüzünden gelişiminde bir aksama olması. Yürümeye geçememesi. Bacakları bedenini taşımazsa diye korkuyorum. Hala parmak ucu basıyoruz, taban basmaya geçemedi, ayakta dik de duramıyor (ama durmak için çabalıyor) hemen dizlerini kırıp çöküyor. Kilosu yüzünden mi dik duramıyor diye korkuyorum. Ama senin dediğine göre bu kiloya rağmen yürüyebilir, dimi :uhm:
bence yürüyebilir.birde zaten ayakta durmaya çaba sarfediyormuş.bu çabalamalarla zaten efor sarfedip kilo vermeye başlıcak.allah nezaman nasip ederse ozaman yürüyecek.dediğim gibi benim oğlumda şuanda 11 kilo.gerçe kız erkek biraz farkediyor ama.çevremde gördüğüm iki arkadaşımda bebekleri çok kiloluydu ve şuan gayet normaller.
bence eger emekliyorsa gelisimi normal demektir..benimki daha emekliyemiyor ve hayatta basamiyor henüz..kilolu olmamasina ragmen..yürümesine daha kac ay var,,cocuk ne yapacakti 9 aylik mi yürüyecek allah askina..18 ayliga kadar yürüyememesi normalmis..benim oglan o kadar kiloya ragmen 8 aylik emekledi ve 13 aylik yürüdü..bence cok normal zamanlardi..bosver..sadece gereksiz yiyeceklerden kacin yeter..o yapar yapacagini..Tek kaygım kilosu yüzünden gelişiminde bir aksama olması. Yürümeye geçememesi. Bacakları bedenini taşımazsa diye korkuyorum. Hala parmak ucu basıyoruz, taban basmaya geçemedi, ayakta dik de duramıyor (ama durmak için çabalıyor) hemen dizlerini kırıp çöküyor. Kilosu yüzünden mi dik duramıyor diye korkuyorum. Ama senin dediğine göre bu kiloya rağmen yürüyebilir, dimi :uhm:
cnm yeme düzeninde abartı yok aslında emekliyor mu?
Belma bence beslenme düzeniniz hic abartili degil..bende hemen hemen böyle bir düzende besliyorum..sadece porsiyonlari az tutubilirsin..birde kayinvaliden acaba sizin yemeklerinizden felan mi veriyor??? malum daha yagli ve tuzlu olur...ya da tatli tarzi seylerden..ekmek tarzi ya da biskui tarzi seyleri vermemeye calis bence..benim oglanda normal degerlerinden kiloluydu..ama ona göre boyuda uzundu..sizin boyda mi uzun yoksa sadece kilo mu fazla??? bu da cok önemli..cünkü oglumda doktora gittim özel olarak ve doktor boyuna göre bu normal..tabi ailede uzun ve iri insan varsa irsi oluyormus..benim abim uzun ve iri oldugu icin ona yormuslardi..belki sizinkide böyledir..
bugun 4.yıldonumuzzz ... aksama yemek var bakalım nereye gitcess.
bu arada tüm bebeişlerde bi kafayı yere çarpma yada düşme sinerjisi hakim.
hepsine çok çok geçmiş olsun..
damlam örtmenim ve evrimin muhabbetine koptum yalnız.
hele evrimin ece şanslıymış tespiti.. puhahhaaaaaaa
çok hoşsunuz ya. seiyorum sisi.
kızlar sizden bizim için dua etmenizi istiyorum gökhan birazdan giricek dr ye dua edinde şu işimiz olsun
Ben de bayılırım kulaklıklı şapkalara. küçüklüğünde hep öyle kullanmıştım. ama şu anda denk gelen hiç kalmadıkulaklı şapkalara bayılıyorum ve nerde görsem alıyorum ogluma.
acaba ben delimiyim çocugumu davşan diye diye seviyorum..
[/URL][/IMG]
hayırlısı olsun hakkınızda nur. gönlünüze göre olur inş.kızlar sizden bizim için dua etmenizi istiyorum gökhan birazdan giricek dr ye dua edinde şu işimiz olsun
annem burda diye söylemiştim. cuma dönmeyi düşünüyordu. eşim de dedi yarın öğleden sonra dersim yok benim. onun da. cuma zaten tatil. sonrasında hafta sonu. ankaraya gidelim. hem annemi götürelim oraya kadar. hem de dönerken kayınvalidemleri geri getirelim. bu arada üç gün gezelim tozalım kafa dağıtalım.. hemen atladım tabi oluuuurrr diye :) cidden çok ihtiyacım var böyle bir değişikliğe. hem biraz alışverişte yaparız. oğluşa da kendime de :)
ohh ne güzel memuriyet hayatı:)
kesinlikle kaç gun olursa olsun mekan değişikliği ferahlık saglar.
gönlunce gez eglen..bayanssulusmile
yalnız biz bağyanlar gezme deyince hemen aklımıza neden alışveriş gelir.
şahsen benim öyle nedenki??kafamçokkarıştı
Bizim yatakta yaptığımızın salon versiyonu olmuş. Artık bizim kız hep öyle emiyor. Başta ağzına denk getiremiyordu ama şimdi hemen buluyor kaydirigubbakcemile3 Kuacğıma yatırayım yada o yatsın ben döneyim öyle emsin diyorum ama mümkün değil hemen yuvarlanıp kalkıyor, emekleyerek üstüme çıkmaya uğraşıyor. Ne anlıyorsa artık... Bir de o kadar heyecanlanıyor ki, memeye gelirken "de..dee.." diye memeyi çağırıyor sanki. sırnaşık şey
Oh ne güzel, geçsin bir an önce 3 hafta. Yolunuz yalovadan geçerse beklerim.
Düşmeler vurmalar başladı. Doruk ve Eceyi hatırlıyorum ama düşen bütün bebişlere geçmiş olsun. Bizde de oluyor hafif çarpmalar, vurmalar. Aman Allah korusun hepsini.:Saruboceq:
Kablolar, TV uydu makinası ve cep tel.ine hasta oluyoruz. Tel.i eline bir geçirdi mi alana kadar akla karayı seçiyorum. Defalarca digiturk decoderinin üstünden topladım hatunu, tv.nin önünü yastıkla kapatıyoruz, bir aralığını bulup kafayı yastıktan içeri sokuyor, popo dışarda ne buluyorsa makinada.
Maşallah 4. diştendir inşallah, hasta falan olmasın da... Biz daha birinciyi çıkartamadık
Evdeki tartıya oturtuyorum. Doktora gitmeden önce de öyle tarttım, doğru değerler veriyor. Test ettim yani. Gün boyunca yedirdiklerim
Sabah 2 yemek kaşığı milupa ballı tahıllıyla 3 kaşık mamayı karıştırıp bir yumurta sarısı ile veriyorum (babanne veriyor).
11:00 gibi yoğurtlu elma
13:00 ben geliyorum anne sütü alıyor
15:00 etli çorba (bir/bir buçuk kepçe)
Arada anne sütü
18:30 ya çorba ya da sebze yemeğimiz varsa ondan ezip veriyorum
20:00 milupa gece tahılı 1 yemek kaşığı ve 3 kaşık mama ile hazırlıyorum. Bunu vermezsem muzla bisküvi ezip veriyorum ama çok nadir.
21:00 memede uyuyor.
:sm_confused: Yeme düzeni böyle.. abartılı yada yanlış bir durum var mı?
wanna valla ben 3-4 saat kadar babaya bırakıp disari çikiyorum oglumla yada yanlız çok iyi geliyor
muzeyyen armaganım nickli arkadas hani varya ikinci çocuk yapmaya çalısanlar topiginden ne gunlerdi yaa.:)))
süper maşallah eceye.
denizde akşam üstü 5 gibi kestirmezse 8 de uyuyor. ne hoş ne güzel oluyor o zaman.
uyu oynayı bende bir paket kullanmıştım beğenmedim.
prima şokda 17.99 du.
uyu oynayı hiç tavsiye etmiorum hiç memnun kalmadım bilmeden aldım bantlar esnek deil ve kuru tutmuyo
yeni doğduğu zamanlar iki paket kullanmıştık uyu oyna. birisi çok güzeldi yanları lastikli. ama diğer paket değildi.. ben de anlamadım. bi daha da almadım.
her markayı kendim görmek istedim. hepsinden birer paket kullandım.
canbebeyi hiç sevmedim.
babystar da pek iyi gelmedi bana.
daha çok molfix kullanıyoruz.
evde iki paket molfix vardı. eşim huggies kampanyada görünce bir pakette ondan almış. o da fena değil.
evy baby de kalın gibi geldi bana.
prima da çok ince. ama onu da çok kullandım.
bugun 4.yıldonumuzzz ... aksama yemek var bakalım nereye gitcess.
Evdeki tartıya oturtuyorum. Doktora gitmeden önce de öyle tarttım, doğru değerler veriyor. Test ettim yani. Gün boyunca yedirdiklerim
Sabah 2 yemek kaşığı milupa ballı tahıllıyla 3 kaşık mamayı karıştırıp bir yumurta sarısı ile veriyorum (babanne veriyor).
11:00 gibi yoğurtlu elma
13:00 ben geliyorum anne sütü alıyor
15:00 etli çorba (bir/bir buçuk kepçe)
Arada anne sütü
18:30 ya çorba ya da sebze yemeğimiz varsa ondan ezip veriyorum
20:00 milupa gece tahılı 1 yemek kaşığı ve 3 kaşık mama ile hazırlıyorum. Bunu vermezsem muzla bisküvi ezip veriyorum ama çok nadir.
21:00 memede uyuyor.
:sm_confused: Yeme düzeni böyle.. abartılı yada yanlış bir durum var mı?
annem burda diye söylemiştim. cuma dönmeyi düşünüyordu. eşim de dedi yarın öğleden sonra dersim yok benim. onun da. cuma zaten tatil. sonrasında hafta sonu. ankaraya gidelim. hem annemi götürelim oraya kadar. hem de dönerken kayınvalidemleri geri getirelim. bu arada üç gün gezelim tozalım kafa dağıtalım.. hemen atladım tabi oluuuurrr diye :) cidden çok ihtiyacım var böyle bir değişikliğe. hem biraz alışverişte yaparız. oğluşa da kendime de :)
evrim
nekadaaaaaaaaaaan mikemmel bi benzetme olmuş.
her biri yine bimde 3,90 tl
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?