2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ece nin kopek disleri patlamıs dun tesadufen aglarken gordum ust kopekler çıkmıs ama altları goremedim henuz adam gibi baktırmıyor
bu durumda artık herseyi isirabilir yiyebilir insallah rondo dan kurtluruz
oyuncaksız yeme olayını hallettikten sonra her yemegi yiyip doyacak kadar yani iyip beslenmesi kaldı ondan sonara artık ben kızıma bebek demem çocuk sınıfına girer :)

ben artık ece nin eline dergi veriyorum sayfaları çeviriyor ben o sayfayla ilgili birşeyler uyduruyorum
lcw nin kataloguyla 4 gündür yemek yiyoruz nerdeyse

gözlerimden yaşlar akıyor, annelik sorgulanıyor, nasıl yazmış kadın her bir cümle ok olup batıyor her yerime. ayça iyi ki paylaştın. yüzeysel sıkıntılara ne kadar kaptırmışız kendimizi sağol arkadaşım. bloğa girmeyenler için şu kısacık yazısını ekliyorum gerçek annenin..
-----

önce siz alışın birbirinize, rahatlayın, bitirin gereksiz telaşları sonra ben bulurum sizi merak etmeyin.
çünkü siz "çok ağlıyor" diye yakındıkça ben şok sebebiyle ağlamayı kesen benimkini nasıl ağlasın diye aylarca beklediğimi hatırlıyorum.
çünkü siz "syumuyor" dedikçe ertesi gün MR'a gireceği için nasıl uyumasın diye sabahlara kadar üt vermek çok zor geliyor" dedikçe nasıl hastane köşelerinde süt torbaları ceplerimde, 5 ay boyunca inatla süt vereceğim diye saat başı makine ile süt çektiğimi hatırlıyorum.
çünkü siz "uoyalamaya çalıştığımı hatırlıyorum.
çünkü siz "eve hapis kaldım" dedikçe dr'lara bizi eve yollasınlar diye yalvardığımı hatırlıyorum
çünkü siz tek çocuk sizde varmış gibi konuştukça onlarca dertli anneyi hatırlıyorum.
Ama hiç bir şey söyleyemiyorum çünkü herkesin yaşadığı şey kendine büyük. En iyisi biz 1 sene kadar görüşmeyelim. Ama lütfen elinizdeki mücizenin kıymetini bilin, sağlıklı bir çocuğunuz var...

aslında sıkıntılarımızın çoğununkaynağı bebeklerimiz dışındakiler
eş kayınvalide iş vs
benim mesela sorunumun temel kaynağı eşim

meltem cim asıl sorun dediğin çözülecek bir şey hem de çok kolay. bir bakıcı bulacaksın evdeki kaynana gerginliğinden kurtulacaksın, adama da çemkirmeye başla o da elinden geleni yapacak merak etme. sorun değil bunlar arkadaşım keşke herkesin böyle sorunları olsa diyorum ben şu bloğu okurken şuanda.

ben artık ece nin eline dergi veriyorum sayfaları çeviriyor ben o sayfayla ilgili birşeyler uyduruyorum
lcw nin kataloguyla 4 gündür yemek yiyoruz nerdeyse

aynen bizde o katalogla ne çok oynamıstık :)

meltem bakıcı tutup belki para harcamıs olursunuz ama inan huzurunuz yerinde olur

ben istesem annembizde kalarak da ece yi idare edebilirim zaten ben evdeyim ama butun aile duzenimiz bozuluyor hafta içi annem bizde kalıyor aksamları arada babam geliyor tabi dogal olarak evde adama yemek yok ev bir curcuna birk alabalık kapı çalıyor babam geliyorkapı çalıyor berke ibo falan git gide ev kalabalıklasıyor ben geriliyorum o kadark alabalıkla herkesin herseyin duzenib ozuluyor kolay olmuyor sıf bu yuzden para verip bakıcı tutuyorum yoksa o paraları bende kenara atarım yada bende bir farklı ev evs alımına rahatca yonelebilirim o parayla ama huzur keyif baska seyler geri gelmeyen seyler zaman akıp gidiyor mutlu yasamak aslolan sey oylesine yasamak degil.

Güliz benim de en etkilendiğim bölüm orasıydı...Cımbızla çekip yazmışsın, saolasın...

esra tellerin hayırlı olsun bebeğim, diş çok önemli bende dün gittim doktora perte cıkıyomuş neredeyse dişlerin sadece 1 yıl görüşmedik dedi ve kalsiyum miktarımı arttırmamı istedi. haftaya başlıyoruz dolgulara inş fire vermeden kurtarırız.

yoğurt yiyişini yerim ben o yiğidimin, saçlar simsiyah ten ne kadar beyaz kime benziyor ayça?

özgül'e şimdiden iyi yolculuklar...

Gülicim çok geçmiş olsun sana da..

Sibelim o migren nöbetini neden bu kadar sık yaşadığın inşallah mr sonuçlarında cıkar ve tedavi olursun. yoksa bu kadar sık nöbet deli eder adamı...

Nurdan tatlım iyi olan herşey sizi bulsun artık bitsin sıkıntılar biran önce inşallah kalbim sizinle...

Elif çok geçmiş olsun kardeşine, daha sık girmen dileğiyle özlüyoruz seni..

Burcu nerelerde?

Didara da cok geçmiş olsun...

Kardeşine çok geçmiş olsun, üzüldüm. Allah şifa versin. Bizim de program seninki gibi çok yoğun. Nerdeyse haftada iki gün seminere gidiyoruz (gidip de ne öğreniyoruz acaba, içi boş konuşmalarla kaybedilen saatler)...

guliz canım bu yasta kalsiyum alımına dikkat edilmeli ilerde dis kayıpları yada kemik erimesi yasamamak için su an bizim evde ugundem konusu bu oludugu için dahada hassasım bu konuda
kalsiyumun vucutta depolanması ileri yaslarda 10 yılda oluyormus yani menapoz doneminde sut içmenin manası pek olmuyor oncesinde duzenli kalsiyum almak gerek.
ve kemik yapımı için en onemli seybeyaz peynir buna dikkat et ozellikle sonra yogurt ve sasırtıcı ama dogru ayrı ayrı dr lar soyledi en son sut sıralamada
ben artık kasar peyniri bil pek yemiyorum beyaz peynir yiyorum surekli
zaten çok severdim

Elif geçmiş olsun kardeşin için üzüldüm.

Sibel yaa kıyamam ne kadar zorluyor bu migren seni yaaa..

Didarcığa da geçmişler olsun, maşallah tombalakmış hakikaten. Azcık dikkat edersiniz yediklerine olur biter. Boğumlarından ısırırım onun...

Güliz babaya benzetiyorlar, ama ten rengi bana benziyor galiba:)

ELİF kardeşine geçmiş olsun..
SİBELÜM kuzum daha sakinleşmedimi şu ataklar..senin başındaki stres kaynağı gitmedikçe durum zor gibi..((
DİDAR a geçmiş olsun basit grip deyip geçmemek gerek..ilaçsa gerektiği zaman kullanılmalı gerçekten..
MELTEM eşine ve kayınvalideye iyi bir konulşma yapman gerek herşeyi tek başına nereye kadar götürebilirsin hemde neden yanlızca sen koşturasınki..?

Elifim, kardesıne cok cok gecmıs olsun.. Rabbım sıze bagıslasın.

3 gune yakındır evımde "ıdım". Cumartesı "evımle" vedalasagım sabah.. ve yola cıkacagız.

Incık cıncık ayıklamaktan heder oldum.. Ozgur de yanımda olmadıgı ıcın, Fatoş, ben ve Yardımcımız Tusı ıle evı halletmeye calıstık.. hıc bırseye elınızı surmeyın, bız toplarız denen sırketın ısının yarısını ben yaptım, elbıselerıme, carsaflarıma,yastıklarıma baska bırının dokunmasına musade etmedım, kendım halletım.. oldukca meşakkatli idi.

Çok çok derın konulara inilmiş. Ne mutlu MELTEME, herkes de ona candan cıgerden cevap vermıs. Burası gercekten cok kıymetlı bır yer.

Belmacım, yazdıklarından sonra.. Kuzeye ılac ıcıremedıgımızden dolayı, dr unun verıdgı ılaclar kalmıstı, en son prospanı ıcırebılmıstık.. ama yıne de oksurugu gectıgı halde bır dr a gorunmesının gereklı oldugunu anladım.Elı kulagına gıdıyor son ıkı gundur ama agrısı sızısı yok.. hemen goturecegım.

hocam doktor bize bunu ada 5 aylıkken söylemişti. gerçi yoğun çabalarımız sonucu adanın 2 ay 5 günlükken uyku sorunu büyük ölçüde bitmişti. en az 5 saat kesintisiz uyuyordu o zaman ama gece kalkıp emiyordu tabii. ama 5 aylık olunca doktorumuz kesin talimatla dedi ki, gece her türlü beslenme bitecek. yoksa bırakın 1 yaşı filan, 4 yaşına kadar uykuyu unutun sürekli kalkar dedi. hatta bilinçlendikçe daha çok kalkmaya başlayacak, alışkanlık yapacak dedi. gece acıkmaz merak etmeyin, siz acıkıyor musunuz uyurken dedi. biz de uykuya biraz düşkünüz o nedenle tırstık açıkcası. ben zannediyordum ki, büyüdükçe daha iyiye gidecek bi süre sonra hiç uyanmayacak. meğersem öyle olmuyormuş. o nedenle, o ultimatomdan sonra gece yatırırken besledik en son. 1 hafta canımıza okudu evet. sürekli uyandı. emzirmeyince iyice ağladı, uykusu açıldı neler neler.. itiraf etmeliyim ki, ben tek başıma beceremezdim. iki dayanır sonra memeyi verir uyuturdum heralde. onur sağolsun o dönemde hiç benim kucağıma vermedi gece kokumu almasın diye.. ağladı ağladı bayıldı uyudu. kucağında taşıdı pışpışladı bazen 1 saat.. ama inan, 1 hafta sonra hiç uyanmamaya başladı. ondan beridir de öyle. haa bunda hastalık, burun tıkanıklığı filan hariç tabii.. gece beslenmesi gerçekten alışkanlığa dönüşüyor.

valla doğru söylüyosun..

didara çok geçmiş olsun hem de maşallah! topikteki en tombalak ada diyodum diilmiş. 13.800-86 cm iz biz. belma sen öyle hamur işi, yağlı filan veriyo musun ki doktor öyle dedi? ya ben bu kilo işini anlamıyorum, kafama takıyorum bi de millet abuk subuk konuştukça. adanın yedikleri şöyle: sabah, az ekmek içi, kibrit kutusu kadar keçi peyniri, yarım çay kaşığı kadar tuzsuz zeytin ezmesi, 2 tatlı kaşığı sulandırılmış pekmez, ve bir biberon pastörize inek sütü. öğlen 2 kepçşe karışık, etli sebze çorbası, 1 yoğurt makinası kavanozu ev yapımı yoğurt. (çorbada elime ne geçerse sebze, et suyu, et, 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı var) bazen içine az bulgur veya pirinç koyuyorum. akşamüzeri: 1 muz veya karışık meyve püresi içine 1 ceviz ve 1 biberon pastorize süt. (500 ml yi böyle 2 seferde bitiriyor) akşam bizimle, 2 kaşık yoğurtlu bulgur pilavı ve 2 köfte, veya 1,5 kepçe tarhana veya yayla çorbası veya öğlen et veya balık yemişse sebze çorbası. gece yatarken de 18 ml lik aptamil. ne muhallebi, ne sütlaç, kek, börek , biskuvi, puding ,yağlı ve hamurişi vermiyorum. ayaklanınca zayıflar dediler , gerçi 3 ayda 1 kilo almıştı ama bilmiyorum pek zayıflamış gibi değil. nasıl iş bu anlamadım. ama doktoru gayet sağlıklı sorun yok, biraz fazlası var ama hareketlenince gider diyor. diyetisyen de sakın çocuğun yemesinden kesme, o şimdi her besinden almalı bu yaştaki kilo ileriyi belirlemez diyor. ben çıkamıyorum işin içinden..

evet konuşma yapmam lazım eşim o konuşmayı kaldırır ama k. valide nasıl tepki verir kestiremiyorum ilişkileri tamamen koparmak da istemiyorum nihayetinde eşimin annesi
konuşmayı eşimin annesine yapması gerek çünkü o laf söylesede oğludur ama benim söylediğim en masum kelime bile batar

Allah razı olsun herkes bana destek oluyor
herşey herkesle konuşulmuyor ama buraya içimi dökünce bir nebze ferahlıyorum

Ben de kendi adıma çok hamurişi zararlı şeyler vermedikten sonra bebeklerin beslenmesinden kesilmesini doğru görmüyorum.. Hatta annem der ki hele göbek varsa o hep boya gider.

Evrim kolay gele kardeşim...

Esram hesram yada canım paylaştıgın bilgiler için saol ciğerim evet epey uzundu yazı başta oyy oyy çokmuş yaff dedimsede okudum hepsini.Allah razıolsun ne güzel bilgiler paylaşmışsın.meger ne kadar kıymetliymiş bu 10 gunler ve hicri yılbaşı. muharrem ayı sadece aşure ayı değilmiş yani.birçok ehemmiyetli olay olmuş.herbir Peygamberin başına gelen mucizeler diyelim.hatırlattıgın için teşekkürler tekrar.canımsın..

ELİF kardeşine çok geçmiş olsun.
acil şifalar diliyorum.Allah beterinden korusun.

EVRİMM
canım evim evim yazmandan duygusallıgını anlıyorum. kolay değil il değiştiriyorsun.
ama yer değişikliği herzaman iyidir
umarım siinde bundan sonraki hayatınız güzel olacak.
yeni evinizde huzurla saglıkla oturun inş.zordur taşınma toplanma işi.çogu bitti azı kaldı.ayy cumartesi biz gundeyken sende antalyada olacaksın inş. konusuruz inşallah..

sibelcim allah şifa versin sana bu migren nöbetimidir atagımıdır nedir sana çektiriyor belli.umarı Mr sonucuna göre güzel bi tedavi ile sonuçlanır.

Didara geçmiş olsun.hepmzin hatası sanırım ateş yok burnu akmıyor heh tamam iyileşti gibi düşünmek.iyiki hatırlattın kontrole göturmekde fayda var.
ayrıca maşallah ya hakkaten dombalakmış.doktorların demek istediği şu ;
ilerki yıllardaki obezleri yetiştirmiş olmayalım diye bazı önlemler istiyorlar yoksa tabiki alması gereken besinleri kısıtlamk değil amaç!
bizim dohturamcaya görede hareketli ve zayıf bebek tombul ve hımbıl bebekden daha iyi.

Gizeem Gizem ada şişko bi bebek değil
sadece tombul yapısalda olabilir. ama bebekliğinden beri böyle.birde aklıma ne geldi bizde yani ben mesela adayı hep tombul kuşum diye seviyorum ya sinir oluyosan söyle lutfen hani tombul ebbekleri herkes gibi bende dombalak diye severim ama rahatsız ediyosa çekinme söyle.
bu gece beslenme olayına kesinlkle katılıyorum açlıkdan değil kalması mesela bazen 5 saat kalkmıyor eee acıkmıyomu dimi?alışkanlık zaten gece ilk kalkmasında meme vermeyip pışpışlıyorum ama 2.ciye memememeeeeeeee diye aglıyor bide aç diye boynuma tutunuyor. mantıklı yani memeden kesmeden önce gece beslenmesini bitirmek lazım.sonra memden kesmeli.
yani herşey alıştırmakla alakalı bakınız yaho ilk zamanlar oto koltugunda ne kadar aglıyordu asla durmuyordu ama esra sabretti ve imdi duruyor maşallah hatta uyuyor falan filan...

ÇAÇA bende bebek göbeğinin boya gittiğini duymuşum hep bugune kadar.
afik meela normal kiloda zayıf değil yani ama hafif göbek var kayınvalidemde hep boya gitcek bu dr.
bizim oglanında popo yok yaff
ütü masası gibi dümdüz

bebilere bot alan oldumu

şu ünlü marka H&M açıldı ya foruma ordan bakdımda çok güzel botlar var alsammı?tabanı çok çok kalın değildi ama içi yumuşacık kaz tüyü var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…