esra şimdi bu resim oldumu..hamile iken eylül e aldığım toklar çekmecede duruyo kızım keltoş..sen oğluna toka takıyon nispetmi yapıon:dilcikar:
Rotavirüsü aşısı yaptırdın seeen anladım bizde yaptırdık ablası topikimizdeki bütün anneler yaptırdı nerdeyse.canim iki tanesi normal kizamik vs..asilari...digeri ise yeni cikmis mide enfeksiyonlarinda ve ishalde kusmayi engelleyip vücudun su kaybini engellemek icinmis ve bu asi sadece 6 aya kadar yapiliyormus..bu asi yapilmazsa bu hastalikta bebek hastaneye yatirilip serumlarla tedavi ediliyormus...istersek yaptirmaya biliyorduk..ben tabiki yapilmasini istedim...Ek gidaya gelince; kizim yarin tam 4 aylik oluyor ve 5 ten gün aliyor..burada doktorlar bebeklerin cok uzun süre emzirilmesinden yana degiller nedense...bebegimin boyu ve kilosu gayet güzel..sütümde cok sükür yeterli..o yüzden en azindan 5 ayini doldurmasini bekleyecegim..zaten gecen biraz denedimde agzindan hepsini püskürttü..bence daha hazir degil..
Evet evet bir temmuz annesi olarak katılıyorum sana. Gerçi bende ardarda o aralar badireler atlattığımdan girememiştim ama seçilimle haber gönderiyodum size:) HAdi toplaşın gariii kaydirigubbakcemilebebekler ılk dogdugunda ve biz evimizde agrılar ıcındeyken bıle sıte bu kadar boş değildi, çabuk mörç oldunus agustos anaları..
Kuzey e hafta sonu mama sandalyesı bakmaya gıttıgımızde bu oyuncagı da aldık.. daha dogrusu babannesi gördü, çok hoşuna gitti.. aldı Kuzı ye.. onun da cok hoşuna gıdıyor.. sımdılık bız ustune bastırıp donduruyoruss, ılerıde o daha cok oynayacaktır.. en azından su an ılgısını ne cekıyorsa bır surelıgıne bıle olsa bızım ıcın oldukca kıymetlı :)) yoksa el ayak şaklabanlıgı bu yasta adamı cabuk yoruyor.. aklım olsa 20 sınde dogururdumm :))) 20 sınde de akıl basta degıldı ya hanı.. neyse :))
iste salincagimizin resmi..
zeytin selam
annen hala yanında yani anladıgım kadarıyla aynı sehirdemi yasıyorsunuz peki geri gelebilme sansı olcakmıb)
benim annem geçen bayram evine doncekti bayramda ben tam 45 gun luk olmustum yani ece 45 gunluk olmustu ama benim duygu somurulerim babamı etkiledi anneme git git dedi annem geri geldi ta ki iki ay geçti ikinci bayramg eldi yeni gitti ama bugun babam geldi dayanamam ben kızıma yanlız kalma diye oturdu benle 4 saatkadar agladıgı an ece bunalıp kaçan adam elimden alıp gezdirdi bu arda dedemizde 71 yaszındayani genc degil,
off off evde yanlız olmak çok sıkıcıııı yapcak hiçbirsey yokk
Canım gündüz 1,5 saat akşam 7 den sonra yaklaşık 3-4 saat bebeğiyle vakit geçiren bir anne olmama rağmen benimde sabrımın tükendiği anlar oluyor sana gaddar diyecek hiç bir anne tanımıyorum inan.tracy hog kitabini okudukca hayallerim yıkılıyor ilkkez bu yazarın bu tarz kitabını okuyorsanız bastan 200, sayfaya kadar atlamadan okuyun diyor oku oku daha yatır kaldır yontemine ancak vardım onu yeni okuycam en onemli sey benim için o ancak umutlarım tukenmeye basladı bu yontem için bile bir rutin olusturmak gerek su an 4 aylık bizim bebekler ortalama 4 saatlik rutin yapmak gerekiyormus 4 saat emzirmeden dursa ece daha ne isterim:=) nası oyyalıycam nası zaptetcem bilmiyorum nasıl baslıycaz neler olcak osonra en ufak bi seyahatta falan rutin olmayınca hersey tepe takla olcaksa ne manası fvar falan diyorum allahım emzirerek aksamları tam 2 saat onla oturup uyutmaya çalısmaktan ruh saglıgımı yitiriyorummmmm daral geliyor boyle bir an kendimi kaybedip firlatıp atasım geliyor kucagımdan
simdi boyle birseyle bas basa olmayan anneler vay gaddar anne falan diyebilirsiniz hislerimi yazıyorumkabus gibi yaa bugun 9 da oturdum emzirmeye saat 11,15 ode uyudu ve yatgına koydum o arada ne oglumla ilgilnebilrim ne kendim birsey yaptık sakat gibi koltukta oyleee oturuyuroum offf
Çok seviniyorum bu duruma inşallah devamı gelir maşallah Teocuğabuyuk bide ondeki kisim cikiyor cocuk dahada rahat oluyor..8 farkli melodi, ayrica dalga yagmur ve anne karni sesi var sallanirkene, ustteki kisimdada isik var degisen renklerde, icinde su ve yuzen plastik baliklar var....sagol tatlim, amin..
aksam rahat bi yemek yedik o oynarken, ne buyuk luksmus masada hepbereber yiyebilmek..
Kıyamam bıcırığa eski haline döner inşallah canım benim.cinnet geçirme evresine bugün bende geliyordum nerdeyse
çıldırıcam bütün gün ağladı sebep yok gezmek istiyor evde mal mal gezince susuyor
ben bu çocukta bugüne kadar sorunlar yaşamadığım için bu durumlar bana çok koyuyor
şu kitabı bende alacağım yarın şimdiden başladım rutine uyku saatinide geryie çekmeye başladım bakalım sonuç ne olacak
Allah kolaylık versin.Yatır kaldır deniyorum. belim ağrıdı, doruk çok ağladı, şimdi sakin yatağında duruyor daha uyumadı. 2.5 saattir başbaşayız dorukla. azcık sıtkım sıyrıldı. onur mu? her zamanki gibi uyuyor
KAyserilimiydi eşin esra :)tazem sende başladınmı o yönteme off bu erkekler külliyen hödük bendede mevcut aynı modelden
diyorumki o yönteme başlıyacağım 2 ben bi sen alırsın kucağına hani yatır kaldır kısmının kaldırmasında diyoki yok 4 sen al bir ben alayım
yok canım küsmez ama muhakkak arıyodur seni. Kendini kötü hissetme keyfimizden bırakmıyoruz ki yavruları. Zamanla alışırsınTeşekkürler canım. Öpüyorum.
Arkadaşlar moralim çok bozuuuk senağlama Geçen perşembe işe başladım. Müdür günde 3 saat gel ihtiyacım var dedi. Her zaman rehber öğretmenleri küçümserler, aman bütün gün masa başında oturuyorlar, yok efendim ne iş yapıyorlar falan derler ama iki ay idare edemediler. Ücretsiz izin almama izin vermedi senağlama Sabah 9-12 arası babannesine bırakıyorum. ve iki gündür kızım bana agulamıyooor senağlama sadece arada gülümsüyor ama benle konuşmuyor. Galiba bana küstü. Babannesinin iyi baktığını düşünüyorum ama beni arıyor sanırım. Çok moralim bozuk mafoldumben
Yerim onu ham :)
bu da yahyanın kız versiyonu kaydirigubbakcemile3
tracy hog kitabini okudukca hayallerim yıkılıyor ilkkez bu yazarın bu tarz kitabını okuyorsanız bastan 200, sayfaya kadar atlamadan okuyun diyor oku oku daha yatır kaldır yontemine ancak vardım onu yeni okuycam en onemli sey benim için o ancak umutlarım tukenmeye basladı bu yontem için bile bir rutin olusturmak gerek su an 4 aylık bizim bebekler ortalama 4 saatlik rutin yapmak gerekiyormus 4 saat emzirmeden dursa ece daha ne isterim:=) nası oyyalıycam nası zaptetcem bilmiyorum nasıl baslıycaz neler olcak osonra en ufak bi seyahatta falan rutin olmayınca hersey tepe takla olcaksa ne manası fvar falan diyorum allahım emzirerek aksamları tam 2 saat onla oturup uyutmaya çalısmaktan ruh saglıgımı yitiriyorummmmm daral geliyor boyle bir an kendimi kaybedip firlatıp atasım geliyor kucagımdan
simdi boyle birseyle bas basa olmayan anneler vay gaddar anne falan diyebilirsiniz hislerimi yazıyorumkabus gibi yaa bugun 9 da oturdum emzirmeye saat 11,15 ode uyudu ve yatgına koydum o arada ne oglumla ilgilnebilrim ne kendim birsey yaptık sakat gibi koltukta oyleee oturuyuroum offf
tum ogretmennn arkadaslarımızın ogretmenler gununu kutlarımmmm
burcu evros defne (mudurde olsa o da ogremen sayılır) baska aklıma gelmeyen tum ogretmenlerimizin.
bu arada benimde yarın dogumgunum ogretmenlerle aynı gun bari ogretmen olaymısım hos olurmus:) hemde yazın 3 ay tatil yaparmısım ah keske tam kadın meslegi zamanında dusunememisim:)
doruk'ta 3. ay değişimleri:
- Çok daha az ve sık emmeye başladı.
Sağ memeyi çok sever, solu almak istemezdi. Şimdi ikisini de almıyor. Hele sağ memeden nefret ediyor. Adeta aç kalmamak için emiyor. Onda da sağa sola bakına bakına, memeyi 50 defa bırakıyo emerkensirke içmeyi bir süre bırakıyorum. zaten zayıfladığım falan da yok
- Normalde 10 dkda uyuyan çocuk resmen uyumak istemiyo. HOGG u bu yüzden denemk istiyorum.
- Çok fazla agulamaya başladı, birlikte çok daha fazla eğlenebiliyoruz
- Bazı nesneleri tutabiliyor. Çıngırağını tutturabiliyorum ama kendiliğinden tutabildiği emziği ve yelek düğmeleri var sadece.
- Saçları iyice döküldü :)
KEDİCİ geçmiş olsun canım yaa.. inşallah en kısa sürede iyileşir
ayşin bütün yöntemleri denemişin..odanın havasıda nemli..e neden hep tıkanıyo peki..dr bunu sölemiyomu..herdaimde damla olmas ki...çok geçmiş olsun...eyül ünde burnu tıknaıyo sabahları serumfizyolojik damlatıyolarım
ayyy kıyamam gelinime ya..valla ben tonimer ve burun aspiratörü kullanıyorum birde sırasıyla bi sağa bir sola yatırıyorum onunda faydası var bi deneyin. özellikle uyurken yan yatırınca rshatlıyorBurun tıkanıklığı nasıl geçer !
Lütfen biri biliyorsa anlatsın yoksa hem Deva hem de ben çıldırmak üzereyiz artık. İki gecedir burnu çok tıkalı, ilk gün doktoruna gittik, sadece burun tıkanıklığı var, akciğerler kulak falan temiz, ateş yok. Gifrer(serum fizyolojik) ve okyanus suyu (tonimer baby) kullanın ve aspiratörle temizleyin, odanın havası nemli kalsın, buhar makinası kullanın dedi. Tamam, yaptım ama yok, en fazla yarım saat rahatlıyor, tam uykuya dalıyor, yine nefes alamıyor çığlık çığlığa uyanıyor. Dün gece dayanamadım, aldım hastaneye acile götürdüm. Doktor muayane etti, yine aynı, heryer temiz, hafif nezle gibi dedi, okyanus suyuna devam dedi. Hastanede 20 dakika soğuk buhar verdiler. Bebeğim yine biraz rahatladı, eve geldik yatağına yatırdım 10 dakika sonra yine aynı. Bütün gece her yarım saatte bir burun spreyi sıkıyorum, burnu o kadar tıkalı su burnundan içeri gitmiyor bile !
Yorgunluktan ölmek üzereyim, hadi bu neyse ama kızımın nefes alamayan, ememeyen hali beni mahvediyor. Yok mu bunun başka bir çaresi, bilen duyan gören var mı :sinifsinif:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?