2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

minişş siz taşınıyormusunuzz atlamışım o kısmı annene yakından uzağa gitme sakın

adaş tel takma fikri zayıflama açısından süper benim arkadaşım taktırmıştı resmen kilo vermişti rahat yemek yiyemiyordu bir taşta iki kuşşş
düzgün dişlerrr düzgünn göbekkk

benimde sinirlerim laçka resmen günlerdir uykusuzluk tavan yaptı
yaho berbat öksürmekten helak oldu sabah kadar uyumuyor
şimdi uyudu bende onunla uyumaya çalışacağım biraz
Allahım bir önce şifa ver diye yalvarıyorum resmen korkunç birşey hastalık

bak işte erkekler anlatmayınca anlamıyorlar...dosdoğru anlatacaksın Meltem...Onun görmesi gerekir ama gurur yapma sakın.....Senin "lütfen" yardım değil gerçekten ciddi ciddi yardıma ihtiyacın var. Aksi halde daha da gerginleşir ilişkiniz.. Makineyi dizme işini ona yık mesela. Bir süre sonra o onun işi oluveriyor, sen söylemeden yapıyor..

Ben böyle havadan konuşuyorum şimdilik bizim evde kayınvalide yapıyor çoğu şeyii tabi.. Bakıcı başlayınca nolcak halim bilinmez. Ama Barışı koşturacağım napayım...

meltem esine pes diyorum yani ama aglamayana meme vermezler arkadasım
daha oncede bu tarz yorumlar yaptım hiç uyguladınmı bilmiyorum ama
sen o gelince ece yi birakıp bende yuzmeye gidiyrum diyip giyinip çıkacaksın olurmu oyle adaletsizlik yahuu sende insansın onun gibi .

ADASSS
SEN SANIYORMUSUN zor yerim ben tel mel tanımam her halukarda yerim valla ama iyi fikirmis bak bu hiç aklıma gelmemisti ama olsun iki sene sonra her sekilde guzel olacak ve aynı zamanda saglıklı olacak olmak guzel geliyo klaga kararlıyım yaptıracagım

aycam bakıcıyla konusmadınzım kosulları yemek utu vs iste bizim bakıcı yapıyor bak aksamları isim olmuyor pek tabi sizler daha geç geliyorsunuz benim kadar olmaz tabi ama yemek hazır olsa super olur mutlaka bastan konus sıkı tut hos ruzgar ne kadar uyuyor gunduz bilmiyorum ece uzun uyumasa yapamaz o kadar isi

fbbi meltem;
valla içimden gecenleri yazıcam kusura bakma yanlışda anlama;

sizin oturdugunuz ev şehirden uzak etrafında yerleşim yerleri yeni yeni oluşuyor!resmen istanbul dışı. bi dunya aidat ödüyosunuz bissrürü sosyal alanı var diye peki sen kullanabiliyomusun bu alanları yuzme spor spa plates fitness hiç biri dimi. peki o evde oturmanızın size avantajı ne? işine çoooooooook uzak üstelik ödediniğiz kredide cabası
valla bence şehre daha yakın bi yerden ev alın. kredi ödemeniz dahaaz olusa artan parayla sana bi araba için krediye girin derim
sen işine arabayla gidip gelirken sabahın köründe demeyelimde sabahın Nurunda yola çıkmak zorunda kalmazsın 8 deki mesain için 7 15 bile yeter yakın mesafede.ve bunun için 7 de kalkasan yetişirsin giyceklerini akşamdan hazırla makyajınıda ofisin wc sinde yaparsın.
sen resmen şuanda paranla eziyet çekiyosun.

senin sinirler gevşemesinde daha ne olsun ayol
gerçekden bak samimiyim bu yazdıklarımda
sen çook çok fazla yoruluyorsun o kesin
eşinle birde bunu konuşun.

ama olaya birde eşinn açısından bakınca herşey süpper
akşamları yada hafta sonu yuzmeye gidiyor işede arabayla gidiyor evde çocuga bakan yemek bulşık ütü sen

yani bunlar sana sadece tavsiye ama dışardan görunen bu!
kızma yada kırılma yada alınma ama sana samimiyetimle yazdım.

haa başka yoluda var tabee
işi bırak çalışma evde olunca kızınla ilgilenirsin bolbol
o uyurkende sitenin sosyal alanlarından yararlanırsın spor plates spa. ne istersen.sinirlerin harap olmas.

Son düzenleme:
herkese iyi akşamlar.bir türlü giremiyorum.ne var ne yok bilmiyor.hatta şu an bile zor zanaat yazıyorum neva mızlamaya başladı meme diye.
laptopum bozuldu tamire gönderdim şirin bir netbook aldım.okuldan giremiyorum artık.hiç boş vaktim yok bsşks bir okula da gidiyorum görevlendirme olarak.oaranın daişleri var.panomda koca bir liste var,yetişmesi gereken yazılr,planlar,seminerler.çok daraldım.

kardeşim kaza geçirdi hastanede.eskişehire gidip geliyorum sürekli.cumartesi kar yüzünden yolda mahsur kaldık,aç,susuz kabus gibiydi vs.vs.

neva sanırım köpek dişlerini çıkarmaya çalışıyor.zaman zaman ateşi çıkıyor,iştahı hepten gidiyor.kelime hazinesi hızla gelişiyor.bugünler de kayuuu kayuu diye şarkı söylüyor.

neva ağlıyor....(( buralardayım ben.özlüyorum sizleri.son sayfadan anladığım kadarıyla meltem daralmış,esrako bajım tellenecek,evrim taşınacak ..arayacağım onu.inanın abartısız okula bir gidiyorum 1 bardak su bile içemiyorum.veli,öğrenci randevuları.şimdi bir de ev ziyaretleri başlıyor..

TEMELİN DONLARI

Gümrük kapısında bir İngiliz, bir Fransız, bir Türk geçmek için
bekliyorlarmış.
Gümrük görevlileri valizlerini kontrol etmeye başlamış.
Önce İngiliz'in valizine bakmışlar.
İçinden 7 adet don çıkmış.
'Niye 7 tane?' diye İngiliz'e sormuşlar. O da : 'Haftanın yedi gün var. Hepsi için bir tane.
Pazartesi, Salı, Çarşamba...' demiş. 'Vay be! ' demiş görevli, 'Helal olsun... Medeniyete, temizliğe bak adamlardaki ...'
Sıra Fransız'ın valizine gelmiş.
Açmışlar bakmışlar 8 tane don...'7'yi anladık da, niye 8? ' diye sormuşlar... Fransız : 'Pazartesi, Salı, Çarşamba... Hergün için bir tane, bir tane de ne olur ne olmaz diye
yedek aldım' demiş... 'Vay be' diye düşünmüş bizim gümrükçüler... 'Adamlardaki temizliğemedeniyete bak,İngilizleri de geçtiler temizlikte' ...
Sıra Temel'e gelince açmışlar bakmışlar tam 12 adet don. 'İşte !' demişler.. Ne varsa bizim insanımızda var. Avrupalı ile kıyas kabul etmeyiz... Şu medeniyete, şu temizliğe bak… Yabancılar da duysun diye sormuşlar : 'NEDEN 12 ADET ?'
Bizimki cevap vermiş: 'Ocak, Şubat, Mart, Nisan, ......'

elifim geçmiş olsun tatlım
şimdi nasıl kardeşin??
bende senin geldiğini görmedim fıkra eklemişim çok seversin ya

"ALLAH'ın ayı Muharrem" olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. ALLAH ın ayı, günü ve yılı olmaz, ancak Allah'ın rah*****e ermenin önemli bir fırsatı olduğu için Peygamberimiz S.A.V tarafından bu şekilde ifade edilmiştir.Âşura Günü ise Muharrem'in 10. günüdür. Âşura Gününün ALLAH katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Cenâb-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Bu günlerde oruç tutmak çok faziletlidir.Hicrî Senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. günü Âşura Günüdür. Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, Âşura Gününün de diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli bir konumu bulunmaktadır.Âşura Gününün Allah katında da çok seçkin bir yerinin olduğunu Fecr Sûresinin ikinci âyeti olan "On geceye yemin olsun" ifâdelerinin tefsirinden öğrenmekteyiz.

Cenâb-ı Hak bu gecelere yemin ederek onların kudsiyet ve bereketini bildirmektedir.

Bugüne "Âşura" denmesinin sebebi, Muharrem ayının onuncu gününe denk geldiği içindir. Hadis kitaplarında geçtiğine göre ise, bu güne bu ismin verilmesinin hikmeti, o günde Cenâb-ı Hak on peygamberine on değişik ikram ve ihsan ettiği içindir. Bu ikramlar şöyle belirtilmektedir:1. Allah, Hz. Musa'ya (a.s.) Âşura Gününde bir mucize ihsan etmiş, denizi yararak Firavun ile ordusunu sulara gömmüştür.2. Hz. Nuh (a.s.) gemisini Cûdi Dağının üzerine Âşura Gününde demirlemiştir.3. Hz. Yunus (a.s.) balığın karnından Âşura Günü kurtulmuştur.4. Hz. Âdem'in (a.s.) tevbesi Âşura Günü kabul edilmiştir.5. Hz. Yusuf kardeşlerinin atmış olduğu kuyudan Âşura Günü çıkarılmıştır.6. Hz. İsa (a-s.) o gün dünyaya gelmiş ve o gün semâya yükseltilmiştir.7. Hz. Davud'un (a.s.) tevbesi o gün kabul edilmiştir.8. Hz. İbrahim'in (a.s.) oğlu Hz. İsmail o gün doğmuştur.9. Hz. Yakub'un (a.s.), oğlu Hz.Yusuf'un hasretinden dolayı kapanan gözleri o gün görmeye başlamıştır.10. Hz. Eyyûb (a.s.) hastalığından o gün şifaya kavuşmuştur.(2)Hz. Âişe'nın belirttiğine göre, Kabe'nin örtüsü daha önceleri Âşura gününde değiştirilirdi.İşte böylesine mânalı ve kudsî hâdiselerin yıldönümü olan bu mübarek gün ve gece, Saadet Asrından beri Müslümanlarca hep kutlana gelmiştir. Bugünlerde ibadet için daha çok zaman ayırmışlar, başka günlere nisbetle daha fazla hayır hasenatta bulunmuşlardır. Çünkü, Cenab-ı Hakkın bugünlerde yapılan ibadetleri, edilen tevbeleri kabul edeceğine dair hadisler mevcuttur.Âşura Gününde ilk akla gelen ibadet ise, oruç tutmaktır. Muharrem ayı ve Âşura Günü, Ehl-i Kitap olan Hıristiyan ve Yahudiler tarafından da mukaddes sayılırdı. Nitekim, Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam Medine'ye hicret buyurduktan sonra orada yaşayan Yahudilerin oruçlu olduklarını öğrendi."Bu ne orucudur?" diye sordu.Yahudiler, "Bugün Allah'ın Musa'yı düşmanlarından kurtardığı Firavun'u boğdurduğu gündür. Hz. Musa (a.s.) şükür olarak bugün oruç tutmuştur" dediler.Bunun üzerine Resulullah Aleyhissalâtü Vesselam da, "Biz, Musa'nın sünnetini ihyaya sizden daha çok yakın ve hak sahibiyiz" buyurdu ve o gün oruç tuttu, tutulmasını da emretti.(3)Aşûra günü yalnız ehl-i kitap arasında değil, Nuh Aleyhisselâmdan itibaren mukaddes olarak biliniyor, İslam öncesi Cahiliye dönemi Arapları arasında İbrahim Aleyhisselâmdan beri mukaddes bir gün olarak biliniyor ve oruç tutuluyordu.Bu hususta Hazret-i Âişe validemiz şöyle demektedir:"Âşûrâ, Kureyş kabilesinin Cahiliye döneminde oruç tuttuğu bir gündü. Resulullah da buna uygun hareket ediyordu. Medine'ye hicret edince bu orucu devam ettirmiş ve başkalarına da emretti. Fakat Ramazan orucu farz kılınınca kendisi Âşûrâ gününde oruç tutmayı bıraktı. Bundan sonra Müslümanlardan isteyen bugünde oruç tuttu, isteyen tutmadı." 'Buhari, Savm: 69.O zamanlar henüz Ramazan orucu farz kılınmadığı için Peygamberimiz ve Sahabileri vacip olarak o günde oruç tutuyorlardı. Ne zaman ki, Ramazan orucu farz kılındı, bundan sonra Peygamberimiz herkesi serbest bıraktı. "İsteyen tutar, isteyen terk edebilir" buyurdu.(4) Böylece Âşura orucu sünnet bir oruç olarak kalmış oldu.Âşura orucunun fazileti hakkında da şu mealde hadisler zikredilmektedir.Bir zat Peygamberimize geldi ve sordu:

"Ramazan'dan sonra ne zaman oruç tutmamı tavsiye edersiniz?"Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam, "Muharrem ayında oruç tut. Çünkü o, Allah'ın ayıdır. Onda öyle bir gün vardır ki, Allah o günde bir kavmin tevbesini kabul etmiş ve o günde başka bir kavmi de affedebilir" buyurdu.(5)Yine Tirmizi’de de geçen bir hadiste Peygamberimiz şöyle buyurmuşlardır:"Âşura Gününde tutulan orucun Allah katında, o günden önce bir senenin günahlarına keffaret olacağını kuvvetle ümit ediyorum."(6)"Ramazan ayından sonra en faziletli oruç, Allah'ın ayı olan Muharrem ayında tutulan oruçtur”(7) hadis-i şerifi ise, bu günlerde tutulan orucun faziletini ifade etmektedir.Bu hadisin açılamasında İmam-ı Gazali, "Muharrem ayı Hicrî senenin başlangıcıdır. Böyle bir yılı oruç gibi hayırlı bir temele dayamak daha güzel olur. Bereketinin devamı da daha fazla ümit edilir" demektedir.Gerek Yahudilere benzememek, gerekse orucu tam Âşura Gününe denk getirmemek için, Muharrem'in dokuzuncu, onuncu ve on birinci günlerinde oruç tutulması tavsiye edilmiştir.Bu mânâdaki bir hadisi İbni Abbas rivayet etmektedir. Bunun için, müstehap olan, aşure Gününü ortalayarak, bir gün önce veya bir gün sonra oruç tutmaktır.Bu günde oruçtan başka hayır, hasenat ve sadaka gibi güzel âdetlerin de yaşatılması isabetli ve yerinde olacaktır. Herkes imkânı nisbetinde ailesine, akraba ve komşularına ikramda bulunur; bugünlerin faziletini bildiren hâdiseleri hatırlayarak ihsanda bulunursa şüphesiz sevabını kat kat alacaktır. Bilhassa, Peygamberimiz, mü'minin aile efradına Âşura Gününde her zamankinden daha çok ikramda bulunmasını tavsiye etmiştir.Bîr hadiste şöyle buyurular: "Her kim Aşura Gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa, Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(9) Bu aile mefhumunun içine akrabalar, yetimler, kimsesizler, konu komşular da girmektedir. Fakat, bunun İçin fazla külfete girmeye, aile bütçesini zorlamaya lüzum yoktur. Herkes imkânı ölçüsünde ikram eder.

yarın muharremin 10'u
aşure yapmak isteyenler yarın alışverişlerini yaptıklarında bir yıllık bereket bolluk getirirler evlerine
rabbim herkese nasip etsin
biraz uzun bir yazı ama paylaşmak istedim böyle mübarek bir ayı değerlendirebilmemiz adına

sağol esrmam.bu sefer komikti fıkra.demek ki lazlar donlarını temiz kullanmayı biliyorlar:)
kardeşim iyiye gidiyor.ciğerinden darbe almıştı.Allahbeterinden saklasın

demek evrim taşınıyor.kendi meselelerimden aryıp soramadım.
çok bunaldım,işler de çok yoğun.ev-.neva-iş.öğretmenlik büyük sorumluluk.öğrencilerin bilmeden hakkına giriyorsam Allah affetsin.e bu seneki kadar zorlanmamıştım.eve iş getirebiliyordum,görüşme kayıtlarımı yapabiliyordum hiç olmasa.şimdi o da yok.okulda da herşey yetişmiyor.

aslaaaa gıdermıyım hıc :) zaten oyuzden tasınamadım yazdan berıdır.anneme yakın,kalorıferlı ıyı bı daire olsun die kıs ayına geldık.bekleıdıgmız sıte anneme yurume mesafesı 15 dakıka.bakalım kısmet
off durumunuz duzelır ıns bıan önce.o öksürükte uyuymamayı 2 gece cektık berbattı.gecmıs olsun tekrar
kardesıne cok gecmıs olsun Elifcim.inş daha ıyıdır şimdi
kendımızce ıyı gecırmeye boş gecırmemeye özen gösterıoruz Rabbım kabul etsın oruclarımızı inş. dularımızı. cok degerlı bır gece ve gun.bırde bugece sular zemzem Allah ın iznıyle.vaktı olan gırsın banyoya alsın gusül abdesttını, butun sene hastalıklardan emın kılınır inş.

Şevvalınde köpekdişleri geliyo sanırım.acayıp bı pürüzlük bı huysuzluk.elı süreklı agzında.hayırlısıyla bıde onları cıkarsaydı ateslenmeden.4 tane köpek dişi nasıl cıkar,bızde cıkarırmıyoız onla beraber bılmıyorum yenı dişler

nurdanıcmm,, herşey iyi herşey çok güzel olacak.. yüz yüze herşey daha kolay aşılacak.. emin ol canım..

hasta bebik ve annelere çok geçmiş olsun.. kış aylarının problemi de bu işte..

ecoşların ikisi de bal küpü.. maşallah. öperim tatlı nanaklardan.. esra, ecoşa bornoz giydirmişsin ya, süpersin yaaa.. adanın havluları küçük gelmeye başlamıştı. resmi görünce hatırladım ki doğum hediyesi gelen bi bornoz vardı (doğum hediyesine baka, anca kullanabilicem. böyle olunca unutuluyor herşe6y sağda solda dolap köşelerinde) neyse çıkardım, bu akşam denedik. aman ne rahat ne güzel şeymiş ayol! sağol valla hatırlattın..

elifçim çok geçmiş olsun.. neyseki atllatmış,allah tekrarını göstermesin..

yoğurt yiyen ruzyi ısırır, suratını yoğurtlu yoğurtlu öperimmm..

esra tel taktıracakmışsın.. bizim ofisten bir arkadaşım da taktırmıştı. 2 yıl filan taktı o ama bi de öyle 2 filan değil baya bi dişi çekildi. şimdi çok güzel ama. tamamen düzeldi dişleri. ve gerçekten o dönem kilo da verdi. ama baya bi sabır işi..

meltem... kızma noolur ama ben de gülistana katılıyorum arkadaşım.. hiçbir nimetinden faydalanamadığın hatta hayatına türlü eziyet katan bir yerdesin. haa elbetteki çok köklü bir değişiklik olur yeni ev almak, taşınmak şu bu.. o zaman, bence sen de durumunu buna uydurmalısın. ben bu eşlerin kendi keyiflerinde olma durumuna çok kızıyorum. bu çocuk sadece senin değil, tek başına da yapmadın. e sen hizmetçi filan da değilsin. aklı başında,birikimleri olan genç bir kadınsın. o evin kadınısın. sadece eşin değil herkes yardımcı olmalı. ama en çok eş tabii.. ne de olsa ortak bir hayat paylaşılıyor. ben diyorum ki erkekleri kadınlar böyle yapıyor. aman yapamaz, beceremez diye hiç sorumluluk yüklenmiyor onlara. e anaları da öğretmemiş.. onlarda gel keyfim gel, bu saltanatı sürdürüyorlar. ne demek beceremez ya! bal gibi de becerir de yaparda. yeter ki iş başa düşsün. o nedenle, bence de bırak bir gün eceyi babasına yüzmeye git sen de. kuaföre git, alışverişe git, ne biliyim git işte. gidebilir miyim, miyav miyav şeklinde değil ama. buna çok ihtiyacım var, gitmek istiyorum. tabii ki kırmadan, incitmeden, sertleşmeden. iki koca insanın elbet anlaşacağı bir nokta olacaktır. bi de mükemmle ev kadını olmaktan vazgeç bence. hem mükemmel anne, hem mükemmel eş, hem mükemmel çalışan, hem de mükemmel ev kadını olunamıyor. bu hikaye. en azından çocuklar biraz büyüyene kadar. evi salla biraz.o zaman eşin de sana yardım etmesi gerektiğini görecektir.. bunlar benim düşüncelerim tabii...naçizane..

sanada ilkeyede cok gecmis olsun canim..masallah gelisimi cok iyi..

teşekkür ederiz canım..

bilmem ben de hemen yiyip yatınca sindirmeden rahatsız olurum yani midesi yorulur bence... solunum fonk. testini ben küçükken yapmışlardı astım şüphesi vardı sıkıcı bişeydi pekde hatırlayamıyorum da bide küçüktüm korkmuştumda.. bakalım bu hafta gidicem .. saol bilgilendirmen için..

[video=dailymotion;k1TFN850q0bTq71PzuX]http://www.dailymotion.com/video/k1TFN850q0bTq71PzuX[/video]

deneme 1-2-3 ...video da ekleniyormuş buraya ne gözel

anammmm ne güzel yiyo öyle vura vura.. :))

Nurdan, Tibet'in dönme durumu ne oldu? Teoşun fotoğrafı varsa koysana son halini şebeleğin. İnşallah durumları düzeltirsiniz.

.

Resmi hafta sonu ceker koyarim cnm, gelme durumu gelir heralde:)Ruzy cok ttali

buarada ben siyiricam yakinda bugun eve 11 de geldim gece; yine mesai..bi dus alip yaticam..

Elif ozledim seni..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…