2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam ben de 2009 ağustosta doğan cadı bir bebeğin annesiyimboshayallersmile

bu arada dün doktorumuza gttk
7 kilo 100gr boyumuzda 72cm
kilomuzu beğenmedi
kusmamızı sordu çok güzel hep kusuyoruz dedim güldü
motilium vedi
bide gaviscon verdi.
ek mamaya başla dedi yoğurt pür verebilirsin dedi
böle işte evim darma duman ne zaman iş yapmama ,izin vericek ya mafoldumben

canım ek gıdaya meyve sularıyla başlaman lazım... genellikle ilk defa verdiğni meyveyi 3 gün boyunca hergün verin diyorlar birde eğer alerji olursa neye karşı olduğunu bilmen için böyle yapılması gerekiyormuş... daha sonra yavaş yvaş meyvelerin püresinden verebilirsin... çorbalara başlayabilirsin... en basit tarif... küçük havuç küçük bi patates su ve pirinç haşlayıp geçirip içine bir çay kaşığı zeytinyağı katıp yedirebilirsin... bu şekilde sebzeleri değiştirerek değişik tarifler üretebilirsin... içine kabak, karnıbahar vs. katıp.... hazır kaşık mamaları var sütlü pirinçli onlardan verebilirsin yada muhallebi tarifleri var evde yapılan su ile yapılan içine pirinç unu katıp piştikten sonra içine devam maması katılıyor vs. böyle böyle alıştırabilirsin canım.....

szin bebişler nasıl furkan artık memede uyumuyo ayakata alışsın istedim olmuyo
bi ara amaliyatımdan dolayı sallamadım oda unuttu
beşiğinide tanımıyo ya

canım malesef büyüdükçe uykuları çok çok azalıyor selinde koca güne uyumuyor sayılır anca 15 er dk. uyuyor okadar gecede en erken 10 da yatıyor... artık işimiz gücümüz onlar....ilgi istiyorlar , oyun istiyorlar hep yanında olmamızı istiyorlar... ne yapalım biraz sabır herşey düzene girecek yaza az kaldıboshayallersmile

maşallah epey uzun boylu olacak basketçimi olcak nesırnaşık şey kilosuda iyi canım sağlıklı olsunlarda kilo önemli değil... kusmalarıda ek gıdalara başlayınca büyük ölçüde azalıcak....çocuğunda sende sağlıklı olsunda boşver canım ya ev dandini olsun ne yapalım artıkolumunekankayizsmile

geçmiş olsun

Allah kavuştursun şimdiden
gypsy me de geçmiş olsun

merhabalarr

ise basladım su an isten yazıyorum. geçmisi okuma imkanım olmadı ama sanırım yarın daha rahatlayacagım bolbol okuuyp yazacagım bundan sonra
iki gundur yerime alısmaya calısıyorum biriken ivir zivir detay isler var onlarla mesgulum
yerime bir arkadas baktı ama tabi asıl kalıcı kisinin duzenlemesi gibi olmuyor kendime gore tekrar organize oluyorum vs vs aksam nasıl oluyor anlamıyorum
ama kızımı çokkk ozledimmmmm dun bir ara telde esimle konusurken tutamadımkendimi gozumden yaslar aktı ece hakkında konustuk ayy simdi napıyordur vs derken fena oldum
ama gececek tabiki bu duygusallık çunku kızım çokmutlu gorunuyor aksamları gidiyorum beni gulucuklerle karsıladı dun

bu arada sagılmıs sutleri bugun veriyor bakıcısı pek içmek istememis mamayı verince hemen içmis
sanırım dolaptan çıkan ısıtılan sutu begenmiyor bizim hanım oyle olursa gunduz mama yourt çorba vs aksam meme seklinde gideceğiz napalım herkesler iyimi okumaya baslayayım ufaktan

canım gözün aydın ece çabuk alışmış bakıcısına:ecrin_bebek:
işe başlamışsın hayırlı olsun canım.... işe başlayınca ilk birkaç zaman zor geçiyor ama insan zamanla alışıyor.... en azından o duygusallığı ağlamaları atlatıyor...
bazı bebekler dolapta bekleyen sütü içmezlermiş demek ecede öyle.... aç kalmasından iyidir mama yemesi... en azından geceleri ve akşamları emer seni....

haydeee kolay gelsın ozaman işe başlamıssın.neysekı ecoş hanım aglamıyor galıba,bakıcı teyzesını sevdı gıbı.
ayrı yatın dedı dr bıde ama kımınle eceylemı babasıylamı bılemedım :))
kaydirigubbakcemile3 eceyledır o eceyledır.kocenden ayırmaz tohtur bey senı
içgüdünü yesınler.zaten bız güdülü dogmusuz anacım,herbırımız takılıyos kafamıza göre bkz.dogru yapıyos ama
Sapıklar gıbı yersem süt oluyor.. bıraz elımı ayagımı cekeyım, hemen azalıverıyor süt.. bılınclı de degıl bu yemeyı azaltmak.. sonum hayır olur ınsallahh..
mafoldumben aynen aynen.kac gundur asurenın bırı gıdıyo bırı gelıyo.asure yemekten hem bol sütüm oldu gögüslerde süt dolu maşşalah,ama göbekte aldı basını gıdıyo tutamıyorum mafoldumben
o evrim hanım senın kuzun aksam 8.5damı yatıyor aman masslaah.sevvalın gunduz uykusu 5 saat oluyo genelde.gece uykusuysa 9 saat.bazen 10 oldugu oluyo ama hıc 10.5dan önce yatmadı gece uykusuna akannehir
kuzu ben baska adres vermıstım sankı,ek besınle ılgılı degıldı benımkı CADIARZU dogrular yanlıslar falan gibin bişedi.ama o pekmezlı sey ordada yazıyodu.neyse karıstı,aynı yere cıkıyo sanırsam hepsı
maşalahh ogluna boyu almıs basını gıdıyo.dee yannıs su gavıskna takıldım reflü ilacı degılmı o.nası teshıs koydu reflü ilacı verdı? usg falanmı cektıCADIARZU
selam ben de 2009 ağustosta doğan cadı bir bebeğin annesiyimboshayallersmile
hoşgeldın anlat bakalım bebiş kızmı erkek mı nezamn dogdu gece uyurmu zemuszemus
corapsız yatırırken ayaklı pıjamanın ıcınde corapsızmı yoksa cıplak ayakmı
Corapsız uyutmak, nası olcek kı.. bı denenyım bakımmm..
.
ıhhmmm evet baya baya cıplak yada bazen patıklı pijamayla içinde üstünde corap yokkene.valla cok rahat edıyo vee ayakalrı hıc buz kibin olmadı.gece uyandıgımda mutlaka kontrol edıyorum.şöle kendımıde corapla yatarken hayal edemıyorum o yüzden nası rahatladıgını anlıyom bıgecede olsa denemenızı öneririm.ama ilk zamanlar cok hosuna gıttıgı için boyna ayaklarını bırbırıne sürtüyodu.hissetmek cok hoşuna gıtti delikafadulden

sarımsak enteresan CADIARZU cok faydalı oldugunu duymustum ama bunu duymamıstım.kabugunu soyupmu koycan bı kac tane

gözlerimiz kırmızı çıkmış ama ikisininde birden güldüğü tek foto daha doğrusu yusuf paşanın güldüğü nadir fotolardan birisi

paşam gülermişde gülmekde pek yakışırmış... allah hep güldürsün evlatlarını....

ben geçen gecelerden birinde bacakları çıplak yatırdım üstüne yorganını örttüm ama gece açmış oynayarak bacaklarını aldım ki buz gibi olmuş utandım anneliğimden kendimden

biz aylardır en geç 6.30 yapıyoruz hiçbiyerede gitmiyos valla burdayıs bekleris

canim deryanin ve karyanin da dedigi gibi demir eksikligi yapr..ya herkes terliyo biz niye terlemiyoz hemde bu kadar harekete..
doktoruna danis, komple vitamin baslasin, ama uzulme,cok buyuk bi kayip degil..
seviyoz seniolumunekankayizsmile

masallah, darisi birgun basima:Saruboceq:
nasil yani gunde toplam 15 saat uyku, bulan varsa bana acil kargoyla gonderebilir mi??kafamçokkarıştı

hayirli olsun esracim, ne guzel kizin alismis, sanada moral olur calismak..

iyide ben corapsiz yatamam kisin ayaklarim buz tutar ki hep kisn ellerim ayalmarim buz gibidir, tibet bile isitamaz:))

KAYR seni cok ama cok iyi anliyorum, omurun huysuzlugu ve sabir konusunda..uyku ve huysuzluk bizdede bol miktarda mevcut(

Teo kres maceramiz asil 1. gun
Saat 9 da biraktik, 12 de babasi aldi, 3 saat ortaligi yikmis velet, zaten kadina ayrilirken iyi gunler yerine iyi sanslar dedim:))uyumamis, kapris yapmis, tibet almaya gittiginde kadina dovecek gibi bakiyormus zaten:))guluyorum ama aslinda sinirden..yarinda yarim gun kalicak, haftayada ben gec geldigim icin annem erken alicak ki yavas yavas alissin..
buarada dun ne o nede ben uyudum stresten, o ise herzamanki uykusuzlugu..gecenin 1i cocuk hala aksiyon istiyordu..

PERVıN geçmiş olsun kuzu! Ayrıca doktor, Ece ile birlikte yatmayın, demiştir bence de :)))

Bi de EVRıM pekmezi kahvaltıda vereceksek nasıl olacak? Peynirin, yumurtanın etkisini azaltmaz mı? Peynire, yumurtaya mı başladın, diyorsan, eh kısmen. Sefa ile kahvaltı yaparken mecburen :)))) Doruk bu sabah menemen yedi mesela! yaaa! bilmiyorumkismile

ESRAA gecmis olsun, sende mi pervin gibi kacamak yaptin, kaptin sifayi??

suyunada ekmek bandi mi??aklinialirimsmile
bu cocuk 1 yasinda cikofte yogurursa sasirmam he..

pervin gecmis olsun balim, sen emrahlada ayri yat yoksa birbirinize bulastirip durucaksiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…