Ozlem evı mı terkedıyor.. hayırdır ya.. ne oldu?? Ozde den dolayı uzgun degıl mıydın sen??
veriyorum sesimi.. hayır ola ınsallahhh.. hayırlara cıksın.. ıyıyım sukurler olsun, saglıgımda simdilik yerinde.. ne gordun yafrum??
canım ben gece mama verirken, suyu kaynatıp termosa koyuyordum, mamayı yapınca da soğuk suyun altına tutuyordum muslukta soğuması için. hemen soğuyor zaten. ama şimdi mama yaparken artık su kaynatmıyorm. normal içeceği suyu da kaynatmıyorum. gerek yok artık. ( ama mutlaka atılabilir şişedeki sulardan olacak, bizim içtiğimiz büyük damacana sularından değil). mama yapacağım zaman suyu ölçüp cezvede ocağın üzerine koyuyorum, mamayı ölçekle koyana kadar uygun sıcaklığa gelmiş oluyor.fazla vaktini almaz yani..devam sütünü o zaman tek içimlik yapayım. henüz yeni başladığı için biberon olayına yavaştan yavaştan, ben de daha tam bilemiyorum. mesela 60 lık yapayım diyorum ama ya içerse az gelirse diyorum. 120 lik yapıyorum bu sefer de içmiyor. kalıyor. bu gece 60 hazırlayacağım iki kez bakalım.. suyu akşamdan kaynatıp koyayım. gece kalkınca sadece ılıtayım. olur heralde di mi?
Evet dün gece Özdeden sonra deniz krizide yaşandı offf :sinifsinif: Byefendi aradı yalvardı söz değişeceğim diyor ama birkaç gün sürünsün diye düşünmüyor değilim mafoldumben
Yasemin Soysal mı adı öyle birşeydi banada önerdi aldım kitabı ama uymak lazım bir kulağımdan girdi diğerinden çıktı obezlik kaderim mi ne?! fisfisfis
canım ben gece mama verirken, suyu kaynatıp termosa koyuyordum, mamayı yapınca da soğuk suyun altına tutuyordum muslukta soğuması için. hemen soğuyor zaten. ama şimdi mama yaparken artık su kaynatmıyorm. normal içeceği suyu da kaynatmıyorum. gerek yok artık. ( ama mutlaka atılabilir şişedeki sulardan olacak, bizim içtiğimiz büyük damacana sularından değil). mama yapacağım zaman suyu ölçüp cezvede ocağın üzerine koyuyorum, mamayı ölçekle koyana kadar uygun sıcaklığa gelmiş oluyor.fazla vaktini almaz yani..
bu arada hediyenizi aldım, senden adres bekliyorum..
şevvalciğe çok geçmiş olsun, biran önce iyileşsin..
pervin hoşgeldiniz canım, geç oldu ama..
canım birincisi, damacanalarda bpa var. ikincisi de çok fazla kimyasal kullanılarak temizleniyor. tam temizleniyor mu orası da muamma. aslında bizim bile içmememiz lazım onlardan ama kolayımıza geliyor işte. ada'ya 5 lt lik şişelerden alıyorum ben. mesela günlük sütler de öyle. şişeleri kimyasallarla temizleniyor. onları da mutlaka karton kutulu olanlardan alıyorum.aa neden damacana değil.. bunu bilmiyorum ben.. ben direk damacana su içiriyorum.. düzgün de bi marka .. ne farkı oluyoo ?????bilmiyorumkismile
iyi olmana sevindim, aman iyi ol, belki totom acik kldi, pek iyi seylr gormedim, taze burcumda vardi, uyaninca cok kotu oldum..hayirlara ciksin ters yorumlayalim iyi olsun, sagliginla ilgili sorun vardi, kuzeyi ozgure burcuya bana emanet edip dinlenmeye, iyilesmeye gidiyordun..yuzun bembeyazdi, iyi degilim diyordun..ayrilik, veda konusmalari yapiyordun..ama bugun facede fotonu gordum sabah icim rahatladi tas gibisin fistik gibisin, kirmizilar super yakismis, yuzun hep oyle mutlu olsun canim benim..
canım birincisi, damacanalarda bpa var. ikincisi de çok fazla kimyasal kullanılarak temizleniyor. tam temizleniyor mu orası da muamma. aslında bizim bile içmememiz lazım onlardan ama kolayımıza geliyor işte. ada'ya 5 lt lik şişelerden alıyorum ben. mesela günlük sütler de öyle. şişeleri kimyasallarla temizleniyor. onları da mutlaka karton kutulu olanlardan alıyorum.
Oglumu evlendırecegım daha, meslek sahıbı yapacagım Onu.. el ele dolasagız onunla dısarıalrda.. cok işim var.. gıdemem.. gıtmemem gerek..
Bı ara kötuydum.. sanırım o anlar bılıncaltında kaldı.. zaten sıkıntılısın,onlar da hortladı sanırımm :)))
herseyın hayırlısı... Rabbımm bızı evlatlarımıza bagıslasın.
arkadaslar bana yardım edinyaklasık 2 ay sonra calısmaya baslayacagım.ve benim bbebegim sadece emerek uyuyabiliyor. bakıcıya bırakmam da gerekiyor.bu durumda bakıcı onu nasıl uyutabilecek?bebegim için arastırdıgım uyku yöntemlerini denedim ama fayda saglamadı.çok caresizim.nolur bana yardım edin
Ya bu aralar istemeden kırıyorum herkesi... Memeyi bıraktı birkaç günden beri biberonla devam sütü veriyorum.. 2 günden beri içiyordu akşam 225 ml. kadar bugün denizin işi var evde pisti akşam annemi çağırdım biraz geç geldi 9 da yemesi lazımdı 10 da uyuyor.. Neyse geldi plajda oynaması için kova falanda almış.. Oynadılar biraz annem dedi mamayı yap getir vereyim 9 buçuğa geliyordu yaptık annem verdi almadı o ara kulağında birşeye bakarken Özde biberonu yere attı anneme bakıp offf dedim sinirli bir şekilde... Sonra dedim içerde ver balkondaydılar içeri geçtiler... Odada koltukta yanıma getirdi Özde yine ağladı almadı biberonu.. Elinden bir hışımla çekip diğer koltuğa geçtim vermeye çalıştım denedim almayınca Özdeye al şunu falan diye kızdımDaha sonra nasıl çığlıkla ağladı gözlerinden yaşlar süzüldü annem aldı hemen sarıldı falan.. Özde sonra kucağıma gelmek istedi aldım yüzünü yıkadım öptüm sarıldım.. Neyse ben evi süpürürken annem Özdeyi uyuttu.. Giderkende bir daha uyuturken gelmem ben mama falan vermem dedi. Annemi ve kızımı çok üzdüm neden böyle davranıyorum ben ya.. Kendim daha fazla üzüldüm kesin... nefret ediyorum kendimden bu agresif tavırlarımdan senağlama :çok üzgünüm: :a015:
günaydin...
Dünden beri Sevval hasta.ilkdefa ateslendi.cuma gece uykusuna yatarken biraz sicak geldi alni ölctüm 37ydi.
Neyse biz yatarken tekrar ölctüm 37.5,dedim yükselcek kesin.neyse saati kurup yattim.
Sabaha kadar 38 civariydi vermedim bise.uyandik 1saat sonra 39 oldu hemen fitil yaptim.3saat sonra tekrar 39a geldi,küvetini ilik suyla doldurdum biraz oynadi,düştü ateşi hemen doktora gittik.
Bogaz enfeksiyonu,bugecede zaman zaman yükseldi.6saat gecti yine fitil verdım.pzt ates hala yükseliyosa tekrar gitcez.
Antibiyotik gecirmemisse igne vercek.dünden beri hic keyfi yok bebegimin.cok kizdim kendime,yaramaz die halimden zaman zaman sikayet ettigim icin.
Yeterki hasta olmasin.okadar keyifsizki kıyamıyorum hic. Aglarken ben bile gördüm kipkirmizi bogazlari bebegimin.hic bise yemiyo
Stresten sütüm azaldi.tek beni emiyo.hemen süzüldü.
Neyse haber vermek icin girdim.herkez iyidir umarim.sonra görüsürüz
canım birincisi, damacanalarda bpa var. ikincisi de çok fazla kimyasal kullanılarak temizleniyor. tam temizleniyor mu orası da muamma. aslında bizim bile içmememiz lazım onlardan ama kolayımıza geliyor işte. ada'ya 5 lt lik şişelerden alıyorum ben. mesela günlük sütler de öyle. şişeleri kimyasallarla temizleniyor. onları da mutlaka karton kutulu olanlardan alıyorum.
günaydın.... geçmişe bakıp geldim...
SELİN'in cicilerine yorumda bulunan herkese çok çok teşekkürler...
ÖZLEM canım üzme kendini.. inan hiç kolay değil hiç olmadık yerde geriliyoruz olmadık tepkiler veriyoruz ama o an annen öyle desede oda anlamıştır zaten yani anlayacaktır oda geçti bu dönemlerden sonuçta oda senin annen sen nasıl özge için üzülürsen ne kadar kızıp sonra pişman oluyorsan emin ol annen içinde öyle.... eşinle olan olayada üzüdüm... hakkında hayırlısı ne ise o olsun.....
EVRİMİN kardeşinin sözü hayırlı olsun yeniden..... gelininiz çok şanslı senin gibi bi görümcesi hatta görümce demiyelimde bi ablası olduğu için.....
MİNİKİM ŞEVVAL'e geçmiş olsun... yüksek ateş malesef çok korkutuyor..... bu bogaz enfeksiyonuda ne illet birşeymiş ya..
BABYBİM, BURCUM, DERYAM valla tebrik ediyorum sizi azimle ilerliyorsunuz.... benim rejim zaten bozulmuştu ama hafta sonu iyice azıttım eşimin doğumgünüydü yemediğim içmediğim şey kalmadı.....
gelelim bize...
SELİN canımıza okuyor yeniden hiçbirşey yemioyr hatta artı ağzındakileri çıkartıp eline alıp mıncıklamayı öğrendi... hele cumartesi günü hiç yediremedik bi lokma birşey ben yedirmeye çalışıyorium babası selini oyalıyor selin hala yemiyor eşim artık kızdı seline artık ye hadi selin dedi oda ağzındakini çıkardı elien aldı ve pat diye babasının yüzüne attı gülermisin ağlarmısın hay yarabbim işimiz var bizim bu kızla......
temizlik işlerimin hepsi yarım kaldı... mutfak ve banyo, tuvalet temizlenecek ama elimiz bile süremedim... bugün eltim geliyor çocuklarıyla çarşambada eşimin halası oğlu gelini ve torunları geliyor düğün için allah sonumuzu hayır eyleye.... misafirlerin birazı bizde kalacak ben temizlikleri tamamlayamadım ne yapacağım bilmiyorum......
gunaydınsss
bebiklere kefiri nası iciriosunuz yada nasıl mayalıosunuz ? hazır buralardayken icireyim deneyim diorum
günaydın.... geçmişe bakıp geldim...
SELİN canımıza okuyor yeniden hiçbirşey yemioyr hatta artı ağzındakileri çıkartıp eline alıp mıncıklamayı öğrendi... hele cumartesi günü hiç yediremedik bi lokma birşey ben yedirmeye çalışıyorium babası selini oyalıyor selin hala yemiyor eşim artık kızdı seline artık ye hadi selin dedi oda ağzındakini çıkardı elien aldı ve pat diye babasının yüzüne attı gülermisin ağlarmısın hay yarabbim işimiz var bizim bu kızla......
temizlik işlerimin hepsi yarım kaldı... mutfak ve banyo, tuvalet temizlenecek ama elimiz bile süremedim... bugün eltim geliyor çocuklarıyla çarşambada eşimin halası oğlu gelini ve torunları geliyor düğün için allah sonumuzu hayır eyleye.... misafirlerin birazı bizde kalacak ben temizlikleri tamamlayamadım ne yapacağım bilmiyorum......
Evet cnm bu defa bardağı taşıran son damlaydı 3 sayfa dolusu hislerimi düşüncelerimi yazdığım mektup bırakıp sabah erkenden çıktım evden bugün o işteyken gidip eşyalarımı toplayacağım bu saate kadar aramadı zaten....
günaydin...
Dünden beri Sevval hasta.ilkdefa ateslendi.cuma gece uykusuna yatarken biraz sicak geldi alni ölctüm 37ydi.
Neyse biz yatarken tekrar ölctüm 37.5,dedim yükselcek kesin.neyse saati kurup yattim.
Sabaha kadar 38 civariydi vermedim bise.uyandik 1saat sonra 39 oldu hemen fitil yaptim.3saat sonra tekrar 39a geldi,küvetini ilik suyla doldurdum biraz oynadi,düştü ateşi hemen doktora gittik.
Bogaz enfeksiyonu,bugecede zaman zaman yükseldi.6saat gecti yine fitil verdım.pzt ates hala yükseliyosa tekrar gitcez.
Antibiyotik gecirmemisse igne vercek.dünden beri hic keyfi yok bebegimin.cok kizdim kendime,yaramaz die halimden zaman zaman sikayet ettigim icin.
Yeterki hasta olmasin.okadar keyifsizki kıyamıyorum hic. Aglarken ben bile gördüm kipkirmizi bogazlari bebegimin.hic bise yemiyo
Stresten sütüm azaldi.tek beni emiyo.hemen süzüldü.
Neyse haber vermek icin girdim.herkez iyidir umarim.sonra görüsürüz
günaydın millet
şükür biz bu gece 120 ml devam sütü içtik ama üç kerede. 2 buçuk gibi hazırladım ilk vermek için. biraz içti. sonra beşe doğru biraz daha kalanını. altı ya doğruda kalanını. şimdi size sorum şu kızlar zararı olur mu kalanı vermenin? odada beklettim soğumasın diye.
Ya bu aralar istemeden kırıyorum herkesi... Memeyi bıraktı birkaç günden beri biberonla devam sütü veriyorum.. 2 günden beri içiyordu akşam 225 ml. kadar bugün denizin işi var evde pisti akşam annemi çağırdım biraz geç geldi 9 da yemesi lazımdı 10 da uyuyor.. Neyse geldi plajda oynaması için kova falanda almış.. Oynadılar biraz annem dedi mamayı yap getir vereyim 9 buçuğa geliyordu yaptık annem verdi almadı o ara kulağında birşeye bakarken Özde biberonu yere attı anneme bakıp offf dedim sinirli bir şekilde... Sonra dedim içerde ver balkondaydılar içeri geçtiler... Odada koltukta yanıma getirdi Özde yine ağladı almadı biberonu.. Elinden bir hışımla çekip diğer koltuğa geçtim vermeye çalıştım denedim almayınca Özdeye al şunu falan diye kızdımDaha sonra nasıl çığlıkla ağladı gözlerinden yaşlar süzüldü annem aldı hemen sarıldı falan.. Özde sonra kucağıma gelmek istedi aldım yüzünü yıkadım öptüm sarıldım.. Neyse ben evi süpürürken annem Özdeyi uyuttu.. Giderkende bir daha uyuturken gelmem ben mama falan vermem dedi. Annemi ve kızımı çok üzdüm neden böyle davranıyorum ben ya.. Kendim daha fazla üzüldüm kesin... nefret ediyorum kendimden bu agresif tavırlarımdan senağlama :çok üzgünüm: :a015:
ben esrakonun bakıcı olayını anlamadım cok uzunları okumadıgımdan biri ozet gecebilirmi
TAZE teşekkür derim ama tickerim yalancı moral olsun diye öyle yaptım yoksa daha yolum var...
GÜLİZ canım böyle sıkıntılı olduğunda sarı kantaron hapını önermiştim ama sanırım dikkate alamadın yada görmedin doktora git bakalım hap konusunda Nurdan da yardımcı olmuş ..
/QUOTE]
tatlım görmemişim şu gnc den almıştım kedi otuyla sarı kantarondu yanılmıyorsam ama bi halta yaramamıştı 2 sene önce. doktor paklar diye düşünüyorum. bakalım bugün gideceğim.
Selın ın cıcılerını koydum.. Aldıgı elbıseyı ıstersen gerı ver dedım Sıbel'e, o yuzden bır an once gorsun ki, gec kalmadan elbıseyı gerı goturebılsın ısterse dıye koyuyorum.. boylece hepımız de gormus olduk erkenden.. yoksa onun koyması cok daha guzel olacaktı.. bu seferlık bole olsun artık./QUOTE]
yapmışsın yapacağını yine. gelin olduğunu da görelim selinciğin. çok yakışacak eminim.
gulizcim annemlerde olucam buranın adresini yazarım sana
tatlım aldım adresi ne zamana kadar oradasın onu bileyim de ona göre hazırlanayım. hafta sonu baktım ama içime sinen olmadı. bide hoşuma gitti cok kız kıyafetlerine bakmak. bu haftada devam edeceğim gezmelere. inşallah ikinci kız olur diye dua etmeye başladım şimdiden.
iki gün boyunca denizdeydik. denizi günde üç kere kremleyen ben sadece yüzüme krem sürdüğüm için kumdan kaleler yaparken kavrulmuşum. hareket edemiyorum.
denizin iştahı tavan yaptı bu arada. iştah sorunu olanlara öneririm. yüzdürüp yüzdürüp yedirin. cumartesi durumu farkedince pazara yedirmek isteyipte yediremediğim ne varsa götürdüm yanımda. süpürdü resmen.
bu sabah eski haline dönmüş ama. hiç yememiş...
iştahı açılmış deniz'in denizi görünce. kendini unutmuşsun sende damlacım geçmiş olsun.,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?