2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

veriyorum sesimi.. hayır ola ınsallahhh.. hayırlara cıksın.. ıyıyım sukurler olsun, saglıgımda simdilik yerinde.. ne gordun yafrum??

iyi olmana sevindim, aman iyi ol, belki totom acik kldi, pek iyi seylr gormedim, taze burcumda vardi, uyaninca cok kotu oldum..hayirlara ciksin ters yorumlayalim iyi olsun, sagliginla ilgili sorun vardi, kuzeyi ozgure burcuya bana emanet edip dinlenmeye, iyilesmeye gidiyordun..yuzun bembeyazdi, iyi degilim diyordun..ayrilik, veda konusmalari yapiyordun..ama bugun facede fotonu gordum sabah icim rahatladi tas gibisin fistik gibisin, kirmizilar super yakismis, yuzun hep oyle mutlu olsun canim benim..

canım ben gece mama verirken, suyu kaynatıp termosa koyuyordum, mamayı yapınca da soğuk suyun altına tutuyordum muslukta soğuması için. hemen soğuyor zaten. ama şimdi mama yaparken artık su kaynatmıyorm. normal içeceği suyu da kaynatmıyorum. gerek yok artık. ( ama mutlaka atılabilir şişedeki sulardan olacak, bizim içtiğimiz büyük damacana sularından değil). mama yapacağım zaman suyu ölçüp cezvede ocağın üzerine koyuyorum, mamayı ölçekle koyana kadar uygun sıcaklığa gelmiş oluyor.fazla vaktini almaz yani..
bu arada hediyenizi aldım, senden adres bekliyorum..

şevvalciğe çok geçmiş olsun, biran önce iyileşsin..

pervin hoşgeldiniz canım, geç oldu ama..

Evet dün gece Özdeden sonra deniz krizide yaşandı offf :sinifsinif: Byefendi aradı yalvardı söz değişeceğim diyor ama birkaç gün sürünsün diye düşünmüyor değilim mafoldumben

Kendın ıcın en dogrusunu sen bılırsın.. ne desem yanlıs olur bu noktada.

Yasemin Soysal mı adı öyle birşeydi banada önerdi aldım kitabı ama uymak lazım bir kulağımdan girdi diğerinden çıktı obezlik kaderim mi ne?! fisfisfis

Benı yeme Ozlem, obezım falan dıye.. gırtlaklayasımm gelıyor senı... ssus allasennn!!

hatun kısı dogrudur.. cıktıkca okuduklarım gerı sokuyorum zorla.. du bakalım nası olcek sonumuz..

aa neden damacana değil.. bunu bilmiyorum ben.. ben direk damacana su içiriyorum.. düzgün de bi marka .. ne farkı oluyoo ?????bilmiyorumkismile

aa neden damacana değil.. bunu bilmiyorum ben.. ben direk damacana su içiriyorum.. düzgün de bi marka .. ne farkı oluyoo ?????bilmiyorumkismile
canım birincisi, damacanalarda bpa var. ikincisi de çok fazla kimyasal kullanılarak temizleniyor. tam temizleniyor mu orası da muamma. aslında bizim bile içmememiz lazım onlardan ama kolayımıza geliyor işte. ada'ya 5 lt lik şişelerden alıyorum ben. mesela günlük sütler de öyle. şişeleri kimyasallarla temizleniyor. onları da mutlaka karton kutulu olanlardan alıyorum.

Oglumu evlendırecegım daha, meslek sahıbı yapacagım Onu.. el ele dolasagız onunla dısarıalrda.. cok işim var.. gıdemem.. gıtmemem gerek..

Bı ara kötuydum.. sanırım o anlar bılıncaltında kaldı.. zaten sıkıntılısın,onlar da hortladı sanırımm :)))

herseyın hayırlısı... Rabbımm bızı evlatlarımıza bagıslasın.

hımm anladım doğru söylüyosun nasıl temizlicekler kimyasal kullanmadan.. teşekkür ederim..

varıyım gidiyim yatıyım ben.. sizlere iyi geceler... tatlı rüyalar..

' oğlumu evlendireceğim daha.... ''

şu an inanasım gelmiyoo büyüyeceklerdeee yürüyeceklerdeee ilk okula gideceklerrdee liseye gideceklerdee.... ..... .....

allah uzun ömürleer versin hepimizee sağlıkla görürüz inşallah hepsiniii...

amin cnm, sanirim buara pek sik da girmedin,keyifsiz gibisin geldi, o da olabilir, totom acik kaldi kesin..

evet " evlendirmek " kelimesi bana cooooookkkkk uzakk...ama oglum metroda yanina oturan hatunlari begenirse eger sevmeye mincirmaya kalkiyor((pipiside kalkiyor soylemismiydim((isimiz var bu veletle..

günaydın.... geçmişe bakıp geldim...

SELıN'in cicilerine yorumda bulunan herkese çok çok teşekkürler...

ÖZLEM canım üzme kendini.. inan hiç kolay değil hiç olmadık yerde geriliyoruz olmadık tepkiler veriyoruz ama o an annen öyle desede oda anlamıştır zaten yani anlayacaktır oda geçti bu dönemlerden sonuçta oda senin annen sen nasıl özge için üzülürsen ne kadar kızıp sonra pişman oluyorsan emin ol annen içinde öyle.... eşinle olan olayada üzüdüm... hakkında hayırlısı ne ise o olsun.....

EVRıMıN kardeşinin sözü hayırlı olsun yeniden..... gelininiz çok şanslı senin gibi bi görümcesi hatta görümce demiyelimde bi ablası olduğu için.....

MıNıKıM ŞEVVAL'e geçmiş olsun... yüksek ateş malesef çok korkutuyor..... bu bogaz enfeksiyonuda ne illet birşeymiş ya..

BABYBıM, BURCUM, DERYAM valla tebrik ediyorum sizi azimle ilerliyorsunuz.... benim rejim zaten bozulmuştu ama hafta sonu iyice azıttım eşimin doğumgünüydü yemediğim içmediğim şey kalmadı.....

gelelim bize...

SELıN canımıza okuyor yeniden hiçbirşey yemioyr hatta artı ağzındakileri çıkartıp eline alıp mıncıklamayı öğrendi... hele cumartesi günü hiç yediremedik bi lokma birşey ben yedirmeye çalışıyorium babası selini oyalıyor selin hala yemiyor eşim artık kızdı seline artık ye hadi selin dedi oda ağzındakini çıkardı elien aldı ve pat diye babasının yüzüne attı gülermisin ağlarmısın hay yarabbim işimiz var bizim bu kızla......

temizlik işlerimin hepsi yarım kaldı... mutfak ve banyo, tuvalet temizlenecek ama elimiz bile süremedim... bugün eltim geliyor çocuklarıyla çarşambada eşimin halası oğlu gelini ve torunları geliyor düğün için allah sonumuzu hayır eyleye.... misafirlerin birazı bizde kalacak ben temizlikleri tamamlayamadım ne yapacağım bilmiyorum......

tatlım bu konuda gayet sıkıntı yaşayan biri olarak deneyimlerimi paylaşabilirim...

bizde herşeyi denedikten sonra şimdi arabayla dışarda gezerek uyutma yöntemini bulduk. müzikte ekliyoruz yanına...

salıncakta, hamakta, kucakta, kanguruda, yatakta müzikle denendi ve olmadı. tam 1 ay uğraştık. zor oldu ama alıştı. akşamları hala ben emzirerek uyutuyorum. aynı ben gündüz arabayla uyutabiliyorum. buda enteresan. yani akşam uykusuna emerek dalacağını biliyor.
ama gündüz arabasını istiyor.

kolay gelsin. 2 ay zamanın varsa sen yeni bir yönteme alıştırabilirsin.

üzme kendini bu kadar.. anneler kaldırır herşeyi biliyorsun. kızar küser sonrada affederler. bizde öyle olucaz yüksek ihtimalle:)))

özdeyede ne yap et kızma. zorla kendini. bende deniz elimden kaydı bir anda düşecekken tuttum off deniz demişim. yanımdakiler söyledi farkında bile değilim. korktum ama o anda korkuyla çıkmış ağzımdan. yemek yemedikleri zaman, ağladıkları zaman geriliyoruz. sonundada patlıyoruz. yemek yedirirken daha sakin düşünmeye çalış, ağladığı zaman ağlamaya değilde nasıl dikkatini dağıtırım diye düşününce seninde dikkatin dağılır.
denizle durumlar daha sıkıntılı görünüyor. umarım halledersiniz....

minnacığım çok geçmiş olsun. böyle zamanlarda özellikle süt çok işe yarıyo. belki dahada çabuk atlatmasını sağlayacak. bol su iç.

bpa 'yı tıpa diye okudum ya tıpanın ne zararı varki diyorum kendi kendime. salak günümdeyim.

ben denize eriklinin minik 330 ml şişeleri var ya onlardan alıyorum. dışardada şişeden içiriyorum bardak aramak bulmak temizmi diye uğraşmaktan kolay geliyor.

iş çok görünüyor kolay gelsin......

evrimim ne güzel düşünmüş. çok tatlı selinin cicileri. güle güle sağlıkla giysin. ilk doğumgününde ne güzel bir anı olarak kalacak hayatında.

iki gün boyunca denizdeydik. denizi günde üç kere kremleyen ben sadece yüzüme krem sürdüğüm için kumdan kaleler yaparken kavrulmuşum. hareket edemiyorum.

denizin iştahı tavan yaptı bu arada. iştah sorunu olanlara öneririm. yüzdürüp yüzdürüp yedirin. cumartesi durumu farkedince pazara yedirmek isteyipte yediremediğim ne varsa götürdüm yanımda. süpürdü resmen.
bu sabah eski haline dönmüş ama. hiç yememiş...

günaydın..bu sabah baskülde 59.5 gördüm..hedefe az kaldı..ama iki gün karbonhidrat diyetini uyguladım..bu sefer 10 günde 2 kilo daha vermeyi başardım..ama 2 gün sonra misafirim var kaynana ve görümce kaynana bol bol hamur işi yapar yemeyeceğim yememliyim çünkü kızımın doğum günündeki kaçamak 1 hafta kaybıma neden oldu...bu hafta sonuda düğün var hafta sonu ev curcuna..

gunaydınsss

bebiklere kefiri nası iciriosunuz yada nasıl mayalıosunuz ? hazır buralardayken icireyim deneyim diorum

günaydın,
tatlım bu canlı birşeymiş ürüyormuş falan tırstım ben bundan, hazırlardan içiriyorum :)) yarın çay bardağı günde ama benim midem bulanıyor tadı cok güzel aslında ama üremesi doğurması falan içimi kaldırdı.

selin'e bak ya çok güldüm. yaramazlıklara başladın artık. misafirlerin cok yorucu olur canım Allah kolaylık versin, akşamları yapabilirsen temizliği üstünden yapıver zaten kirletecekler heryeri :)) onlar gidince yaparsın iki kere yorulma.

özlem aslında böyle bir tehdit gerekli idi senin kocana, başka türlü anlamıyorlar çünkü en azından senin yaşadıklarının seni mutsuz ettiğini anlar belki düzelmeye calışır. kaybetmeyeceklerini düşünüp rahat davranıyorlar hakkınızda hayırlısı canım.

çok geçmiş olsun, iyleşsin kuzucuk biran önce. sende stres yapma aman anne sütü var hazır bu halsiz zamanında iyi gelir.

yavaş yavaş fatma stres yapma içecek mecburen. nurdan'da söylemiş 1 saat iiçinde tüketilmeli, ben kaynatıp içecek kıvama kadar ılıtıp termosa koyuyorum başucuma gecede 2 kez kalkıyor bizimki içmeye yataktan doğrulup hazırlayıp veriyorum mutfağa gitmeden 2 biberon alıp yanıma. sende böyle yapabilirsin. istersen keçi sütünü de deneyebilirsin. ben gündüz keçi sütü gece devam sütü veriyorum.

emzirme bitince annelerde cok etkileniyor kuzucuklarda. seni en iyi annen anlar ama özür dile dilemediysen. eşinle sorun olduğu için birazda bu kadar büyüyor herşey gözünde. kiloyu da takıyosun. geçecek hepsi üzme kendini canım.

ben esrakonun bakıcı olayını anlamadım cok uzunları okumadıgımdan biri ozet gecebilirmi

ilahi alemsin valla. tatil dönüşü kadın geçmiş olsuna gitmiş yan apartmana giderkende alt kattaki 16 yaşındaki kıza bırakmış eceyi uyurken esraya sormadan. birde yemek yapmıyormuş. tatil dönüşü sendromudur inşallah eski günlerine dönerler.

ÖZLEM ne yaptın canım var mı bir gelişme, nasılsın? daha önce yaşamış biri olarak seni cok iyi anlıyorum. üzmüyosundur inşallah kendini.

ah be gülizim misafirler geldimi 1 hafta gitmeyecekler en az selinin doğumgünündede burda kalacaklar ev daha toplanmadan yeniden batacak doğum günü için yeniden temizlik ölmüşümde ağlayanım yok valla.....

DERYA bravo tebrik ediyorum seni.... çok iyi gidiyorsun.... o hamur işlerinden bana bahsetme ya hafta sonu çok büyük kaçamaklar yaptım rejim falan kalmadı..... ama sen sınırını bilirsin hamurlardanda sınırını koruyarak yiyeceğni biliyorum çünkü senin iraden çok kuvvetli.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…