ben artık ece nin eline dergi veriyorum sayfaları çeviriyor ben o sayfayla ilgili birşeyler uyduruyorum
lcw nin kataloguyla 4 gündür yemek yiyoruz nerdeyse
herkese iyi akşamlar.bir türlü giremiyorum.ne var ne yok bilmiyor.hatta şu an bile zor zanaat yazıyorum neva mızlamaya başladı meme diye.
laptopum bozuldu tamire gönderdim şirin bir netbook aldım.okuldan giremiyorum artık.hiç boş vaktim yok bsşks bir okula da gidiyorum görevlendirme olarak.oaranın daişleri var.panomda koca bir liste var,yetişmesi gereken yazılr,planlar,seminerler.çok daraldım.
kardeşim kaza geçirdi hastanede.eskişehire gidip geliyorum sürekli.cumartesi kar yüzünden yolda mahsur kaldık,aç,susuz kabus gibiydi vs.vs.
neva sanırım köpek dişlerini çıkarmaya çalışıyor.zaman zaman ateşi çıkıyor,iştahı hepten gidiyor.kelime hazinesi hızla gelişiyor.bugünler de kayuuu kayuu diye şarkı söylüyor.
neva ağlıyor....(( buralardayım ben.özlüyorum sizleri.son sayfadan anladığım kadarıyla meltem daralmış,esrako bajım tellenecek,evrim taşınacak ..arayacağım onu.inanın abartısız okula bir gidiyorum 1 bardak su bile içemiyorum.veli,öğrenci randevuları.şimdi bir de ev ziyaretleri başlıyor..
hocam doktor bize bunu ada 5 aylıkken söylemişti. gerçi yoğun çabalarımız sonucu adanın 2 ay 5 günlükken uyku sorunu büyük ölçüde bitmişti. en az 5 saat kesintisiz uyuyordu o zaman ama gece kalkıp emiyordu tabii. ama 5 aylık olunca doktorumuz kesin talimatla dedi ki, gece her türlü beslenme bitecek. yoksa bırakın 1 yaşı filan, 4 yaşına kadar uykuyu unutun sürekli kalkar dedi. hatta bilinçlendikçe daha çok kalkmaya başlayacak, alışkanlık yapacak dedi. gece acıkmaz merak etmeyin, siz acıkıyor musunuz uyurken dedi. biz de uykuya biraz düşkünüz o nedenle tırstık açıkcası. ben zannediyordum ki, büyüdükçe daha iyiye gidecek bi süre sonra hiç uyanmayacak. meğersem öyle olmuyormuş. o nedenle, o ultimatomdan sonra gece yatırırken besledik en son. 1 hafta canımıza okudu evet. sürekli uyandı. emzirmeyince iyice ağladı, uykusu açıldı neler neler.. itiraf etmeliyim ki, ben tek başıma beceremezdim. iki dayanır sonra memeyi verir uyuturdum heralde. onur sağolsun o dönemde hiç benim kucağıma vermedi gece kokumu almasın diye.. ağladı ağladı bayıldı uyudu. kucağında taşıdı pışpışladı bazen 1 saat.. ama inan, 1 hafta sonra hiç uyanmamaya başladı. ondan beridir de öyle. haa bunda hastalık, burun tıkanıklığı filan hariç tabii.. gece beslenmesi gerçekten alışkanlığa dönüşüyor.meltemcim bence sorun gece beslenmesinde.
memeyi bırakma fikrine katılmıyorum daha doğrusu yararsız olduğuna.
memeyi bırakırsa onun yerine inek sütü verecekmiyim evet. o halde demekki anne sütü hala gerekli ve yararlı.
bana bıraktır diyen doktorada rastlamadım şu ana kadar. varsa neden verilmesin.
ama yapmamamız gereken gece beslemesi anne sütü ya da süt ya da neyse. hem bizim hemde çocukların uykusunu bölüyor. gece sindirim ve boşaltım sistemi çalışmamalı diye duymuştum yani gece ekleme ya da müdahale yapılmamalı sisteme. sabah emsin akşam uyuyana kadar emsin.
edanın doktoru var ankarada. bende gitmiştim ona bir kez. o kesinlikle böyle yapılmalı demişti. ama ne eda becerebildi ne de ben.
becerebilirsen bunu dene bence.
valla doğru söylüyosun..gizemm bornoz rahat oluyor ya tabi hatta bizim bu da kuçuldu buyuk vardı birtane inridirmlerden hamile iken aldıgım onu giydireceğim yakında çok sirin oluyor bornozla gezerken evde ama ya bol bol resim çek. bizim iri kiyim kizlara bebe havlusu yetermi sararmı yahu :)))
e fena mi etmis dogum hediyesi bornoz alanlar :) tulum alsalar simdiye kenara atılmıs isi bitmisti bornoz uzun omurlu bir esy a:
ELİF kardeşine geçmiş olsun..
SİBELÜM kuzum daha sakinleşmedimi şu ataklar..senin başındaki stres kaynağı gitmedikçe durum zor gibi..((
DİDAR a geçmiş olsun basit grip deyip geçmemek gerek..ilaçsa gerektiği zaman kullanılmalı gerçekten..
MELTEM eşine ve kayınvalideye iyi bir konulşma yapman gerek herşeyi tek başına nereye kadar götürebilirsin hemde neden yanlızca sen koşturasınki..?
Elifim, kardesıne cok cok gecmıs olsun.. Rabbım sıze bagıslasın.
3 gune yakındır evımde "ıdım". Cumartesı "evımle" vedalasagım sabah.. ve yola cıkacagız.
Incık cıncık ayıklamaktan heder oldum.. Ozgur de yanımda olmadıgı ıcın, Fatoş, ben ve Yardımcımız Tusı ıle evı halletmeye calıstık.. hıc bırseye elınızı surmeyın, bız toplarız denen sırketın ısının yarısını ben yaptım, elbıselerıme, carsaflarıma,yastıklarıma baska bırının dokunmasına musade etmedım, kendım halletım.. oldukca meşakkatli idi.
Çok çok derın konulara inilmiş. Ne mutlu MELTEME, herkes de ona candan cıgerden cevap vermıs. Burası gercekten cok kıymetlı bır yer.
Belmacım, yazdıklarından sonra.. Kuzeye ılac ıcıremedıgımızden dolayı, dr unun verıdgı ılaclar kalmıstı, en son prospanı ıcırebılmıstık.. ama yıne de oksurugu gectıgı halde bır dr a gorunmesının gereklı oldugunu anladım.Elı kulagına gıdıyor son ıkı gundur ama agrısı sızısı yok.. hemen goturecegım.
Ben de kendi adıma çok hamurişi zararlı şeyler vermedikten sonra bebeklerin beslenmesinden kesilmesini doğru görmüyorum.. Hatta annem der ki hele göbek varsa o hep boya gider.
Evrim kolay gele kardeşim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?