2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ayça..evet annem çok yakınımda ama bana pek yardımcı olamıyor daha doğrusu ablamın çocuklarından fırsat kalmıyor Rüzgar la ilgilenmeye..her ayın 15 günü ablam şehir dışında görev yapıyor..haliyle yeğenlerle annem ilgileniyor..ablamın burda olduğu haftalarda da kafasını dinlemeye çalışıyor..mesela şu an Çanakkale de..üni de okuyan kızkardeşimin yanına gitti..tam da benim ihtiyacım olduğu dönemde..

1 haftadır aralıksız yağmur yağıyor, bu sebepten dışarı çıkartamıyorum çocuğu..o yüzden de iyice yapıştı bana, o da ben de bunaldık..sinirler oldu laçka.

Elif geçmiş olsun kardeşine.allah beterinden korusun..

aşure yapmak istiyordum ama nohut yok..tühh yaa çok üzüldüm tam gününde yapıp dağıtmak istiyordum..ilk defa yapıcam bakalım becerebilecekmiyim..

Meltem seni yıpratan şey uykusuzluksa ve de bu emzirmeden dolayı ise kes memeyi..alacağını aldı zaten bu zamana kadar..

Son düzenleme:

yaparsın canım aşureyi bul bi tarif kralı olur
beni yıpratan şeyler
uykusuzluk, emzirmek, eş ve kayınvalide sorunları
sanırım artık psikologa gitme moduna geçtim

dün gece Ece çok huysuzlandı k. valide bizdeydi Ece de biraz pişik vardı gece uyandı emzirdim koydum yerine ama uyumadı ağlıyor k. valide uyandı altını değiştirmen lazım pişiktendir vs diyor iyi tamam değiştireyimde uykusunun açılma ihtimali çok yüksek neyse aldım kendi yatağımıza götürdümm belki uyur diye yine ağlama devam ilker uyandı vs. "ver meme uyut diyo" geldiler bana iyice gecenin bi vakti neyse k. valide kapıda belirdi altını değiştir diye tabii bana geldiler ya ilker kalk dedim değiştirelim altını tek başına değiştiremeyeceğimden değil elbet maksat beni anlasın diye
ilker söylendi vs. k. valide ver ben değiştireyim diyor dedim ben değiştiririm niye uyandırıyormuşum ilkeri kıymetli oğlunu gelde sinir hastası olma
neyse ben değiştirirken geldi azıcık yardım etti sonra ben tekrar meme verdim sustu "ben demiştim dedi" ya sabır çektim k. valide de gitti yattı
emzirmeden sonra aldım tekrar yatğımıza zor bir şekide daldı 6 da uyandım ama toplam 2-2,5 saat uyudum
sabah dedim ki İlker e yaptığımı beğendin mi

söyleyin kim haklı

söyleyince değişen ne oluyor zorla yapılan bir yardım çok anlamsız ve değersiz

evhanımı annenin yetiştirdiği milyonlarca erkekten bir tanesi işte

ne diyeyeim haklısın

ilk fırsatta deneyeceğim

doğru söz aslında benim faydalanamadığım olumsuzluklarını yaşadığım ama eşimin keyfine göre bir sitede yaşıyorum
benim maaşımın tamamı krediye gidiyor

günaydın dün topige giremedim.. sabahtan yine acili boyladım.. daha otobüste işe gelirken fena oldum otobüsten inip direkt bilecikte acile gittim nasıl gittiğimi bende bilmiyorum... tansiyonum 9,6 a düşmüş + migren atağı hemen koca şişe serum taktılar 1 kiloluk oda 5 dk. bi damla anca damlıyordu mübarek... miğren için takılan serum tansiyonu düşürüyormuş benim zaten düşük olunca çok az damlasın dediler saat 12 oldu benim serum hala yarı bile olmadı çok sıkıdım bende hızlandırdım 2,5 da çıktım hastaneden yoksa o yavaş haliyle bitmesini beklesem akşam 8 e kadar anca biterdi.. eve gittim hala biraz ağrıyor kendi ilaçlarımdan da içtim 1 saat kadar uyumuşum anca öyle geçti ağrım... geçmişe birazdan göz atmaya çalışırım..

Cümleten Merhaba, inşallah herkes iyidir. Ben bir süre giremedim, daha geçmişe de bakamadım. Didar grip oldu. Bir kere peditus verdim, ateş olmayınca burnu da tıkanmayınca bir daha ilaç milaç vermedim. (keşke verseydim) Burnumuz hor hor çeşmesi gibi akıp durdu 4 gün sonra o da geçti. İlaçsız atlatsın istedim. Atlattı da ama iki gece uykusunda çok az öksürdü. Görünürde ateş yok, keyfi yerinde doktorluk bir durum yok gibiydi ama içime sinmedi dün doktora gittik. Sağ kulakta daha çok yeni olan bir iltihap başlangıcı varmış. Boğazı da kızarmış. Gribe bağlı gelişen enfeksiyonlar dedi. Çocuklarda genellikle grip, ardından boğaz enfeksiyonu, ardından kulaklar, en son da akciğere inermiş. Neyse ki ciğere inmeden kurtardık. Bir antibiyotik ve öksürük şurubu verdi.

Kilomuz 15 boy 82. Kilo konusunda 3-4 kilo fazlası var yemeğine dikkat edin dedi. Ne yediğini sordu. Günde 3 öğün yemek yiyor, kahvaltı süt, ekmek, bal, yumurta, peynir karıştırıp veriyorum dedim. Çorbaları genelde etli çorbalar kırmızı eti mutlaka ekliyorum dedim. Beslenmesi güzel, olması gerektiği gibi ama hamur işi ve yağı kısıtlayın. Çok yağlı yedirmeyin dedi. Kilo alması yapıyla da ilgili olabilir dedi. Bizim sülalede çıtı pıtı insan yok ki zaten

Grip olunca kesinlikle ilaç kullanmam gerektiğini anladım. Yok ilaç vermeyin, bağışıklığı güçlensin, kendi atlatsın zırvaları hikaye. Çok ağır geçirmediği halde enfeksiyon nasıl yayılmış. Doktorun verdiği ilaçların ismi CROXİLEX BID antibiyotik ve Bioment öksürük şurubu.

Aşure ayı geldi, mmm mis gibi aşureler yiyoruz. Ben de niyetlendim ama daha yapamadım. Yapanlarınkini Allah kabul etsin.

Ruzynin videosu çok tatlı maşallah.

Eceye geçmiş olsun Esracım. Tel taktıracakmışsın, ileride teller çıkınca çok rahat edeceksin. Bir arkadaşımızda 2 yıldır tel var. Sadece dişlerim değil çene yapımın da değiştiğini hissediyorum diyor. Çok memnun.

Gypsy cim Yahyaya da çok geçmiş olsun.

hepinize geçmiş olsun
bizde bioment vermiştik öksürük için

Geçmiş olsun Sibelcim. Migren felaket. Yok mu bi çaresi şu meretin. Akapunkturla migrene kesin çözüm bilmem ne diyorlardı.

meltemcim bence sorun gece beslenmesinde.
memeyi bırakma fikrine katılmıyorum daha doğrusu yararsız olduğuna.

memeyi bırakırsa onun yerine inek sütü verecekmiyim evet. o halde demekki anne sütü hala gerekli ve yararlı.

bana bıraktır diyen doktorada rastlamadım şu ana kadar. varsa neden verilmesin.

ama yapmamamız gereken gece beslemesi anne sütü ya da süt ya da neyse. hem bizim hemde çocukların uykusunu bölüyor. gece sindirim ve boşaltım sistemi çalışmamalı diye duymuştum yani gece ekleme ya da müdahale yapılmamalı sisteme. sabah emsin akşam uyuyana kadar emsin.

edanın doktoru var ankarada. bende gitmiştim ona bir kez. o kesinlikle böyle yapılmalı demişti. ama ne eda becerebildi ne de ben.

becerebilirsen bunu dene bence.

bence gece beslenmesi bizim bebeklerde anne kokusu almak amacıyla alışkanlığa dönüştü bırakınca daha uzun zaman uyanık kalmam gerekir diye düşünüyorum çünkü benden biberon almayı reddedecektir

Meltem meltem, çok haklısın elbette.. Gecenin o vakti sinirle kayınvalidenin boğazını sıkmadığın hata:)) Biz de geçen benzer bi durum yaşadık. Rüzgar uyku saatini çooook aşmıştı, artık uykusuzluktan ölüyordu, öyle olunca uykuya zor geçiyor, ağlama nöbeti tuttu. Meme veriyorum almıyor ayağımda sallıyorum ağlıyor falan , kapıma dayandı kayınvalide, meme ver uyusun şöyle yap uyusun..Çığlık atasım geldi tuttum kendimi. Barış imdadıma yetişti, anne bırak sen o bi şekilde uyutur diye. Ağzımdan kötü bir laf çıkmadı o sinirle allahtan..Kadın iyi niyetle yaklaşıyor ama gerginlik anında kimseyi duymak istemiyorum, beni de anlasınlar demi..

Gece beslenmesi kesme olayını ben de başaramıyorum.

Bilmiyorum ki ne desem. Bırakıyorum çalışmayı ne haliniz varsa görün ben çocuğuma bakıcam erkeksen geçindir evi, öde ev taksitlerini diyeceksin..Allahım yaa.

Ama takıldığım bir nokta var. Burda kim haklı kim haksız savaşına girersen kaybedersin. Haklı olmak sana bişey kazandırmayacak ki. Hayatınızı planlayıp en verimli şekilde kullanıp, çalışarak Eceyi büyütmen gerekiyor. Hatta büyütmek bile yanlış oldu her anını Eceyle doya doya mutlulukla yaşaman gerekiyor.

Galiba en iyi çözümü yine kendin bulacaksın...

abartısız okula bir gidiyorum 1 bardak su bile içemiyorum.veli,öğrenci randevuları.şimdi bir de ev ziyaretleri başlıyor..

demin face den yazdım nerdesin girmiyorsun vs diye buraya aksam yazmıssın oysasimdi gordum
çok geçmis olsun kardesine elifcim ya yogunmussun allah bos bırakmasın diyelim aynı zamanda kolaylık versin.
yeni oyuncagın hayırlı olsun :)
bayramınız kutlu olsun :)))

ne nasıl yani sirkette iken arkadaslardan duyardım o gun bugunmu adas çabuk yaz bakim bugun asure malzemesi alırsammıbereket olcak bir sene e alayım gidip ben yaparım asure biliyorum uydurma yani ozel tarifle degil
ctesi gunu siz otuurrken iki dakikada yapıveririm derrrmisimm :))))

gizemm bornoz rahat oluyor ya tabi hatta bizim bu da kuçuldu buyuk vardı birtane inridirmlerden hamile iken aldıgım onu giydireceğim yakında çok sirin oluyor bornozla gezerken evde ama ya bol bol resim çek. bizim iri kiyim kizlara bebe havlusu yetermi sararmı yahu :)))

e fena mi etmis dogum hediyesi bornoz alanlar :) tulum alsalar simdiye kenara atılmıs isi bitmisti bornoz uzun omurlu bir esy a:

of canım ya allah yardımcın olsun ne diyim çok geçmis olsun

belmacım tekrar geçmis olsun didosa ama kilosuna cidden dikkat et ciddi kilo farkı var bizimkilerle ailedede zayıf yok diyorsun ç ok onemli bebekkenki beslenme .

teli bende disten çok çene yapımla ilgili taktırmak istiyorum zaten yıllar akıp gidioyr iki yil ddegin nedir ki olsun varsın ben taktırcam kararlıyımı:)

meltem varya kayınvaldenede kocanada nasıl ofkeledim sana anlatamam. da kayınvaldeler için durum bundan ibaret hep ogulları rahatsız olmasın

hic unutmam yeni dogum yapmısım 10g unluk falan iste ece salonda emziriyorum ibo arada gaz çıkarıyor vs kayınvalde iboya ne desin oglum hadi sen git yat azıcık dinlen gozlerin kan canagına dondu . ay nasıls inirlendim sen lohusasın sutun olsun sen de yat kızım hiç demedi ama .
kayınvalde nin gelini kizi gibi gorup dusunmsi nadir olaylardır asla aksini beklememek grek
fatos gibi kayınvalde her zaman olmaz o farklı birkarekter ozelligi.
ama saygılı olacak yatak odanın kapısına dikilip ben demistim deme cesareti gosteremez benim kayınvaldem tepelerim. yada altını degistir diye fikrinide istemem al sen degis be kadın bu kız ise gidecek sabah . ve bu kuçuçuk yeni dogmus bebek degil meltem birbucuk yaslarına geliyorlar
farkındamısın emzirenler bu sıkıntıları yasıyorlar genellikle neyi bekliyorsun kesmek için ???
nedir yani vicdan azabımı çekeceksin 16 aylıkken emzirmeyi biraktım diye hatta 16,5 yuh diyorum
kusura bakma surekli aynı seyleri yazdıgın için artık yazmadan edemiycem samimi fikrimi kızma lutfen.

o kayınvaldeninde haddinin bildirilmesi lazım
o kocanında.

ne demek soylene soylene kalkmak yaaa uvey evlatmı bu
ha kimi tipleme vardır kaldırmasın beni oh ne guzel der ama kaldırdımı da sesi çikmaz hani ite kaka istenileni yapar
bu soyleniyor diyorsun sen kime soyleneceksin anlamadım yani çocuk ikinizin degilmi ???
sen boyle kakılmıs modunda ev is çocuk ugrasırken kocan kendi keyfinde bir step sonrasını dusunmek bile istemiyorum aklıma daha kotu kotu seyler geliyor yok meltem olmaz kendini saydırmalısın arkadasım lutfen artık birsyler yap.
oyle mizik mizik yapma adam gibi koklu tehtitkar bir konusma yap sasırsın noluyor noldu bu kadına boyle desin.

ayça galiba çözüm ilkeri önce karşıma alıp konuşmak
sonra bir psikologdan yardım almak
sonrada eve yatılı bir bakıcı bulmak
aileden insanlar anne ya da kayınvalide kendilerini bizlerin özel hayatlarına müdahale etmeyi laf söylemeyi normal sayıyorlar
sınırlarını kaçırabiliyorlar

ESRA
dün ece uyuduktan sonra yatakta konuşuyoruz
"dedim sen benim çekip gidebilecek olmamdan korkuyor musun"
evet bazen ara ara hissediyorum dedi

farkında ama işine gelmiyor düzelmek rahatını kaçırıyor

ece iki gundur oyuncaksız birsey vermeden eline yemek yiyor
banu yaptı vallaevelsi gun basaldı bugun 3. gun
kedi olalı bir fare yakaladı diyorum :)
sagolsun tabi

iste ilk basladı kızcam ece vs diye ilk kez sesini yuksletlti ece afalladı hatta kustu kucagmı agelyor ona kafasını ceviriyor kahvaltı sonrası vs neyse aksamında ben mamasıın yarısını falan oyuncaksız konusarak falan yedirdim son yarısında aglamaya basladı birtek malzeme verdim eline onla bayıla bayıla oynadı
eskiden olsa bir oyuncak bir kasık oyuncak dedigim ev esyası abuk birsey elinde evriip cevirirken kasgıa agzını actıran materyal :)))

neyse ilk gun boyle idi ama dun tam gun hiç oyuncaksı yedi.
emindim boyle olacagına bir baslasak bu olayı sonlandıracagımızı biliyordum aslında yani bir baslamak ama nasıl yol izliycez aglarmı vs bu sefer kotu olmasın ters tepmesin vs ama ç ocuklor o kaadr kola ydegisime uyum gosteriyoki o yuzden mmeme kesecek arkadaslar lutfen cezaretli olun iki aksamınızı ayırın olmadı bir hafta ama sonra kesintisiz uyku ihtimaliniz var.

ben gece uyanmayalı bir yıl oluyor nerdeyse buyuk hastalık burun tıkanıklıgı vs olmadıgı surece
ha arada ibo uyanıyor ama yani haftalardır mesela disler falan patladı hiç kesilmiyor uykumuz . ece bizim yatırmamıza gore genelde biz geçiktiriyoruz 22,30 ları buluyor yatıyor ve bir daha aramızda olmuyor sabah birlikte uyanıyoruz. aksini dusunemiyorum yani o uykusuz donemler ilk bebeklik doneminde olmalı gerisi bas edilebilecek davranıs bozuklugu bagımlılık anne isteme vs hisleri olsa gerek.
calısanlar için sozum yok onlardaki bebeklerdeki ozlem farklı ama evde olanlar için bir çok yol yontem var denemek gerek kesin mutluluga ulasmak için . zor evet insanı yıldırıyor daha beter olur herzamanki yolu verip memeyi verip uyutayım demek daha pratik ama sonu yok ne zamana kadar ??

iki gunde yeme seklini degistirebildik kararlılıkla demekki hersey degisir ben ece nin elinde birsey olmadan agzını acaacagını hayal bile edemezdim.
su an konusuyorum surekli ece buyuykcek atta gitcez teyze halaya gitcez vs vs sacma sapan konusuyorum pat pat agzıın acıyor bes dk da yiyor gozlerime inanamıyorum keske daha evel yapsaymısız bunları

Geçmiş olsun Sibelcim. Migren felaket. Yok mu bi çaresi şu meretin. Akapunkturla migrene kesin çözüm bilmem ne diyorlardı.

bilemiyorum canım artık haftada bir kere nerdeyse acildeyim.. bakalım pazartesi mr sonucum çıkacak ona göre belki başka bi tedavi uygulanır.. akapunktur burda yok bildiğim kadarıyla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…