selam ben de 2009 ağustosta doğan cadı bir bebeğin annesiyimboshayallersmile
öle canım benim eşim ünvertyi yarıda bıraktı keşke okusaydı sonra ertelerim dedi önce mustafa büyüsün dedi doğuncada karar değiştirdi ben aradığımda musti baba gel derse ben yapamam dayanam dedi en ii o konuşmadan aklı ermeden gidiiim dedi babasını erken kaybettiği için oğluna iice bağlandı bakalım ayrılık nasıl olacak inş ankaraya çıkar ank olursa orda ev var bende gideceğim tek dileğim oaraya çıkması
tşk ederim evrişim bende ek gıdaya geçmedim şimdilik tek verdiğim şey sabakları küçücük muz ama sebze çorbası ver diolar çevredekiler aklım karıştı ne yapsam die
merhba
furkan çok yaramaz oldu neler oluyo böle hem ağlıyoya hç durmuyo
ew dandini.bazı bebekler uyuyo bu nie uyumuyo anlamıyorz
eşimle kafayı yicez sanırm
bide bir bağırışı var fırça çeker gb erkek sesiyle kız gb bağıyo
bu arada dün doktorumuza gttk
7 kilo 100gr boyumuzda 72cm
kilomuzu beğenmedi
kusmamızı sordu çok güzel hep kusuyoruz dedim güldü
motilium vedi
bide gaviscon verdi.
ek mamaya başla dedi yoğurt pür verebilirsin dedi
böle işte evim darma duman ne zaman iş yapmama ,izin vericek ya mafoldumben
drdan geldık ecenı oksurugu gecmedı bugecede oksurdu durdu surup verdı bıde dedıkı yatagının kenarına sarmısak serpiştir enfeksıyonu alsın sende sarmısak ye dedı bana sonra ayagımı gosterdım ortapedıye 1 aydır gecmeyen tırnagımı ptesı batan kısmı kesecekler yanı tırnagımın yarısını lokal anestezı olacakmıs. ay eceyle yanlız gıttım emrah gelemedı cok onemlı ıs vardı iş yerınden kankası trye kesın donus yapıo onları yolculadı 2 cocuk karısı valızlerı vs yanı banada guc geldı .. anakucagıyla goturdum dr benı muayene ederken ıcıne kydum bıde hava buz gıbı kaz tuyunden ıclık almıstım hem puset ıcın hem oto koltugu ana kucagı ıcın onun ıcıne koydum eceyı atkı bere tentesınıde actım kafası terledı gelırken taksıde ensesıde delı oldum actım kafasını sildim uyuyo ama ensesıne mendıl koydum eve gelene kadar uyudu soydum vs uyanmadı hala uyuyo
Gökhanın gideceği tarih belli oldu 21 şubat dün belli oldu allahım nasıl geçecek 15 ay yaa düşününce bi tuaf oluyorum yaa bi türlü kabullenemiom evimden gökhandan ayrılmaya dayanamıyorum tek tesellim oğlum:gitme:mafoldumben
merhabalarr
ise basladım su an isten yazıyorum. geçmisi okuma imkanım olmadı ama sanırım yarın daha rahatlayacagım bolbol okuuyp yazacagım bundan sonra
iki gundur yerime alısmaya calısıyorum biriken ivir zivir detay isler var onlarla mesgulum
yerime bir arkadas baktı ama tabi asıl kalıcı kisinin duzenlemesi gibi olmuyor kendime gore tekrar organize oluyorum vs vs aksam nasıl oluyor anlamıyorum
ama kızımı çokkk ozledimmmmm dun bir ara telde esimle konusurken tutamadımkendimi gozumden yaslar aktı ece hakkında konustuk ayy simdi napıyordur vs derken fena oldum
ama gececek tabiki bu duygusallık çunku kızım çokmutlu gorunuyor aksamları gidiyorum beni gulucuklerle karsıladı dun
bu arada sagılmıs sutleri bugun veriyor bakıcısı pek içmek istememis mamayı verince hemen içmis
sanırım dolaptan çıkan ısıtılan sutu begenmiyor bizim hanım oyle olursa gunduz mama yourt çorba vs aksam meme seklinde gideceğiz napalım herkesler iyimi okumaya baslayayım ufaktan
haydeee kolay gelsın ozaman işe başlamıssın.neysekı ecoş hanım aglamıyor galıba,bakıcı teyzesını sevdı gıbı.merhabalarr
ise basladım su an isten yazıyorum. geçmisi okuma imkanım olmadı ama sanırım yarın daha rahatlayacagım bolbol okuuyp yazacagım bundan sonra
iki gundur yerime alısmaya calısıyorum biriken ivir zivir detay isler var onlarla mesgulum
yerime bir arkadas baktı ama tabi asıl kalıcı kisinin duzenlemesi gibi olmuyor kendime gore tekrar organize oluyorum vs vs aksam nasıl oluyor anlamıyorum
ama kızımı çokkk ozledimmmmm dun bir ara telde esimle konusurken tutamadımkendimi gozumden yaslar aktı ece hakkında konustuk ayy simdi napıyordur vs derken fena oldum
ama gececek tabiki bu duygusallık çunku kızım çokmutlu gorunuyor aksamları gidiyorum beni gulucuklerle karsıladı dun
bu arada sagılmıs sutleri bugun veriyor bakıcısı pek içmek istememis mamayı verince hemen içmis
sanırım dolaptan çıkan ısıtılan sutu begenmiyor bizim hanım oyle olursa gunduz mama yourt çorba vs aksam meme seklinde gideceğiz napalım herkesler iyimi okumaya baslayayım ufaktan
kaydirigubbakcemile3 eceyledır o eceyledır.kocenden ayırmaz tohtur bey senıayrı yatın dedı dr bıde ama kımınle eceylemı babasıylamı bılemedım :))
içgüdünü yesınler.zaten bız güdülü dogmusuz anacım,herbırımız takılıyos kafamıza göre bkz.dogru yapıyos amaTuba nın verdıgı sıteden alıntı;
5- 6 aydan sonra pekmez yararlıdır... DOĞRU. Kahvaltıya koymak gerekir. Kandaki hemoglobin oranını yükseltir. Ve demir düzeyini pozitif olarak etkiler.
İç güdümün alnından öpimm.. geliyorum.
mafoldumben aynen aynen.kac gundur asurenın bırı gıdıyo bırı gelıyo.asure yemekten hem bol sütüm oldu gögüslerde süt dolu maşşalah,ama göbekte aldı basını gıdıyo tutamıyorum mafoldumbenSapıklar gıbı yersem süt oluyor.. bıraz elımı ayagımı cekeyım, hemen azalıverıyor süt.. bılınclı de degıl bu yemeyı azaltmak.. sonum hayır olur ınsallahh..
o evrim hanım senın kuzun aksam 8.5damı yatıyor aman masslaah.sevvalın gunduz uykusu 5 saat oluyo genelde.gece uykusuysa 9 saat.bazen 10 oldugu oluyo ama hıc 10.5dan önce yatmadı gece uykusuna akannehirBu aydan sonra gece uykusu 10 saat, gunduz uykusu 5 saat olmalıymıs yaa.. saat 20 30 da yatan bır bebek halıyle saat 6 30 da uyanacak.. sımdı bu benım her gun kargalar mokunu tıftıklemeden kalkmam anlamına mı gelıyor..
Alllahımmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, sana gelıyorummm!!! akannehir
kuzu ben baska adres vermıstım sankı,ek besınle ılgılı degıldı benımkı CADIARZU dogrular yanlıslar falan gibin bişedi.ama o pekmezlı sey ordada yazıyodu.neyse karıstı,aynı yere cıkıyo sanırsam hepsıBebek Hangi Ayda Hangi Besinleri Yemeli » Bebek ve anne, Bebek bakımı, bebek sağlığı, bebek hastalıkları, hamilelik, gebelik, doğum, bebeğin gelişimi
Tuba verdı kuzum.. ben ek besın olayına gecmedıgım ıcın.. cok bır bılgım yok acıkcası.
maşalahh ogluna boyu almıs basını gıdıyo.dee yannıs su gavıskna takıldım reflü ilacı degılmı o.nası teshıs koydu reflü ilacı verdı? usg falanmı cektıCADIARZUbu arada dün doktorumuza gttk
7 kilo 100gr boyumuzda 72cm
kilomuzu beğenmedi
kusmamızı sordu çok güzel hep kusuyoruz dedim güldü
motilium vedi
bide gaviscon verdi.
ek mamaya başla dedi yoğurt pür verebilirsin dedi
böle işte evim darma duman ne zaman iş yapmama ,izin vericek ya mafoldumben
hoşgeldın anlat bakalım bebiş kızmı erkek mı nezamn dogdu gece uyurmu zemuszemusselam ben de 2009 ağustosta doğan cadı bir bebeğin annesiyimboshayallersmile
corapsız yatırırken ayaklı pıjamanın ıcınde corapsızmı yoksa cıplak ayakmı
ıhhmmm evet baya baya cıplak yada bazen patıklı pijamayla içinde üstünde corap yokkene.valla cok rahat edıyo vee ayakalrı hıc buz kibin olmadı.gece uyandıgımda mutlaka kontrol edıyorum.şöle kendımıde corapla yatarken hayal edemıyorum o yüzden nası rahatladıgını anlıyom bıgecede olsa denemenızı öneririm.ama ilk zamanlar cok hosuna gıttıgı için boyna ayaklarını bırbırıne sürtüyodu.hissetmek cok hoşuna gıtti delikafaduldenCorapsız uyutmak, nası olcek kı.. bı denenyım bakımmm..
.
drdan geldık ecenı oksurugu gecmedı bugecede oksurdu durdu surup verdı bıde dedıkı yatagının kenarına sarmısak serpiştir enfeksıyonu alsın sende sarmısak ye dedı bana sonra ayagımı gosterdım ortapedıye 1 aydır gecmeyen tırnagımı ptesı batan kısmı kesecekler yanı tırnagımın yarısını lokal anestezı olacakmıs. ay eceyle yanlız gıttım emrah gelemedı cok onemlı ıs vardı iş yerınden kankası trye kesın donus yapıo onları yolculadı 2 cocuk karısı valızlerı vs yanı banada guc geldı .. anakucagıyla goturdum dr benı muayene ederken ıcıne kydum bıde hava buz gıbı kaz tuyunden ıclık almıstım hem puset ıcın hem oto koltugu ana kucagı ıcın onun ıcıne koydum eceyı atkı bere tentesınıde actım kafası terledı gelırken taksıde ensesıde delı oldum actım kafasını sildim uyuyo ama ensesıne mendıl koydum eve gelene kadar uyudu soydum vs uyanmadı hala uyuyo
gözlerimiz kırmızı çıkmış ama ikisininde birden güldüğü tek foto daha doğrusu yusuf paşanın güldüğü nadir fotolardan birisi
arkadaslart şu gece uyurken ayaga corap gıydırme konusunda nacizane fıkrımı sölim.ben annemınde uyarmasıyla 1 aydır falan corapsız uyutuyorum yada patıklı pijamayla.bende hep üşür sanırsım hatta uyandıgında bakardım ayakalrı soguk gelırdı.megerse uyurken ayakları terlıyormus ve terı sogudugu için ayakaları sogukmus.gercekten cıplak ayakla uyuttugumda cok daha fazla uyuyır ve asla buz gıbı olmuyor ayakalrı.bebegın ellerının hava almaya ihtiyacı oldugu kadar ayakalarınında hava almaya ihtiyacı varmıs.denemeyenler bırgun denesın gercekten hıc buz gıbı olmadı ayakaları ve rahat uyuyor.ama tekmelemesını önlemek amacıyla battanıyeyı sıkıstırmayı unutmayın yatagına.ilk günler okadar mutlu oldukı ayakjlarını bırbırıne sürtmekten uykuya gecısı uzamıstı oyun yapıyodu ama alıstı artık.
Bu aydan sonra gece uykusu 10 saat, gunduz uykusu 5 saat olmalıymıs yaa.. saat 20 30 da yatan bır bebek halıyle saat 6 30 da uyanacak.. sımdı bu benım her gun kargalar mokunu tıftıklemeden kalkmam anlamına mı gelıyor..
canim deryanin ve karyanin da dedigi gibi demir eksikligi yapr..ya herkes terliyo biz niye terlemiyoz hemde bu kadar harekete..Ece nin de gece sırtı ve kafasının arkası çok terliyor gece emzirmeye aldığında sırtına battaniye örtüyorum teri soğumasın diye
doktor genetik olabilir dedi ama vitamin acd3 kullanıyoruz demir eksikliğinden falan terleme olur mu Nurdan?*
doktoruna danis, komple vitamin baslasin, ama uzulme,cok buyuk bi kayip degil..yok canım vitamin takviyesi falan vermiyoruz dedim ya zaten 2-3 aydır gitmedik dr.a sadece sağlık ocağından verdikleri d vitaminini kullanıyorum demir damlasınıda kullanmam sayılır.... sanırım vitaminsizlikten bakalım dr. umuz nediyecek hafta sonu.. üzüldüm şimdi ya neden vitaminsiz kaldıki bu çocukbilmiyorumkismile
seviyoz seniolumunekankayizsmileNURDAN TEOYLA İKİNİZİN BEBEKLİK RESMİNİ KOYMUŞSUN TAM ALINTI YAPTIM ELEKTİRİK GİTTİ FOTOKOPİ BU YA MAŞALLAH ..sen iki resim arasındaki farkı sorunca ilk önce diğerini siyah beyaz çekmişler diye düşündüm ama birde dikkatli bakınca ..efrimdi sanırım birinde çüt var diyerinde yok diye yorum yapmışya aynen öyle yani...niye şimdi yazdım o resme yorum yapmazsam olmadıda ondannnnnnnnndelikafaduldenŞeniz
masallah, darisi birgun basima:Saruboceq:Dün kızım tam 10 saat uyudu ! TAM 10 SAAT ! alkisalkisalkis
Sadece bir kere uyandı, emdi ve uyumaya devam etti.
Geceleri istisnasız 1,5 saatte bir uyanıp, 10 dakika gözleri kapalı emip tekrar uyuyordu. Emmeleri o kadar kısa sürüyor ki, acıktığı için uyanma ihtimalini düşünmüyordum.
Dün ilk defa, Milupanın organik sütlacını aldım. Akşam oynadık, banyo yaptık, sütlacın 3 te birini, biraz sulandırıp yedirdim, bayıldı ! 10-15 dakika oyalandık, esnemeye başladı. Emmek istedi, emerken uyuyakaldı. Sabaha karşı bir defa uyandı, yine gözler kapalı emdi, yine uyudu. Bi uyandık saat 9,30 ! Sütlaç tok tuttu demekki, inşallah kabız falan yapmazda, devam edebiliriz bu şekilde. Bugün kaka takibi yapacağız bakalım..
Allah'ım tüm bebelere uzun deliksiz uykular versin, kızımda böyle devam etsin inşallah..
Pilim bitmek üzereydi, uykusuzluk ve yorgunluktan bir yerde bayılıp kalıcam diye korkuyordum vallahi..
nasil yani gunde toplam 15 saat uyku, bulan varsa bana acil kargoyla gonderebilir mi??kafamçokkarıştıBu aydan sonra gece uykusu 10 saat, gunduz uykusu 5 saat olmalıymıs yaa.. saat 20 30 da yatan bır bebek halıyle saat 6 30 da uyanacak.. sımdı bu benım her gun kargalar mokunu tıftıklemeden kalkmam anlamına mı gelıyor..
merhabalarr
Bi de EVRİM pekmezi kahvaltıda vereceksek nasıl olacak? Peynirin, yumurtanın etkisini azaltmaz mı? Peynire, yumurtaya mı başladın, diyorsan, eh kısmen. Sefa ile kahvaltı yaparken mecburen :)))) Doruk bu sabah menemen yedi mesela! yaaa! bilmiyorumkismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?